büyük bir aşk, evlilik ve yıkılan hayaller

bence üzülme kız kardeşim ünide okurken aşık oldu ve onu bizimle tanıştırdı ben uygun bulmadım ama beni ve ailemi dinlemedi sonra rahmetli babam onlarım memleletine gitti ama anladı ailenin bize daha doğrusı kız kardeşime uygun olmadığını am o ısrar etti ve evlendi sonra kardeşim ağır hasta olunca aşık olduğu çocul ilgilenmedi annem gitti kardeşimi aldı ve tedavisini yaptı am o esnadada aşık olduğu adam buna boşanma davası açtı ve boşandılar ben aşka inanmayanlardanım evlilikte uyum,saygı sevgi önemli aşk herkese göre değişiyor , herkes istediği gibi kullanıyor aşk evliliği kurtarmıyor bir insanda kişilik,göreset yoksa şimdi geçen yıl kız kardeşim tekrar evlendi eşi çok iyi kıymet bilen ,üzmeyen düşüncelerine saygı duyan 2 uyumlu bizlerede saygılı , umarım sende mutluluğu bulursun ve bu günler geride kalır

bence üzülme kız kardeşim ünide okurken aşık oldu ve onu bizimle tanıştırdı ben uygun bulmadım ama beni ve ailemi dinlemedi sonra rahmetli babam onlarım memleletine gitti ama anladı ailenin bize daha doğrusı kız kardeşime uygun olmadığını am o ısrar etti ve evlendi sonra kardeşim ağır hasta olunca aşık olduğu çocul ilgilenmedi annem gitti kardeşimi aldı ve tedavisini yaptı am o esnadada aşık olduğu adam buna boşanma davası açtı ve boşandılar ben aşka inanmayanlardanım evlilikte uyum,saygı sevgi önemli aşk herkese göre değişiyor , herkes istediği gibi kullanıyor aşk evliliği kurtarmıyor bir insanda kişilik,göreset yoksa şimdi geçen yıl kız kardeşim tekrar evlendi eşi çok iyi kıymet bilen ,üzmeyen düşüncelerine saygı duyan 2 uyumlu bizlerede saygılı , umarım sende mutluluğu bulursun ve bu günler geride kalır[/QUOTE
cok tesekkurler yorum icin.. sagolun.. simdilik umutlarim hayallerim guvenim yikilmis vaziyette.. ama bu da gecer demekten baska yol yok artik.. ah su merhamet ve duygusallik olmasa..

cok tesekkur ederim yorum icin.. sagolun.. insaallah bi an ince biter bu skntili gunler.. yikilan hayallerim, umutlarim geri gelirmi bilmem.. Rabbim hayirli bi sekilde huzur versin insaallah

bence üzülme kız kardeşim ünide okurken aşık oldu ve onu bizimle tanıştırdı ben uygun bulmadım ama beni ve ailemi dinlemedi sonra rahmetli babam onlarım memleletine gitti ama anladı ailenin bize daha doğrusı kız kardeşime uygun olmadığını am o ısrar etti ve evlendi sonra kardeşim ağır hasta olunca aşık olduğu çocul ilgilenmedi annem gitti kardeşimi aldı ve tedavisini yaptı am o esnadada aşık olduğu adam buna boşanma davası açtı ve boşandılar ben aşka inanmayanlardanım evlilikte uyum,saygı sevgi önemli aşk herkese göre değişiyor , herkes istediği gibi kullanıyor aşk evliliği kurtarmıyor bir insanda kişilik,göreset yoksa şimdi geçen yıl kız kardeşim tekrar evlendi eşi çok iyi kıymet bilen ,üzmeyen düşüncelerine saygı duyan 2 uyumlu bizlerede saygılı , umarım sende mutluluğu bulursun ve bu günler geride kalır

size de cok gecmis olsun.. insaallah yasadiginiz son skntilardir..evlilikte aska inaniyorum ama diger guzelliklerle (guven, saygi, edep) elele olursa yuruyor..
kizkardesiniz bu travmalari atlatabildimi peki?

