- 1 Kasım 2017
- 1.739
- 4.978
- 88
- 30
- Konu Sahibi yasemin010103
-
Peki çalışmanın yani üretimin olmadığı sadece tüketimin olduğu bi toplum nasıl gelişir ve ilerler?Ben bağımsızlığın daha doğrusu özgüvenin, örnek olmanın maaş almakla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Kişilikle, karakterle, hayata bakışla alakalı bu. Para sadece araç. Bu özelliklere para kazanarak sahip olunmuyor.
Akıl yürütmeyle, mantıkla, empati, öngörü vb pekçok düşünce yapısına sahip olmak gerek.
Peki çalışmanın yani üretimin olmadığı sadece tüketimin olduğu bi toplum nasıl gelişir ve ilerler?
Bu dediğinizden yola çıkarak kadın da erkek de çalışmasın evde oturup empati yapsın?
Sadece para kazanmak için çalışılmaz zaten ama evde de insan bi saatten sonra koreliyor
Insan üretince mutlu olur.akil yürüteyim de yürüttüğüm aklın insanlara da faydası olsun değil mi
Evet.bunu kadın erkeğe indirgemeyin şimdi bakın özgüvenin tek sebebi para değildir ama para da özgüven sebeplerinden biridir. paran varsa çoğu şeye gücün vardır.
iki zıt durumu karşılaştırmayın madem karşılaştırma yapıyoruz eşit şartlarda yapalım.
iki kadın düşünelim ikisi de eşinden şiddet görmüş (devamlı değil ilk kez) olsunlar. birisi çalışıyor birisi çalışmıyor. şimdi çalışmayan kadın bir yerde durup düşünecek, "boşansam ailemin yanına gitmem gerekecek en azından iş bulana kadar, e ama çocuklar da var ne yapacağım, iş bulsam hemen eve çıkamam ki, iş bulsam çalışma saatleri çocuklarıma uyar mı ki?" vs birçok sorusu olacak. hadi her şeyi göze aldı diyelim ama hiç çalışmamış bir insana kim direkt iyi maaşlı iş verir ki?
bir de tam tersini düşünelim çok yüksek bir mevki sahibi olmayan normal bir memur olsun diğer kadın da. 4 bin lira maaş en iyi ihtimal. bu kadın da boşanmak istiyor. onun aklında da sorular olur ama "çocuğumun psikolojisi nasıl etkilenir, eskisi gibi alışveriş yapabilir miyim ona" vs olur. iş bulma derdi çekmez çünkü işi var. ailesinin yanına gitmek zorunda değil çünkü parası var. anlatabildim mi farkı?
siz karşılaştırma yaparken çalışmayıp da boşanan kadınlarla çalışıp da boşanmayan kadınları karşılaştırıyorsunuz bu yanlış. ikisi de aynı durumda ama farklı imkanlara sahip iki kadın yazdım. kararlarını zerre kadar bilemeyiz ama burdan bakınca hangisi olmak daha mantıklı ortada.
Erkeğin çalışmama lüksü yokmuş ama. Kadın isterse çalışır, erkek çalışmak zorunda. Lütfen yorumlarımızı ona göre yapalım.
Evet.
Ben hala fark göremiyorum.
Çalışmayan kadın boşanmak istiyorsa işe giriyor ve birikim yapıp ayrılıyor.
Çalışan kadın tıpkı çalışmayan kadın gibi; babaları olmadan ben çocuklara maddi manevi yetebilir miyim, çocukların giderleri, ev kirası vb tüm standart giderleri hesaplıyor ve bakıyor ki çift maaşla yapılabilen şeylermiş bunlar. Tek maaşla bu yükün altına girmeyi göze alamıyor ve ayrılmıyor.
Haksızlar mı? Hayır.
Burada yazdıklarımız elbette genellemelerden ibaret ve kesin doğrular değil.
Sadece kadınlar şiddetin hiçbir türüne boyun eğmesin diye çabalıyoruz hepimiz.
Evet.
Çalışan kadın tıpkı çalışmayan kadın gibi; babaları olmadan ben çocuklara maddi manevi yetebilir miyim, çocukların giderleri, ev kirası vb tüm standart giderleri hesaplıyor ve bakıyor ki çift maaşla yapılabilen şeylermiş bunlar. Tek maaşla bu yükün altına girmeyi göze alamıyor ve ayrılmıyor.
