Çalışan bayanlar maaşlarını eşlerine vermek zorunda mı ?

Aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı bozulmasın tadında bir yorumBayıldım.

Ev arkadaşı mı maaşınız verince mi evli oluyorsunuz. Sizin en başta söylediğiniz tarzı da doğru bulmadım birikim yaparım. Yani evlenince birikim bana göre birlikte yapılır. Elbetteki kişisel ihtiyaçlarınızı karşılayın çalışıyorsunuz en doğal hakkınızda kalanıyla da birlikte bir birikim yapılabilir. Ama eşinizin söyledikleri saçmalık. Ev arkadaşı bulsaymış ozaman sizle evlenirken para gözüyle mi bakmış. Oh iki maaşım olacak mı demiş yani ya bu erkeklerde bu kafa ilginç. Ben d e öğretmenim eşimde öğretmen bir kere bu konu geçmedi aramızda. Çünkü herkesin birbirbirine bir saygısı var. O mu okuttu sizi. Yada o mu kazandırdı gittiğiniz tüm okulları ne hakkı varmış paranız üzerinde herkes duracağı yeri bilmeli. Şu kafalar gerçekten inanılmaz. Tabiki olumlu konuşup güzel bir dille anlatın hırka gürle hiç bir şeyin çözüleceğini düşünmüyorum. Ama bazı insanlar sabır sınıyor.

Dik dur, vermek zorunda değilsin.
Para güçtür, gücünü eşine teslim etme sakın.
Eşinin kartı kendinde olan erkekler kendilerini çift maaş alıyor sanıyorlar, eşine de ev hanımı muamelesi yapıyorlar...

Tekrarlıyorum, çok önemli "Para güçtür, gücünü eşine teslim etme"

Fikrinde zikrinde senden bunun için boşanırım diyen adam seni değil paranı istiyordur.

Valla canım ister maaşını ver, ister verme bildiğim tek şey var o da şu an senin evliliğinde dönüm noktan.
Ya kabul edersin, ya da herşeyi göze alıp rest çekersin. Kabul etmeyi seçersen sonradan özgüvenim gitti, kendimi çok kötü hissediyorum gibi mesajlar yazmaya hazırlıklı ol buraya.

Yalniz değilsin kardeş, Memuriye diye bir arkadasımiz vardı,banlandi, ne tesadüftür ki hemen sonrası siz üyelik alıp benzer konu açmışsınız
Kafa kafaya verip bu sorunu çözersiniz siz bence.
Memuriye falan tanımıyorum kardeş .. ben bugün yaşadığım bir problemi buraya yazmak istedim.. saçma doğru veya yanlış ... içim sıkışdı ve birilerine danışmaktı amacım

yaaa ama ben de memurum cok alindim gucendim kirildim küstüm sana...

Aman bozulmasın sonra dedim.ya vebal alırız beddua ederler falan hic gerek yok
Aman Alırıza bey Ağzımızın tadı bozulmasın diye diye koca aileyi yıktı dombılı Hayriye, agzımızın tadı bozulmasın demek felaketleri cagırmak demek yalnız

Memuriye falan tanımıyorum kardeş .. ben bugün yaşadığım bir problemi buraya yazmak istedim.. saçma doğru veya yanlış ... içim sıkışdı ve birilerine danışmaktı amacım
Bir kullanıcı vardı, kocasının boşamasından ödü kopuyordu, aynı konudan 3 seri halinde açti, kadına ne desek işlemedi. Forumcak Memuriye zehirlenmesi yaşadık. Kusura bakma.

O arkadasin konusunu benzer konu acilinca ders diye okutmak ya da yönlendirme yapmak lazim sanırım
Konu sizinkinin neredeyse birebir aynısı ve inanın bir haftadır ne yorumlar ne tavsiyeler yazildi o konuda, emin olun size de cok katkisi.olur
Maas kartı konusu diye aratin okuyun isterseniz.

Bizim maaş kartları evde durur, yanımızda kredi kartlarımız bulunur bu zaten başlı başına rahat harcama imkanı sağlıyor..Zaten internet bankacılığı nedeniyle gidip para çekme olayımızda olmaz. Hiç aramızda bunun mevzusu olmaz. Para çekmek gerektiğinde eşim alır kartları gerekli parayı çekip neye ödenecekse ödemeyi yapar. Ben de yapabilirim ama o yapıyosa benim yapmama gerek yok. İlla ben çekip ödeme yapılacak yere ödemeyi ben yapacağım dememe gerek yok. Gidecek para belli zaten..
Bunu kompleks haline getirmek sadece huzur kaçmasına neden olur. Bana göre evlilikte senin paran benim param muhabbeti, senin birikimin benim birikimim muhabbeti olmamalı (ama gizli iş çeviren, başkalarına para veren, kumar vs olayına giren bir birey varsa o zaman işler değişir tabi)
Bir de kredi borç vs varsa zaten geriye kalan para pek bişey olmayacağı için çok da kasmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Ben paylaşma taraftarıyım . Yani kendi ihtiyaçlarım ve birikim yapacak kadar parayı bi köşeye koyayım.. geri kalanı da onun hesabına ataım. Kira şu bu evin ihtiyaçları çocukların ihtiyaçları falan hepsini halletsin. Ha onunkinden de artarsa ne ala . Sonuçta evliyiz ve 2 çocuğumuz var . Geleceğimizi düşünmek zorundayız...

Aman Alırıza bey Ağzımızın tadı bozulmasın diye diye koca aileyi yıktı dombılı Hayriye, agzımızın tadı bozulmasın demek felaketleri cagırmak demek yalnız
Valla ben ban yemeyim de konu sahipleri naparsa yapsinlar onlarla beraber yaşamıyoruz sonucta
Kısaca aslinda durum aman agzimin tadı, uyeligimin selameti bozulmasın

Esimin tum kartlari bende , nakit kazandiginda da getirir bana verir
Benden kartimi isterse de kendini kapi onunde bulur
Ne sacma insanlarla evlisiniz yahu
Bizim aramizda para mevzusu gecmez bile , adam nereye harciyorsun diye de sormaz , yasadiginiz sey cok mantiksiz

Eşimle birbirimize zorla kart veriyoruz. Geçim yapmak kolay değil, aklı olan adam bu işi yapmaya gönüllü karısı varken bu ağır yükün altına girmez.

Valla ben ban yemeyim de konu sahipleri naparsa yapsinlar onlarla beraber yaşamıyoruz sonucta
Kısaca aslinda durum aman agzimin tadı, uyeligimin selameti bozulmasın
Güzel diosunuz hoş diyosunuz da
Y
bence de çok mantıksız
Ama insan karşısındaki insanı tanıdığını zannederek hayatını birleştiriyor zaten. Bu zamana kadar bizde de mevzusu olmazdı ta ki ben atanana kadar ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…