canım sıkıldı.şoktayım.

hiç bu açıdan düşünmemiştim. teşekkür ederim.iyi ki bu konuyu açmışım. ben aslında rahat bir tipim ama konu annelik olunca başka bir insan oluyorum.

benim müdürüm de aşırı sinirli, bağıran, izin istemeye insanın korkacağı bir tip. o yüzden bende zamanında çok kasılmıştım. sizi çok iyi anlıyorum.

benim tüm müdürüm amirim her şeyim kadındı

birisi hiç emzirememiş bunun için bizim meme emen çocuklarımız konu oldu

diğeri ben 2,5 aylıkken döndüm sen 4 ay evde kaldın dedi vs vs

ona bebek küçük işe gelme de demiştim oysa ben idare ederim demiştim ama kendi evde bunalıp gelmişti

Kim sizi neden uyarsın ki?
Hepimiz bizi ilgilendiren yönetmelik ve kanun maddelerini bilmekle yukumluyuz.
Bu sizin eksikliginiz.
Haklar ve sorumluluklar muhim. Kayıplar genelde bunları bilmemekten oluyor.

ağlamayan çocuğa meme verilmez elbette .ama o kadar sorunlu bir müdürüm var ki çekinmemek mümkün değil. sanırım bizi çok bastırdı araştırmaya bile korkuyoruz.

kıskançlık işte.benimde bebeğim hasta olduğunda ilacını ver gel izin veremem diyen bayan amirim olmuştu.anlayamıyorum bu insanları. özellikle anne olan amirlerin tutumlarını. halden anlayacakları yerde işi yokuşa sürüyorlar.

ağlamayan çocuğa meme verilmez elbette .ama o kadar sorunlu bir müdürüm var ki çekinmemek mümkün değil. sanırım bizi çok bastırdı araştırmaya bile korkuyoruz.
Fakat mobbing bu.
Aslında bu tip insanlara karşı çok daha iyi öğrenmek lazım yasalari.
7 yıl öncesinde böyle bir müdürle süt izni kavgası yaptim. Izinle ilgili konuşmadan önce bir dosya hazırlayıp madde madde önüne koymuştum. Yine de şansını denedi tabii ama nafile.

çok sağolun ya. içim ferahladı.

eski tarihli bi kaç yerdeki habere baktım şu andaki gibi. o zaman güncellemediler. bende gerildim haliyle.
Benim oğlan doğduktan sonra torba yasa vs ile değişiklikler yaptılar epey, ama oğlana yetişmedi. Sanırım o ara değişti bunlar, ama 6 yıl öncesinde yoktur büyük ihtimal.
Birde memur (emekli sandığında) ve Ssk lı değişiyor. Siz Ssk lı özelde çalışıyorsanız yine 1 yılmış

bizim amirle böyle konularda maalesef orta yol bulamayız. doğuya sürülme doğuya geçici görev vs. ile konuşmaya başlıyor.tehdit ama yapar mı yapar

kamu dayım.bu yazıyı bende okudum. bu değişmiş hali mi.yoksa eski mi?

ooo onlara girersek neler var neler

benim amirimin bebeğinin bakıcısı vardı ama bebeği bakıcı ile evde yalnız bırakmazlardı

anneannesi de olurud

hatta anneannesinin işi varsa babaannesini çağırırlardı

bebeğim henüz 5-6 aylıktı bakıcımın önceden konuşulmuş yarım günlük işi vardı

patrondan izin aldım tabii ne demek dedi adam

amir bana dönüp kv den bakamaz mı dedi

kadın o bebekle hiç yalnız kalmamış, bebek onu o bebeği bilmez, ki araba ile 45 dk mesafede oturuyor 60 küsur yaşında okuması dahi yok

bakamaz belki bakar ama ben bebeği onunla bırakmam dedim

birkaç gün sonra da kendisinin 1,5 yaşındaki çocuğunu evde bakıcısı ile bırakıp annesi çarşıya gitmiş de bana dertleniyordu ay nasıl gitmiş gözüm arkada vs vs diye

o nedenle takmamayı öğrenmek lazım

Benim kızım 3 yaşına gircek o zamanda yoktu. 1 yaşında bitti. bence boş yere üzülecek bir şey bulmuşsunuz kendinize

bende böyle sanıyodum ama burda bi arkadaş çocuğu bi yaşını geçti. hala kullanıyor. 3 ay daha kullanacakmış. ona öyle söylemişler.
Hayir yanlis uygulama , nerde calisiyorsunuz bilmiyorum ama ciddu bir kayirma soz konusu , sgkyi arayin sorun mumkun degil , sut izni cocuk 1 yasina girdigi gun biter
Ha su olabilir gunde 2 saat kullanmamistir , yoneticisyle konusup ekstradan vakit istemistir o ayri bir konu ama yasal olarak mumkun degil

kamu dayım.bu yazıyı bende okudum. bu değişmiş hali mi.yoksa eski mi?
Bu son kanun.
Ama tekrar baktım 2011 de arttırılıyor diye bir yazı var , öyle olsa bile sizin çocuğun Doğum zamanına denk geliyor , yasa çıktı uygulandı vs diyene kadar siz işe başlamışsınızdır muhtemelen, ondan sizi uyarmamışlardır .
Zaten sadece 3 ay kullanamamış oluyorsunuz aslında, üzmeyin kendinizi günde 1,5 saat için

Aslında söylemeleri lazım , bende yine 1 yaş sanıyordum, personel söyledi bana daha uzun süre olduğunu

kesinlikle. ama oyle bir psikolojideyim ki ilk çocuğuma haksızlık olacak ilk çocuğa az baktım. ikinciyle çok zaman geçircem haksızlık olur mu diye düşünüyorum.
analık izni bittikten sonra 1 sene süt izniniz var. İlk 6 ay 3 saat, 2. altı ay 1,5 saat. Ama geçmiş gitmiş takılmayın o kadar. Hem yarın birgün 2. çocuğunuz olduğunda ilkinde yapmadığınız hiç bir şeyi 2. yedemi yapmayacaksınız.? arada haksızlık filan yok yani.

Benim kızım 3 yaşına gircek o zamanda yoktu. 1 yaşında bitti. bence boş yere üzülecek bir şey bulmuşsunuz kendinize

Konu sahibi devlet memuruymus. Yaklaşık 1,5 yasa kadar süt izni var memurlarda. 6 yıl önce de var mıydı bilmiyorum ama 3,5 yaşındaki kızım için ben kullanmıştım.

Konu sahibi devlet memuruymus. 1,5 yasa kadar süt izni var memurlarda. 6 yıl önce de var mıydı bilmiyorum ama 3,5 yaşındaki kızım için ben kullanmıştım.
Eee o zaman bu da haksizlik , ben neden 1 yasindan sonra kullanamiyorum? Evlatlar arasinda boyle ayirim mi olur? Memur cocuguysan 3 ay daha fazla emebilirsin , ozel sektor cocuguysan 1 senr emsen yeter
Yuh artik
Devlet tum vatandasina karsi esit mesafede olmak zorunda
Ay ben kazan kaldiririm bu duruma bi ik ile gorisiyim hemen

3 ay daha fazla oluyor. Doğum izni bitiminden sonra 1 yıl.
Ücretsiz izin gibi haklar da devlet memurunda daha farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…