- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi yasemin010103
-
Benim çevremde çalışan kadınlar da aynen bu yazdığınız profile sahip.Olayı maaş ve ev işi ikilisine indirgersek kısmen fark yok sayılabilir. Ama işin aslı öyle değil. Ya da bütün kadınlar için öyle değil.
Çalışan kadın paslanmaz, ev işi çocuk market üçgenine kısılmaz. Belli bir sosyal hayatı, ilgi alanları, aktiviteleri vardır. Programlı yaşar. Kendini geliştirme imkanı vardır. En önemlisi de dünyaya çocuk yetiştirmek dışında bir katkı sağlar, pozitif değer katar. Bunları yapabilen ev kadınları da vardır muhakkak ama bir çoğu maddiyat isteyen şeyler olduğu için tek kişinin geliriyle çok zor. Benim çevremdeki çoğu ev kadınının tek aktivitesi komşu kahvesi, tek etkinliği çocuğu okuldan almak, tek hobisi yemek yapmak. Kitap okuyanına bile rastlamadım şimdiye kadar. Ve iş hayatını bırakıp ev kadını olan bütün arkadaşlarım zamanla köreldiler, paslandılar. Görüşmekten keyif almadığım, sohbet edemediğim insanlar haline dönüştüler malesef.
Bir ozetle ancak bu kadar mukemmel anlatilirdi.
Sabahtan beri cumlelerimi toparlamaya calisiyordum.
Kafamin icini toparladiniz.
Ben evimde yabanci dil de ogrenirim kursa da giderim yemek de yaparim yeri gelir uygun vakitte de calisirim.
Erkegin eline bakmak demek eve para getirip suratina carpmasi demek degil.
Adam her seyi evi esj ve kendisi icin yapiyorsa kirmadan dokmeden hor gormeden yapiyorsa bu kadini niye kole yapsin ki.
Mantik cok basit aslinda.. erkek tarafindan evler, takilar, bohcalar isteyecek kadin da koyacak ortaya diplomasini, isini.. neyse yeni nesil bu konuda bilincli geliyor..
Uzgunum ama bir ogretmen olarak maaleseh isim olsun gucum olsun diplomam olsun en onemlisi su hayatta bir vasfim olsun diye ogrencilerin sayisi giderek azaliyor.
Cogu makyaj ve sevgili derdinde .
Umarim cahil bir nesil yetismez de evlatlarina iyi ana baba olurlar.
Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Evet .Ben ogretmenim.İçim çok dolmuş :) Kadın kendini değerli görmüyor ki bu rolüyle,erkek görsün.Dünyada bir insan yetiştirmekten daha önemli ne olabilir?Bakın siz ne güzel kendinizi ev hanımlığı içinde de yetiştirebiliyorsunuz.Ama etiketler hazır:Çalışmıyor musun?Sen bir hiçsin.İstersen kırk kütüphanelik kitap oku.Dışarıda çalışmıyorsan boş.Yapay zekayı bulanlara hayran hayran bakıp,gelecek nesillerin zekasını işleyebilecek kadınlara değersiz demek ezbere yaşamaktır...
Sigortani ode de..He lafımı sokmadan gitmeyeyim.
GÖNÜLLÜ EV HANIMIyım. Küçümseyen ya da kınayan olursa, aynaya bakıp kendine acısın.
Ev hanımıyım ama evle alakalı işleri canım isterse yaparım, istemezse yapmam. Eşim her işe yardım etmeli yoksa olay çıkarırım. Paranın yönetimi eşimde ama her ay maaş alır almaz tüm borçları ödeyip kalan nakiti bana verir, kredi kartı bende durur. Evimizde her evde olduğu gibi tartışmalar yaşanır ama şiddet asla.
O yüzden kocanıza muhtaç olmayın, gidin para kazanın sloganını yemeyin. Çoğu kadının maaş kartı kocasında ve ilkokul öğrencisi gibi azıcık harçlıkla ay sonunu zor getiriyor.
Ve o meşhur cümleyi tersinden yazayım;
Çalışan kadınlara acıyorum. İşte kendini parala, evde parala, bin parçaya bölün. Kocan gitmesin diye tüm maaşı ona ver.