Malesef evlenmeden önceki kız kardeşimi kayıp ettik şimdiki karekteri ve hayata bakışı farklı ve 3 yıl hastalıkla mücadele etti ,epey çekti ama şu an mutlu yeni eşiyle
size de cok gecmis olsun.. insaallah yasadiginiz son skntilardir..evlilikte aska inaniyorum ama diger guzelliklerle (guven, saygi, edep) elele olursa yuruyor..
kizkardesiniz bu travmalari atlatabildimi peki?

Malesef evlenmeden önceki kız kardeşimi kayıp ettik şimdiki karekteri ve hayata bakışı farklı ve 3 yıl hastalıkla mücadele etti ,epey çekti ama şu an mutlu yeni eşiyle

Allah yar ve yardimciniz olsun.. insaallah cektginiz son uzuntuler olsun.. insanin bakis acisi ister istemez degisiyor hayata ve insanlara

Tşk ederim sende atlatırsın umarım allah sana iyi karekterli, görmüş geçlrmiş insanları tanıştırır ve yarının bugünden daha iyi ve daha mutlu olursun
Allah yar ve yardimciniz olsun.. insaallah cektginiz son uzuntuler olsun.. insanin bakis acisi ister istemez degisiyor hayata ve insanlara

ama size tavsiyem, asla ve asla evlilik kararını aceleye getirmeyin, yani süre açısından değil, aşıkken her hatasına kör oluyosunuz, simdi ben ozamanları düşününce kendini o gunlerde de belli ettigini görüyorum, ama ben örtbas etmişim hep, hersey acıkca belliymiş.. insanlara kuşkuyla yaklaşın demiyorum asla ama hemen de mükemmel biri diye emin olmayın, ailesini tanıyın, aileler bir araya gelsin, uyuma önem verin.. ve anacı, kibirli, kompleksli, SUC BASTIRAN insanlardan uzak durun.. dualarınızı bekliyorum
O kadar güzel yazmışsın ki. Allah yardımcın olsun, feraha çıkarsın...

haklısınız.. şükretmek ve iyi yönlerini görmek lazım.. ben uzatmak istemiyorum zaten hiç, belirsizlik mahfediyor.. o iğrenc insanlar ne aileme ne bana ne de iyi niyetimize layıktılar.. oylesine ucuz adice hesapları oldu ki, soruyorum, degdi mi, olan önce ogullarına oldu, 2 ayda 10 kilo vermiş, perişan halde.. kendimizi saydıracaz diye olmadık kötülük yaptılar ve benden gördükleri haketmedikleri hurmeti de yerle bir ettiler.. insan gibi olsalardı serilirdim önlerine eşim için.. ama yaranamadım ve diyorumkı eşime, öyle büyük bi sevgiye iyi niyete karsı yaptıklarınız yuzunden Allah aldı elinden tüm yasayabileceklerini

yazdıklarını çok benzettim benim hikayeme. benim eski eşte 25 kilo verdi ben onu boşayınca. hiç acımam oh olsun. verdiğim 6 seneye saysın.
anlaşmalı ;acısız/ ağrısız, sancısız boşandım, sende öyle yap mümkünse.
şimdi de onu icraya verdim, bana olan borcunun taksitlerini ödemediği için. sürüm sürüm süründüreceğim, donuna kadar alacağım. beni, ailemi sömürmek, aptal yerine koymak, çalışıp eve - ona para getirmeme mani olmasın diye 35'ini geçmiş bir kadına çocuk vermemek ne demekmiş, dünya kaç bucakmış görecek. Neyse, herşeyde bir hayır var iyi ki de çocuk olmamış bir de onun sorumluluğu olacaktı sırtımda.. Neyse , 9 ay oldu ben boşanalı. Yalnız yaşıyorum, işyerinde ufak tefek sorunlardan yalnız bir kadınım diye evin her türlü masrafını bana yıkmaya çalışan, beceremeyince beni evden çıkartmakla dava etmekle tehdit eden ama ancak öyle kalabilen evsahibimin aşağılıklarına kadar irili ufaklı sorunlar ile uğraştım, hala uğraşıyorum. Ama yılmadım ! Ölmedim, hala yaşıyorum ve çok çok çok mutluyum.
Sende mutlu olacaksın, sakin ümitsizliğe kapılma. Güzel günler kapıda. .

