- 7 Ocak 2011
- 6.828
- 4.295
- 373
- Konu Sahibi elifzeynep2012
-
- #7.201
Aynen bende o ex 'i düşünmüyorum. İlk zamanlar kabullenememe dönmesini ümit etme vs vs ne duygu durum değişiklileriydi öyle. Şimdi engin bir deniz gibi oldu kalbim sakinleşti. Zaman zaman aklıma geliyor ama üzüntü değil sadece sorgulama ama bana dair kendime dair sorgulamalarım. Çok eski maziden birini düşünür gibi düşünüyorum da bu aşamaya çok kolay gelmedim. Bu topic e başladığımız zamanki hallerimizle şiimdi arasında dağlar kadar fark var. Aştık geliştik güçlendik kendimize geldik. Gün gün ay ay yenilendik. Çok üzülme derim cecenn aşacağız kesinlikle..
zor bir yıl geçirdik, çoğu kez kendi hatalarımız beklentilerimiz yüzünden bu süreci daha acılı hale getirdik ama sanırım hepimiz artık geçmişi ardımızda bıraktık. beni geçen hafta aradı ilginçtir ki başta numarasını tanımadım açtığımda çok gürültü vardı ne dediğini bile anlamadım kapandı sonra telefon ve geri aramadım ki benim için mucize gibi birşey olsa gerek bu. neden aradığını ya da ne söylemek istediğini düşünmüyorum, yok saymaya çalışıyorum varlığını. ve şunu biliyorum ki sürecin bu kadar uzamasının tek nedeni karşımıza yeni ve iyi insanların çıkmamış olması. kalp bir kez başkası için attığında geçmişten sıyrılmak da daha kolay oluyor, o yeni kişiyle birşeyler yaşanmasa da...
Ah kizlar ya.. Aylar gecti.. Neler yasadik, neler atlattik.. Ne duygusallik, ne gozyasi.. Simdi bir konu daha var, ayrildiktan sonra sessiz kalmak diye. Ordaki kizlarin hali bizim bundan 8-9 ay onceki hallerimiz ((= Kendimi yasadiklarimdan dolayi cok tecrubeli goruyorum artik. Kim ne yasiyor, ne yasayacak, ve nasil gececek biliyorum. Siyrildik.. Gecmisi attik artik. Simdi bizim yasadiklarimizi hic yasamamis bi insana ne tuhaf geliyordur bu sozler. Bir suru drama gozuyle bakiyordur. Tuhaf olan birsey daha var ki o da ben de artik kendi yasadiklarima "amma cok drama yapmisim yahu" gozuyle bakiyorum ((= Sevgi insani cok degistiriyor. Sevgi ve bag bitip, insan normal haline dondugunde yine emin olun orjinal halinize donuyorsunuz. "Bu askin benden aldiklari, benden goturdukleri" diye birsey yok. Eger bu cumleyi soyluyorsaniz hala o aski yasiyorsunuzdur. Ama ask bittiginde o yasanilan iliskinin sizden hic birsey almadigini, aksine size bir cok sey kattigini goruyorsunuz. (guzel anlamda) Artik kimseye guvenememler bilmem neler cikiyor hayatinizdan. En basinda herkesin onun gibi olmadigi gercegini kabul ediyorsunuz.. He, iliskiler konusunda daha bilincli bir hale geliyorsunuz ki bu da guzel birsey. Ben bu iliskide kendimi tanidim. Bundan sonra bir baskasiyla aski yakalarsam, iliskimin eskisinden cok daha guzel olacagina neredeyse eminim.
Ayrica sunu fark ettim, iliskilerde ilk, ikinci, ucuncu diye birsey yok.. Yani bu benim ilk defa asik oldugum insandi, ilk evliligi dusundugum kisiydi, ilk sevgilimdi, ilk askimdi, o bitti, bu ikinci bilmem ne diye birsey yok. Her iliski, her sevgili farkli, ve her yeni insan hayatinizda bir ilk, bir yenilik oluyor zaten.
Cok uzun yazdim ama bir ornek daha verecegim. Benden 5-6 yas buyuk bi kiz arkadasim vardi. Lisedeyken onunla arkadaslik yapiyordum. O, o zamanlar universitedeydi ve uzun suredir ask acisi cekiyordu. Lise son sinifta asik oldugu cocukla bi sure gorustukten sonra ayrilmislardi ve bunu unutamiyordu. Cocukla hala iletisim halindelerdi. Ve SENELER surdu. universiteyi boyle aci cekerek bitirdi. Ise basladi, hala acisi "hayat tarzi" haline gelmis bi sekilde vardi. iliskilere, erkeklere guvenmiyordu. Sonra hayat karsisina birini cikardi. iliskileri 3-5 aylikken bana onunla cok mutlu oldugunu ve onu cok sevdigini soylemisti. Dun yine beni aradi ve nisanlandigini haber verdi ((= hic bu kadar sevip, sevilmemistim, cok mutlu ve huzurluyum diyor.. O bambaska bir insan diyor..
Hani derler ya, gun gelir bugun olmadi diye agladigin duaya, olmadi diye sukredersin, o kiz aynen bunu yasiyor. Biz de yasayacagiz. Bu hikayeler bitti, cunku biz cok daha guzel hikayeler yasayacagiz.. Daha guclu sevgi, daha saglam birliktelik, daha huzurlu iliskiler, ve senden ne olursa olsun vazgecmeyecegini bildigin bir adam. biz bunu yasayacagiz. yeter ki isteyelim
Son düzenleme: