Çalışan bayanlar maaşlarını eşlerine vermek zorunda mı ?

Memuriye falan tanımıyorum kardeş .. ben bugün yaşadığım bir problemi buraya yazmak istedim.. saçma doğru veya yanlış ... içim sıkışdı ve birilerine danışmaktı amacım
Sizde bir hafta da benzer konuya aynı kişi tarafından 3 defa maruz kalsaydıniz bu hale gelirdiniz, çeken bilir

Şaka bir yana ben bu tarz konulara uzun uzun cevap yazmayi bile manasız görüyorum kendi adıma. Evlilikte para konularının bu şekilde konuşulması bile hoş değil, başkalarınin örnek verilmesi falan. Acabaya düşmeyin, siz gayet makul yaklaşmışsiniz, eşinizin gözünü para bürümüş.

Benim öğrenmek istediğim bu duruma maruz kalan başkaları var mı ? Varsa nasıl yaklaşmışlar bunu öğrenmekti?? Teşekkürler

Maaş kartı erkeğin eline geçince adama bir haller oluyor. Yıllardır bende duran kartımı doğum iznine ayrıldığımda eşime vermiştim ben gidip çekemiyorum diye. Adam zamanla bir garipleşti. Neredeyse "Kıymetlimisss" diyerek kartı okşayacak duruma geldi. Sonra kartı istediğimde adam abuk subuk triplere girdi. En son carladım da aldım kartı elinden. Bir daha da istemeye cesaret edemedi.

Şu anda maaşının tamamını benim hesabıma aktarıyor ve parayı tamamen ben yönetiyorum.

Kocanizin tavri cok cirkin , verdigi ornek konusmalari berbat , karar sizin ama adam yuzunu gostermis size

Benim öğrenmek istediğim bu duruma maruz kalan başkaları var mı ? Varsa nasıl yaklaşmışlar bunu öğrenmekti?? Teşekkürler
Bu yaklaşıma maruz kalanlar genelde bu konu haricinde de eşlerinin baskısını yaşayan kadınlar oluyor. Sanmıyorum ki sizin eşiniz de anlayışlı, merhametli düzgün, gönlü geniş bir eş olsun. Maaş kartını istemesi daha önceki yaşadıklarınızin sonucudur.

Başka bir konuda da yazdım yakın bir arkadaşım yaşıyor bu durumu, kartını zorla eşine verdi, en ufak harcaması olay oluyor. Umarım sizde aynısı olmaz.

Karti versen ne olacak ki nerdeyse bütün atmlerden karekodla para cekebiliyosun ben maaşımın üçte birinden biraz azını kendime ayırıyorum gerisini eşime yolluyorum zaten maaşımın hepsi bende kalsa eminim hepsini harcarım o yüzden bizde düzen böyle

Eşimle birbirimize zorla kart veriyoruz. Geçim yapmak kolay değil, aklı olan adam bu işi yapmaya gönüllü karısı varken bu ağır yükün altına girmez.
Ya bak ne güzel 2 çocuğun var karın 8 sene sonra atanıyor. Oturup sevineceğine düşündüğün şeylere bak demi. Ben bu erkek kafasını anlamıyorum

sen bizi bunak mı sanıyosun?

Zorundalik yok ama ben veriyorum esime, onun maasi masraflara benimki de birikime gidiyor. Esimin k.kartinin ek karti ve bankamatik karti da mevcut bende, parasal bir sorunum olmuyor bu yuzden karismaz zaten harcamalarima. Boyle yapacaksa verebilirsin. Koskoca kadin harclik mi isteyeceksin bir de.

Valla 8 senelik evliyim henüz öyle bişey yapmadım. Ortaklaşa ne gerekiyorsa ödüyoruz sonra herkesin Kartı cebinde

Başlığa istinaden ben maaş kartımı eşime vermedim eşiminde benden böyle bir talebi olmadı. Maaşımla kendi kredi kartımı öderim, istersem birkaç fatura öderim, gider bir miktar para çekip birikim olarak kenara atarım, hatta bugün eşim sıkıştı birikimimden verdim borç olarak, birikim yaptığımı görünce git bir hesap daha açtır oraya biriktir dedi. Maaş kartım ve ekstra 2 kredi kartım olmasına rağmen eşim cep harçlığı veriyor nakit para lazım olur diye. Ben sizin eşleriniz gibi adamları anlamıyorum gerçekten. Hayatta ki tek amaçları karılarının maaş kartlarına el koymak resmen

Hayır, tek amaçları iktidarı kaybetmemek. Ne olursa olsun.

Annem anlatırdı:Bir hanım eşi alırmış maaşı elinden.Hanım bir,iki karşı geldi,istedi herhalde ki adam demesinmi bana bir öğretmen bulun dedim seni buldular diye.Yani bu sen önemli değilsin maaşın öneli demek olmuyormu?

Bu bir boşanma sebebi. Sevgisizlik ve saygısızlığa tahammülüm yok

Ayyy şöyle herifleri "tamam o zaman sen kendine ev arkadaşı bul ben sensiz daha rahat yaşarım" deyip bosayin lütfen yaaa. Valla kaç gündür gına geldi, şu adamlardan benim karşıma cikmiyo ki bı tane "sen kimin kartını istiyosun lan totoş" diye Allah ne verdiyse giriseyim. Doldum vallahi

Erkeklere ne oldu ya? Eskiden kadin parasina gururdan dokunmazlardi. Simdi utanmadan karti istiyorlar. Oldu. Hem disarida calis, hem evde. Karinlarini doyur, utulerini yap, bir de calis maasini eline ver. Para isterken de hesap ver, cocuk gibi de harclik al. Bu muymus normali? Kolelik bunun adi, baska birsey degil.

Eşim maaşımı kendisine vereceğimi düşünmüş olsa gerek ki sinirlenip “aynı bu durumda olan arkadaşının evliliğinin bittiğini” söyledi.
eşin çok boş konuşmuş
ne alaka maaş vermedi diye evlilik mi biter?
maaş 1 kişide duracaksa sende dursun, onun senden farklı ne hakkı var?
erkeklerin bu gereksiz egoları beni sinir ediyor

annenlere koltuk takımı buldun mu? (tanımana gerek yok bak hafızalarımız seninkinden sağlam)
Yaklaşma tavrın hiç hoş değil. Seni tanımam etmem sen de beni tanımıyorsun. Yani memuriye diye biriyle benzer sorunumuz var diye saçma sapan şeyler mi yazman gerekiyor. Yok bunak yok koltuk takımı !! Sen niye dert ediyosun ki ?? Memuriye olduğumu düşünüyorsan cevap verme arkadaşım !! Şurda sorunumu dile getirmek istedim. O dediğiniz kişiden önce sorsaydım bu sefer memuriye için mi aynı şeyleri söylecektiniz??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…