- 1 Mart 2010
- 1.433
- 9
- 683
- Konu Sahibi elifzeynep2012
-
- #2.561
ya bir gün faceboktan sana ulaşsa, ya da bir şekilde sen görsen, mutsuz olmaz mısın? ben o ihtimalle açamazdım herhalde siteyi. birkaç kez baktım da ölüyorum sandım. bakmadan önce de ayetel kürsiyi okuyup öyle açmıştım siteyikendi resimlerini koymuş, işyerinde resimler çekilmiş havalı havalı(çok itici geldi gözüme!), ilişkisi yok yapmış ilgilendiklerine kadınlar yapmış. bir tane bile duygusal paylaşım yok, hüzünlü şarkı yok, ben hiç yaşanmamışım sanki hiç varolmamışım gibi, arkadaşlarıyla yorumlaşmış yani hayat süper devam ediyor. o gün ağlama krizinden çıkamadım. allah bir daha yaşatmasın. ben çok kötü etkilenmiştim. yaşayan ölüye dönmüştüm. neyseki yanında biri henüz görmedim. allah da göstermesin bana o günü. bir daha da bakmam.
oradan ulaşacağını da kendi adıyla hesap açacağını da sanmıyorum nedense. herkesin yanında öyle atıp tutuyordu ki, fetva veriyordu orası hakkında. o çok sevdiği arkadaşlarına mahçup olmamak için açmaz gizliden yazar, hem öylesi daha rahat. bana bile açtırmadı evlenecekken düşünsene. onun rahatına alıştı ya yazıştığı kadınlar birbirinden haberdar olmasın diye deşifre etmez kimliğini. zaten benden önce sevgilisi varmış o dönemde de hep yalnızlık üzerine paylaşımlar yapardı, bir de tabi dini yayınlarkıza dair ise hiçbir iz yok. mailine baktığımda 1 yıl sonra o zaman öğrenmiştim benimle tanıştığında o kızla da birlikte olduğunu! insan evli bile olsa facebooka fotoğraf koymamalı imiş, çok günahmış
hmm evet insaniymiş gerçekten. belki yaşı gençti, belki gözü korktu, belki sana gerçekten bağlıydı ama gidebilme ihtimalin( ki kesinmiş) onu korkuttu. seninle gelebilirdi ama demek ki o kadar hayat tecrübesi de yokmuş ki cesaret edemedi. bir erkeğe yakışan aşık olduğunda gözünün de kara olmasıdır belki seninki bu aşamada bocaladı. sen de herşey hızlı gelişince korkmuş olabilirsin o da çok normal. dışınızdaki koşullar biraz etkilemiş gibi sizi, o da pasif kalmış. ama birbirinizi yine de hep güzel anarmışsınız gibi geliyor bana. ve sen yepyeni bir hayat kuracaksın, bambaşka bir yerde, farklı insanlarla... çok heyecan verici. yaşın da genç sanırım. muhtemelen izi bile kalmayacak bu yaşadığın aşkın, çok daha büyükleri ile karşılaşacaksın. boşlukta olman normal, yaşadığın yer de belki seni o boşluğa, yalnızlık hissine sürüklüyor; ama çok da az süre kalmış oradan ayrılmana. uzaklaştığında daha da kolay olur belki unutması. umarım yeni yaşamınla birlikte yeni bir aşkın da haberlerini alırız en kısa sürede bu başlıkta:)
tomvejerry sen şimdi amerikada mısınorda saat kaç şuan
ya bir gün faceboktan sana ulaşsa, ya da bir şekilde sen görsen, mutsuz olmaz mısın? ben o ihtimalle açamazdım herhalde siteyi. birkaç kez baktım da ölüyorum sandım. bakmadan önce de ayetel kürsiyi okuyup öyle açmıştım siteyikendi resimlerini koymuş, işyerinde resimler çekilmiş havalı havalı(çok itici geldi gözüme!), ilişkisi yok yapmış ilgilendiklerine kadınlar yapmış. bir tane bile duygusal paylaşım yok, hüzünlü şarkı yok, ben hiç yaşanmamışım sanki hiç varolmamışım gibi, arkadaşlarıyla yorumlaşmış yani hayat süper devam ediyor. o gün ağlama krizinden çıkamadım. allah bir daha yaşatmasın. ben çok kötü etkilenmiştim. yaşayan ölüye dönmüştüm. neyseki yanında biri henüz görmedim. allah da göstermesin bana o günü. bir daha da bakmam.
saat suan 20:11
biz yine birbirimizin anılarını deşmeye devam ediyoruzsen yazınca aklıma geldi şimdi; geçen yıl da kısa süreli bir ayrılık yaşamıştık. onun internet sapığı olduğunu öğrendiğim dönemler, o telefonda ağlıyor affet diye ben çıldırmak üzereyim. bir gece aradı sabaha dek konuştuk ama sanıyorum ki bensiz kendine bir zarar verecek, ertesi gün onun arkadaşının facebook hesabına baktım yeni fotoğraflar eklenmiş ( benimki etiketlenmiyor tabi, arkadaşına da bakacağımı tahmin edemiyor) bir de ne göreyim benimki o sözde ağladığı gecenin sabahında düğünde ve arkadaşının kınasında ( adam kadınların katıldığı kınaya bile gitmekten geri durmuyor!) göbek atıyor üstelik 28 yıldır tek bir düğünde piste çıkmadığını söyleyen, dans etmekten nefret eden adam. soruyorum tabi ağlama krizlerindeyim, ne yapayım arkadaşlar ısrar etti diyor:s sonra kadınları ekliyor, yine dini yazılar, klasik müzikten şaşmayan, aşırı entelektüel beyimiz Müslüm Gürses'ten parçalarla sözde bana gönderme yapıyor, tabi yine kadınlar beğeniyor o parçaları da altına yorumlar.offf offf nerden aklıma geldi bunlar yeniden gerçi iyi oluyor ne kadar zalim olduğunu hatırlıyorum
ayy resmen sinirden güldümherifin hayatı baştan sona yalan. yani yalana bandırıp çıkarmışlar adamı.
