çalışan kadınların ortak sorunları..

Ben de calisiyorum 2 cocugum var bazen gercekten cok yoruluyorum ama gene de idare ediyoruz esim cok yardimci llur hersey cocuklarimiz icin

bende caşılan ve 2,5 yaşında canavar bir oğlu olan biriyim ee tabiyki oğlumdan küçük birde kocam var bebek gibidir :)
oğluma kayınvalidem bakıyor sabahları eşim bırakıyor akşam ben alıp eve geçiyorum sonra koşturma üstümüzü çıkartıyoruz ve camları açıp mutfaga yemek yapmaya. Yemekler pişerken evi toplama oğlumla ilgilenme yemek yedirme sonra eşim gelir yemek yeriz. sofra bulaşık ..vs..
ve eşim oğluma bakarken bende çamaşır yıka katla ütüle derken saatin kaç olduguna bile bakmıyorum. oğlumu 23.00 gibi yatırıp evi topluyor görünen yerleri silip yataga yatıyorum ama gel yorgunluğu hergün aynı işlerden gerçekten yoruluyoruz şöyle kahvemi alıp tv izlemeyi yada ev kadınları güne gitmeyi öğlen börek , çörek yemeye özeniyorum iç geçiriyorum
Sonra kendi kendime olsun ben böyle mutluyum oğlum, eşim sağlıklı huzurluyuz diyorum koşturmaya devam ediyorum ..

Maşallah diyorum size.ben evde oturuyorum yine de ev işlerinden gına geldi artık. Siz hem işte yoruluyorsunuz bide gelip evde çalışıyorsunuz üstüne bi de çocuk iyi yetişiyorsunuz vallahı.

cok gecmis olsun sizede..geciyor o gunler ahh az mi cektik o dislerden

ishal olmus yavrum, ne yedirecegimi sasiriyorum bende...ins. cabucak gecer yavrularin sIkintilari kalmaz...

aynen dedigin gibi yiprandigimi hissediyorum bazen bu yogun tempoda...hani evde oturmakta bana gore hic bir zamanda olmadi ama...evladimlar vakit gecirmeyi cok ozluyorum...ama bi yandanda soyle dusunuyorum yavrum icin burdayim...Rabbim aratmasin bu gunlerimizi...

hikayennn o kadar tanidik geldiki...tamamen uymasada buyuk bir bolumu uyuyor...valla nereye kadar yap yap bitmiyorki ev isi camasir bulasik yemek...
ama dedigin gibi mutlu olmak huzurlu saglikli olmak en onemlisi gerisi bos aslinda...her gunune sukurr..

hepimize tanıdık geliyor cünkü çalışan bayanlar hepimiz aynıyız. Yazın kapıda oturan kadınlara özenşir oldum sevmem öyle oturmayı ama ben market poşetleriyle koşturuyorum onlar oturuyor

benim kızıma bakıcı bakıyo oğlumda anaokulna gidiyo normalde çıkışım 5 ama eve gelişim 7 avrupa yakasından anadolu yakasına marmaray metro ve bilimum toplu taşımayı kullanıyorum erken gelebilmek için deniz altı deniz üstü hiç farketmez hertürlü seçeneğe açığım dünde bu şekilde trafikte boğuştuktan sonra eve yorgun argın geldim ve bebeleri parka götürmek gibi bir hata yaptım şuan ağzım ayrılmış vaziyette kanımın son damlasına kadar cumanın bitmesini bekliyorum hoş bitse ne olacak pazartesi hop kapıda Allah yardımcımız olsun bacılarımmm

bende çalışıyorum iki tane oglum var 6 yaşındalar , zor oluyor evet ama evde oturmak çok sıkıcı ve yorucu
allahtan hafta sonu tatil ve evime yakın bir iş buldum

Allah hepimize kolaylık versin.Zor gerçekten.Benim de 2 çocuğum var.Oğlum 7,kızım 2 yaşında.Allahtan oğlum o kadar olgun ve uysal ki.Bana yardımı bile oluyor sağ olsun.Son günlerde kendimize zaman ayıramamaktan şikayetçiyim ben de .Sürekli bir koşturmaca.Eşimle beraber yapabildiğimiz hiçbir şey yok.Aileler uzakta olduğu için çocukları kimseye bırakamıyoruz bakıcımız dışında.Bazen kendime hayret bile ediyorum.İşleri iyi idare ediyorum diye.Ama boş zamanlarımda bile ortalığı toplama,çocukların ütüsünü yapma,toz alma ...ufaktan işleri toparlıyorum.Yaptığım temizlik kaç gün ya da kaç saat dayanıyor o ayrı mevzu.Benim küçük yaramaz arkamdan hemen dağıtır,kirletir ortalığı.Napalım biz de razı olacağız kaderimize.

hepimize tanıdık geliyor cünkü çalışan bayanlar hepimiz aynıyız. Yazın kapıda oturan kadınlara özenşir oldum sevmem öyle oturmayı ama ben market poşetleriyle koşturuyorum onlar oturuyor

