ÇALIŞAN GELİN İSTİYORMUŞ

Acaba oglunun gelirini bildigi icinmi boyle birsey soyledi rahat gecinmeniz acisindan calismanizin gerekli oldugunu dusunmusdur..bu dusuncesi ne zaman sikinti olur siz kari koca anlasir calismak istemezsiniz ama kayinvalideniz karisir huzurunuzu bozacak hale gelir iste ozaman sorun neticede karismaya hakki yok

Yok o konuda haklısınız. Ama bakın trend'de bi konu var. Kocasını aldatmış, affedilmiş ama sancıları sürüyor vs görmüşsünüzdür. Aldatılıp, şiddet görüp boşanmayan kadınlar olduğu gibi, erkekler de olabilir. Ama sebebi kadına maddi olarak muhtaç oluşu değildir.

Kısacası şöyle diyeyim; her iki bireyin de, ayrılık durumunda tek başına ayakta durabilme gücü olsun ama ister iş bölümü yapıp biri evde biri iş hayatında olsun, ister ikisi de çalışıp ev düzenini ortak yürütsün. Ama o, kendine yetebilme gücü muhakkak olsun.

Gücü olduğu halde gitmeyene diyecek bi şey yok zaten. Onlar bir nevi stockholm sendromu yaşıyorlar sanırım.

O konu ayrıca tuhaf.
Müge Anlı'daki servis şoförü geldi aklıma.
Evli kadınla düşüp kalkıyor. Kadının kocası öğreniyor ama affediyor. Kadın şoförden ayrılıyor. Şoför de kadının oğlunu öldürerek intikam alıyor.

Bence kocası kadını affetmedi. Fiziksel şiddet bitmiş ama senelerdir sözlü ve psikolojik şiddet uyguluyor.

Kadın aldatacak kadar gözü kara, dolaylı olarak şiddete maruz kalıyor ama neden hala evlilik adı altında bu işkenceye katlanıyor,muamma.

Çalışmanızı ne niyetle istedigine bağlı...
Sonucta herkesin kendi seçeneği çalışıp çalışmamak...
Tabiki calismak sizin icin herzaman artıdir...

Siz neden kadinlari desteklerken erkekleri bu kadar dusundunuz ?
Hayir anlamiyorum
zaten evine o anlamda katkisi olmayan soyut kendince yasayan kisaca sorumluluk sahibi olmayan adamdan bahseden yok.
Ben onlari isin icine katmiyorum.
Zorla kadini erkegi esitlemeye calisiyorsunuz ve bunu da maddi konuya dayandirarak yapiyorsunuz.
Maddi olarak iki insan calisinca esit mi oluyoruz yani bana bunu aciklayin ?.
Esitsek neden benim gordugum kadariyla binde bir erkegin eve ortak olayi varken diger gordugum calisan insanlarin bir erkekten farki olmayip her seye kosturulup sozde calisan kadin adi altinda somuruldugunden bahsetmiyorsunuz?
O size gore ozgur kadinlar neden acaba sanildigi kadar ozgur degill

Katılıyorum.
Çok basit bir örnek vereceğim;
Çok sevdiğim bir arkadaşım var, akıllı kızdır da. Çalışıyor elinde mesleği, annesi babası da arkasında olan güçlü bir kadın. Aldatıldı. Aynı şekilde aldatılsam; yani aynı şartlarda, dönüp suratına dahi tükürmem eşimin, tükürüğüme yazık diye. Ama "Seviyorum" dedi, devam etti. Bu bir tercih, sorgulamak bana ve dahil kimseye düşmez, kendi hayatı. Bu kız çalışıyor, kendi ayakları üzerinde durabiliyorken bu yolu tercih edebildi. Bu tamamen karakter ile ilintili, çalışmak işin cilvesi ve belki biraz zaman kazanmacası.

Ben şu an çalışmıyorum, çocuk olduktan sonra ayrıldım ve 2 buçuk yıldır evdeyim. Kendi işimi kurma, 3. üni.yi bitirme planları içerisindeyim. Tercihen tamamen evde de durabilirdim ama bu benim yapımda yok. Bana kvm dese "Çalışmalısın", "Sana ne" derim. Biz pek meraklıyız birilerinin tercihlerini-hayatını sorgulayıp "Şöyle olmalı, böyle olmalı" diye ahkam kesmeye. Herkes bir değil; insan çalışmıyorsa da, çalışıyorsa da bazı şeyleri göze alarak bu kararı veriyordur. Bu niçin bir başkasının endişesi oluyor, olmalı mı? Fikrimiz olabilir, Mehmet Aslantuğ'a katılıyorum mesela "Kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgılarına bırakmamalı" ama bu bir tercihse, kimse de karışamamalı hele bir yarış, aşağılama malzemesi olarak asla kullanılmamalı ki esas sorun da bu zaten.

Kadınların çektiği sıkıntılarla, erkeklerin çektiklerini bir tutuyorsanız Türkiye’de yaşamadığınızı ve refah seviyesi gerçekten yüksek bir ülkede olduğunuzu düşünürüm.

Regli bir örnekti ve herkes için etkisi, rahatsızlık verme seviyesi farklıdır.

Şimdi o zaman bunu da tercih edebilmemiz lazım, eşitiz çünkü.
Ben çocuğu, eşimin doğurmasını istiyorum. Eşit değil miyiz, bunu seçme hakkımız neden yok peki?

