Çalışıp çalışmama konusundaki kaygılarım özellikle çocuğu olan anneler yardımcı olursa sevinirim

daha olmayan çocuğun bakıcısını mı düşünüyorsunuz

ayrıca hiçte eksik büyümüyor

eş bugün var yarın yok

kimseye güvenmeyin , kendi ayaklarınızın üzerinde durun
çocuğun bakıcısını düşünmek iyi bir şey aslında
çünkü sonra da "ben bu kadar zor olacağını düşünmedim" diyorlar

çocuk mevzusu olunca geceler uykusuz da geçecek, ağrın sızın da olacak, yeri gelecek evin ortasına bomba düşmüş gibi de olacak, kreşe başlayıca 5 gün gitse 3 gün gitmeyecek. eve k.valide anne gelecek belki onlarla birbirine girilecek. oda gerekecek çocuğa, atakları ayrı, ek gıda zamanı ayrı, yürümesi zamanı ayrı... yani maçası yemeyen de yapmasın zaten. çocuk böyle bir şey.

ancak
"ya ileride çocuğum olursa dersi sonra mı çalışsam" demek çocuğu düşünmek bakıcısını düşünmek değil, tembelim ben önceliklerimi de iyi bilemiyorum demek bence. çocuk da değil bak "çocuklar" olacakmış, büyüyecekmiş, h.efendi sonra ders çalışacakmış, anladığım kadarıyla bi 10 sene filan sonra! 10 yıl da kadroyu tutarlar artık Sevgi hanıma rezerve, kaporası alındı...

asıl çocuğu düşünen bu ülkede tek maaşla güven de vermeyen kocayla çocuk nasıl olacak? benim kesin bir işim maaşım düzenim olmalı derdi.

çocuğun bakıcısını düşünmek iyi bir şey aslında
çünkü sonra da "ben bu kadar zor olacağını düşünmedim" diyorlar

çocuk mevzusu olunca geceler uykusuz da geçecek, ağrın sızın da olacak, yeri gelecek evin ortasına bomba düşmüş gibi de olacak, kreşe başlayıca 5 gün gitse 3 gün gitmeyecek. eve k.valide anne gelecek belki onlarla birbirine girilecek. oda gerekecek çocuğa, atakları ayrı, ek gıda zamanı ayrı, yürümesi zamanı ayrı... yani maçası yemeyen de yapmasın zaten. çocuk böyle bir şey.

ancak
"ya ileride çocuğum olursa dersi sonra mı çalışsam" demek çocuğu düşünmek bakıcısını düşünmek değil, tembelim ben önceliklerimi de iyi bilemiyorum demek bence. çocuk da değil bak "çocuklar" olacakmış, büyüyecekmiş, h.efendi sonra ders çalışacakmış, anladığım kadarıyla bi 10 sene filan sonra! 10 yıl da kadroyu tutarlar artık Sevgi hanıma rezerve, kaporası alındı...

asıl çocuğu düşünen bu ülkede tek maaşla güven de vermeyen kocayla çocuk nasıl olacak? benim kesin bir işim maaşım düzenim olmalı derdi.
önce kendi ayaklarının üzerinde dursun da
memurlar zaten genelde ücretsiz izin alıyor
çocukta 3-4 yasında kreşe baslıyor genelde

ben 26 yasında , yeni evli , henüz anne olmamış bir kadın olsam öncelikle işimi garantiye almaya çalışırdım

Ya sanki atanma denilen şey hemen oluyor ben 95 aldım atanmam 1 sene sürdü sınavdan sonra. Hemşire ebe değilsen şak diye atanamazsın onda bile bazen olmuyor en düşük atama puanı onlarda. Ortada çocuk yok atanma yok. Ben olsam önce atanırım sonra bebek yaparım ki memurluk bu konuda en rahat işlerden biri sabah 7de 6da işe gitmezsin en geç 6da işten çıkarsın 2 sene ücretsiz iznin var rapor alsan işten atılmazsın hele öğretmensen daha kolay doğu görevi dışında. İsterse maaşın hepsi bakıcıya gitsin sanki kaç sene bakıcı bakacak 3 yaş klasik kreş yaşı

