ben de çalışıyorum ve 3 çocuğum var.
11
5
1,5 yaşlarında.
doğum izninde komşular görünce evde olmak zor,iş hiç bitmiyor di mi diye soruyorlardı.
sanki çalışınca işler tatile çıkıyor.
geçen alt komşumla işe koştururken başka bir komşu görüp ev hanımı olan eşine bizi göstermiş.öğlen de beni gördü ne zaman emekli olacaksın diye soruyor.sonra da görüp eşine gösterdiğini söylüyor halimize acır gibi bir ifadeyle.
tamam bir koşturma içindeyiz ama sabah uyuşuk bir halde evde dolaşmayı da istemezdim.
günün en güzel vaktinde kalkıp,bir çok şey yapıyoruz.
daha dinamik oluyorum ben iş günleri.
bazen evden çıkmadan yarım günlük iş yaptığım oluyor.
daha planlı ve hızlı bir düzenimiz var.
yarım gün bayanlar için ideal bir iş zamanı.
sizi ayakta alkışlıyorum.. valla ben bi taneye zor yetişiyorum bazen ayakta uyuyorum o kadar yoruluyorum ki.. sizi düşününce kendimden utandım ya
Allah kolaylık versin
aslında zamanla gelişen bir durum.
ilk çoukda ben de sanki hiç bir işimi vaktinde yapamıyordum.evde olmama rağmen.
yorgunluk mutlaka oluyor ama ev düzeni de zaman içinde oturuyor.
erken kalkıp yemeği sabahtan yapmak daha kolay.en azından bir çeşitini.
tabi iş saati çok erken olmayanlar için.
en çok zaman isteyen şey ütü.
her h.sonu da insna işle geçirmek istemiyor.
ama genelde 2 haftada bir mutfak dolap içlerini,dışını silerim.
buzdolabı he hafta elden geçer.
üçüncü bebekden sonra ilk işe başladığım hafta kendime çok stres yaptım ama zaman geçtikçe başarmış olmak rahatlattı.
insan oğlu her şeye alışıyor ve başarıyor.
çocuk yokken gece bir kez bile uyanmaya tahammül etmeyen bir insanken şimdi her gece defalarca kalkıp çocukların üzerini örtüyorum.:)
Aaa bak bunu düşünememiştim... Dur bi koşu istifa edeyim.
Ya güzel kardeşim senin hayat denen şeyden haberin var mı??
Kimse çalışmaktan değil, yorgunluktan şikayetçi farkında mısın? Bilir misin sen nasıl bişey bu iş hayatı???
Her yere aynı anda yetişmeye çalışmak. Derdin, sorunun olsa bile hiçbirşey olmamış gibi, kendini bırakma lüxün olmadan
tebessüm etmek. Ağzından her çıkana dikkat etmek(!). Evinde hanım, işinde iş kadını olmak. Kimliğini zedelememek.
Ayrıca ''kibir'' konusuna gelince. Bilgi birikimi kullanmak, yıllarca okuyupta iş hayatının zorluklarından bahsetmek değil kibir.
Çalışmaktan, üretmekten şikayetçi olduğumuz yok. İşe yaramak güzel duygu. İşin özeti sadece daha kaliteli bir hayat sürebilmek adına, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz şimdilik. Bunun adı sende kibir ise kibir, para hırsı ise para hırsı. Ben kariyer diyorum o ayrı:)))
Ben de çalışıyorum öğretmen olmama rağmen tam gün 16.00 da çıkıyoruminanın canım da çıkıyor (herhalde tek tesellim henüz çocuğum yok o yüzden kendime zaman ayırabiliyorum şimdilik. Hem ev, hem çocuk hem iş , e haliyle eş de ilgi bekliyor. Bu durumda olan tüm arkadaşlara kolaylıklar diliyorum. Ama yine de ayakların üstünde durup eşinden para almamak paha biçilmez :) kesinlikle imrenmem ev hanımlarına.
İşe yaramak güzel bir duygu nasıl bir laf? ev hanımları işe yaramıyor mu? ayrıca önemli olan eşinize ve çocuğunuza karşı işe yaramanız değil midir zaten? Eğer eşinize, evinize ve çocuğunuza karşı olan işlerinizi yapamıyorsanız ona yararlı olmak diyemem. birkaç meslek grubu hariç
Ben böyle bir düşünceye asla sahip olmadım. Birey olarak hiç bir zaman en büyük amacım gayem kocama yemek pişirmek, evi temiz tutmak olmadı... hayatım bunlardan ibaret değil yani...
Topluma, insanlığa nasıl bir faydam var? Hayattan neler öğreniyorum, neler biliyorum? Çok biliyorsam bildiğim ne işime yarıyor?
Şahsen ben kendimi sadece aileme hizmet etme amacıyla dünyaya gelmiş biri olarak görmüyorum. Böyle görenlerin de kendi düşüncesidir elbette...
