- 7 Mayıs 2015
- 426
- 557
- 103
- Konu Sahibi yasemin010103
-
Yok o konuda haklısınız. Ama bakın trend'de bi konu var. Kocasını aldatmış, affedilmiş ama sancıları sürüyor vs görmüşsünüzdür. Aldatılıp, şiddet görüp boşanmayan kadınlar olduğu gibi, erkekler de olabilir. Ama sebebi kadına maddi olarak muhtaç oluşu değildir.Bakın gitmek isteyen her türlü gider, gider.
Ama gitmiyor. İleri sürdüğü bahanelerin hepsi kendisini gitmekten alıkoymak için.
Kadın avukat, kocası kafasında sandalye kırmış, seviyorum diyor boşanmıyor. Kadın doktor kocası iliğine kadar sömürüyor, seviyorum diyor ayrılmıyor.
Gerçekten can tehlikesi ve kimsesiz olanları ayrı tutuyorum. Bizim kadınların acayip çarpık bir sevgi, evlilik anlayışı var.
O konu ayrıca tuhaf.Yok o konuda haklısınız. Ama bakın trend'de bi konu var. Kocasını aldatmış, affedilmiş ama sancıları sürüyor vs görmüşsünüzdür. Aldatılıp, şiddet görüp boşanmayan kadınlar olduğu gibi, erkekler de olabilir. Ama sebebi kadına maddi olarak muhtaç oluşu değildir.
Kısacası şöyle diyeyim; her iki bireyin de, ayrılık durumunda tek başına ayakta durabilme gücü olsun ama ister iş bölümü yapıp biri evde biri iş hayatında olsun, ister ikisi de çalışıp ev düzenini ortak yürütsün. Ama o, kendine yetebilme gücü muhakkak olsun.
Gücü olduğu halde gitmeyene diyecek bi şey yok zaten. Onlar bir nevi stockholm sendromu yaşıyorlar sanırım.
zaten evine o anlamda katkisi olmayan soyut kendince yasayan kisaca sorumluluk sahibi olmayan adamdan bahseden yok.Niye erkekler adına konuşuyorsunuz ki? Belki o sorumluluğu sevmiyor adam, hoşnut değil. Sanki erkeksiniz de onların yaşadıklarını yaşıyor, isteklerini, sorunlarını biliyor gibi konuşuyorsunuz. Erkekler sizin adınıza konuştuğu zaman kızıyorsunuz ama.
Detaya girmiyorum, aksine çok yüzeysel konuşuyorum şu an.
Bakın gitmek isteyen her türlü gider, gider.
Ama gitmiyor. İleri sürdüğü bahanelerin hepsi kendisini gitmekten alıkoymak için.
Kadın avukat, kocası kafasında sandalye kırmış, seviyorum diyor boşanmıyor. Kadın doktor kocası iliğine kadar sömürüyor, seviyorum diyor ayrılmıyor.
Gerçekten can tehlikesi ve kimsesiz olanları ayrı tutuyorum. Bizim kadınların acayip çarpık bir sevgi, evlilik anlayışı var.
Kadınların çektiği sıkıntılarla, erkeklerin çektiklerini bir tutuyorsanız Türkiye’de yaşamadığınızı ve refah seviyesi gerçekten yüksek bir ülkede olduğunuzu düşünürüm.Erkekler iş hayatında basamakları zahmetsiz mi çıkıyor?
Tek kriter regl dönemi midir, erkek milleti hasta olmuyor mu?
Çalışan bir kadının içine düştüğü handikaptan kurtulmasıyla çalışmayan bir kadınınki aynı mıdır?
"Çalışan gelin istemem" dese daha mı iyiydi?Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Ve en önemli detay es geçiliyor.Katılıyorum.
