ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Peki çalışmanın yani üretimin olmadığı sadece tüketimin olduğu bi toplum nasıl gelişir ve ilerler?

Bu dediğinizden yola çıkarak kadın da erkek de çalışmasın evde oturup empati yapsın?
Sadece para kazanmak için çalışılmaz zaten ama evde de insan bi saatten sonra koreliyor
Insan üretince mutlu olur.akil yürüteyim de yürüttüğüm aklın insanlara da faydası olsun değil mi

Erkeğin çalışmama lüksü yokmuş ama. Kadın isterse çalışır, erkek çalışmak zorunda. Lütfen yorumlarımızı ona göre yapalım.

Evet.
Ben hala fark göremiyorum.
Çalışmayan kadın boşanmak istiyorsa işe giriyor ve birikim yapıp ayrılıyor.

Çalışan kadın tıpkı çalışmayan kadın gibi; babaları olmadan ben çocuklara maddi manevi yetebilir miyim, çocukların giderleri, ev kirası vb tüm standart giderleri hesaplıyor ve bakıyor ki çift maaşla yapılabilen şeylermiş bunlar. Tek maaşla bu yükün altına girmeyi göze alamıyor ve ayrılmıyor.

Haksızlar mı? Hayır.

Burada yazdıklarımız elbette genellemelerden ibaret ve kesin doğrular değil.

Sadece kadınlar şiddetin hiçbir türüne boyun eğmesin diye çabalıyoruz hepimiz.

Erkeğin çalışmama lüksü yokmuş ama. Kadın isterse çalışır, erkek çalışmak zorunda. Lütfen yorumlarımızı ona göre yapalım.

:) neden erkek köle mı bi de böyle bi düşünce var erkek bana bakmak zorunda düşüncesi

Siz çalışsanız da calismasanizda bence erkek evine eşine çocuklarına bakabilmeli kimseye muhtaç etmemeli. Fazla harcamıyorum idare ediyorum azıcık asim kaygısız başım deyip evde de oturabilirsiniz. Ama yok ben çalışayım çocuklarim bakicilarla büyüsün çalıştigin para çünkü büyük ihtimal kıyafet saç kozmetik çocukların bakıcı kreş tarzi yerlere yeter muhtemelen bende önce çalışıyordum çünkü . Ve kimse kimseye çalışacaksın diyemez o sizin hür iradeniz.ben çalışırken çocuğuma annem bakıyordu 1 hafta kardeşimin doğumuna gidecekti kaynanam ben bakmam deyince işten çıktım. Birdaha da çalışmam dedim annem mi büyütecek bütün çocuklarımı ona da yüklemek sadece haksızlık değil mi . Hem çalış hem çocuğa bakmam hem bize de verin siz çift maassiniz. Yoo öyle bir dünya yok. Rabbim rizkimizi verir böyle daha mutlu olduk hiç değilse evde yemeğimi yapıyorum kendime vakit ayırıyorum çevreme çocuklarıma vakit ayırıyorum. Daha sosyalim kurslara gidiyorum kendimi gelistiriyorum

Nasıl birden ise giriyor? 10 15 sene evde oturmuş iş tecrübesi olmadan tatmin edici bi yerde başlamak çok zor
Bugün özel okul da mağaza da lokanta da tecrübe istiyor

birikim yapmak bu kadar kolay mı ya? para bu kadar kolay kazanılan değersiz bir şeyse bu millet neden doğalgaz faturası diye ağlıyor? ütopya ablacım bunlar. sen eşinle iyi olabilirsin ama çalışmayıp da kötü muamele gören bir sürü kadın var. birikim yapacak işi nerden bulsun bu insanlar ya asgari ücretten yüksek iş var mı vasıfsız çalışana?

keşke dediğiniz gibi olsa ama üzülerek söylüyorum dünya acımasız. para yoksa her şey zor.

Çalışmayan kadın bilmemkaç yaşından sonra üç kuruş kazandığı bir iş bulup birikim yapıp ayrılabiliyor ama çalışan kadın çift maaş olmadığı için ayrılamıyor. Çok acayip örneklemeleriniz var.

Öğretmenlerin de en fazla % 5 i idealist. Geri kalanı maaş olarak bakıyor.
Aman ya bir rahat bırakın öğretmenleri
Biz burda sizi rencide ediyo muyuz?
Bu anketleri nerde yapiyosun bacım sen
Bu istatistikler filan ne ara yapıldı

Farkındaysanız hala tüketim çılgınlığının etkisindeyiz.
Para kazanıyoruz ama ne için?
En yeni en güzel evi, arabayı, telefonu, kıyafeti almak için. Ya da çocuklarımızı en lüks okulda okutmak için, en güzel yerlerde tatil yapmak için.
Ve karı koca çalışıp iyi de kazanıp, maaşlarının yarısından fazlasını yukarıda saydığım masrafların taksitlerine yatırıyorlar.

Hani üretim?
Dibine kadar tüketim, hem de lüks tüketim.

