- 9 Eylül 2007
- 21.427
- 66.417
- 1.123
- Konu Sahibi yasemin010103
-
Neden calismasa da ilgilenmesin ki o zaman.
Burada esas konu calisip calismamasi degil ki .calisip eve de kocaya da bakip cocuguyla yeterince ilgilenememekten dert yanmasi.
Calismazsam evet cocugumla da dort dortluk ilgilenirim ve hatta ciddi de yorulurum.
Ama calisip da cocugumla yine ilgilenirim dogru duzgun olmasa da uykumdan da bolerim.
Mesele adamin bu ise katkisi.
Bir anne titizligiyle ilgisi vs.
Anlasamayacagiz belli ki :) ben sorulariniza yukarida cevap verdim zaten.. ilgilenmekten kastiniz ne tam olarak? Calismayan anneler ilgileniyorsa ortadaki sorunlu cocuklarin hepsi calisanlara m ait? Isin asli insanlar ne istediklerini bilmiyorlar.. ben kendi adima yazayim, ailesinin kanatlari altinda biriyle yapamazdim onu tercih etmedim.. gel gelelim gunumuz kadinlari belesten oturabilecegi evi, kullanabilecegi arabasi olan, kendisine taki takip bohca yapacak adamlari mumla aradiklari icin evlendikten sonra sapkadan tavsan cikmiyor. Aksama kadar ayaklarini uzatip kahvesini karisindan bekliyor.. ben calismasam da buna tahammul edemem mesela :)
Calisirken hem cocugunuzla, hem evinizle hem de esinizle cok guzel ilglenebilirsiniz.. bunun yaninda elinizde mis gibi mesleginiz, cebinizde paraniz ve ekonomik bagimsizliginiz olur.. calismak iyidir, calisin :)
Ben de onu diyorum.
Çalışan kadının ev hanımından farkı yok maaş dışında.
Ama beyler hep rahat.
Yani kadin olarak inanin hic deger vermiyorlarr her seyi makyajdan ibaret zanneden kizlar ah ah .
Bunlara anlat anlat anlamiyorlar.
Ve size bir sey diyeyim mi
Katilin katilmayin sizin bileceginiz is hepsi de evinde zamaninda ilgi gormeyen cocuklarin hali vaziyeti. Yahut cogusunun ana babasi ayri cocukla dolu okullar.
Iste bir yerde hata ediyoruz kadinlar her seye yetisemezler maalesef.
Ogrencim bir gun karsimda agladi anne sevgisini ilgisini goremedim dogru duzgun diye .Cunku kadin hayati boyunca calismis.
Bunun sebebi calisiyor olmasindan ziyade cogunlukla her isin kadina kalip cocuguna az vakit ayirmasidir
Bu cok yanlis iste.
Hahaha :))Nasıl yok yahu?
Bir kere çalışan kadn çocuğuna örnek olur ayakları üstünde durmakla
gelinim evlenmeden önce çalışıyordu.evlendikten sonra,işten çıkmak için türlü taklalar attı.halbuki 8 yıldır aynı yerde,sevilen bir elemanmış.ne bizi ne kocasını dinledi.evlilik tazminatı gibi birşey mi ne varmış onu almak için, işten çıktı.o parayı 5-6 ay da harcadı.şimdi evde,zaten artık bebekte oldu,hiç calışmasın.3 yıldır ,kocasının eline bakıyor.
evlenmeden önce söyleseydi işten çıkacağım diye ben de kayınvalide olarak istemezdim ne yalan söyleyeyim.günlerden günlere gezen,whatsapp,instagram bağımlısı bir gelin hayal etmemiştim.üstelik ihtiyaçları varken,cok iyi kazanan bir oğlum olsa,tamam derdim de,şimdi bütün yük oğlumun üzerinde,haliyle biz de evlat olarak dayanamayıp,destek olmak zorundayız.
not:56 yaşındayım,lise mezunuyum ama çalışmadım,çalıştırılmadım.şimdi hem babam hem de eşim pişman,engel olduklarına.ama iş işten geçti.
