çalışan kadınların ortak sorunları..

ayy ne güzel yazmışsınız daha 20 yaşındayım üni okuyorum evliyim ve kendim ilerdi de mesleğimi yaptığımda günlük nasıl yaparım diyordum ama siz içime sanki nur doğdu bu yaıyla çok hoşuma gitti...

Ne kadar veriyorsunuz? Nasıl bir program yaptınız? Eli gerçekten temiz , evinizi bırakıp gidebileceğiniz birini bulmak okadar zor ki. ben de 2 hafta da bir yarım gün alıyorum. 40 TL veriyorum 4 saat için. Genelde memnundum. Geçen hafta alışverişe çıktık. Geldiğimizde ev temizlenmemiş gibiydi. üstünkörü yapmış. Oğlumun odası süpürülmemişti bu hafta gelince ne desem bilemiyorum. Böyle şeyleri konuşmayı da hiç sevmem direk gelme diyesim var.

Son düzenleme:
O kadar şikayetçi Iseniz Çalışmayın Kardeşim. ne bu Para Hırsı, Ne Bu Kibir

para hırsından ziyade hayatı paylaşmak diyelim.. tabi siz yan gelip yatmaya alıştığınız için bunu bilemeyebilirsiniz.. Bence bunlarla vakit kaybetmeyin pasta börek tarifleri öğrenmeye devam edin.. sağlıcakla :))

cocugumuz sizin cocugunuzun yasina geldiginde umarim bizde boyle dusunuruz.

Allah yardımcınız olsun.. Hergün 6 vesait değiştirmeniz bile ne kadar sabırlı ve güçlü bir kadın olduğunuzun göstergesi zaten.. Bu değer konusunda bende ne yazıkki sizin gibi düşünüyorum. Bence çalışan bayanların evde oturan bayanlara nazaran daha fazla değer görmeleri gerektiğini düşünüyorum ve ancak düşündüğümle kalıyorum. Malesef değişen bişey olmuyor..

ben de calışıyorum sabah 9 aksam 8
calışmak zorunda mıyım madden degılım ama
17 sene okudum cok zor bır fakülteden mezun oldum
mezun olduktan sonra malum sınavlara hazrılandım emek verdim ömrümden gencliğimden gitti :)
tabı isteyerek okudum hep başarılıydım okul hayatım boyunca
devlet de bana harcadı okullarında okudum yatılı burslu parası aldım unıversıtede kredı aldım
yurdunda kaldım
ee buna emege calışmasam vicdanım elvermezdi

hamielliğimde 7. aya girdim inşallah
halen calışıyorum yasal ıznıme bır ay var
evde olup da hamileliğinden sıkayet edenlere acayiiip uyuz oluyorum :)
bır yardımcım var haftada ıkı gun geliyor temızlık ve yemek yapıyor ukumu baya alıyor
halimden memnunum cok şükür..

çalışmasaydım demedim şimdiye kadar Allah da bezdirmesn

Arkadasim gercekten calisma saatin uzunmus baska bi is bakamiyormusun?
Benimde yaptigim isle ilgili problemim var maalesef ben temizlik islerinde calisabiliyorum saati iyi benim 9 dan 2 bucuga kadar birde aksamlari doktor temizliğine gidiyorum oda gidis gelis 2 saat sürüyor 3 tane cocugum var. Benim problemimde simdiki is yerinde is arkadasim 3 aydir kadin beni mafetti psikolijimi bozdu iki sefwr sikayet ettim olan bana oldu beni is saatlerimi azalttilar simdi hergün 12den 14e kadar calisacagim acaip moralim bozuk((((

3 tane çocuk ve böyle sorunlu tiplerle çalışmak zorunda kalmak.. Allah güç kuvvet versin.. Kazancınızı son kuruşuna kadar hakediyosunuz.. Çocuklarınız ilerde eminim böyle bir anneleri olduğu için gurur duyucak sizinle..

Bende hamileliğimde sizin gibi nerdeyse son aya kadar çalıştım.. Evde oturup ahh uhh edip şikayet eden kadınlardan bende uyuz oluyorum..

Bende hamileliğimde sizin gibi nerdeyse son aya kadar çalıştım.. Evde oturup ahh uhh edip şikayet eden kadınlardan bende uyuz oluyorum..

Uyuz olmayın son aya kadar kusmuş bir olarak ( bi de üstüne çalıştım) hamilelğin herkese aynı etkileri yapmadığını söyleyebilirim. Bazı hiç bir değişiklik yaşamazken bazıları 9 ayını hasta gibi geçiriyor.

nihayet bu yaz son artık kışın tekrar iş hayatına dönüş yapacağım kızımın ergenliğinden dolayı 4 yıldır evdeyin artık epey duruldu 20 uyaşında , bir yandanda korkuyorum ,seviniyorum ama kaynananın yüzünü az görececeğimden sevinçliyim emeklime az kaldı yoksa .çalışmazdım, neyse kızlar bana şans dileyin , iş yerlnde iyi insanlar olsun

Son zamanlar ben de çok fazla yoruluyorum iş yerinde.bebeğim daha karnımda ve ama doğduğunda her şeyin daha zor olacağını biliyorum.Hamileyken çalışmak gerçekten çok zormuş.Ama başka bir şey var ki rahim ağzı yetmezliği olan pek çok insan hamileliğinde 9 ay yatmak zorunda kalmıştır. ben de düşük tehlikem nedeniyle neredeyse 3 ay yatmak zorunda kalmıştım evde..çalışmak da çok güzel ama sağlıklı olmak her şeyden değerli, o zaman bunu anladım..İnsanın kendi işini yapabilmesi, tuvalete bile gidebilmesi resmen bir mükafat..

hamile kalmadan iş yeri ile ilgili streslerim vardı. Eşek gibi çalışırdım..Şimdi biraz daha özen gösteriyorlar bana..Çok iş yaptırmamaya çalışıyorlar resmen..ama doğduktan sonra ne olacak durum bilemiyorum..3 aylık ike bebişim işe döneceğiz işte..