hahahah ben de gülüyorum vallahi, 1 saat önce ağlıyordum. işin ironik kısmı paylaştığı parçanın sözleri de şöyle;
Zaaflarına bir gece
Hatalarına bir nilüfer
Sevgisizliğine bir kalp verdim
Artık geri ver
Geri veremezsin aldıklarını
Artık geri ver
Geri verilmez hiçbir yanılgı
yani benim yanılgı olan, hatalar yapan, sevgisiz olan
Anzer senin yerinde kim olsa endişeye düşer ve düşmektede haklısın zaten. Bence bırakma o işin peşini arkasında neler döndüğünün farkında bile olamazsın.
İnsanoğlu değilmiyiz herkez hata yapabilir, herkez o çukura düşebilir. Üzülmemen için söylüyorum bunları, ya bir gün karşına daha acıları çıkarsa?
ozaman belki daha güçsüz olucaksın. Tedbirini almalısın. Bu kadar ısrar edip vermiyosa ayrılığa getirebiliyosa ben şahsen birşeyler sezerim.
Kusura balma canım amacım seni üzmek değil.:26:
bazı insanlar ağır bir ayrılığın ardından bile yollarına bakabiliyor ya da dualarının içeriği geleceği yönelik olabiliyor. Hani derler ya Allah kuluna kabul etmeyeceği duayı ettirmezmiş diye nedense her duamın içeriği onun pişmanlığını, sefaletini görme yönünde, biri girsin hayatıma mutlu olayım, artık hayatımı sürdüreceğim kişiyi bulayım diyemiyorum nedense. acaba bu durum onunla henüz hesabımın kapanmamasından mı kaynaklanıyor, sezgisel mi yoksa içimdeki boş bir umut mu, güçsüzlüğümden mi kapatamıyorum o hesabı anlayamıyorum...
Hesap kapanmadığı için böyle düşünüyorsun inan bana unutma sürecinde 1 ay bile olsa o kadar farkediyor ki
Benim kuzenim 1 ay çıktığı bir çocuğu tam 1 yıl unutamadı , çünkü oda sebebsiz yere terkedilmişti ...
Ayrıldığı insan hattını değiştirdi kuzenimi engelledi facebooktan bir cevap alamamanın hırçınlığı onu mahvetmişti
Hayatında ki ikinci insandı bu çocuk ve gayet aklı başında bir kız yani o bile ne hallere düştü
Ayrılığın 7. ayında biz bu çocuğa ulaştık bir şekilde ve kuzenimle konuştu sebeblerini saydı
O kadar sudan şeylerdi ki klasik erkek bahaneleri :))
Kuzenim sadece sorularının peşine günlerini aylarını mahvetti ne zaman ki istediği cevapları aldı / yada en azından bir cevap aldı o zaman bitti işte
Şimdi o kadar iyiki bana teselli veriyor sürekli geçicek sabret bak ben en güzel örneğim sana diyor
Ve o şimdi hayatının aşkı bir an önce karşısına çıksın artık mutlu olayım istiyor
Çünkü;geçmişe dair herşeyini tüketti hesap kapandı !!
iyi geldi bu örnek teşekkürler, bundan önceki ilişkim bittiğinde de hep içimde huzursuzluk vardı, ki ben evlilik teklifini kabul edememiştim o kişinin aslında onu aklıma bile getirmemem gerekirdi ama sanırım onun hesabı benimle kapanmamıştı:) geçen ay aradı konuştuk inanır mısın üstümden öyle bir yük kalktı ki, bana çok fazla kırgındı sanki azat edilmiş, içindeki tüm öfkeyi tüketmiş gibi hissettim ve o günden beri içim en azından o konuda çok rahat. bir insanla ayrılmak dahi istediğimizde önce ilişkiyi kurtarmaya çalışmak, olmuyorsa da iki tarafın rızasıyla ayrılık kararı vermek sahiden çok önemliymiş, hepimize de yaşadıklarımız ders oluyor. birini soru işaretleriyle bırakmak, onun ömründen çalmak, aylarca gözyaşı dökmesine neden olmak çok zalimce... ayrılığın bile bir adabı olmalı...
Bi umut ask acim bitsin istemiyordum. Belki geri gelir, geldiginde onu hala sseviyor ve istiyor olayim diye. ama bitmesine artik engel olamiyorum. kafamda ayriligi %90 kabullenmis gibiyim. buradan 1 ay sonra tasindigimdaysa hic bir soru isaretim kalmayacakmis gibi. kendi adima dua edebiliyorum, insallah karsima cok sevebilecegim degerimi, kiymetimi bilen akli basinda bir adam cikar diye; cunku onceki iliskim bitti.. Artik oyun da oynamiyorum. Sessizligim beklentimden degil, elimden geleni yaptigima inandigim ve daha fazla ugrasmaya takatim kalmadigi icin. o kisi icin ugrasmak beni yordu artik onun icin hic bir ugras veremem. o bitti.
insallah sizin icinde biter. en hayirlisi neyse o olsun elbette. ama yarinin ne getirecegini bilmeden bu kadar umut, ofke, kirginlik, veya bugunden yapilmis planlar sizi cok yorar. En iyisi sahip olmadigimiz seyleri dusunup kederlenmek yerine, sahip oldugumuz seylerin farkinda varip kendi degerimizi anlamak ve sukretmektir.
Ve unutmayalim ki, her iste bir hayir vardir (=
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?