çalışan kadınların ortak sorunları..

19. yılım bitmek üzere iş hayatında
Hep şükrediyorum, çalışmadığım bir hayat düşünemiyorum
Bankamatiğim cebimde, yatırımlarım da kendime ait şükürler olsun =))
Ancak ev kadınlarını küçümseme olayı bana kötü geliyor
Herkesin bir yaşam tarzı var, bence kadın çalışmalı ama bence !
Başka biri çalışmıyor diye ona da k.. büyütüyor demek çok kötü
Ev kadınlarının da yaptığı bir sürü şey var bunları kimse göz ardı edemez
Birbirimize biraz anlayış lütfen, ne kadar kaba yazılar gördüm forumda
Kimse unutmasın ki ; çalışıp özgür olmanın da bedelleri var, ev hanımı olmanın da bedelleri var
Yaratılanın imtihanıdır bu işler, hayat kimseye kolay değil

öncelikle merhabalar Allah kolaylık versin işinizde. Şunu söyleyeyim ev hanımı olduğum için gocunmuyorum, bilakis gurur duyuyorum. gidip dışarda millete hizmet edip milletin ağız kokusunu çekeceğime, canım kadar sevdiğim eşime hizmet ederim daha iyi.(uslup biraz sert ise kusura bakma)..sen hem ayrıca eşinden para almayı acizlik olarak görmüşsün , bu son derece yanlış bir düşünce, sizin eşinizle aranızda mesafeli bir ilişki varsa bilemem ama ben eşimden para alırken hiç gocunmam. çünkü biz evlenmeden önce söylediği şuydu " Ben senden maddi açıdan hiçbirşey beklemiyorum, benim tek istediğim huzurlu bir ev ortamı, eve geldğimde sıcak yemeğim olsun, beni evde bir çift gülen göz karşılasın ve çocukalarıma sahip çıksın, ayrıca ilerde de çalışırım dersen olmaz" yani adam ben evlenirken beni zaten EV HANIMI olarak kabul ediyor zaten herşeyimi kendisi karşılayacağını söylüyor, ben bu adamdan para alırken neden gocunayım?

kusura bakamda senin o arkadaşlarına çok acıdım yani onlar tamamen acizlikten her bayan öyle dgeil
çalışıyorum ikide çocugum var ve gayette mutluyum bankamatigimde cebimde:)))

eşinize çocuklarınıza ve evinize zaman ayırabiliyor musunuz gerçekten de? bana yuvarlak cevaplar vermeyin lütfen az zaman geçiriyorum ama kaliteli geçiriyorum demeyin lütfen. yorgun argın eve gelip , eşle ve çocukla ilgilenmek çok farklı çünkü

Son düzenleyen: Moderatör:

haklısınız, Ailenin sizin için çok önemli olmadığını, eşinize çocuğunuza ve ailenize duyarsız olduğunuzu önceki yazınızda söylemiştiniz. muhtemelen evli değilisini, evliyseniz de çocuklu değilsiniz, yok eğer hem evli hem çocuklu iseniz Allah eşinize ve çocuklarınıza yardım etsin.

Bende ev hanimlarinda genelde şunu görüyorum : altin gunlerine gitmekten konu komşu dedikodusundan cocuklariyla ilgilenecek vakitleri kalmiyor.... pastalar borekler dedikodular hayatlari bu ucgen icerisimde hep
Hayatinda bi tane pedagoji kitabi acip okumamis olan ev hanimlari lafa geldi mi iyi annelikten dem vuruyorlar. Kimse kusura bakmasin ama cocuk yetistirmeyi bez degistirip mama yedirmekten ibaret sanan, hayatinda cocuk gelisimiyle yakindan uzaktam alakasi olmayan kadinlarin yaptigi annelik bana gore pekte matah bisy degil......

Ama öte yandan calisan kadınlarımİZ hem daha bilincli hemde dunyadan daha bi haberdar. .
Siz mesela şu an evet siz. Madem ev hanimi olarak iyi bir anne olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Neden burada calisam kadınlar icin acilmis bir konudasiniz gunlerdir??????
Hani siz kesinlikle ev hanimligini daha üstün tutuyordunuz calisan kadin olmaktan???? O zaman gunlerdir neden burada calisan kadinlara camur atmaya calisip duruyorsunuz allasen??
Coook iyi bi ev hanimi olarak burada gunlerinizi geçireceğinize gidip evinizle ilgilensenize ????
Yoksa icinize batan biseyler mi var. Gunlerdir calisan kadınların ortak sorunlari basligina yazdiginiza gore cevabi hepimiz biliyoruz aslında. .....

Ya bayan
Bakim konu basliginda ne yaziyor
Calisan kadınların ortak soru lari
Sizi ilgilendiren bisey varsa konuyla ilgilu paylasim yapin
Yoksa tartisma yaratip konuyu batirmayin
Eleena nin dedigi yanlis bi ise yaramiyorsunuz demis. Eksik soylemis
Yaramamakla beraber sizi alakadar etmeyen konulara da burnunuzu sokuyorsunuz

Okuma anlama konusunda kendinizi geliştirmenizi tavsiye ederim. Ben eşimin ailemin önemli olmadığını mı söylemişim? Yoksa hayatımdaki tek şeyin onlar olmadığını mı? Evet evliyim, çocuğum yok. Zaten sizin gibi çocuğu için yaşadığını söyleyen kadınların ve onların çocuklarının ağız kokusunu çekiyorum sizin tabirinizle :)
Çocuklara da kendi başlarına bir birey olup topluma faydalı olmalarını öğretiyorum. Evde oturup kocanıza yemek yapın, çocuk büyütünü değil :)

Son düzenleme:

