CANIM ÇOK SIKKIN

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
43
Ailem il değişikliği yaptı geldiler burada sıfırdan ev kurdular sıf benim oğlum için, yenşyalar kira vs bayağı masraf yapıldı.Babam bunu hep başıma kaktı, her çocuğu görmeye gittiğimde sebepsiz laf koymalar dayanılmaz bir hal almıştı,çocuğu sadece haftasonları alabilirsiniz kuralları vs çvardı babama hediyeler vs aldım, hiçbir fark olmadı, anahtarı evde unuttuğum için üzerime yürümesini mi söyliyim yoksa'keşke okutmayıp konfeksiyona verseydim de bir başı bitli bulup s...r olup gitseydin'demesini mi?en sonunda ben de ona bağırdım, ve tartıştık.
Sonrasında kreş ayarladım, ayarladığım kreş çocuğun bakımının iyi olduğu fakat bazı meselelerde sıkıntı olmuştu.çocuk alışamamıştı beni kreşe kendileri çağırdı sonra kreş bahçesinde 10 dakika kalmama izin vermediler, sebep güvenlik miş...bununla başladı ve sonrasında acayip tartışarak ayrıldık, daha doğrusu sürece onlar mecbur etti.
Şimdi çocuğu imkansızlıktan yine aynı kreşe verdim, bugün gittik eşimle, müdüre öğleden sonra geldi, öyle kameradan çocuğu izliyoruz.bir tane veli odanın içinde çocuğunu sarmalamış, üzüldüm, çünkü bana izin vermemişlerdi, çocuğum çok durgundu, yeni bir ortam, bocalamış, kimseyle iletişim kurmuyor, sınıf öğretmeni oryantasyon yapmadı çocuğa, çocuk kendi halinde....Canım sıkılıyor, o sırada müdüre geldi, ben daha önce olanları unutulması için büyük bir yaş pasta alıp üzerine hoş bir not yazdım vs, şaşırdı, isterseniz çocukların yanında keselim pastayı dedi, 'yok hocam sağolun, işe geç kalıcam, biz çıkalım' dedim.
ama canım sıkkın, oğlum güvende, ama önemsemediler sanki onu, ilgi göstermediler, ben mi yanıldım ama yanılmadım sanırım
Babam öte yandan kocamı arıyor, sanırım bağıracaktı ona bu durumlardan dolayı, o açmıyor, eşim beni arıyor, ben annemi arıyorum, annem telefonda ağlıyor, oğlanın giysilerini hazırladım diye.'sorumlusu babam diyorum'eğer beni de bu kadar savunsaydın bunlar olmazdı, ben ağlarken ağladın mı?
kafam karışık, canım çok sıkkın, bu durum düzelir mi, whatup grubuna da eklenmemişim, daha önce daha kreşe başlanmadan eklenmiştik, öte yandan çocuğuma karşı bu kadar ilgisiz olurlarsa bu psikolojisini etkiler mi, o üzülür mü, canı sıkılır mı?garip oldum öyle.
bakıcı ayarlasam, burası memleketim değil, kimseyi tanımam etmem, eve kamera sistemi kurmam gerek, o da maliyetli olur, sanki toplum içinde daha iyi olacakmış gibi geliyor ama işte kreş idaresinin kimi velilere kuralları esnetmesi kimilerine kuralları uygulamasıcan sıkıcı...ne diyorsunuz kızlar

Sorsaydın durumu usulünce keşke.
İçerde bi veli görüyorum
Sınıfa veli girmesi yasak değil miydi?
Değişti mi kuralınız? deseydin.

Seni de davet etmişler.
Girseydin sınıfa iki dakika görünseydin
çocuğun da mutlu olurdu.

Diğer konulara birşey diyemeyeceğim.
Hakkında hayırlısı.
Annenler de alışırlar elbet.

biz artık oraya ikinciye geldik ve artık sorgulama hakkımız yok, hoş birincide de öyle çok sorgulamıştım, hatta onlar kreşe davet edip yine onlar kovmuştu, ben de sert karşılık vermiştim.yok hayır, ben istenilmediğim yerde olmam, çünkü gönül rızasıyla benim orada olmamı istemediğini biliyorum, amacım sadece çocuğum bakılsın ben sınıfa girsem ne olacak, başta da düşüncem aynıydı, ama kırılmıştım bugün daha da kırıldım

ayrıca ben artık idareyle polemiklere girmek istemiyorum, çünkü hiçbişi değişmicek, onlar kurallarını istediklerine istedikleri gibi esnetecekler...Ve benim yapabileceğim hiçbişi yok

Bence orası sizi öncesinde almadığında hata ettiğini anladı şimdi bu kuralı esnetti
İşte izin alıp yanında durun çocugun.
Ben Bes yasında kızımla on gün sınıfta oynadım boyama yaptım. Sonra koridorda oturdum ta ki O anNe git diyene kadar.

ya ben sınıfa girmeye meraklı değilim, girmem abi, istemiyorlar bunu, daha önce aynısını yaptılari çocuğun panduflarını getirmiştim, o sınıfın kapısı açılmamıştı, şimdi bunlar olmuşken ben o sınıfa girmem...

