evet. ben tek çocuğum çocukluğumdan beri hiç tek çocuk düşünmedim o yüzden çocukluğuda zor ergenliğide yetişkinliğide. bence sende düşünmelisin. çok küçük yaşlardan beri çalışıyorum çalışmayıda seviyorum aslında. ama küçük bir özel şirkette çalışıyorum herkesin patron olduğu yerlerdenmalesef işiminde çoğunluğu ayakta laborantım. ve bu hamileliğim çok zor geçiyor 3 ay kanamam oldu düşük tehlikesi şuanda çok aşağıda olduğu için zor yürüyorum ama akşam eve gidince oğlum ben açcammm diye bağıra bağıra kapıyı açmaya koştuğunda ve karnımdakininde o hallerini düşündükçe dünya toz pembe geliyor. hergün 6,30 da kalkıyorum akşam 5-6 gibi evde oluyor üstelik cumarteside çalışıyorum. tek şansım ev işlerimi annem yapıyor yemek çamaşır vs. bi pazarım var. genelde kayınvalidemlerde geçiriyoruz eşimin kalabalık bir ailesi var benimde hoşuma gidiyor biraz. ama bu aralar pazar günlerimizi kendimize ayırmaya başladık eşim ben oğluşum ve kızım geziyoruz hafta içi gitmeye çalışıyoruz kayınvalidemlerede. çalışmak,evli olmak üstelik anne olmak zor ama pişman değilim hiçbirinden.. yıprandığım doğru ama hayat onlarla çok güzelllllll
Merhaba arkadaşlar
Zaman zaman bende böyle karamsarlığa düşüyorum bunalınca ama
Bence herşeye rağmen çalışmak çok güzel, hayatta hiç birşeyin garantisi yok nasılsa
Özellikle kadınlar için iş çok önemli diye düşünüyorum
Ben 1 yıllık evliyim henüz çocuğum yok ama siz 5 te çıktığınız için bile şanslısınız
Ben ilerde çocuğum olursa 18:30 gibi çıkıyorum ve kendi evim 1-1,5 saatken annemin evi işyerime 2,5 saat uzaklıkta
Bebeğe annem baksa bile yollarda bertaraf olacağım yani ama bekleyelim görelim diyorum yine de
Allah onun da bi kolaylığını verir inşallah..
Bu arada çalışan kadınlar da sırf kadın olduğu için her yükü omuzlamasın bence
Bende çalışıyorum eşim de, o yoruluyorsa bene yoruluyorum yani
Bulaşık makinesini ben çalıştırıyorsam, çamaşırı o çalıştırmalı
Ben yemek yapıyorsam, salatayı o yapmalı
Düşünüyorum da mümkün olsa 4,5 ay o bebeği taşısa karnında 4,5 ay da ben diye ama o mümkün değil işte
Hayat müşterek değil mi
Bakalım 2 yıl sonra hayatın müşterekliği konusunda aynı fikirde olacak mısın? Hepimiz burada olursak bir topik açarsan konuşuruz. Benim de ilk yıl müşterekti sonra dengeler bozuldu.. terazi benden yana ağır basmaya başladı.. ilk yıl çok iyi alıştırmak lazım.
son zamanlarda öyle bunaldımki, benle aynı sorunları yaşayan hemcinslerimle paylaşmak istedim tüm bu sorun ve sıkıntılarımı.. hem çalışan hem evli hemde çocuk sahibi bi kadın olunca zorlaşıyo hayat ister istemez.. sabah 7 de kalkıp akşam 5' e kadar çalışma hayatı.. Evde çocuğumla ilgilenip temizlik.. yemek vs.. zamanla yarışır haldeyim.. kendime ayıracak vakit hemen hemen yok gibi.. sadece koşturmaca.. Ev hanımlarını gerçekten kıskanır hale geldim.. Bekarken çalışmak kolayda evlendikten sonra hele çocuk olduktan sonra hayat acımasız bi hal alıyo.. ikinci çocuğu çok istememe rağmen cesaret edemiyorum artık.... Tüm samimiyetimle söylüyorum artık kendimi kadın gibi hissetmiyorum.. ev hanımlarının çalışan kadınlardan çok daha şanslı ve değerli olduklarını düşünür oldum... Mutlaka onlarında kendilerine göre sorunları illaki vardır ama en azından kendilerine vakit ayırabiliyorlar.. Özgürler en azından.. hem işte hem evde deli gibi bir koşturmaca.... Tüm bunların değeri bilinse bari.. benim durumumda olan hemcinslerim bu konuda neler düşünür acaba.... tüm bu koşturmacada kendinize vakit ayırabiliyomusunuz.... Bu sorumluluk sizleride yoruyormu?? paylaşalım istedim..
Bir çocuğa vereceğin en güzel hediye kardeştir zaten.. kaç tane dost girdi çıktı hayatımıza hangisi kardeşimizin yerini tuttu??
Ben korkuyorum her şeyden.. beklentilerimiz, çıtalarımız öyle yüksek ki hayata karşı.. önceden kardeşler birbirinin kıyafetini giyermiş şimdi kendimden çok kızıma harcıyorum.. yok kullanılan boya kanserojen mi? Menşesi ne vs vs. en iyisini vermeye çalışıyoruz organik olsun bilmem ne olsun diye sonra eskiden daha kolaymış sanki aile içi iletişim şimdi zaman daraldı çok hızlı akıyor hayat ben de son yıllardayım çocuk düşünmek için yaş olarak yani Allah hayırlısını versin inşallah ya
aynen ne arkadaşlarım vardı bi yuttuğumun ayrı gittiği ama onlar hep kalabalık bir aileydi ister istemez iş hayatları evlilikleri derken genişledikçe genişlediler ben hep aynı yerimde kaldım. hep onlarla görüşebilmek için bekleme modunda ama zaman geçtikçe bana hiç sıra gelmez oldu. derken evlendim bi oğlum oldu. şimdi Allah izin verirse birde kızım hala arkadaş insan canlısıyım ama eşim hep sitem ederdi onlar sen aradığın için varlar diye haksız olduğunu göstermek istedim aramayı bıraktım haklı çıktı tabiki görüştüğüm arkadaşlarım var düğünlerine gittiğim yada kötü günümde yanımda olanlar ama yüzlerce olan sayı 5 yada 10 indi. hep arkadaşlarım için ölürdüm herkes arkadaşım olsun isterdim ama akşam olduğunda herkes kardeşini alır evine giderdi ben yalnız kalırdım. o yüzden oğlumu yalnız bırakmak istemedim. benimde yaş 30 a yaklaştı artık zor oluyor ama belki sağlığım ve maddi imkanlarım el verirse 3. bile olabilir
Tabiki ev hanımları çalışan bayanlar kadar yıpranmıyorlar, yorucu bir işin olmasa bile zamanlar yarışmak beynini yoruyor.
Bende evde çalışıp yoruluyorum, diyenler bana hikaye gibi geliyor.
Ev hanımının sabahtan akşama yapar yaptığı işi, çalışan bayanları akşamları 2 satte yapıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?