ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Bunları çalışan kadınlar da yapıyor yalnız, herkes ayda 20 bine çalışmıyor, her kaleme ayrı ayrı para ayırsın.
Ben de onu diyorum.
Çalışan kadının ev hanımından farkı yok maaş dışında.

Ama beyler hep rahat.

Bence çok ayıp bir kadına bunu söylemesi.

Bu senin bileceğin iş. Çalışmak istersen çalışırsın. Istemezsen de senin bileceğin iş.

O zaman paşa oğlu da cam silecek,akşam ne pişirecegine karar verecek, gece çığlıkla uyanan bebege bakacak, ütülenecek ne vardı diye takipn edecek.

Hadi bakalım.

Öyle elbette.
Çocuğuma kendim bakmayı tercih ettim ve hatta çocuğum bahanem oldu, yeni bir hayata başlamak istedim iş konusunda, az biraz konularımdan biliyor olabilirsin. Bu tamamiyle evde durmak değildi, çocuğuma baktım/bakıyorum, evi ağırlıklı döndürüyorum (Daha çok ben evdeyim çünkü ama elbette eşim de yapıyor çünkü bu evde tek ben yaşamıyorum), bir yandan hobilerimi işe dönüştürme yolunda ilerliyorum vs vs.
Bu konuların sürekli tartışılma sebebi herkesin "Çalışan kadın" görmek istemesi filan değil, bakan kadının her şartta ve her yerde çalıştığını görür zaten. Bu konularda hep bir yarış seziyorum maalesef. Evinde çalışan ayrı aşağılanır çünkü ekonomik hiçbir katkısı(!) yoktur eve (Bu çok büyük bir yanılgı, illa somut olarak para girmesi gerekmiyor eve. Paranın çıkmaması da ekonomik destektir). Çalışan kadın çocuğundan vurulur "Yarım annelik yapıyorsunuz, çocuğunuz bakıcı ellerinde büyüyor" diye.

Dert kadının çalışması değil, hemcinslerimiz arası basit bir güç gösterisi. Ne eline para geçen diğerinden üstün, ne evinde oturanlar en süper anne. Bu yarış bitince huzura ereceğiz kadınlar olarak. O zaman gerçekten "Evinde az çalışan" erkekleri görebileceğiz. İş hayatında "Ev geçindirme işi erkektedir" diyerek aynı pozisyondaki kadından daha fazla para aldıklarını da.

Hayir kadin!
(
Tam olarak oyle.Erkek bu sorumlulugu bakin icinde yaptirim olmayan kendi tabiati geregi sahiplenme severek yapma gibi bir sorumlulugu yerine getirmeli.Cunku evde is yapip cocuk doguramaz ?
Yani erkek oyle tercih meselesi yapamazzz istese de yapamaz cunku evde oturunca is de yapmaz :)
Yani kadin icin evet sartlat dahilinde kendi tercihidir.
Kadinin tercihi olmali kadina para getirceksin evi ortak degerlendirecez derse bir adam.4 bucuk ay kendi 4 bucuk kadin cocugu tasisin mutfak isleri bir gun ona bir gun kadina kalsin .vs vs.Isin icinden cikamayiz.
Ha yok mu boyle evde de hirla gurle calisan yardim eden adamlar illaki vardir.
Ama maalesef ataerkil toplumumuzda ornegi cok cok az oldugu icin.
Kadinin calismasi demek bazilarinca bal kaymak demek.
Ben buna karsiyim israrla soyluyorum tam olarak bu zihniyete karsiyim!

Eskiden çalışmayan kadın/gelin istenirdi. Evde bir iş gücü olarak görülürdü kadın.
Şimdi çalışan kadın/gelin isteniyor. Hem işgücü hem de bankamatik gözüyle bakılıyor kadına.

Kadının ekonomik özgürlüğü, refahı, hayatı kimsenin umurunda değil.

Mezun olana kadar ben de umursamazdım. Mezun oldum, işsizim. Yaş da geçti artık. Sokağa çıkamıyorum, her gören "çalışıyor musun?" diyor. Bayramlarım zehir oluyor maruz kaldığım çalışma baskısından .

Mağaradan çıkmadık. Biz de biliyoruz çalışmanın önemini. Ama o koca burnunuzu uzak tutun artık hayatımızdan. Size fikriniz sorulmadıkça atlamayın her şeye.

Konu sahibinin yerinde olsam ayrılırım. Kimsenin bana bir şey dikte etmesinden hoşlanmıyorum.

