- 11 Temmuz 2017
- 644
- 235
- 103
- 32
- Konu Sahibi Askimkizimcanimkizim
-
Benim de zaten problem ettiğim bu sözü. Bu sözü olayın ana fikri zaten.Millet bebeğini bakıcıya bırakıp, akşama kadar çalışıyor da bebek annesinden soğumuyor.
Sizinki 2 saat altı üstü.
Annesinden niye soğusun?
Sizin yanınızda değilken bebeğin ağlaması marifet değil ayrıca ya da ayrı odalarda kalamamanız, çocuk anne diye ağlamaktan duramasa daha mı iyi?
Ne güzel sorun çıkarmadan kalıyormuş babaannesiyle, sevinmeniz gerekirdi bence.
Burda problem kötü anne demeleri çocuğa, böyle bir durumsa varsa ben baktırmazdım.
Annenin bakmasıyla kaynananın bakmasi aynı olmuyor. Anne kızının iyiliğini ister. Ama çoğu kaynana oyle olmuyor. Anne kızına laf sokmaz . Anne kızına Kötü anne demezzzz..Diyorum ya konu sahibi cocuguna bagimli 28 evladim var benimde
Oyle annler var ki delirmemek elde degil.bir onun cocugu var o sinifta.biraz rahat birakin cocuklari ya.buyuklere uzuluyorum neyi kimden kiskaniyorsun ki ? Senin diger yarının anasi ya.kaynana demek bile itici benim icin.kotu birj olsa yine kiskanmazdim inanin sirf esime saygi duydugumdan saygi gosterirdim ama yok sizce yeterli laf sokmus muyum ? :)) Ohh cevabida nasil verdim kaynanaya..bilinclenmek lazim.boyle cocuk egitimi olamaz.ilerisi icin dogacak sorunlardan bahsediyrum hala benim yavrum diyor konu sahibi evet sen yaptin bravo
Annenin bakmasıyla kaynananın bakmasi aynı olmuyor. Anne kızının iyiliğini ister. Ama çoğu kaynana oyle olmuyor. Anne kızına laf sokmaz . Anne kızına Kötü anne demezzzz..
Ana fikriyse başta belirtseniz daha anlaşılırdı.Benim de zaten problem ettiğim bu sözü. Bu sözü olayın ana fikri zaten.
Eminim canım.Eminmisin bence seni kırmamak için soyleyemiyorlardir
Arkadasliginizin daim olmasını dilerim :))Eminim canım.
Ben de konu etmem böyle şeyleri. Annem lafını sağından solundan çekiştirmeye gerek yok. Biraz rahat olun.
Birisi çocuğunuza annem diye seslense inanın sizin anneliğinize bir şey olmaz. Çocukda sizden kopmaz. Annem diye seslenen de sizin çocuğunuzun annesi olmaz, zaten muhtemelen sizin çocuğunuza anne olmak gibi bir amacıda yoktur.
Ben çocukları sevince içimden öyle seslenmek gelir. Aman çocuğu anasından koparayım ben onun annesi olayım demem. Çoğu kişi de demez.
Bu söze bakıp paranoyaklık yapmaya gerek yok.
Bu arada arkadaşlıkların 1-2 yıllık değildir. Kırmaksa kırarız, sevmekse severiz biz arkadaşlarımla birbirimizi.
Ben cok okudum öyle kitapları merak etmeyin. Ayrıca sizin kayinvalideniz siz kızınızı almaya gittiğinizde kötü annen geldiii kötüü o kötüü dese birkaç kez ve gün tekrar etse iyi niyet umarmisiniz. Veya ne düşünürsünüz. Ben size neden böyle düşündüğümü not olarak yazımın altında verdim. Bağımlı olsam 2saatte bırakmazdım. Ama sorun bırakmam bakmasi değil. Sorun kizima beni kötülemesi. Sorun urate aşması ne bileyim tavır. Hani bakıyor desinler gibi bakmak var birde gerçek bakmak var. Hani ben dusunuyorum ki bu kadın benim yanımda böyle konuşuyorsa ben yokken ne diyor. Veya yine kötü annen gelecek kötü annen diyemi konuşuyor sürekli. Artık kizim anlamaya başlıyor çoğu şeyi. Ben doğurup bütün zahmeti çekip büyüttüm. Kötü annen kelimesi duymak içinmi. Veya ne yapmışım bu güne kadar kötü kelimesini duymak için. Bunlar beni incitiyor. Yoksa kayinvalideme güveniyorum bakım konusunda. Sadece beni inciten şeyler var. Evet kabul ediyorum. Soğursa kizim benden diye korkuyorum. bağımlı bir bebek değil kizim ben yokken rahatça duruyor.bagli yetistirseydim durmazdı degilmi
Bende böyle düşünüyorum . Yoksa aklımda yinemi diyor diye düşünce kalacak.Ana fikriyse başta belirtseniz daha anlaşılırdı.
Konunun başında diğer olayları yazıp, bunu notta belirtince, haklılığınızı ispatlamak için sonradan ek yapmış gibi oluyorsunuz.
