- Konu Sahibi yasemin010103
-
Temizlik vb işler için istenmiyor.
Çünkü ev hanımlığı zaten tecrübe demek
Aslında aynı şeyi söylüyoruz.birikim yapmak bu kadar kolay mı ya? para bu kadar kolay kazanılan değersiz bir şeyse bu millet neden doğalgaz faturası diye ağlıyor? ütopya ablacım bunlar. sen eşinle iyi olabilirsin ama çalışmayıp da kötü muamele gören bir sürü kadın var. birikim yapacak işi nerden bulsun bu insanlar ya asgari ücretten yüksek iş var mı vasıfsız çalışana?
keşke dediğiniz gibi olsa ama üzülerek söylüyorum dünya acımasız.para yoksa her şey zor.
Ama gerçek.Çalışmayan kadın bilmemkaç yaşından sonra üç kuruş kazandığı bir iş bulup birikim yapıp ayrılabiliyor ama çalışan kadın çift maaş olmadığı için ayrılamıyor. Çok acayip örneklemeleriniz var.
Aslında aynı şeyi söylüyoruz.
Ancak üzülerek görüyorum ki çalışan kadın da kötü muamele görüyor eziliyor. Sayıları hiç de az değil.
Yani çalışan çalışmayan farketmez. Kadınların özgüvenli, haksızlığa, şiddete susmayan bireyler olmaları için başka çareler bulunmalı.
vallahi grill şimdi de mutlu değil.hamilelikte sıkılmaya başladı.eşim,hiç uygun olmamasına rağmen,kendi iş yerin de iş ortamı yarattı.iş saatleri esnek,10 da gel,15 de paydos et dedi.,evle iş arası yürüyerek 10 dakika..hem sigortan devam etsin hem de evde sıkılma.oradan da sıkıldı.ortamı beğenmedi.
nelerden mutlu oluyor çözemedik ki.
Senin gelin nazlı gelin abla :)vallahi grill şimdi de mutlu değil.hamilelikte sıkılmaya başladı.eşim,hiç uygun olmamasına rağmen,kendi iş yerin de iş ortamı yarattı.iş saatleri esnek,10 da gel,15 de paydos et dedi.,evle iş arası yürüyerek 10 dakika..hem sigortan devam etsin hem de evde sıkılma.oradan da sıkıldı.ortamı beğenmedi.
nelerden mutlu oluyor çözemedik ki.
aynen vallahi,kıyamıyorum da oğluma şimdi bir de torun var.nasıl kıyılır.Abla valla senin isin zor, miymiy insan en cekilmez olani :/
Bu istatistik bilgiyi nereden edindiniz sorabilir miyim? Neye dayanarak bunu diyorsunuz? Hiç hoş değil bu kadar öğretmen hakkında bu tarz genellemede bulunmak.Öğretmenlerin de en fazla % 5 i idealist. Geri kalanı maaş olarak bakıyor.
Neyse konu dağılıp polemiğe gidiyor.
Bana müsade.
+1+1+1+1+1+1+1+1+1☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆♡♡♡♡♡çocuk oldu diyelim fazladan izin almak zorunda kaldiniz yada isyeriniz yeteri kadar izin vermedi mecbur çıkmak zorunda kaldiniz o zaman boşanacak misiniz? çalışmanız tabi ki de sizin yarariniza olur ama kadın isterse çalışır bence evin sorumluluğu erkekte olmalıdır kadın çocukla uğraşıyor doğum yapıyor her zaman çalışmayabilir her işyeri de rahatça izin vermiyor erkeğin bahanesi olamaz evi geçindirmekte yükümlüdür. Kadın çalışmalı isterse ama diğer herşey ortak olursa öyle gece çocuk bakicam diye uykusuz kalıp işe gitmemeli, işten eve geldiğinde kocası uzanirken kadın yemekle temizlikle ugrasmamali. Haftasonlari adam dışarı cikarken kadin çamaşırları utuyle ugrasmamali. O zaman ekonomik özgürlük değil resmen kölelik oluyor. Bi erkek karim calistiginda evin ve çocuğun sorumluluklarının yarısı tamamen bana aittir derse o zaman kadın çalışması da çok iyi olur. Bu karar da kaynanaya düşmez yani tamamen size bağlı.
simdiki erkeklere zor geliyor kar bakma ama dogur demesini biliyorlar baba ne kadae ilgilenirse ilgilensin COCUGUN sorumlulugu annede cogunluklaKesinlikle katılıyorum çevremde maddi durumu iyi olduğu halde daha 3-4 aylık bebeği varken ve gelini ücretsiz izin alacakken almasına müsaade etmeyip, sen çalışan ben bebeğe bakarım diye uğraşan Kaynanalar var. Acıyorum gerçekten ufacık emen bebeği annesiz bırakmak sırf daha fazla para için maddi durum iyiyken tüm gün annesini görmeden çocuklar büyüyorlar.
Her kelimesine katılıyorumAşk, meşk ayağa düştü artık görüyorum ki.
Herkes mantık timsali olmuş, sevginin, karakterin bir önemi yok sanırım.
Burada önemli olan erkek arkadaşınızın duruşu.
Ve şunu da eklemek isterim ki çalışmayan damatla, çalışmayan gelin aynı şey değil.
Erkekler çocuk doğurmuyor, 9 ay bunun sıkıntısını çekmiyor, her ay düzenli regli sancıları, lohusa sendromları olmuyor.
Daha bunun gibi pek çok şey.
Hala çamaşır makinesi reklamlarında, deterjan için kadınların tercihi deniyorsa, yeterince eşitlik yok demektir. Ev işlerinin hala hepsini kadınlar yapıyor.
Kadınlar tüm bu sorumluluklar üzerlerindeyken artı olarak çalışmaya mecbur bırakılıp, yıpratılmamalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?