İnşallah bu doğum iznini de 6 aya çıkarırlar demiştik ve sevindik ama resmen kursağımızda kaldı sevincimiz..

Son düzenleme:

zorluğu şu cnm kendi paralarını kazanamıyorlar eşlerin eline bakıyolar bence bu en zoru çalışan bayanlar tabiki zorluk çekiyo kolayda değil koşturmaca herkes yapamaz ama ekonomik özgürlüğünüz var eşinizle ters bi durum olduğunda eyvallah etmek zorunda değilsiniz hayatınıza devam edersiniz bide çalışan bayanlara eşlerin aileleri daha çok değer veriyor gibi geliyo bana ben evli değilim ama evlenicem bu yıl şuan çalışmıyorum ve bu şimdsiden bana koyuyor işim gücüm olsun ayaklarım yere bassın kendimi kurtarıyım diyorum evlenmeden evlenincede çalışmak istiyorum tüm zorluklara rağmen

Son düzenleme:
seninle aynı durumdayız. tek fark ben evli değilim :) sabah 6'da kalkıyorum, 5'e kadar çalışıyorum. akşam işten çıktıktan sonra üniversiteye gidiyorum. (master yapıyorum) akşam eve 10 gibi dönüyorum. Hayatım kaymış durumda resmen:) kendime vakit ayıramıyorum. sosyal hayat bitti. hem iş hem okul dersler sınavlar vs...kafayı yiyicem. şimdi tatildeyimde rahatım... eylülde okullar açılınca yine başlayacak maraton

Yormaz mı hiç? Evliyim çocuğum yok. İki kedim var bir de çocuk gibi eşim :) Ev işlerinde başarızım, oldum olası elime hiç yakışmaz ve çok beceriksizimdir. Yemek konusunda iyiyim ama neyseki. sabah 9 akşam 6 işyerinde koltuk başlarında otur otur, stres yap, işlerini beğendirmeye çalış derken mesai bitsin sonra hopp markete alışverişe, ne pişircem ne yapcam derken yemekdi bulaşıkdı akşam 9 olmuş artık çok yorulmuşsunuz...

birden eşiniz ben sıkıldım gezelim diyor haydii onu da öyle memnuniyetsiz bırakmak olmaz yarım saat birsaat yürüyüş eve gel duş al pestil gibi yat uyu. Zaten tek ev işi yapılmamış vaziyette.

Haftasonu bi gelir sanırsınız ki yatıp dinleneceğiz sonra kirliler yıkansın, mutfak silinsin süpürge,...vs kayınvalidelere gitmek gerek, babamı görmem gerek koştur koştur git gel... mücadele hali bir haftasonu....

Üniversitedeyken böylemiydi hayat? ah kıymetini bilimediiiim o yılların

Bir kadının Ekonomik özgürlüğünün olması tabiki çok önemli.. Ama çocuk olduktan sonra inanın ne kadar zorluk yaşarsan yaşa yinede çekip gidemiyorsun.. Eyvallah etmek zorunda kalabiliyor kadın çalıştığı halde.. Sadece para kazanmakla olmuyor bazı şeyler.. ne yazıkki

Allah hepimize güç kuvvet versin.. çocuğunuz olduktan sonra bu günlerinizi bile arıyabilirsiniz :))

Ben bekarım ve haftada iki gün iznim olmasına rağmen sadece kendi özel işlerime vakit ayırabiliyorum yani ütü bulaşık temizlik falan onlarla hayatta baş edemem :) evlenince napıcsm diye şimdiden kara kara düşünüyorum :) yok mu bunun bi formülü bulsakta rahatlasak :)))):2:

Son düzenleme:

aynı dert bende de var arkadaşım çalışmaktan gelince ev işi yapmaktan hiç yorulmuyom ama oğlumdan ayrı kalmak bnmkinede kv bakıyor çok iyi bakıyor oğlumda ona çok düşkün ben giderken hiç ağlamaz akşamları yemeği kv yiyoruz iki sokak var aramızda orda amcaları dedesi var diye eve kalmaya bile gelmek istemiyo görüşürüz anne siz gidin diyo :) 2,5 yaşında o da bende o mutlu diye kendimi teselli ediyorum

çevremdeki bazı bayanlar hamile kalınca hemen işten çıkıyolar hiç bi iş güç yapmıyolar bidepflayıp pofluyolar çok zor yok bilmem ne
ben cumartesi çalıştım pazar gecesi doğuma gittim hamileliğimde bi ayaklarımı uzatıpta evimde dinlenemedim sabah 6 da kalk işe git işten çık eve git alış veriş yap yemek, bulaşık,çamaşır yıka ,eşim sağ olsun ev işlerinde yardımcı oluyodu ama benim yine pestilim çıkıyodu bu yoğun tempoya dayanamadı kuzum erken geldi
bebeğim şuan 7 aylık ve halen çalışıyorum pazar akşamı kayın valideye bırakıyoruz bizde orda kalıyoruz
sonra eve geçiyoruz çarşamba günü bebeğimi kayınvalidemden alıp anneme götürüyorum hafta sonuda bebeğimi alıp evime gidiyorum yoğun bir tempo içerisinde yine aynı şekilde çalışıyorum.
Bir daha hamile kalırsam ( şuan gerçi 2, çocuğa cesaret edemem ) bende naz yapcam oturduğum yerden kalkmicam devamlı karnımı tutcam onu istiyorum bunu istiyorum dicem
öleler daha kıymetli oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…