Sonra "çalışan kadınım, kocama muhtaç değilim" diye salla sağda solda. Ah cınım ya, kandırmışlar seni. Özgüven, kişilik böyle bir şey değil.
Olayı maaş ve ev işi ikilisine indirgersek kısmen fark yok sayılabilir. Ama işin aslı öyle değil. Ya da bütün kadınlar için öyle değil.
Çalışan kadın paslanmaz, ev işi çocuk market üçgenine kısılmaz. Belli bir sosyal hayatı, ilgi alanları, aktiviteleri vardır. Programlı yaşar. Kendini geliştirme imkanı vardır. En önemlisi de dünyaya çocuk yetiştirmek dışında bir katkı sağlar, pozitif değer katar. Bunları yapabilen ev kadınları da vardır muhakkak ama bir çoğu maddiyat isteyen şeyler olduğu için tek kişinin geliriyle çok zor. Benim çevremdeki çoğu ev kadınının tek aktivitesi komşu kahvesi, tek etkinliği çocuğu okuldan almak, tek hobisi yemek yapmak. Kitap okuyanına bile rastlamadım şimdiye kadar. Ve iş hayatını bırakıp ev kadını olan bütün arkadaşlarım zamanla köreldiler, paslandılar. Görüşmekten keyif almadığım, sohbet edemediğim insanlar haline dönüştüler malesef.
Kesinlikle.Çok haklısınız.Evet .Ben ogretmenim.
Kendi egitimimi kendim isteyerek bir yerlere gelmeye calistim.
Kimsenin demesiyle degil.
Cok ciddi hobilerim var bunlari da kimse bilmek zorunda degil.
Ve belki de cocugumu para kazanmadan da iyi yetistiricem her sey benim param degil yani.
Mevzu bu ama erkek gelip yan yatip evde oturamaz cunku bu onun artik yok oldugunu gosterir:)
Evde benimle is yapip cocugu da birlikte dogurmayacaksak eger :)
Kadin zaten aklini iradesini kullanip ne yapacagini bilirse kimsenin konusmasina gerek de kalmaz beklenti de olmaz.
Yani kadin olarak inanin hic deger vermiyorlarr her seyi makyajdan ibaret zanneden kizlar ah ah .Iki dakika pozitif bakamadim tesekkurlermaalesef buyuk kisim bitik olsa da en azindan kendileri gibi bitik tiplerle evlenecekler.. oyle dusunelim :)
Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Özel sigorta istiyorum ama biraz daha fazla kazanması lazım.Sigortani ode de..
Ilerde faydasini gorursun mutlaka.
Calisip calismamak sana kalmis tabii.
Yani kadin olarak inanin hic deger vermiyorlarr her seyi makyajdan ibaret zanneden kizlar ah ah .
Bunlara anlat anlat anlamiyorlar.
Ve size bir sey diyeyim mi
Katilin katilmayin sizin bileceginiz is hepsi de evinde zamaninda ilgi gormeyen cocuklarin hali vaziyeti. Yahut cogusunun ana babasi ayri cocukla dolu okullar.
Iste bir yerde hata ediyoruz kadinlar her seye yetisemezler maalesef.
Ogrencim bir gun karsimda agladi anne sevgisini ilgisini goremedim dogru duzgun diye .Cunku kadin hayati boyunca calismis.
Bunun sebebi calisiyor olmasindan ziyade cogunlukla her isin kadina kalip cocuguna az vakit ayirmasidir
Bu cok yanlis iste.
Yani kadin olarak inanin hic deger vermiyorlarr her seyi makyajdan ibaret zanneden kizlar ah ah .
Bunlara anlat anlat anlamiyorlar.
Ve size bir sey diyeyim mi
Katilin katilmayin sizin bileceginiz is hepsi de evinde zamaninda ilgi gormeyen cocuklarin hali vaziyeti. Yahut cogusunun ana babasi ayri cocukla dolu okullar.
Iste bir yerde hata ediyoruz kadinlar her seye yetisemezler maalesef.
Ogrencim bir gun karsimda agladi anne sevgisini ilgisini goremedim dogru duzgun diye .Cunku kadin hayati boyunca calismis.
Bunun sebebi calisiyor olmasindan ziyade cogunlukla her isin kadina kalip cocuguna az vakit ayirmasidir
Bu cok yanlis iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?