- 12 Aralık 2018
- 76
- 52
- 3
- Konu Sahibi yasemin010103
-
Benim kaynanada ev hanımı istiyodu ogluna hizmetçilik yapsın diye
Sorun yapmadım,erkek arkadasınızla kafa yapınız uyustuktan sonra gerisi boş bence
Sen yinede arkadasının agzını ara yinede ilerde calışmazsam tepkin ne olur diye
Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
yazmayayım dedim ama gerçekten çok ayıp ediyorsunuz. hiç mi düşünmüyorsunuz siz bu yazdıklarınızı okuyan insanlar var diye?
annem profesör. onun annesi de doktor anneannesi de doktor komple doktorlar. annem ve babam ayrı. benim annem bu türkiyede yapılmaz denilen çocuk ameliyatlarını yapan, çocuklar için açılan ilk özel hastaneyi kuran kadındır. şimdi doktorluğu bıraktı psikoloji üzerinden ilerliyor.
annem babam boşandı. şimdi ben annem çalışıyor babamla da ayrıldı diye süslenip püslenip koca mı arıyorum? ne biçim bir düşünce bu ya?
annem televizyona çıkınca hepiniz ağzınız açık izlemeyi biliyorsunuz. gazetede şurda burda denk gelince "helal olsun, x platformda ülkemizi temsil etmiş" demeyi biliyorsunuz. bu kadın bunları yaptı diye çocuk yetiştiremedi mi? ha doğrudur ben annem babam ayrılınca babamın yanında kaldım ama lise hayatım makyaj yapıp koca aramakla geçmedi. derslerim iyi de oldu kötü de oldu ama şu an belki dünyanın en iyi 5 okulundan birinde okuyorum.
nasıl yaptım ben bunu? annemi gördüm. okursam para kazanabileceğimi gördüm. annem para kazanıp üstüne evde kendisini yormadığında gördüm bunu. babamın onu aldattığını öğrendiği zaman rest çekebildiğinde gördüm. annem eve geldiğinde yemek hazırken, temizlik yapılmışken, anneme "x hanım yarın giyecekleriniz hazır" denildiği zaman gördüm. ben kendime bir model oluşturdum. ben çalışırsam ev işini düşünmeme gerek yok dedim. evleneceğim adama bel bağlamama gerek yok dedim. kötü mü yaptım? yoo. o kadar mutluyum ki okuduğum ve okuyan bir annem olduğu için.
annem ev hanımı olsa da burda kendisini "ben de evde çalışıyorum" diye ispatlamaya çalışsa daha çok üzülürdüm.
size o kadar yazık ki. öğretmen olduğunuzu iddia ediyorsunuz bir de. diyecek başka bir şey yok her okulda vardır öğrencilerin örnek almamaları gereken bir öğretmen ne diyeyim ki.
istediğiniz kadar alıntılayın bu mesajı asla cevap vermeyeceğim bu konuda bana göre doğru tek ve değişmez. uzun vadede herkes de görecek.
Benm kvde de oyle istiyor:) herlde baslarina kaliriz diye mi korkuyolar anlamadim. Calismiyrum. Gerekirse mecbur calisirim tabi ama bu ayri o ayri yahuMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
İroni yaptınız değil miErkeğin çalışmama lüksü yokmuş ama. Kadın isterse çalışır, erkek çalışmak zorunda. Lütfen yorumlarımızı ona göre yapalım.
Hadi ya700 tane velim var.ilkokulda calisiyorum.Calisan veli sayisi 20 yi gecmez.
Kaynanama sormak lazımEv hanımı olmak hizmetçilik demek mi anlamadım?
İroni yaptınız değil mi
Bence çok yanlış düşünüyorsunu. Feyza altun okumanızı izlemenizi öneririm.Çalışmak tercih meselesi olmalı şart değil ev hanımı evde yeteri kadar çalışıyo olmaktır zaten bide dışarda çalışmak zor olur tabi ki herkes çalış tabi falan demiş de ha yeni evliyken tamam ama çocuk olduktan sonra eviyle, eşiyle, çocuğuyla ilgilenmelidir bence bi kadın yoksa kopmalar meydana gelebilir ilişkilerde özellikle de çocuğu anneye yada kaynanaya bırakmak gibi durumlar oluyo ve bence bu bi çocuğu olumsuz etkiler ve de en güzel anlarını kaçırmak demektir bu
Çok üzücüBen ironi yaptım da çoğu kadın öyle düşünüyor burada.
Ne sorun yaratabilirler, geçinmek için onlara muhtaç kalırsanız o zaman sorun olurMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Bunun neresine sorun ediyorsunuz anlamadim? Beraber calisip evinizi rahat gecinmeniz icin bu sarti öyle koydu ki ev hanimi olup koca parasi sürekli yiyip keyif yapmak daha mi iyi? Veya tek kisi maasla 2 kisiye yetmez istediginiz olmaycak belki sürekli para yüzünden sorun yasarsiniz diye acikcasi Kötü niyeti söylememis malum türkiyede ekonomik skntisi varMerhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?