Dediğim gibi böyle kötü anne deme durumları varsa ben hiç baktırmazdım, yoksa diğer olaylarda bişey yok.
Kusura bakmayin gorumcem bana neden x yerine gil demedi ?diye takilacak kadar hassas birinin kaynanasi "annen gelmis kotu anne" diye espri yapsa bile buyutup cidddiye alacagini dusunuyorum ben.Ben cok okudum öyle kitapları merak etmeyin. Ayrıca sizin kayinvalideniz siz kızınızı almaya gittiğinizde kötü annen geldiii kötüü o kötüü dese birkaç kez ve gün tekrar etse iyi niyet umarmisiniz. Veya ne düşünürsünüz. Ben size neden böyle düşündüğümü not olarak yazımın altında verdim. Bağımlı olsam 2saatte bırakmazdım. Ama sorun bırakmam bakmasi değil. Sorun kizima beni kötülemesi. Sorun urate aşması ne bileyim tavır. Hani bakıyor desinler gibi bakmak var birde gerçek bakmak var. Hani ben dusunuyorum ki bu kadın benim yanımda böyle konuşuyorsa ben yokken ne diyor. Veya yine kötü annen gelecek kötü annen diyemi konuşuyor sürekli. Artık kizim anlamaya başlıyor çoğu şeyi. Ben doğurup bütün zahmeti çekip büyüttüm. Kötü annen kelimesi duymak içinmi. Veya ne yapmışım bu güne kadar kötü kelimesini duymak için. Bunlar beni incitiyor. Yoksa kayinvalideme güveniyorum bakım konusunda. Sadece beni inciten şeyler var. Evet kabul ediyorum. Soğursa kizim benden diye korkuyorum. bağımlı bir bebek değil kizim ben yokken rahatça duruyor.bagli yetistirseydim durmazdı degilmi
Teşekkür ederim. Ama hee anne farklı oluyor demekki. Ama annenizin lafı size batmamistir değil mi. Hani elin lafı kadar batmıyor insanın annesinin sözü.Rahmetli annem çocuklarıma baktı. Her defasında doğurmakla anne olunmaz derdi çocuklarımın yanında. Kötü anne lafını da sık kullanırdı. Sen annemisin derdi mesela. Çocuklarım onlarda kalmaya bayılırlardı. Günlerce eve gelmedikleri olurdu.
Ama hiç biri benden soğumadı. Kaldı ki annem (Allah razı olsun ondan) kaynana gibi davranırdı bana. Çocukları ise zıvanadan çıkarırdı.
Ben hiç müdahale etmedim. Şimdi biri 21 yaşında diğeri 14 yaşına girdi. Hiç bir sorun yok. Hiç bir psikolojik problemleri yok. Benden soğmuşda değiller.
Allah aşkına çocularınızı biraz rahat bırakın. Merak etmeyin anne kötü lafına değil sizin davranışlarınıza bakacak çocuklarınız.
Tamam da biz bir aileyiz degilmi. Bizi yok sayıp kardeşini söylemenin manası ne? Biz yokmuyuz o ortamda.yokmusz gibi davranılması saçma degilmi. Ustelik bu her konuda böyle. Aileye biz adam yurduna niye koymuyor cokmu zor. Bu lafın esprisi olmaz. Anladığım kadarıyla anne değilsiniz. Kaynananiz size böyle laf söylese imalı bir şekilde bir değil iki değil bunun hepsimi şaka. Afedersin ...şek şakası miKusura bakmayin bana neden gil demedi ?diye takilacak kadar hassas birinin annen gelmis kotu anne diye espri yapsa bile buyutup cidddiye alacagini dusunuyorum ben.
Yeri gelince (isinize gelince ) ailesiniz.anne degilim ama her gun 28 cocuk buyutuyorun cok sukurTamam da biz bir aileyiz degilmi. Bizi yok sayıp kardeşini söylemenin manası ne? Biz yokmuyuz o ortamda.yokmusz gibi davranılması saçma degilmi. Ustelik bu her konuda böyle. Aileye biz adam yurduna niye koymuyor cokmu zor. Bu lafın esprisi olmaz. Anladığım kadarıyla anne değilsiniz. Kaynananiz size böyle laf söylese imalı bir şekilde bir değil iki değil bunun hepsimi şaka. Afedersin ...şek şakası mi
Gece gece canım sıkıldı. Cok az günde 2saat ligine bir işe başladım. Belki bir ay calisacam, belki bir hafta şuan belli değil. Aslında esimin tam iş çıkışı saatine denk geliyor. Isten gelip kızımıza bakabilir. Ama bu sıralar iş den sonra başka bir yerde calisiyor. Ve kizima dün kayınvalide bakti 2saat eşim dönüşte kizimi alıp geldi. Neyse herşey normal suana kadar. Dun oturmaya gittik. Kızın hiç aramiyorki seni böyle duruyor dedi.bende bozuldum, sizi tAniyorda ondan dedim . Sonra kizima burda yat benimle dedi. Bende yat kizim sen biz gidelim dedim şakasına gulerek. Kaynanada ciddiye alıp yatsın burda gece uyaniyormuki dedi. Baktım ciddiye alıyor. Yok dedim o olmadan uyuyamam ben diğer odada bile rahat edemiyorum dedim. Birsey demedi ama az ısrar etti. Sizce cevabım yeterli olmuşmu. Birde gorumcem telde ablasıyla konusurken esimin adını söyleyerek X var dedi. Yani X gil var demedi. Onada bozuldum.