Kendi çalışıyor muymuş çok bilmiş,iş hayatından haberi var mı? Ben de çalışıyorum ama bu kayınvalide de art niyet sezdim,sizdeki koşulları o mu belirliyor? Ona mı kalmış?
Bence cinlik adam da. Kızın zaten çalıştığını bildiği halde, annesini sevimsiz göstermek pahasına niye böyle bişey anlatıyor ki? İlerde işi bırakma gibi bir durum olur mu diye ağız arıyor küçük aklıyla Kadın hiç böyle bir muhabbet açmamış bile olabilir.

kadın bir şey dememiş ki geçim için çalışmak şart demiş. ve haklı. dille söylemesi belki seni kızdırmış olabilir ama içte tutması daha kötü değil mi? valla bende oğluma çalışan gelin isterdim. gerçekten hayat çok zor

koca parası yemeyi sevenler seri üzgün jdkdjsksj

bırakın gözünüzü seveyim ya erkek arkadaşınız doktor mühendis bilmem ne değilse bu devirde tek maaşla geçinmek kolay mı? kadın sanki kötülüğünüze bir şey demiş veya hemen bir protokol düzenleyip sizden ömür boyu çalışmayı kabul ettiğinize dair imza almış gibi tribe girmeyin. herkes ister evladı rahat yaşasın.

Fikir olarak söylemiş olabilir. Benim kv dem de ayni fikirde. Ama bana batmıyor.
Ben evlenip evde ev hanımı oturan 20 li yaşların başındaki kızlarımızı tuhaf karşılıyorum mesela. Napiyorlar sikilmiyorlar mi diye. Sonucta tercih meselesi yargılamıyorum ama bana da tuhaf geliyor.calismaya alışmışız heralde ondan :)

Evlendikten sonra mecbur kalmadıkça asla çalışmayı düşünmüyorum ve çalışmamı isteyen bir eşe ve ailesine de hoş bakmam.Kadınla erkeğin eşit olduğuna da inanmıyorum.Çünkü eşitlik her yönden aynı olan durumlar için söz konusudur.Biz iki ayrı cinsiz ve doğal olarak farklıyız.(Kanunlar önünde ve benzer durumlarda eşitlik doğası gereği olmalıdır)İki ayrı varlığın eşitliğini beklemek zulümdür.Siz fille karınca eşit olsun der ve aynı yükü yüklerseniz karıncanın katili olursunuz.

Burada okuduğum bir çok yorumda şunu gördüm:Kadın ev hanımı ise değersizdir,kocanın ve ailesinin hizmetçisidir.Bunu savunan kadınlar patronların,müdürlerinin,çalışma arkadaşlarının kölesi olmaktan ise(onların mantığına göre bu da öyle olmalı o zaman)hiç şikayetçi değiller.Bir çok kadın hem dışarıda çırpınıyor,hem evde.Üstüne üstlük maaş kartlarına da el konuluyor.Ama onlar kullanılmış olmuyor.Ne muhteşem özgürlük...

Çocuğumu kreşe teslim eder sonra da kariyer yapar dünyayı kurtarırım diyen kadınları hiç bir zaman anlamayacağım.Kadını evinden bu yolla uzaklaştırıp aile kurumunun altına dinamit yerleştirdiler.Ama bize bu bakış açısını empoze edenler şu toplumun,yıkılan ailelerin haline bakıp kahkahalarla gülüyorlar ya,ona içim acıyor...

Herkes ne için yaratılmışsa ona uygun yeteneklerle,donanım ve yazılımla yüklenmiştir.Bence evin kraliçesi kadın olmalı,erkek de kralı olsun.Dış işleri bakanı ile iç işleri bakanı gibi.Bu roller ve görevler,yetkiler karıştığı zaman o ülkeden hayır gelir mi?

Ayrıca bu,kadın okumasın,ilim öğrenmesin,ya da asla çalışmasın demek değildir.En çok biz okumalıyız.Biz güçlü olmalıyız.Çok akıllı isen icatlar da yapmalısın.Ama ben erkek gibi olursam değerliyim diyorsak altta çok büyük bir aşağılık kompleksi vardır.

Ben de onu diyorum.
Çalışan kadının ev hanımından farkı yok maaş dışında.

Ama beyler hep rahat.

Olayı maaş ve ev işi ikilisine indirgersek kısmen fark yok sayılabilir. Ama işin aslı öyle değil. Ya da bütün kadınlar için öyle değil.

Çalışan kadın paslanmaz, ev işi çocuk market üçgenine kısılmaz. Belli bir sosyal hayatı, ilgi alanları, aktiviteleri vardır. Programlı yaşar. Kendini geliştirme imkanı vardır. En önemlisi de dünyaya çocuk yetiştirmek dışında bir katkı sağlar, pozitif değer katar. Bunları yapabilen ev kadınları da vardır muhakkak ama bir çoğu maddiyat isteyen şeyler olduğu için tek kişinin geliriyle çok zor. Benim çevremdeki çoğu ev kadınının tek aktivitesi komşu kahvesi, tek etkinliği çocuğu okuldan almak, tek hobisi yemek yapmak. Kitap okuyanına bile rastlamadım şimdiye kadar. Ve iş hayatını bırakıp ev kadını olan bütün arkadaşlarım zamanla köreldiler, paslandılar. Görüşmekten keyif almadığım, sohbet edemediğim insanlar haline dönüştüler malesef.