Size çok teşekkür ederim. İçimi çok rahatlattıniž beni yargılamadan suçlamadan kanamadan istediğim bilgiyi verdiniz . Ben de böyle düşünüyorum bu hayatta kimseye güven olmaz hem de mesleğimi yapmak istiyorum. İnşallah Rabbim memur olmak isteyen herkese gönlündekini nasip etsin işimiz kolaylaşsın 💐
Sizin hayatınızı, geçmiş konularınızı bilmiyorum. Yalnız nacizane şunu söylemek isterim. Çocuk evlilikteki sıkıntıları düzeltmiyor bana kalırsa. Hatta güzel giden evliliklerde sorunlar bile çıkardığı olabiliyor. Eğer baba yeterince destek vermezse anneye, annenin yorgunluğu yıpranmışlığı iyice zorluyor. Kadınların ekonomik özgürlüğü çok çok önemli. İnşallah mesleğinizi yaparsınız. Çocuğunuz olduğunda saatleri çalışma saatinize uyan bir kreş illa ki bulunur. Bunları şimdiden dert etmeyin kendinize. Allah kolaylık versin.

Çok acımasız yorumlar var hiç empati yok. Heralde herkesin evliliği dört dörtlük. Kimse mi sorun yaşamıyor herkes kusursuz evlilik peşinde mi anlamadım . İkinci evliliğim çok mu iyi olacaktı ya da hiç evlenmeseydim yalnızlığımı kedilerle mi paylaşacaktım. Kimler Baba oldu kimler.. bize sıra gelene kadar sizin yargılayacaginiz daha coook insan var bence
Bize linçci tayfa diyenler utanır mı sanmam neyse banlanmaya değmezsin kendi düsen ağlamaz gram acımıyorum çok iyi yapıyor kocan sana ;)

Hayalperestsiniz. Bunca şeyi de bu hayallere tutunup göz ardı ediyorsunuz. Mutluluğu bile bile kendinize haram ediyorsunuz. Atanacağınızı sanmıyorum. Koşa koşa gencecik yaşında evlenen çalışmaya niyeti olmayan insanlar da memur olmasın zaten sistemi hantallaştırıyorsunuz.

Merhabalar ben 26 yaşındayim üniversite mezunuyum 3 yıllık evliyim şu an çalışmıyorum eşimle çocuk istiyoruz olmuyor hastaneye gidiyorum. Daha önce özelde çalıştım çocuk için hastane süreci falan olunca ayrıldım. Ama şimdi bu sene kpss sınavı var benim de hep hayalim di memur olmak ayaklarımın üzerinde durabilmek. Şimdi evdeyim ya ders çalışıyorum kendim hazırlanıyorum sınava ama eşim biraz modumu düşürdü. Çocuk olursa atanirsan nasıl olacak bakıcı falan maaşının yarısı bakıcıya gidecek böyle büyüyen çocuklarda eksik kalıyorlar falan diye . Bu arada durumumuz iyi eşim de çok çalışmam taraftari değil . Siz olsanız ne yaparsınız nasip olursa cocuklarim büyüyünce mi sınava hazırlansam içim bir tuhaf oldu ya :( internetten biraz da çalışan annelerin çocuklarının yorumlarını okudum daha da üzüldüm
Maaş bakıcıya gitse kaç yıl gidecek. Meslek size ömür boyu lazım. Eşinize bakmayın siz. Böyle bir koca ile de Bebek yapılmaz ayrıca. Kesinlikle çalışın atanın. İşe girin. Şu devirde cakismayan bir kadın olmayın. Ekonomik bağımsızlık en önemli şey

Hayattaki tek güvenceniz eşinizse ona güvenip calismamazlik yapmayin, maasinizin yarisini bakiciya verin gerekirse benim fikrim.
Babanizdan, annenizden güveniniz vaaaarsa o zaman keyfiniz ne istiyorsa onu yapin calismayin bence. 😄

Ailenizin ekonomik durumu, eşiniz ile birbirinize olan güven ilişkiniz, eve giren kazancın üzerinde size bırakılan söz hakkı ve anelik hislerinizle ölçün biçin. bu işin tek bir doğrusu yok malesef. ben de yılarca gel git yaşadım anne mutlu eşi ile hurulu ve ekonomik sıkıntı yaşamıyorsa tabi ki cocuklarını kendi büyütmeli ama parasız bırakılan evde hazır yiyici diye hitap edilen bir kadın mutluı olup bunu yapan adamın cocuklarına mutlu anne olabilir mi.. zor..

Annenin çalışması elbette bazı artılar getirirken hem kadından hem ailenden bir çok seyi de götürüyor.. Burada kar zarar iyi tartılmalı.. Burada herkes kendi dünyasında gördüğüyle yazacak içinden gelen sesi dinle..

Back
X