Girin efendim çocuğunuz var. Oryantasyonda anne girmeli

Ya niye böyle kompleksli ve eziksiniz Kimse özel davranmıyor bence
İnşallah ben kompleksliyimdir ama hayır ben egolarını aşmış bir insanım, olanı olduğu gibi görüyorum, daha önce yaşananların üstüne sünger çekilmemiş, yani diğer veli ve öğrenciler gibi olamıcaz maalsef.

ayrıca ben artık idareyle polemiklere girmek istemiyorum, çünkü hiçbişi değişmicek, onlar kurallarını istediklerine istedikleri gibi esnetecekler...Ve benim yapabileceğim hiçbişi yok

Gerçekten durum trajikomik en başta bu kadar problem çıkarmasaydınız şimdi soru sorabilme hakkına sahip olacaktınız... Ama zorunda olduğunuz için sesinizi çıkaramıyosunuz şimdi...
Aylık ne kadar ücret veriyosunuz kreşe?

Girin efendim çocuğunuz var. Oryantasyonda anne girmeli
çocuk deli gibi ağlıyordu 5 ay önce,hatta stresten ishal olmuştu, hadi buyrun servisle siz de gelin dediler, tamambindim, akabinde sınıfa girdim, bahaneyle siz gidin dediler, biğraz parkında eğlendireyim dedim ertesi gün, 10 dakika sonra gidin dediler, ama kalmam gerekiyordu, çocuk oraya alışamamıştı, stresten ishal olmuştu, bunu biliyorum, çünkü tahlilleri temiz çıktı, kreşten aldım ishal düzeldi, akabinde çocuk evde 3 ay çıkmadı, çünkü dışarı çıktığımızda kreşe götüreceğimi düşünüyordu.bunlar oldu arkadaşım, idareyler sert görüştüm HEM ÇAĞIRDINIZ HEM GİT DİYORSUNUZ, 35 YAŞINDA İNSANIM, HERHLDE BAHÇEDE PİKNİK YAPACAK HALİM YOKTU, BİRAZ KALIP GİDECEKTİM DEYİNCE, GÜVENLİK gerekçesiyle mazur görün dediler, bir hafta sonra bir başka veli sınıfa kek börek getirmesin mi, çok kırıldım, bilemezsiniz, konularımda da var

eşimin kurumu karşılıyor, para vermiyorum normalde 650 ama başta da öyle çok sıkıştırmamıştım ama çocuğa çok şeker yedirmeyin, giysileri karışmasın, servisi canı sıkılınca 20 dakika geç getiriyordu, zincirleme gitti böyle ama ben ne biliyim

Giysilerini bulamamışsınız vs, neden beni 10 dk sonra çıkardınız vs...
bunlar gayet karışmak...
ki para bile vermiyomuşsunuz.
Ben para vermesem kendimi mahcup hisseder yine sesimi çıkarmazdım.
Ki 650 veriyosanız bile insanlar orda görevli ve tek çocuk da sizinki olmadığı için ekstra beklentiye girmemelisiniz.

Sen fazla karışıyorsun her yere bunu daha önce söylemiştim. O çocuk belki hasta belki başka problem var.
Hiç bir kreş görmedim ben koala gibi annesinin çocuğu sarmalamasına müsade eden.

Birde eşinle ayrılma gibi birşey hatırlıyorum. Yanlış hatırlıyorsam kusura bakma.

Hakkında hayırlısı olsun

basit sorunlardı, büyüdü büyüdü büyüdü ben de anlamadım...ve bugün haklı olduğumu görün, bana gerçekten ayrımcılık yapıldığını açıkça gördüm, daha fazla kameradan çocuğumu izlemek istemedim, çok şey mi istedim, öğretmen çocuğumu yanına alsın, o ilk günü yalnız olmasın, kafasını okşasınlar, çocuk orada ilk gün bir hoşgeldin sıcaklığı görsün...

para veriyorum, faturayı kuruma ibraz ediyorum ve paramı o şekilde alıyorum.yoksa parası peşin ödeniyor

bugün gördüm, veliyle müdürün odasında da karşılaştık, üstelik yarım gün geliyor, yeni başlamışlar ve çocuğuyla saatlerce oturdu kreşte, gözlerimle gördüm.
eşimle sıkıntılar bitti, aynı evdeyiz.bir sıkıntı görünmüyor

bakın size bile yanlış geliyor, diğer çocuklar annelerini hatırlayıp üzülmez mi, hadi beni bırakın ki girmicem o sınıfa

Velinin sınıfta ne işi var zaten. Ben istemem mesela kızımın sınıfında saatlerce günlerce başka veli dursun. Ben de durmadım durmam da başkasının da durmasını istemem. Hatta öyle bir yere çocuğumu vermem. O veli niye duruyor anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…