Grill’in ütopik dünyasında çalışmayan kadınlar çalışmak istediklerinde on bin dolar maaşla iş bulabiliyor. Ama çalışan kadınlar geçinemeyeceği için ayrılamıyor.

Ben elle tutulur bir bölüm okumadım. Daha doğrusu okuldan nefret ediyorum. Okula bakınca bile tüylerim diken diken oluyor. Lise 2'ye kadar aldığım takdir belgelerini nasıl aldım bilmiyorum çünkü hiç ders çalıştığımı da hatırlamıyorum.
Umursayıp asılsaydım olurdu galiba bir şeyler
Ama kızlarımın asla böyle büyümesini istemem. Benim ebeveynlerimin yaptığı hataları yapmam,isterim ki iyi okullarda okuyup,ayaklarının üstünde dursunlar.
Oğlum olsaydı gayretli gelin isterdim. Ne iş yaptığı önemli değil. Azimli,çalışkan olmalı insan.
Çalışmak istemeyene saygı duyarım. 3-5 yaşayıp gideceğiz,isteyen ömrünü dağda bayırda yata yata geçirsin kime ne?
Ama anlayamam açıkçası. İnsan boş boş oturmaktan sıkılır ya hu.
Evde ek iş yapıyorum,klavye montajı. Bazıları diyor ki "kocanın iş arkadaşlarına çevresine söyleme,ayıplayabilirler"
Allah Allah iş yapmanın nesini ayıplayacaklarmış? Bu adamın konumu 3-5 sene sonra daha yukarılarda olacak. Ve ben sağlığım el verdikçe devam edeceğim yapmaya.

Yoo. Eğer erkek evliyse ve çalışmak istemiyorsa o zaman ev ve çocukla alakalı tüm işleri üstlenmeli.
Yani çalışmayan kadının yaptığı her işi yapmalı.
Söylediğim bu.

Şunun cevabını istiyorum kadın da erkek de çalışmasın.sadece evde oturup kitap okuyalım empati yapalim? Bu şekild e yaşam mümkün mü?

Sürekli örnek verip duruyosunuz yahu siz bu memlekette yasayan milyonlarca insanla tek tek görüşüyo musunuz herkes mı tüketim çılgını hayır.
Bir dünya ev arsa nasıl satılıyor peki kimse üretim birikim vs yapmıyorsa

İşsizlik sıkıntı doğru

Ama zaten çalışmak isteyip çalışamayan farklı

Çevremde işsiz az bir bölümü iradi işsiz bence

Neden mi işleri kategorize edip çabuk moral bozukluğu yaşıyoruz

Mesela KPSS büyük sıkıntı ama çok yakınım var sınava hazırlanıp sonra moralim bozuldu deyip 3 yıl bırakıp bir sene çalışmayıp tekrar KPSS çalışıp bırakan

Ben de KPSS çalışıyorum yaşım 40 olacak

Her sınava giriyorum her sene daha iyisi için uğraşıyorum şimdi olmazsa seneye olur diyorum vs

Bir de hep masa başı iş vs bekliyoruz mesela ama işçiler daha kolay iş buluyor yani mesleki gelişim önemli

Kural çalışmak bana göre işsiz olmak ayrı ben çalışmıyorum demek ayrıdır işsiz olan çalışmak için çaba gösterendir

Kadının çalışmasına gerek yok çalışırsam da geçimi kocam sağlamalı diyenler farklı benim karşı olduğum nokta da bu

Bir erkek bunu diyemiyorsa kadın da diyemez

Nasıl birden ise giriyor? 10 15 sene evde oturmuş iş tecrübesi olmadan tatmin edici bi yerde başlamak çok zor
Bugün özel okul da mağaza da lokanta da tecrübe istiyor
Temizlik vb işler için istenmiyor.
Çünkü ev hanımlığı zaten tecrübe demek

Demek ki çalışmak onu mutlu etmiyormuş.
Gelininizin amacı evlenip koca parasıyla sefasını sürmekmiş.

Herkesin mutlu olduğu şeyler farklı.

vallahi grill şimdi de mutlu değil.hamilelikte sıkılmaya başladı.eşim,hiç uygun olmamasına rağmen,kendi iş yerin de iş ortamı yarattı.iş saatleri esnek,10 da gel,15 de paydos et dedi.,evle iş arası yürüyerek 10 dakika..hem sigortan devam etsin hem de evde sıkılma.oradan da sıkıldı.ortamı beğenmedi.
nelerden mutlu oluyor çözemedik ki.

Benim bir arkadasin annesi de gelin arıyordu oğlu için. Tanıdığım çok iyi efendi düzgün bir kız vardı gerçekten her anlamda aileler de uygundu bende bir heyecanla söyledim böyle bir tanıdığım var isterseniz diye. Kadın demesin mi ben çalışan gelin istiyorum diye.. yahu önce bir karşıdaki insana ailesine vs. Bakarsın ne bileyim bu devirde her türlü kötülük çıkmış . En azından ilk kriter iş olmamali

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…