3 milyon işsizin iş aradığı ,100 yıldır gelişmekte olan ama bir türlü gelişemeyen,ortadoğuya komşu ülkemizde istisna çalışmamak değildir... an itibarıyla atanan,iş bulan istisnadır.
Biraz gerçekci olalım lütfen.
Ben 4 yıllık kapi gibi üniversite mezunuyum. 3 senelik de tecrübem var. Ama son 3 senedir iş bulamıyorum. Intihar etmeyi düşündüm cok sefer.
Simdi balkondan durumumu anlatsam sokaktan geçen her 10 kişiden 3 tanesi benimle aynı kaderi paylaşıyor .
Kadın çalışmalı diye bir terane aldı başını gidiyor. He evet bence de çalışmalı ama çalışamıyor işte. Yorum yazarken şartları göz ardı etmemek lazım
Kimi alıntıladım bilmiyorum. Alıntıladığım kişiye yazmıyorum bunu şu an. Bu konuya "KADİN CALISMALI" diyen herkese yazıyorum.
Zaten kadın çalışmamalı gibi sacma sapak bir iddiada bulunmuyor kimse.
Kadın çalışmalı derken çalışmayı cok isteip de calisamayan birini kırıyor muyum diye düşünmeli... kırıcı olmamali. Hanimlar lütfen.
@GangstaWalk senin ağzına sağlık..
Hahaha :))
Birkaç sayfa önce yazdım.
Sadece KK daki konuları tarayın.
Çalışan ve çalışmayan kadınların konu içerikleri hep aynı:
Kv, görümce, ev işi, şiddet vb.
Ayakta duran varsa da istisnadır.
Mesaji yanlis anlamak diye buna derim.yazmayayım dedim ama gerçekten çok ayıp ediyorsunuz. hiç mi düşünmüyorsunuz siz bu yazdıklarınızı okuyan insanlar var diye?
annem profesör. onun annesi de doktor anneannesi de doktor komple doktorlar. annem ve babam ayrı. benim annem bu türkiyede yapılmaz denilen çocuk ameliyatlarını yapan, çocuklar için açılan ilk özel hastaneyi kuran kadındır. şimdi doktorluğu bıraktı psikoloji üzerinden ilerliyor.
annem babam boşandı. şimdi ben annem çalışıyor babamla da ayrıldı diye süslenip püslenip koca mı arıyorum? ne biçim bir düşünce bu ya?
annem televizyona çıkınca hepiniz ağzınız açık izlemeyi biliyorsunuz. gazetede şurda burda denk gelince "helal olsun, x platformda ülkemizi temsil etmiş" demeyi biliyorsunuz. bu kadın bunları yaptı diye çocuk yetiştiremedi mi? ha doğrudur ben annem babam ayrılınca babamın yanında kaldım ama lise hayatım makyaj yapıp koca aramakla geçmedi. derslerim iyi de oldu kötü de oldu ama şu an belki dünyanın en iyi 5 okulundan birinde okuyorum.
nasıl yaptım ben bunu? annemi gördüm. okursam para kazanabileceğimi gördüm. annem para kazanıp üstüne evde kendisini yormadığında gördüm bunu. babamın onu aldattığını öğrendiği zaman rest çekebildiğinde gördüm. annem eve geldiğinde yemek hazırken, temizlik yapılmışken, anneme "x hanım yarın giyecekleriniz hazır" denildiği zaman gördüm. ben kendime bir model oluşturdum. ben çalışırsam ev işini düşünmeme gerek yok dedim. evleneceğim adama bel bağlamama gerek yok dedim. kötü mü yaptım? yoo. o kadar mutluyum ki okuduğum ve okuyan bir annem olduğu için.
annem ev hanımı olsa da burda kendisini "ben de evde çalışıyorum" diye ispatlamaya çalışsa daha çok üzülürdüm.
size o kadar yazık ki. öğretmen olduğunuzu iddia ediyorsunuz bir de. diyecek başka bir şey yok her okulda vardır öğrencilerin örnek almamaları gereken bir öğretmen ne diyeyim ki.
istediğiniz kadar alıntılayın bu mesajı asla cevap vermeyeceğim bu konuda bana göre doğru tek ve değişmez. uzun vadede herkes de görecek.