İşe yaramak güzel bir duygu nasıl bir laf? ev hanımları işe yaramıyor mu? ayrıca önemli olan eşinize ve çocuğunuza karşı işe yaramanız değil midir zaten? Eğer eşinize, evinize ve çocuğunuza karşı olan işlerinizi yapamıyorsanız ona yararlı olmak diyemem. birkaç meslek grubu hariç
eşinizden para almak neden sizi çok etkiliyor? siz evlilik mi yapmışsınız veya anonim ortaklığı tarzı bir şirket mi kurmuşsunuz eşinizle? o senin kocan elbette ki onun parasını harcamak veya ondan para istemek seni çok fazla germemeli, yoksa evliliğin, üniversitede aynı eve çıkan iki kız öğrenci gibi olur, herkes kendi parasını kazanmış olur, MADDİ BİR BİRLİKTELİK olur. onun için eşinden para alman seni küçültmez çünkü o senin HAYAT ARKADAŞIN, ama eminim eşiniz de memnundur bundan, çünkü kendisine iki ayaklı bir bankamatik bulmuş olur.
Bu kadar gocunduguna gore ev hanimissin
Evet bana gore ve bicok insana gore de ise yaramiyor ev hanimlari
Aksama kadar yatip kic büyütüyorlar
Ayy simdi bana yemek camasir vs dersin canim calisanlar hem is hrm ev hanimligini yapiyorlar :)))
Kimle konussam ogluna ev kizi istemiyor
Bi insanin sagligi el veriyorsa kesinlikle xalismali bence
Yoo hicte samdigin gobo degil o isler
On sekiz yasindayken bile babamdan para istemeye utandim
Cunku bi GURURUM ONURUM VAR
O CALISACAK GETIRECEK BENDE AAA KOCAM DEGULMI ELBET PARADINI CATIR CATIR YERIM DIYE ACIZCE BI TAVUR MI SERGILEYECEGIM
BANA YAKISMAZ KENDIME DUYDUGUM SAYGIDAN DOLAYI
SIZ ACIZ BIRILERINE MUHTAC HAYATINIZA DEVAM EDIN lutfen. ... ben almayayim..
Ben böyle bir düşünceye asla sahip olmadım. Birey olarak hiç bir zaman en büyük amacım gayem kocama yemek pişirmek, evi temiz tutmak olmadı... hayatım bunlardan ibaret değil yani...
Topluma, insanlığa nasıl bir faydam var? Hayattan neler öğreniyorum, neler biliyorum? Çok biliyorsam bildiğim ne işime yarıyor?
Şahsen ben kendimi sadece aileme hizmet etme amacıyla dünyaya gelmiş biri olarak görmüyorum. Böyle görenlerin de kendi düşüncesidir elbette...
Elleriniz dert görmesin.Zaten bütün kadınlar böyle düşünse,toplumdaki erkekler de:'Ya bu kız fena değil de asi biraz,ben eli belinde,hizmetçiliğimi yapacak birini bulurum paşa paşa yaşarım.''demekten vazgeçecek,ev işine de yardım edecek,çocuğun altını da değiştirecek.Ama bazı kadınlarımız inatla kendilerini diğer kadınlarla yarışa sokup 'en hanım hanımcık benim,en iyi yemeği ben yaparım,çocuklarına en iyi anne ben olurum,donunu da yıkarım beni al beni al' dedikleri müddetçe daha çok ezilir kadınlar.
merhabalar arkadaşım, maalesef dediğin gibi değil, çalışan kadın arayanlar aslında kendilerine "KÖLE" arıyorlar. çünkü etrafımdaki birçok çalışan kadının bankamatiği eşinde, eşinden sadece HARÇLIK alıyor, bununla beraber , eve gelip ev işi yemek yapma koşuşturma da cabası. ne yapıyorlar peki madalya mı takıyor eşleri onlara ? hayır, böş yere hem kocalar için çalışıp para kazanıyorlar hem de yıpranıyorlar.
Toplumdaki herkesin önceliği AİLESİ VE ÇOCUKLARIDIR. babanız veya eşiniz veya siz niye çalışıyorsunuz? tabi ailenize ve çocuklarınız için. öncelikli hedef AİLEDİR. yani herkes herşeyi öncelikle ailesi için yapar. Ha bir istisna var o da BİLİMADAMLARI onlar toplum yararı için de çalışır. örneğin edison elektriği buldu, graham bell telefonu. Kısacası insanın önceliği ve en önemli varlığı AİLESİDİR
Hayır kendim için çalışıyorum
Alıntıladığınız yazımda da belirtmişim zaten ÖNCELİĞİMİN AİLE,EŞ,ÇOCUK OLMADIĞINI.
Herkes kategorisine girmiyorum belki de. Yahut herkesten önce önemli olanın kendim olduğuna inanıyorum diyelim.
Soy devamı, çocuklar için kendini parçalama, eş için bir şeylere katlanma benim için çok uzak şeyler:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?