Not: Daha öncede 2 hafta bakmisti böyle 1saat ozaman lar da kizima kötü annen geldi diye konuşuyordu. Birde eltimle kaynim sorunlar yasayinca biraksaydi babasinin evine ben bakarım buyuturum torunumu demişti. Bu yüzden samimiyetine pek inanamıyorum. Birde gorumcem genelde birşey olsa hep abisine söyler eder bazen ortamda adam yurduna koymaz bozar falan. Yani sizce ise devammi edeyim ilerde bu sekilde ,yoksa esimin işi bitene kadar calismayayim esim eve gelip çocuğun başında dursun bende öylemi ise gideyim.
kaynanan melek bile olsa bu kafayla kimse ile anlaşamazsınız direk kavga her lafın altında brşey arayn bir tipsiniz kadıncağız siz çalışın diye cocuğunuza bakmış yaptığı iyilikle kadını yargılıyonuzGece gece canım sıkıldı. Cok az günde 2saat ligine bir işe başladım. Belki bir ay calisacam, belki bir hafta şuan belli değil. Aslında esimin tam iş çıkışı saatine denk geliyor. Isten gelip kızımıza bakabilir. Ama bu sıralar iş den sonra başka bir yerde calisiyor. Ve kizima dün kayınvalide bakti 2saat eşim dönüşte kizimi alıp geldi. Neyse herşey normal suana kadar. Dun oturmaya gittik. Kızın hiç aramiyorki seni böyle duruyor dedi.bende bozuldum, sizi tAniyorda ondan dedim . Sonra kizima burda yat benimle dedi. Bende yat kizim sen biz gidelim dedim şakasına gulerek. Kaynanada ciddiye alıp yatsın burda gece uyaniyormuki dedi. Baktım ciddiye alıyor. Yok dedim o olmadan uyuyamam ben diğer odada bile rahat edemiyorum dedim. Birsey demedi ama az ısrar etti. Sizce cevabım yeterli olmuşmu. Birde gorumcem telde ablasıyla konusurken esimin adını söyleyerek X var dedi. Yani X gil var demedi. Onada bozuldum.
Not: Daha öncede 2 hafta bakmisti böyle 1saat ozaman lar da kizima kötü annen geldi diye konuşuyordu. Birde eltimle kaynim sorunlar yasayinca biraksaydi babasinin evine ben bakarım buyuturum torunumu demişti. Bu yüzden samimiyetine pek inanamıyorum. Birde gorumcem genelde birşey olsa hep abisine söyler eder bazen ortamda adam yurduna koymaz bozar falan. Yani sizce ise devammi edeyim ilerde bu sekilde ,yoksa esimin işi bitene kadar calismayayim esim eve gelip çocuğun başında dursun bende öylemi ise gideyim.
Ne yapıyorsunuz buyutup yemeğini verip altini mi degisti yorsunuz. Yada annenin verebileceği eğitimi sizin verdiğinizi mi? Okuldaki eğitim farklı. Ailedeki eğitim çok farklı. Neden yeri gelince aile olalım kocamın karısı olmak işime geldiği içinmi oluyor. Ne demek istiyorsunuz anlamıyorum. Öğretmen olmuşsunuz ama ego tavan yapmış sizde. Daha önce,çocukları yetiştiren ailelere saygı duymuyorsunuz. Bana eğitimden bahsediyorsunuz. Acıyorum sizin ogrencilerinize çünkü sınıf ayrımı yapacağınız aşikar.Yeri gelince (isinize gelince ) ailesiniz.anne degilim ama her gun 28 cocuk buyutuyorun cok sukur
Teşekkür ederim.Buyukler talep eder. Biraksaniz bakarlarda ama kalmasi icin cok erken bir yas. Gun icinde 2 saatte sorun olmaz. Calisin siz.
Diger gorumce konularinida abartmissiniz. Kotu niyet yok ortada. O an oyle cikmistir agzindan.
Ben de cocugunuza cok acıdım inanınNe yapıyorsunuz buyutup yemeğini verip altini mi degisti yorsunuz. Yada annenin verebileceği eğitimi sizin verdiğinizi mi? Okuldaki eğitim farklı. Ailedeki eğitim çok farklı. Neden yeri gelince aile olalım kocamın karısı olmak işime geldiği içinmi oluyor. Ne demek istiyorsunuz anlamıyorum. Öğretmen olmuşsunuz ama ego tavan yapmış sizde. Daha önce,çocukları yetiştiren ailelere saygı duymuyorsunuz. Bana eğitimden bahsediyorsunuz. Acıyorum sizin ogrencilerinize çünkü sınıf ayrımı yapacağınız aşikar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?