Calisan annelerin degil calisan annelerinin evde ve iste son derece calisip cocuklariyla ilgilenememesinden dolayi da bazi ogrencilerim bizzat kendileri gelip dert yakindilar.
Ustelik bazilarinin annesi de ev islerine yetisemeyip isi cocuga da birakabiliyor malum cocuk da evde okul is diye hayat suruyor ve tek becerisi bu saniyor .Ortada deger falan da goremem boyle bir durumda .
Calisiyorsak hep birlikte hurra calisicaz yani is bolumu yapcaz anca o zaman esit bir yaklasim olacak.
Kadin icin konusuyorum ozellikle maalesef oyle her seyle ilgilenen ama mennun kalmayan ogretmen arkadaslar ilgiyi hala da yeterli bulmuyorlar.
Cunku demek istedigim erkeginn sonsuz egemenligi :))
Burada kimsenin bir seyi anladigi yok maalesef.şöyle düşünün, bu kadınların kocaları ölse ne olacak o zaman? çocukları evlatlık mı verecekler kocalarımız yok yardım eden yok diye? bunun da kolayı var, bir kadın tutar yemeği, temizliği yaptırır geri kalan vaktini de çocuğuna kocasına harcar.. sadece şu lüks için bile çalışılır..
Ben bağımsızlığın daha doğrusu özgüvenin, örnek olmanın maaş almakla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.Neden kki yi baz alıyorsunuz tüm toplum kk de yaşamıyor adı üstünde zaten buraya zaten derdi olan girip yazıyor
Eğer çalıştığı halde şiddet görüp çıkmıyorsa o evden o onun sorunu
Hayatta ekonomik bağımsızlık kadar güzel bişey olamaz
Öğretmenlerin de en fazla % 5 i idealist. Geri kalanı maaş olarak bakıyor.700 tane velim var.ilkokulda calisiyorum.Calisan veli sayisi 20 yi gecmez.Bir ilgi bir alaka sormayin gitsin :)
Demek ki çalışmak onu mutlu etmiyormuş.gelinim evlenmeden önce çalışıyordu.evlendikten sonra,işten çıkmak için türlü taklalar attı.halbuki 8 yıldır aynı yerde,sevilen bir elemanmış.ne bizi ne kocasını dinledi.evlilik tazminatı gibi birşey mi ne varmış onu almak için, işten çıktı.o parayı 5-6 ay da harcadı.şimdi evde,zaten artık bebekte oldu,hiç calışmasın.3 yıldır ,kocasının eline bakıyor.
evlenmeden önce söyleseydi işten çıkacağım diye ben de kayınvalide olarak istemezdim ne yalan söyleyeyim.günlerden günlere gezen,whatsapp,instagram bağımlısı bir gelin hayal etmemiştim.üstelik ihtiyaçları varken,cok iyi kazanan bir oğlum olsa,tamam derdim de,şimdi bütün yük oğlumun üzerinde,haliyle biz de evlat olarak dayanamayıp,destek olmak zorundayız.
not:56 yaşındayım,lise mezunuyum ama çalışmadım,çalıştırılmadım.şimdi hem babam hem de eşim pişman,engel olduklarına.ama iş işten geçti.
Öğretmenlerin de en fazla % 5 i idealist. Geri kalanı maaş olarak bakıyor.
Ben bağımsızlığın daha doğrusu özgüvenin, örnek olmanın maaş almakla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Kişilikle, karakterle, hayata bakışla alakalı bu. Para sadece araç. Bu özelliklere para kazanarak sahip olunmuyor.
Akıl yürütmeyle, mantıkla, empati, öngörü vb pekçok düşünce yapısına sahip olmak gerek.
Tam olarak kastettiğim o.Ogretmenlerin uzerine yapisan su "idealistlik" kavrami hosuma gitmiyor benim.Gorevini layikiyla yapan ve hakkini teslim eden diyelim biz ona.
Söylediğiniz bazı kelimeleri çok yadırgadım.her ne kadar sonuna kadar çalışmayı savunsam da özellikle bebekten sonra ara vermesi çok normal zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?