ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Benim çevremde çalışan kadınlar da aynen bu yazdığınız profile sahip.

Kadınlarımızın genelinin hayata bakış açısı bu: Kocam, yuvam, çocuğum.

Bu kadar.

Olay kadının kendi ayakları üzerinde durabilmesinden çıkıp, statü yarışına nasıl geldi yahu!
Burası Türkiye!
Biz kocasız yaşamayı becerdik de, meslek sınıfında yarışmamız kaldı.

Ev hanımlığı çok ağır bi MESLEK'tir evet katılıyorum.
Fakat ayrılık durumunda kimse kendi çocuğunuza bakıp, bulaşık yıkayıp, ütü yaptığınız için sizin geçiminizi sağlamayacak.
Ev hanımı olsun, çalışan kadın olsun kimsenin kimseden üstünlüğü yok.
He ama tek başına kendine yetebilen kadın olmak ile, aldatılıp dövülüp ayrılmak istese de, kocasına muhtaç kalan kadın olmak arasında çok fark var.

Konuya dönersek bence de kv 'aman olur da ayrılırlarsa gelinimin tek başına ayakta durma gücüne sahip olsun' gibi bi mantıkla çalışsın dememiştir. Ama bu, kadının ekonomik güce sahip olması gerektiği gerçeğini gözardı ettirmemeli. Sapla saman birbirine karışıyor ya neyse...

çalışmak sizin yararınıza tabikide otursun bize hizmet etsin ne işiymiş deyip geri kafalıda olablirdi bence sizin içinde yararlı bir sey

İçim çok dolmuş :) Kadın kendini değerli görmüyor ki bu rolüyle,erkek görsün.Dünyada bir insan yetiştirmekten daha önemli ne olabilir?Bakın siz ne güzel kendinizi ev hanımlığı içinde de yetiştirebiliyorsunuz.Ama etiketler hazır:Çalışmıyor musun?Sen bir hiçsin.İstersen kırk kütüphanelik kitap oku.Dışarıda çalışmıyorsan boş.Yapay zekayı bulanlara hayran hayran bakıp,gelecek nesillerin zekasını işleyebilecek kadınlara değersiz demek ezbere yaşamaktır...

Benim oğluşumun parasını mı yiyecek gelin diyen kayınvalideleri duydu bu kulaklar...

Mantik cok basit aslinda.. erkek tarafindan evler, takilar, bohcalar isteyecek kadin da koyacak ortaya diplomasini, isini.. neyse yeni nesil bu konuda bilincli geliyor..

Uzgunum ama bir ogretmen olarak maaleseh isim olsun gucum olsun diplomam olsun en onemlisi su hayatta bir vasfim olsun diye ogrencilerin sayisi giderek azaliyor.
Cogu makyaj ve sevgili derdinde .
Umarim cahil bir nesil yetismez de evlatlarina iyi ana baba olurlar.

Iki dakika pozitif bakamadim tesekkurler maalesef buyuk kisim bitik olsa da en azindan kendileri gibi bitik tiplerle evlenecekler.. oyle dusunelim :)

Arkadasın bunu rahatça sana söylediğine göre o da bu sözü onaylıyor. Belki annesi dememiş de kendisi sana diyemeyip annem dedi gibi söylemiş bile olabilir.

Evet .Ben ogretmenim.
Kendi egitimimi kendim isteyerek bir yerlere gelmeye calistim.
Kimsenin demesiyle degil.
Cok ciddi hobilerim var bunlari da kimse bilmek zorunda degil.
Ve belki de cocugumu para kazanmadan da iyi yetistiricem her sey benim param degil yani.
Mevzu bu ama erkek gelip yan yatip evde oturamaz cunku bu onun artik yok oldugunu gosterir:)
Evde benimle is yapip cocugu da birlikte dogurmayacaksak eger :)
Kadin zaten aklini iradesini kullanip ne yapacagini bilirse kimsenin konusmasina gerek de kalmaz beklenti de olmaz.

burada kadın evde de çalışıyor, kadın erkek eşit değil, tüm yük kadının üzeeinde, çalışmamak hakkı vs diyen kadınlar; asıl sorun kadının hem evde hem işte çalışması değil ki erkeklerin kadını buna mahkum etmesi. doğru ve düzgün bi insan bulursanız evin temizliği için kocanın donu için kendinizi paralamak zorunda kalmaz, çalışmaktan kaçmazsınız.

Sigortani ode de..
Ilerde faydasini gorursun mutlaka.

Calisip calismamak sana kalmis tabii.