Aynen oyle, bende gun yapanlara istedikleri zaman oturmaya gidenlere ozeniyorum bazen…sonrada diyorum amaann onlarinkide is mi beaaaa? Ye ye nereye kadar hahaha zuurt tesellisi iste benimkisi…su da varki zorunda olmasam bu kadar calismam en fazla 3 gun calismak isterdim..geriye kalan 4 gunde istedigim gibi olurdu..hem evime hem esime hem cocuguma hemde kendime vakit ayirabilirdim herhalde…5 gun calismak cok yoruyor…simdi tabii aramizda 6-7 gun calisanlarda vardir onlarin affina siginarak…sabah 6.15-6.30 gibi kalkiyorum son zamanlarda ise bazen 7 gibi geliyorum bazen 7.30 gibi…sonra yardirmaya devam…
Bazen ben bile kendime inanamiyorum…bekarken deseler bu tempoda olacagimi hayatta inanmazdim…ise gitmek icin 1 saatte hazirlanirdim. Simdi ise 15-20 dk da herseyimle hazirim. kadinlar ya cok guclu ya da caresiz, basa gelen cekilir diyerekten devam ediyoruz belkide…aslinda insan denen varlik surekli baska arayislarda oluyor…yani evde oturanlara sorsan onlarin bazilarida calismak istiyor. Herkes tip tip model model iste

Ama eve gidincede bebegimi gorup bir anne demesi tum yorgunlugumu alip goturuyor…ne kadar yorulsamda yipransamda Rabbim bizleri annelik gibi bir guzellikle kutsallikla sereflendirmis, cenneti ayaklarimizin altina sermis…hamd olsun…sikayet degilde bunlar iste biraz ic dokme diyelim.

Benim en cok zorlandigim yemek olayi cogu zaman…yemek yapmak eskiden zor gelirdi, ahhh anamin evinde bi corba karistirsam tum isleri ben yapmis havasina girerdim simdi ise yapmak sorun degilde firsat kolluyorum…esim bazen oglenci oluyor bi sabah goruyoruz birbirimizi ve gece isten geldiginde…o zaman genelde yemek yapamiyorum…

24 YAŞINDAYIM .EŞİMİN AİLESİ YOK YANİ ANNE BABA VEFAT ETMİŞ AİLEMLE AYNI ŞEHİRDE DEĞİLİZ.KENDİMİ KİMSESİZ HİSSEDİYORUM.ÇOCUĞUM OLURSA HEP EKSİK HİSSEDİCEK KENDİNİ.AMA OLSUN ALLAH NASİP EDERSE HERŞEY OLUR.BEN UMUTLUYUM .BUNLARI YAZMA NEDENİM BENDEN İYİLER KENDİ HALLERİNE ŞÜKRETSİN DİYE.İSYANIM YOK HAMDOLSUN.

Ben de 24 yaşındayım..
Olumsuz düşünceler olumsuzu çekiyor. Ne olursa olsun halimize şükür olsun..
Allahım bize bi kapı açar inşallah. Çocuğunun annesi de babası da yanında olacak. Bunlar kendini eksik hissetmemesi için önemli iki şey:)
Yaşın çok büyük değil Allahtan. Ama hangi zamana kadar bekleyeceğini ve bu beklenti sonunda durumunuzun daha iyi olup olmayacağını düşünmen gerek.
Allah hepimizin yardımcısı olsun.

İş çıkışı yine markete uğrayacağım.. sonra yemeğe girişirim, şöyle bir ortalığı toplarım. eşim işten 8 e doğru gelir.
ee duşta alıcam, bir sefer çamaşır atarım makinaya, onu sererim (hafta sonuna kalınca çok çamaşır oluyor yetişmiyor)
Benim çocuk büyük ama yinede onun kalabalığı evi sarıyor ona derim şunu al,bunu katla yerine koy demekle gecer yarım saatim..
Yemek ye bulaşık yerleştir. İşte hergün aynı tempo....saat 8e kadar bu işleri bitirmeye çalışırım.
Eşim gelince beraber oturmazsak hoş olmuyor.. özlüyoruz çay kahve keyfi yapmayı çok severiz uzatırız ayaklarımızı.. zaten akşamları görüyoruz birbirimizi
Bazen salıyorum işleri... mesela bu hafta sonu temizlik yapmadım.. napıyım canımdan kıymetlimi... ama aklımda döndü durdu

ALLAH güç versin :) helal olsun bacım

Sağol canım düşüncelerini paylaştığım için.Haklısın galiba benim de ne büyükanne büyükbaba yoktu sadece annem babam vardı.Bunun farkına şimdi vardım sayende.Olasalar daha iyi olurdu ama ben annem babamla çok mutluyum :)

Ben de ev hanimligi zor meslek diyenlere cok kiziyorum. zaten calisan kadinlar da ev hanimlarinin yaptigi isleri yapmak zorunda. ben rahatim yarim gun calisiyorum Allah sabir versin 7-8 e kadar calisip evdede islerini yetistirmeye calisan bayanlara

Aynen.. ben izinliyken evde oturduğumda bir süre sonra yapacak iş bulamıyorum artık... Böyle çalışırken de hiç bişeye vakit bulamıyorum, kendimle ,lgilenemiyorum, tüm gün bir harele gürele içinde geçip gidiyor. Haftasonunu iple çekiyorum o da 2 günde kendine gelemeden yine hoop pazartesi.. Allah tüm çalışan kadınlara sabır versin, hele anne olanalra.. Yeni bebeğim olacak doğum izni bittikten sonra napacağız bir de onu düşünüyorum bu yüzden şimdiden :)

Halimize binlerce kez şükürler olsun..

kızlar yazıları okudum bende çalışıyorum evli değilim ama evlenince bu tempoya nasıl ayak uydururum erkek arkadaşımın evi yok sanırım evlenince çalışmam şart ev almamız için malum kredi derdi off düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum hele bide bebk olunca malum yaş 28 bitio önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…