yazdıklarını çok benzettim benim hikayeme. benim eski eşte 25 kilo verdi ben onu boşayınca. hiç acımam oh olsun. verdiğim 6 seneye saysiın.
şimdi de onu icraya verdim, bana olan borcunun taksitlerini ödemediği için. sürüm sürüm süründüreceğim, donuna kadar alacağım. beni, ailemi sömürmek, aptal yerine koymak, çalışıp eve - ona para getirmeme mani olmasın diye 35'ini geçmiş bir kadına çocuk vermemek ne demekmiş, dünya kaç bucakmış görecek. Neyse, herşeyde bir hayır var iyi ki de çocuk olmamış bir de onun sorumluluğu olacaktı sırtımda.. Neyse , 9 ay oldu ben boşanalı. Yalnız yaşıyorum, işyerinde ufak tefek sorunlardan yalnız bir kadınım diye evin her türlü masrafını bana yıkmaya çalışan, beceremeyince beni evden çıkartmakla dava etmekle tehdit eden ama ancak öyle kalabilen evsahibimin aşağılıklarına kadar irili ufaklı sorunlar ile uğraştım, hala uğraşıyorum. Ama yılmadım ! Ölmedim, hala yaşıyorum ve çok çok çok mutluyum.

cok tesekkur ederim.. Allah sizin de yardimciniz olsun, mutluluk versin daha da fazla.. kendimi bu karari alabildigm icin guclu hissediyorum, bazen duygusallasiyorum kendime acima seanslari geliyor, geciyor sukur.. yaptiklari aklima gelince yeni olmus gibi sinirleniyorum, hirslaniyorum.. dusunun, affedip birlesseydim ne olacakti,hep
burnumun dibinde, of Allah korusun

yazdıklarını çok benzettim benim hikayeme. benim eski eşte 25 kilo verdi ben onu boşayınca. hiç acımam oh olsun. verdiğim 6 seneye saysın.

bugune Elhamdulillah.. Rabbim bugunu aratmasin.. zor, cok zor.. tanimadan evlendim, daha dugunun ikinci gunu foyasi cikti ama ustunu orttum, mucadeleci yapim yuzunden.. karakter asla degismiyor asla.. idare ederm yada duzeltirim diyerek bu yollara girmesib kimse.. basit anlasmazliklar elbette duzelir ama o saydigim kibir kompleks vs asla degismiyor..

Bizim ailenin mazisinden kısa bir anı: Kızla oğlan anlaşırlar, aileler tanışır, yüzükler takılır, erkek tarafı yavaş yavaş gerçek yüzünü göstermeye başlar. "Biz böyle uygun gördük, böyle istiyoruz, böyle yapılacak, böyle olacak..." konulu bir kaç tavır ve burnu büyük havalar... Bu arada düğün tarihi yaklaşmaktadır, bizimkiler çiğlik yapmamak için kıza "senin hayatın, iyi ölç biç, tamam diyorsan arkandayız, iyi düşün..." derler ama asla karşı tarafla yüzgöz olmayıp, üsluplarını bozmazlar. Ancak erkek tarafı terbiye ile ezikliği karıştırdığı için giderek daha da haddini aşar. Düğüne bir kaç hafta kala kaynana, büyük görümce ve damat, aldıkları son kararları bildirmek (!) için kız evindedir. Kaynana ve görümce paslaşarak konuşur, konuşur, konuşur... Kızın annesi sonuna kadar dinler, kızına döner, "Kızım bizim bu aileyle akrabalık yapmamız, senin de mutlu olman mümkün görünmüyor. Bu iş burada bitmiştir, önce emanetlerini iade et, sonra da misafirlerimizi yolcu et!..." der. Kız tek söz etmeden yüzüğü çıkarır, ağzı bir açık kendisine ve annesine bakakalan kaynananın eline tutuşturur. "Buyurun..." deyip nutku tutulan 3'lüyü kapıya kadar uğurlar... Sonuç, ertesi gün aynı 3'lü yanlarında başka akrabaları ile kapıya dayanır, yalvar yakar, özür üstüne özürler dileyerek, günlerce araya adamlar sokarak barışı sağlar ve düğün yapılır.
Yaklaşık 20 küsur yıllık evliler, bir daha bizim kıza da, aileye de laf söyleyemedikleri gibi, üstüne her zaman abartılı bir saygı göstermişlerdir. Sözün özü; bu tip insanlara hadlerini en başından bildirmek gerekiyor, sonra çok geç olabiliyor...

