- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi yasemin010103
-
Ben de onu diyorum.Bunları çalışan kadınlar da yapıyor yalnız, herkes ayda 20 bine çalışmıyor, her kaleme ayrı ayrı para ayırsın.
Ve en önemli detay es geçiliyor.
Biz dışarıda değil evde ÇALIŞIYORUZ.
Komple ev temizliği haftalık kadın alsak ayda 1000 tl,
Yemekler dışardan olsa ayda 2000 tl,
Çocuklara bakıcı tutulsa ayda 2000 tl
Sadece 3-4 kalem işe ücret belirlesek, kocalarımız bize borçlanır, iflas eder.
Çalışmak sadece maaş karşılığı yapılan iş demek değildir. En temel anlamı emektir, katkı sağlamaktır.
(Kadın çalışmak istemeyince kendi tercihi erkek çalışmak istemeyince sorumluluk sahibi değil.
Hayır ben eşitliği maddiyata indirgemiyorum, konu maddiyat olduğu için o çizgide yazıyorum. Yoksa girilecek bir sürü konu var ama bağlamdan uzaklaşırız.
Çalışan kadının neden sömürüldüğünü düşünüyorsunuz? Sömürülüyorsa kendi tercihidir. Tıpkı çalışmamayı tercih ettiği gibi çalışıp sömürülmeyi ya da çalışıp hayatın yükünü paylaşmayı tercih edebilir kadın o zaman. Kadının bu tip tercih hakları varsa erkeğin de olmalı diyorum sadece.
Bence cinlik adam da. Kızın zaten çalıştığını bildiği halde, annesini sevimsiz göstermek pahasına niye böyle bişey anlatıyor ki? İlerde işi bırakma gibi bir durum olur mu diye ağız arıyor küçük aklıylaKendi çalışıyor muymuş çok bilmiş,iş hayatından haberi var mı? Ben de çalışıyorum ama bu kayınvalide de art niyet sezdim,sizdeki koşulları o mu belirliyor? Ona mı kalmış?
Ben de onu diyorum.
Çalışan kadının ev hanımından farkı yok maaş dışında.
Ama beyler hep rahat.
Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Maalesef.Öyle elbette.
Çocuğuma kendim bakmayı tercih ettim ve hatta çocuğum bahanem oldu, yeni bir hayata başlamak istedim iş konusunda, az biraz konularımdan biliyor olabilirsin. Bu tamamiyle evde durmak değildi, çocuğuma baktım/bakıyorum, evi ağırlıklı döndürüyorum (Daha çok ben evdeyim çünkü ama elbette eşim de yapıyor çünkü bu evde tek ben yaşamıyorum), bir yandan hobilerimi işe dönüştürme yolunda ilerliyorum vs vs.
Bu konuların sürekli tartışılma sebebi herkesin "Çalışan kadın" görmek istemesi filan değil, bakan kadının her şartta ve her yerde çalıştığını görür zaten. Bu konularda hep bir yarış seziyorum maalesef. Evinde çalışan ayrı aşağılanır çünkü ekonomik hiçbir katkısı(!) yoktur eve (Bu çok büyük bir yanılgı, illa somut olarak para girmesi gerekmiyor eve. Paranın çıkmaması da ekonomik destektir). Çalışan kadın çocuğundan vurulur "Yarım annelik yapıyorsunuz, çocuğunuz bakıcı ellerinde büyüyor" diye.
Dert kadının çalışması değil, hemcinslerimiz arası basit bir güç gösterisi. Ne eline para geçen diğerinden üstün, ne evinde oturanlar en süper anne. Bu yarış bitince huzura ereceğiz kadınlar olarak. O zaman gerçekten "Evinde az çalışan" erkekleri görebileceğiz. İş hayatında "Ev geçindirme işi erkektedir" diyerek aynı pozisyondaki kadından daha fazla para aldıklarını da.