Maalesef.
Kadın kadının kurdu.

Erkek çalışmak zorundaysa kadın da mecburdur diyor sayın hemcinsim.
Erkeğinde çalışmama özgürlüğü var elbette ama bu özgürlüğünü pc, tv başında, sporda, kahvede yaşamayacak. Eğer bir evde kadın çalışıp, erkek çalışmıyorsa kadınların 7/24 yaptığı zibilyon tane işi de yapacak.
Ve iddia ediyorum, çalışmak istemeyen erkeklere çok değil 1 hafta evdeki tüm işi yıkın, arkasına bakmadan kaçarlar.

Çalışmak veya çalışmamak öncelikli olarak ikinizin vereceği karar olmalı aileler bu durumda karışmamalı sonuçta evlilik geçim ilinşzşn etrafında geçecek yeri gelir çalışma hayatınız olur yeri gelir olmaz bir duruma körü körüne bağlı kalınmamalı

3 milyon işsizin iş aradığı ,100 yıldır gelişmekte olan ama bir türlü gelişemeyen,ortadoğuya komşu ülkemizde istisna çalışmamak değildir... an itibarıyla atanan,iş bulan istisnadır.

Biraz gerçekci olalım lütfen.

Ben 4 yıllık kapi gibi üniversite mezunuyum. 3 senelik de tecrübem var. Ama son 3 senedir iş bulamıyorum. Intihar etmeyi düşündüm cok sefer.

Simdi balkondan durumumu anlatsam sokaktan geçen her 10 kişiden 3 tanesi benimle aynı kaderi paylaşıyor .

Kadın çalışmalı diye bir terane aldı başını gidiyor. He evet bence de çalışmalı ama çalışamıyor işte. Yorum yazarken şartları göz ardı etmemek lazım

Kimi alıntıladım bilmiyorum. Alıntıladığım kişiye yazmıyorum bunu şu an. Bu konuya "KADİN CALISMALI" diyen herkese yazıyorum.

Zaten kadın çalışmamalı gibi sacma sapak bir iddiada bulunmuyor kimse.

Kadın çalışmalı derken çalışmayı cok isteip de calisamayan birini kırıyor muyum diye düşünmeli... kırıcı olmamali. Hanimlar lütfen.
@GangstaWalk senin ağzına sağlık..

Çalışıyorum ve hemcinslerimin çoğunun ezildiğini düşünüyorum,ev işi kadında çocuk bakımı kadında eve gelir gece 12 ye kadar kıçını yere koyamaz,el kadar bebeyi bırakıp işe gider,işyerinde molalarda süt sağar,ücretsiz izin kullanamaz çoğu zaman vs vs . Tabi ki de çalışsın kadın da ara ara işten çıkabilir,esnek zamanlı çalışabilir biçok alternatif kullanabilir. Bu beyfendi bulaşık yıkayacak mı,ev temizleyecek mi erkeklerin bu çalışan kadın istemesini çakallıktan öte bişe olarak görmüyorum tabi erkek annelerinin de,oğluşları rahat etsin diye istiyorlar sadece. Ev hanımı kadınlarının paşa misali büyüttükleri adamlara hizmet eden hem evde hem işyerinde cılkı çıkan arada kalmış saçma sapan bi nesil bence şuan çalışan kadınlar.

Bİzim buralarda görücüler kız ararken soruyorlar calışıyormu diye eğer calışan kız istiyorlarsa sordukları kızda ev kızıysa hiç uğramıyorlar bile cok itici bir durum maddiyatcılık resmen hayır ev kızı dediğin kızı görmeden ahlakını bilmeden neden bakmıyorsun ben çalışmıyordum ama komşulara sorduklarını duyardım maddiyatçı oldukları için iyiki uğramamışlar derdim herkesin aradıpı farklı hayırlsını istemek en güzeli bence sen calışırsın bugün yarın hastalık doğum birsey olsa calışamazsan ne olacak kv oğluna bunu boşa bana calışan gelin getirmi diyecek cok sacma eşinizin fikri önemli olan karsılıklı anlayış

Bir ozetle ancak bu kadar mukemmel anlatilirdi.
Sabahtan beri cumlelerimi toparlamaya calisiyordum.
Kafamin icini toparladiniz.
Ben evimde yabanci dil de ogrenirim kursa da giderim yemek de yaparim yeri gelir uygun vakitte de calisirim.
Erkegin eline bakmak demek eve para getirip suratina carpmasi demek degil.
Adam her seyi evi esj ve kendisi icin yapiyorsa kirmadan dokmeden hor gormeden yapiyorsa bu kadini niye kole yapsin ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…