Bizim ailenin mazisinden kısa bir anı: Kızla oğlan anlaşırlar, aileler tanışır, yüzükler takılır, erkek tarafı yavaş yavaş gerçek yüzünü göstermeye başlar. "Biz böyle uygun gördük, böyle istiyoruz, böyle yapılacak, böyle olacak..." konulu bir kaç tavır ve burnu büyük havalar... Bu arada düğün tarihi yaklaşmaktadır, bizimkiler çiğlik yapmamak için kıza "senin hayatın, iyi ölç biç, tamam diyorsan arkandayız, iyi düşün..." derler ama asla karşı tarafla yüzgöz olmayıp, üsluplarını bozmazlar. Ancak erkek tarafı terbiye ile ezikliği karıştırdığı için giderek daha da haddini aşar. Düğüne bir kaç hafta kala kaynana, büyük görümce ve damat, aldıkları son kararları bildirmek (!) için kız evindedir. Kaynana ve görümce paslaşarak konuşur, konuşur, konuşur... Kızın annesi sonuna kadar dinler, kızına döner, "Kızım bizim bu aileyle akrabalık yapmamız, senin de mutlu olman mümkün görünmüyor. Bu iş burada bitmiştir, önce emanetlerini iade et, sonra da misafirlerimizi yolcu et!..." der. Kız tek söz etmeden yüzüğü çıkarır, ağzı bir açık kendisine ve annesine bakakalan kaynananın eline tutuşturur. "Buyurun..." deyip nutku tutulan 3'lüyü kapıya kadar uğurlar... Sonuç, ertesi gün aynı 3'lü yanlarında başka akrabaları ile kapıya dayanır, yalvar yakar, özür üstüne özürler dileyerek, günlerce araya adamlar sokarak barışı sağlar ve düğün yapılır.
Yaklaşık 20 küsur yıllık evliler, bir daha bizim kıza da, aileye de laf söyleyemedikleri gibi, üstüne her zaman abartılı bir saygı göstermişlerdir. Sözün özü; bu tip insanlara hadlerini en başından bildirmek gerekiyor, sonra çok geç olabiliyor...
tesekkur ederim uzunca yazmissiniz.. bizim nisan doneminde bu tepkiyi koyacagimiz seyler olmadi ne yazikki.. ne koptuysa dugun ertesi koptu.. bir de kaynana ve gorumce diye adlandirdigimiz kisiler kesinlikle bu anlattgnz hikayedekiler gbi laftan anlayacak karakterde dgllerdi..

bir de ben artk kaynana gorumce meselesime kadinca seyler diye bakmaya basladim.. esas sorun esimin kafa yapisiydi.. cok sonra gordum

balayında noldu orayı tam anlayamadım
zaten balayi icin yola ciktgmz andan itbaren aramalari bitmedi turlu bahanelerle.. ve iki gun olmadan sevgili esimle agiz birligi ederek altin calma iftirasini attilar, benim hakkimda yalanlar uydurdular.. esim beyefendi de onlari susturmak yerine bana bagirdi cagirdi hakaret etti

Oyle icten anlatmissin ki sanki cok yakinimsin gibi hissettim yasadiklarini. Butun dualarim seninle. Dilerim ki cok mutlu olsun geri kalan yasamin...

Back
X