ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Ev hanımı olmak hizmetçilik demek mi anlamadım?

Bence böyle küçük şeylere takılırsan evlendiğinde mutlu olamazsın . Daha isteme söz nişan düğün faslı olacak kimler neler söylecek

Ağzına sağlık. Bizim ailemizde de çalışmayan kadın yok. Annem saygın ve başarılı bir bankacıydı ( Emekli oldu) Babam da bankacı ama o annemden önce emekli oldu annem daha yıllarca çalıştı. Hatta annem ikinci üniversitesini okudu bu arada. ( Hukuk) Babam evde otururken (?) annem çalışıyordu yani Buradakiler duysa linç ederler

Çalışmak tercih meselesi olmalı şart değil ev hanımı evde yeteri kadar çalışıyo olmaktır zaten bide dışarda çalışmak zor olur tabi ki herkes çalış tabi falan demiş de ha yeni evliyken tamam ama çocuk olduktan sonra eviyle, eşiyle, çocuğuyla ilgilenmelidir bence bi kadın yoksa kopmalar meydana gelebilir ilişkilerde özellikle de çocuğu anneye yada kaynanaya bırakmak gibi durumlar oluyo ve bence bu bi çocuğu olumsuz etkiler ve de en güzel anlarını kaçırmak demektir bu

Benm kvde de oyle istiyor:) herlde baslarina kaliriz diye mi korkuyolar anlamadim. Calismiyrum. Gerekirse mecbur calisirim tabi ama bu ayri o ayri yahu

Sonra da burada konu açılır, eşim aldattı/dövdü ama ben gidemiyorum bir işim yok diye.
Öncelikle kadın çalışmalı. Çalışınca ev için yardımcı tutulur, eşle ev işi paylaşılır. Hayat müşterektir.
Kaldı ki ben de oğlum evlenmek istese çalışan biriyle evlenmesi için tavsiyede bulunurum.

Bence çok yanlış düşünüyorsunu. Feyza altun okumanızı izlemenizi öneririm.

Hanimlar ben bir seyi anlayamiyorum

Ev hanimlari burda ev hanimligini yuceltiyor Ama ayni ev hanimlari kizlarinin mutlaka okuyup meslek sahibi olmasini istiyor Ilkokul ortaokul ve lisede de calismis bir ogretmen olarak bugune dek annesi ev hanimi olup da kizini da ev hanimi yapmak isteyen cok az kadin gordum Daha dogrusu kızını okutmak istemeyen o ailelerde de zaten bu kararı alan anneler degil babalar

Yani siz burda ev hanimligi cok iyi zaten evi gecindirmek erkek isi falan deyin yine de kiz ogrencilerimizi okutalim ogretmen doktor muhendis avukat hakim mimar bankacı yonetici... olsunlar Inanın kazanan kızlarınız olur

Bugun calismaya ihtiyacim yok ama ben kıcımı döve döve kpssye hazirlandim atandim. Cunki evde kendimi asalak gibi hissediyorum. Temizlik bulasik camasir komsu gezmesi vs. Hic sevemedim ev hanimligini. Verimsizimde bu konuda. En kötüsüde mutsuzum evde. Ne koca parasi yemek istiyorum ne evde yan gelip yatmak.
Calısip parami kazanip ev icinde yardimci bi abla tutarak hayatimi kolaylastirmayi dusunuyorum.
Ha evde mutlu olanlarda olabilir. Ama benlik degil. Tecrube ettim.

Aşk meşk yalan güzelim. Tabiki kadın çalışmalı 4 yıl gece gündüz bilmeden boşuna okumadık. Ama çalışan gelin istiyorum demek kimsenin haddine değil. Kimse kusura bakmasın ben bunu çıkar ilişkisi olarak görüyorum. Yani bu bir ön koşul olmamalı. Sevdiğin adamla evlenirsin işi falan gayet güzeldir ama batar iflas eder. Eee parası yok çalışmıyo diye boşucak mıyız hemen? Destek olmayacak mıyız?? Veya sağlık sorunu olur kadın çalışamaz. Adam aşkından vaz mı geçsin? Aaaah ah be nerede o eskiler.

türk kadınlarının ataları tarlaydı şuydu buydu emektar karınca gibi kadınlardı 2019 a girdik çamaşırı makineye at yıkasın bulaşığı at yıkasın. o emektar kadınların torunları nasıl (90 lı kuşaktan bahsediyorum) bu kadar tembel teneke olup da ev hanımlığını övebilir yazık. 90dan sonra doğduysan ve ev hanımlığını övüyorsan sen tembelsin kardeşim bunu kabul et

Gelinin çalışmasını isteyip istememek kvdeye kalmış bişey değil. Çalışmak güzel ama dayatılması itici. Ve en kötü olan şey, ki bunu bu sitede çok gördüm, hanımını çalıştırıp, maaş kartını elinden alıp, sadece yol parasını karısının eline veren kocalar var.

Yani demem o ki kocan olacak kişi ve de kv de gelin kısmını sadece para musluğu olarak görüyorsa bunda sıkıntı olur.

Ne sorun yaratabilirler, geçinmek için onlara muhtaç kalırsanız o zaman sorun olur

Bunun neresine sorun ediyorsunuz anlamadim? Beraber calisip evinizi rahat gecinmeniz icin bu sarti öyle koydu ki ev hanimi olup koca parasi sürekli yiyip keyif yapmak daha mi iyi? Veya tek kisi maasla 2 kisiye yetmez istediginiz olmaycak belki sürekli para yüzünden sorun yasarsiniz diye acikcasi Kötü niyeti söylememis malum türkiyede ekonomik skntisi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…