Çok basit bir örnek vereceğim;
Çok sevdiğim bir arkadaşım var, akıllı kızdır da. Çalışıyor elinde mesleği, annesi babası da arkasında olan güçlü bir kadın. Aldatıldı. Aynı şekilde aldatılsam; yani aynı şartlarda, dönüp suratına dahi tükürmem eşimin, tükürüğüme yazık diye. Ama "Seviyorum" dedi, devam etti. Bu bir tercih, sorgulamak bana ve dahil kimseye düşmez, kendi hayatı. Bu kız çalışıyor, kendi ayakları üzerinde durabiliyorken bu yolu tercih edebildi. Bu tamamen karakter ile ilintili, çalışmak işin cilvesi ve belki biraz zaman kazanmacası.
Ben şu an çalışmıyorum, çocuk olduktan sonra ayrıldım ve 2 buçuk yıldır evdeyim. Kendi işimi kurma, 3. üni.yi bitirme planları içerisindeyim. Tercihen tamamen evde de durabilirdim ama bu benim yapımda yok. Bana kvm dese "Çalışmalısın", "Sana ne" derim. Biz pek meraklıyız birilerinin tercihlerini-hayatını sorgulayıp "Şöyle olmalı, böyle olmalı" diye ahkam kesmeye. Herkes bir değil; insan çalışmıyorsa da, çalışıyorsa da bazı şeyleri göze alarak bu kararı veriyordur. Bu niçin bir başkasının endişesi oluyor, olmalı mı? Fikrimiz olabilir, Mehmet Aslantuğ'a katılıyorum mesela "Kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgılarına bırakmamalı" ama bu bir tercihse, kimse de karışamamalı hele bir yarış, aşağılama malzemesi olarak asla kullanılmamalı ki esas sorun da bu zaten.
Siz neden kadinlari desteklerken erkekleri bu kadar dusundunuz ?
Hayir anlamiyorum
zaten evine o anlamda katkisi olmayan soyut kendince yasayan kisaca sorumluluk sahibi olmayan adamdan bahseden yok.
Ben onlari isin icine katmiyorum.
Zorla kadini erkegi esitlemeye calisiyorsunuz ve bunu da maddi konuya dayandirarak yapiyorsunuz.
Maddi olarak iki insan calisinca esit mi oluyoruz yani bana bunu aciklayin ?.
Esitsek neden benim gordugum kadariyla binde bir erkegin eve ortak olayi varken diger gordugum calisan insanlarin bir erkekten farki olmayip her seye kosturulup sozde calisan kadin adi altinda somuruldugunden bahsetmiyorsunuz?
O size gore ozgur kadinlar neden acaba sanildigi kadar ozgur degill
Bayan değil kadın, önce burda anlaşalım.
Kadına para gözüyle bakılması ağır, e ama siz de erkeğe para gözüyle bakıyorsunuz. Erkek dediğin çalışır, para getirir evine bakar diyorsunuz öyle değil mi? Siz bunu yaparken, bazı erkeklerin kötü zihniyetleriyle bu şekilde bakmasını eleştiremezsiniz ki böyle bir hakkınız yok.
Çalışan kadın erkeğin kölesidir, çalışmayan kadın da erkeğin kölesidir. Bu zihniyetten, erkek egemen düşünceden çıkmamız gerekiyor artık. Kadını koruduğunuzu sanarken aslında yeriyorsunuz haberiniz yok.
Sıkıntılı süreç dediğiniz nedir? Doğum mu, regl olmak mı? Erkeklerin sıkıntılı süreçleri yok mu? Düzenli değil belki ama onlar da hasta oluyor, ağrı çekiyor, psikolojileri bozuluyor, işle ilgili sorunlar yaşıyor, işe gitmek istemiyor. Ama bir erkeğin işe gitmeme lüksü yok öyle değil mi?
Kadın sizi düşünerek söylemiş kötü bisey yok bunda zira günümüzde tek maaşla geçim artık çok zor.Merhaba kk üyeleri dün geceden beri kafama takılan bir konuda fikrinizi almak istedim.