Çalışmak veya çalışmamak öncelikli olarak ikinizin vereceği karar olmalı aileler bu durumda karışmamalı sonuçta evlilik geçim ilinşzşn etrafında geçecek yeri gelir çalışma hayatınız olur yeri gelir olmaz bir duruma körü körüne bağlı kalınmamalıMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
3 milyon işsizin iş aradığı ,100 yıldır gelişmekte olan ama bir türlü gelişemeyen,ortadoğuya komşu ülkemizde istisna çalışmamak değildir... an itibarıyla atanan,iş bulan istisnadır.şimdi o konuşmanın geçtiği ortam önemli
yani ben birini sevgilim diye tanıtınca çalışıyor mu diye sormam mesela
küçükse nerede okuyor derim büyükse nerede çalışıyor
kural çalışmaktır bana göre istisna çalışmamak
kv de benim gibi olabilir ya da söz konusu fotoğraftaki kıyafetiniz vs onu bu soruyu sormaya itmiş olabilir
iyi çalışsın zaten çalışmazsa geçinemezsiniz ibaresi de muhtemelen gerçektir
yani oğlunun gelirini bir evin ne ile nasıl döndüğünü bilen gerçekçi bir kişi olarak söylemiş olabilir o cümleleri
burada bile yazıyoruz sevgilim asgari ücret alıyor diyen kızlara sen de çalış güzelce geçinirsiniz o zaman diye
bu sizin bebeğiniz olunca çalışmamanıza engel değil yahut hasta olunca çalışmamanıza engel değil
kv bana gerçekçi bir tip gibi geldi
bir de yaşı kaç
burada kv denince benim aklıma 65 üstü teyzeler geliyorsa da konulardaki kvler 40-45 yaş aralığında yani burada yazan, halihazırda çalışan bizim gibi kadınlarla akran
Bence cinlik adam da. Kızın zaten çalıştığını bildiği halde, annesini sevimsiz göstermek pahasına niye böyle bişey anlatıyor ki? İlerde işi bırakma gibi bir durum olur mu diye ağız arıyor küçük aklıylaKadın hiç böyle bir muhabbet açmamış bile olabilir.
Bir ozetle ancak bu kadar mukemmel anlatilirdi.Evlendikten sonra mecbur kalmadıkça asla çalışmayı düşünmüyorum ve çalışmamı isteyen bir eşe ve ailesine de hoş bakmam.Kadınla erkeğin eşit olduğuna da inanmıyorum.Çünkü eşitlik her yönden aynı olan durumlar için söz konusudur.Biz iki ayrı cinsiz ve doğal olarak farklıyız.(Kanunlar önünde ve benzer durumlarda eşitlik doğası gereği olmalıdır)İki ayrı varlığın eşitliğini beklemek zulümdür.Siz fille karınca eşit olsun der ve aynı yükü yüklerseniz karıncanın katili olursunuz.
Burada okuduğum bir çok yorumda şunu gördüm:Kadın ev hanımı ise değersizdir,kocanın ve ailesinin hizmetçisidir.Bunu savunan kadınlar patronların,müdürlerinin,çalışma arkadaşlarının kölesi olmaktan ise(onların mantığına göre bu da öyle olmalı o zaman)hiç şikayetçi değiller.Bir çok kadın hem dışarıda çırpınıyor,hem evde.Üstüne üstlük maaş kartlarına da el konuluyor.Ama onlar kullanılmış olmuyor.Ne muhteşem özgürlük...
Çocuğumu kreşe teslim eder sonra da kariyer yapar dünyayı kurtarırım diyen kadınları hiç bir zaman anlamayacağım.Kadını evinden bu yolla uzaklaştırıp aile kurumunun altına dinamit yerleştirdiler.Ama bize bu bakış açısını empoze edenler şu toplumun,yıkılan ailelerin haline bakıp kahkahalarla gülüyorlar ya,ona içim acıyor...
Herkes ne için yaratılmışsa ona uygun yeteneklerle,donanım ve yazılımla yüklenmiştir.Bence evin kraliçesi kadın olmalı,erkek de kralı olsun.Dış işleri bakanı ile iç işleri bakanı gibi.Bu roller ve görevler,yetkiler karıştığı zaman o ülkeden hayır gelir mi?
Ayrıca bu,kadın okumasın,ilim öğrenmesin,ya da asla çalışmasın demek değildir.En çok biz okumalıyız.Biz güçlü olmalıyız.Çok akıllı isen icatlar da yapmalısın.Ama ben erkek gibi olursam değerliyim diyorsak altta çok büyük bir aşağılık kompleksi vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?