Farklıyız ve ülkemizde bu farklılığı tolere edebilecek yeterli sistem yok.
Var olan sistem bile kadınlara, daha yeni yeni sağlanmaya başladı ve hala tutunmaya çalışıyoruz.
Çünkü hala benimseyemediler. Benimseyemezler çünkü bu ülkenin kökten gelen yapısı buna hiç müsait değil. Alışmadık ... don durmaz derler ya, aynen öyle.

Kusura bakmayın, böyle ucuz bir örnek vermek istemezdim ama durum bu.
Ben bu olayları çok yakından gözlemliyorum, söylediklerim havadan değil yani.

Bankamatik gözüyle bakmaya alakası yok ki bunun. Erkek ya da kadın fark etmez, her yetişkin birey çalışmak zorunda zaten. Yorumları okuyunca çok şaşırıyorum. Çok şükür ailemizde çalışmayan kadın yok. Annem bankacıydı emekli oldu, rahmetli anneannem hemşireydi. Babaannem köylü kadındı, o da tarla sürerdi Hatta bazen dedem kaytarırdı o tek başına sürerdi tarlayı Biz farklı bir gezegendeniz o halde

"Çalışan gelin istemem" dese daha mı iyiydi?
Yalvarırım havadan nem kapıp durmayın yahu! Hayat gerçekten bu kadar karmaşık değil.

Ve en önemli detay es geçiliyor.
Biz dışarıda değil evde ÇALIŞIYORUZ.

Komple ev temizliği haftalık kadın alsak ayda 1000 tl,
Yemekler dışardan olsa ayda 2000 tl,
Çocuklara bakıcı tutulsa ayda 2000 tl
Sadece 3-4 kalem işe ücret belirlesek, kocalarımız bize borçlanır, iflas eder.

Çalışmak sadece maaş karşılığı yapılan iş demek değildir. En temel anlamı emektir, katkı sağlamaktır.

Kadın çalışmak istemeyince kendi tercihi erkek çalışmak istemeyince sorumluluk sahibi değil.
Hayır ben eşitliği maddiyata indirgemiyorum, konu maddiyat olduğu için o çizgide yazıyorum. Yoksa girilecek bir sürü konu var ama bağlamdan uzaklaşırız.

Çalışan kadının neden sömürüldüğünü düşünüyorsunuz? Sömürülüyorsa kendi tercihidir. Tıpkı çalışmamayı tercih ettiği gibi çalışıp sömürülmeyi ya da çalışıp hayatın yükünü paylaşmayı tercih edebilir kadın o zaman. Kadının bu tip tercih hakları varsa erkeğin de olmalı diyorum sadece.

Kadın sizi düşünerek söylemiş kötü bisey yok bunda zira günümüzde tek maaşla geçim artık çok zor.

Evet

İlerde çalışmayı düşünmüyorsanız maddi anlamda bunu gerçekleştirebileceğiniz güçte bir eşiniz olmalı. Demek ki sevgilinizin annesi maddi olarak onların ailesinden bir beklentide olmanızı istemiyor. Erkek arkadaşınızında kazancı orta halli sanırım. Anca 2 kişinin maaşı ile geçinilir diye düşünmüştür . Ben çocuğum olduktan sonra çalışmak istemediğim için eşim işe evlenirken bunu da hesap ettim açıkçası. Ayrıca ikimizin ailesi de sonuna kadar destekleriz sen çocuğunu büyüt dediler. Bunlar bence çok önemli . Siz tam olarak gelecekte nasıl bir hayat kurmak istiyorsanız ona uygun bir eş adayı ile yolunuza devam edin derim. Bence önce beyin sonra kalp ile hareket etmek lazım ciddi ilişkilerde. Tabiki geleceği tek allah bilir ama genelde insan bile bilede lades dememeli. Ve kadın isterse çalışır istemezse çalışmaz buna kimse karışamaz. ( tabiki hayat ne getirir bilinmez o yüzden her zaman kolumuzda bir altın bilezik olmalı)

Bunları çalışan kadınlar da yapıyor yalnız, herkes ayda 20 bine çalışmıyor, her kaleme ayrı ayrı para ayırsın.

Çalışıp çalışmamak size kalmış bi durum. Kimse zorlayamaz. Aynı durum olduğunu düşünmüyorum çalışmayan erkekle. Çokta sınır bozucu evet. Bi beklentileri varmış gibi.

ya benim aklima tanidigim birisi geldi,

iste 2. oglu evleniyor, ilk gelini de ev hanimi,
yeni gelin calisiyor falan,
bu tanidikda bir havalar, calisan gelinim olacak diye,

neyse yeni gelin evlendikten 3-5 ay sonra istifa edip isi birakiyor,
bizim tanidik kusuyor konusmuyor gelini ile,
gelin de tabi bir sey anlamiyor, ne oldu bilmeden yanlis bir sey mi yaptim diye,
sonra baristiktan sonra isin aslini ogreniyor ahahaha

neyse boyle olmamali tabi de,
sormasi etmesi de problem olarak gelmedi bana,
ihtiyari hepimiz sorabiliriz yani.

buradaki kilit nokta bence, size bunu anlatan erkek arkadasinizin amaci ne,
hani bak simdiden haberin olsun bir gun isi birakma vs mi demek istiyor, onu ogrenmeye calisin,
yoksa kayinvalide oyle dusunmus boyle dusunmus onemi yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…