Geçen erkek arkadaşım beni annesine göstermiş kız arkadaşım bu ciddi düşünüyorum diye.Anneside güzel kızmış çalışıyor dimi diye sormuş oda evet çalışıyor diyince çalışması şart çünkü demiş ikinizin geçinmesi için..Bunuda bana erkek arkadaşım rahat bir şekilde söylüyor zaten bende evlenince çalışacağım ama böyle bişey söylemesi daha tanımadan bu kadın için bende önyargı oluşturdu ilerde çalışmak istemesem demek ki bana sorun yaratacaklar ben erkek arkadaşıma birşey demedim ama dünden beri kafama takıldı.
Siz ne düşünüyorsunuz sevgilinizin annesi böyle birşey deseydi erkek arkadaşınıza tavrınız nasıl olurdu.
Katılıyorum.
Çok basit bir örnek vereceğim;
Çok sevdiğim bir arkadaşım var, akıllı kızdır da. Çalışıyor elinde mesleği, annesi babası da arkasında olan güçlü bir kadın. Aldatıldı. Aynı şekilde aldatılsam; yani aynı şartlarda, dönüp suratına dahi tükürmem eşimin, tükürüğüme yazık diye. Ama "Seviyorum" dedi, devam etti. Bu bir tercih, sorgulamak bana ve dahil kimseye düşmez, kendi hayatı. Bu kız çalışıyor, kendi ayakları üzerinde durabiliyorken bu yolu tercih edebildi. Bu tamamen karakter ile ilintili, çalışmak işin cilvesi ve belki biraz zaman kazanmacası.
Ben şu an çalışmıyorum, çocuk olduktan sonra ayrıldım ve 2 buçuk yıldır evdeyim. Kendi işimi kurma, 3. üni.yi bitirme planları içerisindeyim. Tercihen tamamen evde de durabilirdim ama bu benim yapımda yok. Bana kvm dese "Çalışmalısın", "Sana ne" derim. Biz pek meraklıyız birilerinin tercihlerini-hayatını sorgulayıp "Şöyle olmalı, böyle olmalı" diye ahkam kesmeye. Herkes bir değil; insan çalıQUOTE=orsa da, çalışıyorsa da bazı şeyleri göze alarak bu kararı veriyordur. Bu niçin bir başkasının endişesi oluyor, olmalı mı? Fikrimiz olabilir, Mehmet Aslantuğ'a katılıyorum mesela "Kadın evinde üretimden çekilip bütün istikbalini bir adamın vicdanına, aşkına, samimiyetine, günün sonunda bir gün aklının karışmasına yanılgılarına bırakmamalı" ama bu bir tercihse, kimse de karışamamalı hele bir yarış, aşağılama malzemesi olarak asla kullanılmamalı ki esas sorun da bu zaten.[/QUOTE=
Evet anlatmak istedigim bu son cumleleriniz kimsenin endisesi haline gelmesin kadinin calismasi.
Kadin evde de otursun degil mesele burada yanlis anlasildim kadindan bir seyleri beklemek yerine kadinin kendi ayaklari uzerinde durusu ve uretken olusunu kendi tercihleri
Bunları çalışan kadınlar da yapıyor yalnız, herkes ayda 20 bine çalışmıyor, her kaleme ayrı ayrı para ayırsın.Ve en önemli detay es geçiliyor.
Biz dışarıda değil evde ÇALIŞIYORUZ.
Komple ev temizliği haftalık kadın alsak ayda 1000 tl,
Yemekler dışardan olsa ayda 2000 tl,
Çocuklara bakıcı tutulsa ayda 2000 tl
Sadece 3-4 kalem işe ücret belirlesek, kocalarımız bize borçlanır, iflas eder.
Çalışmak sadece maaş karşılığı yapılan iş demek değildir. En temel anlamı emektir, katkı sağlamaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?