Haksızlar mı? Hayır.
Evet.
Haksızlar mı? Hayır.
Aman ya bir rahat bırakın öğretmenleriÖğretmenlerin de en fazla % 5 i idealist. Geri kalanı maaş olarak bakıyor.
:) neden erkek köle mı bi de böyle bi düşünce var erkek bana bakmak zorunda düşüncesi
Farkındaysanız hala tüketim çılgınlığının etkisindeyiz.Peki çalışmanın yani üretimin olmadığı sadece tüketimin olduğu bi toplum nasıl gelişir ve ilerler?
Bu dediğinizden yola çıkarak kadın da erkek de çalışmasın evde oturup empati yapsın?
Sadece para kazanmak için çalışılmaz zaten ama evde de insan bi saatten sonra koreliyor
Insan üretince mutlu olur.akil yürüteyim de yürüttüğüm aklın insanlara da faydası olsun değil mi
birikim yapmak bu kadar kolay mı ya? para bu kadar kolay kazanılan değersiz bir şeyse bu millet neden doğalgaz faturası diye ağlıyor? ütopya ablacım bunlar. sen eşinle iyi olabilirsin ama çalışmayıp da kötü muamele gören bir sürü kadın var. birikim yapacak işi nerden bulsun bu insanlar ya asgari ücretten yüksek iş var mı vasıfsız çalışana?
keşke dediğiniz gibi olsa ama üzülerek söylüyorum dünya acımasız.para yoksa her şey zor.
Yoo. Eğer erkek evliyse ve çalışmak istemiyorsa o zaman ev ve çocukla alakalı tüm işleri üstlenmeli.Erkeğin çalışmama lüksü yokmuş ama. Kadın isterse çalışır, erkek çalışmak zorunda. Lütfen yorumlarımızı ona göre yapalım.
Farkındaysanız hala tüketim çılgınlığının etkisindeyiz.
Para kazanıyoruz ama ne için?
En yeni en güzel evi, arabayı, telefonu, kıyafeti almak için. Ya da çocuklarımızı en lüks okulda okutmak için, en güzel yerlerde tatil yapmak için.
Ve karı koca çalışıp iyi de kazanıp, maaşlarının yarısından fazlasını yukarıda saydığım masrafların taksitlerine yatırıyorlar.
Hani üretim?
Dibine kadar tüketim, hem de lüks tüketim.
3 milyon işsizin iş aradığı ,100 yıldır gelişmekte olan ama bir türlü gelişemeyen,ortadoğuya komşu ülkemizde istisna çalışmamak değildir... an itibarıyla atanan,iş bulan istisnadır.
Biraz gerçekci olalım lütfen.
Ben 4 yıllık kapi gibi üniversite mezunuyum. 3 senelik de tecrübem var. Ama son 3 senedir iş bulamıyorum. Intihar etmeyi düşündüm cok sefer.
Simdi balkondan durumumu anlatsam sokaktan geçen her 10 kişiden 3 tanesi benimle aynı kaderi paylaşıyor .
Kadın çalışmalı diye bir terane aldı başını gidiyor. He evet bence de çalışmalı ama çalışamıyor işte. Yorum yazarken şartları göz ardı etmemek lazım
Kimi alıntıladım bilmiyorum. Alıntıladığım kişiye yazmıyorum bunu şu an. Bu konuya "KADİN CALISMALI" diyen herkese yazıyorum.
Zaten kadın çalışmamalı gibi sacma sapak bir iddiada bulunmuyor kimse.
Kadın çalışmalı derken çalışmayı cok isteip de calisamayan birini kırıyor muyum diye düşünmeli... kırıcı olmamali. Hanimlar lütfen.
@GangstaWalk senin ağzına sağlık..
Temizlik vb işler için istenmiyor.Nasıl birden ise giriyor? 10 15 sene evde oturmuş iş tecrübesi olmadan tatmin edici bi yerde başlamak çok zor
Bugün özel okul da mağaza da lokanta da tecrübe istiyor
Demek ki çalışmak onu mutlu etmiyormuş.
Gelininizin amacı evlenip koca parasıyla sefasını sürmekmiş.
Herkesin mutlu olduğu şeyler farklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?