Kırmızıladığım kısımda yanıldığınızı söyleyebilirim. 2 buçuk senedir iş hayatından uzağım; ilgi alanlarımla daha yoğun uğraşabiliyorum ve bir ilgi alanımı işime dönüştürme yolunda ilerliyorum. Senelerdir hayalini kurduğum şeyin iki adım ötesindeyim çünkü 2 senedir bu hayali evde ilerletme imkanını yakaladım. Ve üzerine bir üni. daha bitirme planım var. Çalışıyor olsaydım bunu yapamazdım ki zaten çalışıyorum, adı bir işte çalışmadığım için çalışmamak sadece. Programlı yaşıyorum, kahvaltı-öğle yemeği ve akşam yemeklerimiz saatlidir, çocuğun uyku saatleri bellidir. Bir yandan annesi ve dadısı iken diğer yandan kendi keyfimin kahyasıyım. Çocuk uyur, elime fırçalarımı alır başlarım ve dünyadaki hiçbir sosyal etkinlik beni resim yapmak kadar tatmin edemez. Haftanın iki günü kursum vardır, 3 haftada bir aile buluşmamız. Sosyal hayatım elbette var ve bunlar üç beş komşudan oluşmuyor, hatta komşuculuk oynamayı sevmeyen biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki sosyal aktivitelerim sabah kahvelerinden çok çalışan/çalışmayan arkadaşlarımla akşam buluşmaları. Tersine çalışan pek çok arkadaşımın vakitsizlikten/yorgunluktan yakındığını görüyor, saatlerce iş yeri yakınmalarını dinlerken kendimden geçiyorum. Verdiğiniz örnekler geneli kapsamıyor, benim gördüklerim de elbette. Paslanmak kişinin karakteri/meyli ile ilintili.

Kesinlikle.Çok haklısınız.

Iki dakika pozitif bakamadim tesekkurler maalesef buyuk kisim bitik olsa da en azindan kendileri gibi bitik tiplerle evlenecekler.. oyle dusunelim :)
Yani kadin olarak inanin hic deger vermiyorlarr her seyi makyajdan ibaret zanneden kizlar ah ah .
Bunlara anlat anlat anlamiyorlar.
Ve size bir sey diyeyim mi
Katilin katilmayin sizin bileceginiz is hepsi de evinde zamaninda ilgi gormeyen cocuklarin hali vaziyeti. Yahut cogusunun ana babasi ayri cocukla dolu okullar.
Iste bir yerde hata ediyoruz kadinlar her seye yetisemezler maalesef.
Ogrencim bir gun karsimda agladi anne sevgisini ilgisini goremedim dogru duzgun diye .Cunku kadin hayati boyunca calismis.
Bunun sebebi calisiyor olmasindan ziyade cogunlukla her isin kadina kalip cocuguna az vakit ayirmasidir
Bu cok yanlis iste.

Kötü birşey söylememiş ki kadın. Eşlerin birlikte çalışması daha iyi geçim sağlar. Sizin buna bozulmanız tuhaf olmuş, çalıştığınız ve kendi paranızı kazandığınız için mutlu olmalısınız. Evlendikten sonra çalışmak istemesem sorun yaratacaklar diyosunuz, bence evlendikten sonra çalışmamayı onların değil sizin sorun etmeniz lazım. Zira maddi olarak bi erkeğin boyunduruğu altına girmek oldukça sorun edilecek bir durum.

Buna katilmiyorum.. ev hanimlari cocuklariyla cok duzgun bir iletisim kuruyorsa okullardaki sorunlu cocuklarin hepsi calisan annelerin mi? Ya da 80 kusagi olarak (o zaman calisan kadin sayisi belli) cok mu mutlu 30-40 yas grubu.. tam tersi benim cevremdeki en disiplinli, mutlu ve kolay iletisim kurulan cocuklar calisan annelerin cocuklari.. buyuk oglumun sinifinda tek calisan anneyim, o yuzden iyi gozlemleyebiliyorum.. sinifta kahvalti yapan, utulu kiyafetle okula giden 2-3 cocuktan birisi benim oglum.. geri kalanlarin anneleri an itibariyle yarin bogazda yapacaklari kahvaltiyi organize ediyorlar :) yani “annem calisti, benimle ilgilenmedi” isin kolayi.. onun dogrusu “annem benimle ilgilenmek istemedi” olacak..

Kadın haklı bekar halinde bir memur maaşı ile anca geçiniyorum.hayat şartları zor ama şu da var evde her iş ortak mı olacak?yoksa sen hem ev hem işte mi çalışacaksın.benim için Asıl konu bu olur

Ben de aldatılıp, şiddet gören ama hiç bi güvencesi, işi gücü ailesi olmadığı için boşanamayan bi annenin 4 çocuğundan biriyim.
Eminim benim kadar annesiz kalmamıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…