ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Siz lisede okuyan ogrencilerin ana babasi avukat doktor ogretmen sansidiniz sanirim.
Devlet okullarindan bahsediyorum tam olarak.
Kadinin calismasina karsi olsam okumazdim zaten.:)
Demek istedigim boyle hayat mucadelesi icinde canini disine takmis kadinlar ve kuvvetle muhtemel katkisiz adamlar.
Isoogretmen annelere vs gelince neden benim calistigim okulda cocugumla yeterince ilgilenemiyorum diye yakinan hocalarla dolu .
Yine demek istedigim bu adamlar demek ki baya rahat ki kadin ordan oraya kostururken olan cocuga oluyor.

Iste bende onu diyorum, calismak cocukla ilgilenmemenin bir bahanesi olamaz.. o kadin calismasa da ilgilenmeyecek cocukla.. evde otururken ilk baslarda cok eglenceli hatta verimli gecse de bir sure sonra aliskanliklar ve rutin ile yine tam kapasite cocuga yogunlasilmayacak.. erkeklerin rahatligi da egitimsiz annelerin eseri.. bizim ulkede erkek cocuklari hayata katmak yerine hayati onlarin ayaklarina serdigimiz ve buna “gelenek” dedigimiz surece kadinlar her zaman “evde calismak daha yorucu” argumanina, erkekler de “ben disarida calisiyorum, yardim isteme” argumanina sarilacaklar..

Her kadin 9-5 mesai,hafta sonu tatili,yüksek maaş + sosyal haklar şeklinde çalişamiyor ki,nasil daha fazla sosyalleşip istedigi aktiviteyi yapabilecek ?

Evet belki biraz daha fazla parasi var ama vakti ve enerjisi yok.
Çaliştiğim dönemde müthiş bir beyin yorgunlugu ile eve geldigimde,birakin aktiviteyi istediğim tek sey bacaklarimi uzatip yatmakti.

Bence ev hanimlari daha sosyal :) Tabi bu biraz da kişinin nasil mutlu olduğuyla alakali...Sadece komsuyla sohbet-çay keyfi de bir tercih.

Bu cok uc bir ornek.ben vasifsiz bir anneden de bahsetmedim.
Yaşadığımız ülke için çok da uç bi örnek sayılmaz.
Bdv'de bile milyonlarca örneği vardır.
Aslında benim savunduğum şey kadının yada erkeğin kesinlikle çalışması gerektiği değil, muhakkak bir mesleğe sahip olması gerektiği.
Amacım muhalefet olmak değildi sadece diğer pencereden de bakın istedim.

Evettttt

Bakiyorum benim annem de meslegi olyoktu fakat hali hazirda bir iste calisir ve severek yapar.
Babam ona para getir demiyor yani :)
Kadin zaten bos bir insan olmaz calismayinca da .
Ben hunerlu kadinlar gordum parasini da catir catir kazanan maksat para getirmek degil yani.

Üstelik benim ev hanımı olmama rağmen komşuya gidecek vaktim yok.
Zaten mesafe severim.

Sevgilin annesinin tavrı hoş değil.
Calismak veya calismamak kisisel bir tercihtir. Kimsenin mudahale etmeye hakki yoktur.
Evlenmeden önce de eş adayiyla bu tercih konusulmali ileride sorun cikmamasi icin.
Maas kartini esinden alamayan ekonomik şiddete uğrayan calisan kadinlar da var calismayip ekonomik siddete uğrayan da.
Ama şu var ki çalışan kadin 'yeter artik canima tak dedi' noktasina geldiginde bosanmasi daha kolay.
Calismayan kadin ise bosanamiyor maddi bir dayanağı olmadığından.
Sahsen dunyanin binbir turlu hali oldugundan calismayi tercih ederim.

Annesinin söylemesi normal erkek arkadaşınızın bunu size iletmesi anormal.Sanki bak ileride çalışmazsan sana bakmayız ona göre mesajı vermek istermiş gibi

Calisip calismamak ciftlerin kendi kararidir bana gore, calismayan es istememek kadinin da erkegin de gayet normal bir beklentisidir.
Yalniz bakin olayi tamamen cinsiyetlerden soyutluyorum, esimin kira vs sabit gelirleri olsa ve calismiyorum dese super derim, ben de calismadan hayatimi idame ettirebilecegim sabit bir gelirim olsa calismam mesela.

Kendini gelistirme ve sosyallesme meselesine gelince, bu tamamen vizyon meselesi, vizyonsuz bir insani is hayatinin gobegine de atsaniz, eve de tiksaniz hayati elti-gorumce, yazlari köy ucgeninde gecer.
Kendi adima 12 yillik calisma ve 4 yillik calismama hayatimi baz alarak, en sosyal, aktif, eglenceli ve ise yarar donemimin o aradaki 4 yil oldugunu soyleyebilirim.

İstisnalar kaideyi bozmuyor malesef. Zaten özellikle belirttim bunu yapabilen ev kadınları da vardır diye. Sizin yapabiliyor olmanız, bu imkanlara sahip olmanız ülke genelinde ev kadınlarının atıl olduğu gerçeğini değiştirmiyor ki.

Çalışmayan kadın boştur gibi bi anlamı umarım benim yorumlarımdan çıkartmamışsınızdır. Zira ben de şuan çalışan bi kadın değilim :)
Maksat elbette para "getirmek" değil. Ya sanırım herkes kendiden pay biçerek yorumluyor benim yazdıklarımı. Ben öyle bir şey iddia etmedim ki ?
Maksat kimseye ekonomik olarak muhtaç olmamak. Bu kadar.

Neden calismasa da ilgilenmesin ki o zaman.
Burada esas konu calisip calismamasi degil ki .calisip eve de kocaya da bakip cocuguyla yeterince ilgilenememekten dert yanmasi.
Calismazsam evet cocugumla da dort dortluk ilgilenirim ve hatta ciddi de yorulurum.
Ama calisip da cocugumla yine ilgilenirim dogru duzgun olmasa da uykumdan da bolerim.
Mesele adamin bu ise katkisi.
Bir anne titizligiyle ilgisi vs.

pelin- benden çok daha güzel açıklamış hemen önceki yorumunda.

Size cevap olsun diye bos gecen cumleyi soylemedim genel olarak soyledim .
Hani haklisiniz vasfi olmali iste .
Ama evde durunca da calisiyor iste :)

Ne kadar ekmek o kadar köfte der gibi.Çalışırsan gelin olarak alırım yoksa almam.Bu şart koşulmamalı bence .Benim için sorun olurdu böyle demeleri.Çalışıosan gel yoksa gelme der gibi.Ayrıca bayanın çalışma zorunluluğu yok.Çalışırsanız sizin kararınız olmalı.Bence takınılan tavır çok yanlış .

Çalısmak istemiyorsan çalışma ona diyecek bir şeyim yok da. Çalışan kadınlara laf etmek senin ne haddine? Sana mı soracaktılar ne yapacaklarını? Ayrıca çalışan kadın erkek gibi olmuyor el aleme laf edeceğine kendi işine bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…