Ben o lafı normal anneler için söylemiştim. normal anneler için çocuğu ve ailesi dünyadaki herşeyden daha değerlidir. hatta baba sevgisi bile anne sevgisi ile kıyaslanamaz. çünkü anne çocuğunun zevklenmesiyle de zevklenir, kendi açken çocuğu yerse bile mutlu olur. Boşuna dememişler ; 4 kişilik bir ailede 3 dilim pasta varsa, ben pasta sevmem diyen tek kişi annedir. hatta hayvanlar aleminde bile bu böyledir, normalde korkak olarak nitelendirilen"korkak tavuk" bile anne olunca civcivlerine yaklaştığınızda tüylerini kabartır. hatta bazen tek sermayesi olan canını bile bir köpeğe kaptırır ve canından olur. yılın annesi seçilen kadını hatırlıyor musunuz? çocuğu pencereden düşüyor, annesi yetişemeyeceğini bile bile peşinden atlıyor, Anneliğe onun için kutsal deniyor.

çalışıyorum, evlıyım, kpss ye hazırlanıyorum okadar çoook yoruldumkı anlatamam kızlar ben sabah 9.30 akşam 7.30 çalışıyorum cumartesı pazarım yok hafta içi bir gün iznim var bitmişim ben yahu bugun hem iş hemde ders çalıştm akşam eve gıdıncede biiiiiir güzel evi temizlicem sonrada yataga yapışırım artık

Okuyorum okuyorum inanamiyorum
Bu ne hadsizlik!
Siz kim.oluyorsunuz da arkadasa boyle bir ithamda bulunabiliyorsunuz!
Asil sizin gibi kendisini ilgilendirmwyen konulara burnunu sokan saygisiz kiskanc insanlardan Allah hepimizi korusun hepimize yardim etsin..

bende işini bırakanlardanım yoksa yürümüyor bir de riskli gebelik söz konusu olunca eşimde çalışmamı istemiyor.. şayet çalışmak bana mutluluk veriyor ama şartlar maalesef

Umuyorum emeklerinizin karşılığını alırsınız. Emeksiz yemek olmuyor maalesef :) ben hayranım böyle kırk parçaya bölünebilen kadınlara...

Nedir yani siz çalışmayan bir anne olunca daha mı iyi bir anne olmuş oluyorsunuz? İnsanlara bu bakış açınızla ve bu sözlerinizle eşinize ve çocuklarınıza dünyanın en iyisi olsanız da insanlığa faydanız ne?
Yani şurada çalışan kadınlar için pratik bir yemek tarifi paylaşan biri dahi sizden daha faydalı olup hayır duası almıştır diye düşünüyorum:) nedir bu kin bu sinir anlamadım... paylaşamadığınız nedir?
Ben başkaları için yaşayan biri değilim derken bile üzerime vazife olmamasına rğmen köy okulunun tuvaletini temizleyerek yıllaını geçirmiş biriyim. O zaman ben de kendim için bu kadar sert konuşmayayım gerçekten haksızlık mı ediyorum ne... millet kendi çocuğu için yaşıyor ben elalemin çocuğunun pisliğini temizliyorum:)

Canim ortdacok bariz bi kiskanclik var
Boşver yapma yorum muhattap olmayalim

Ben işten genelde yedide cikiyorum, temizliğe yardimci geliyor, çocuğum yok ama ben bile yetisemiyorum tempoya

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Sevgili feyza,

niye bu kadar hircinsin bu konuda anlamiyorum. Ben calisan bir bilimkadiniyim. Ayrica bir esim ve bir anneyim. Hepsinide super olmasa bile guzel yuruttugumu dusunuyorum. Cunku ne esimden bir sikayet, ne de cocugumun mutlugunda ve gelisiminde bir eksiklik var. Bir suru calisan bayan var bunu yapan. hergun dipkose ev temizligi yapamiyorlar belki ev hanimlari gibi ama ev ve is hayatini yurutebilen yurutuyor, yurutemeyen isini birakiyor. Bu arada calismayi bir kenara birakip tekrar okula gitmeyi dusunuyorum kariyer deyiskligi icin. Benim yapim, buna musait o yuzden bunu secmisim. Senin de yapin ev hanimligi icindir, sen de onu secmissin ve severek yapiyorsun. Calisan bazi bayanlar ev hanimlarini kucumseyici yazmislar sanirim sana kizdiklari icin ve hatalilar. ama sen de cok hatalisin. Calisan bayanlara bir kufur etmedigin kalmis, tum calisan bayanlarin evlerine gittin izledin de mi boyle genelleyici konusuyorsun, sanki aileleri cok mu mutsuz? Yoksa kendinde eksiklik hisseidyorsun da o yuzden herkesin kendin gibi mi olmasini istiyorsun ? Herkesin hayat gorusu seninkiyle ayni olmak zorunda deyil.
Bazi kadin calisir, bazisi calismaz. Herkesin yaptigi kendisine, ve sadece kendisini ve ailesini ilgilendirir.

PS: Senin gibi konusan kac arkadasim firsatini bulur bulmaz basladi calismaya bu arada.

Son düzenleme:
Ben işten genelde yedide cikiyorum, temizliğe yardimci geliyor, çocuğum yok ama ben bile yetisemiyorum tempoya

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

temizlikci iyi fikir. Ama ben guvenebildigim birini bulamadigim icin cagiramiyorum. ben de parca parca yapiyorum temizligimi. Hafta sonu heryeri supur sil. Hafta ici banyolari temizle, odalari topla. Pazar gunu de uc dort gunluk yemek yapip atiyorum dolaba, aksam yemek faslim o yuzden bir saati gecmiyor, sofrayi hazirla, ye topla olayi. Bulasik makinesinide genelde yikar yikamaz bosaltirim ki disarda hic bulasigim durmaz, hemen atarim makineye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…