bordo ruj canım benimle ilgili yazdıklarını okudum vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim. Lise yıllarımda ilk aşık olduğumda bende 4 ayda 77 kilodan 61 e düşmüştüm ama hem spor yapıyordum hem de çok az yiyordum. 16 yaşında falandım fakat düzgün bir diyet yapmadığım için hep saçlarım dökülmüştü (o sebeple hala saçlarım oldukça seyrektir.) Malesef o zamankiler gibi bir hırs gelmiyor içime... Belki de bana bir aşk lazımdır :))
Sporla çok acıkma konusuna gelince çok haklısın canım, benim evim 1+1 kutu kadarcık bir öğrenci evi yani mutfağa gitmek için 3 adım yetecek kadar diyeyim okula gitmediğim ve günümün hepsini evde geçirdiğim zamanlarda sabah kahvaltısı ile geceye akdar acıkmadan durabiliyorum o derece. Çünkü vücud alınan kaloriyi yakmadığı için acıkma hissi doğmuyor. Ama okula gittiğim günlerde (otobusle gitsem de yürüme mesafelerinin oldukça çok olması, kampüs binasında bölüm katının zeminle arasında 3 kat farkı olması ve asansörle çıkmayı tercih etmemem gibi..) parantez içine saydığım ve farkında olmadan yaptığım nice hareketler dolayısı ile evde yediğimin üç katını bile yesem yine çok acıkıyorum çünkü vücud aldığını hemen harcıyor ve hareket devam ettikçe acıkmaya devam ediyorsun, gittiğim doktor bana en sağlıklı olanın bu olduğunu söylemişti. Bir insan vücudu bütün gün hareketsiz yatsa bile iç organların dizaynı ve çalışması (nefes alma, kalp atışı, nabız vuruşları, göz kırpmaya kadar) 1200 adet kaloriyi yaktırıyormuş. Bunun yanı sıra ev işleri ufak tefek yürüyüşler vs. ile yiyeceklerden aldığın kalori ile yaktığın kalorinin arasını 100-200 kalori farkla ayarlarsan (yani yaktığın kalori, aldığın kaloriden 100-200 kalori daha fazla olacak) sağlıklı şekilde kilo verirsin demişti. Şok diyetler yapıp aniden yemeyi bırakırsan ve hareketsiz kalırsan vücudunun iç dizaynı bozulur ve organlarında çalışma bozukluklarına bağlı olarak kimi hastalıklar baş gösterir demişti. Bence azıcıkta olsa spor yapmayı dene bu sayede yemeyi çok istediğin şeylerden yiyip ardından spor yaparak motivasyonunu yükseltebilirsin :) sende bu azim varken gerisi kolay :) Okudun mu bilmiyorum ama ben ocak ayında 83 kilo idim ve büyük bi üzüntü hüsran ile bunalıma girip diyete başladım sadece akşamları az yiyerek ve günde 1 saat tempolu yürüyüşe çıkarak eylüle kadar 70 e indim :) ekim kasım ve aralıkta dikkat etmediğim için 76 ya çıkmıştım şimdi yine 1 kilosunu verdim 75im. :) Ben ne zaman diyet yapmaya başlasam diyet menüleri yiyince yani 1 dilim ekmek, 1 kibrit kutusu kadar peynir vs. gibi direk 2. gün bunalıma giriyorum :) onun yerine istediğim gibi yiyorum (istediğim gibi derken canımın istediği şey abartıya kaçmadan) ardından hemen bir yürüyüş motive olmuş şekilde güne devam ediyorum :) Yürüyüş bandım olmamasına rağmen birde.. Bandım olsa üstünden inmezdim her halde... işte tek problemim gece yemelerini tekrar kesebilmem :)))
Her neyse sağlıcakla kal görüşmek üzere:)
Bu arada akşam yediklerimi yazıyorum
saat6da:
1 kase yogurt
1 tabak şehriye çorbası
9da:
2 kupa nescafe
evet ilk bir hafta vücud hamladığı için ağrı ve halsizlik yapıyor ama git gide alışıyor:) Bu arada ben de oldukça hızlı ve tempolu yürüyorum (gezerken bile) o sebeple benim vücudumda bu durumu kanıksadı sanırım ayrıca üstüne fazladan yürüyüş yapmam gerekiyor :) Mezdeke açıp oynama bahsini herkes öneriyor ama bana nedense pek akıl kârı gelmiyor :) (sakın yanlış anlama kendi kendime kıvırmak çalkalamak falan ne bileyim garibime gidiyor :) belki de ince bir belim olmadığı ve güzel oynayamadığım içindir kimbilir) ama senin adına sevindim zaten kilolu da değilsin ama kendini nasıl mutlu hissedeceksen o kiloda olman her şeyden önemli. Akşam az yedim ama nescafe içme olayı işi bozdu içinde şeker olduğu için, ama ne yapayım çok seviyorum kahveyiçayı şekersiz içebiliyorum ama nescafe şekersiz hiç gitmiyor :)
3ü bir aradaları içiyorum genelde. ama onlar selülit yapıyormuş falan da falan :))) gerçi bende fazlası ile var ayrıca kahvenin yapmasına yer kalmayacak kadarsadece sütlü olana denesem alışırım belki, akşamları yemek yememeye çalıştığım için canım bir şeyler istiyor hemen nescafeye sarılıyorum :/
benim kemiklerimin iri olduğunu söyledi doktor ve beni gören kimi kişiler, o sebeple fazla zayıf olmamın sağlığım açısından ve görünüş nazarıyla pek güzel olmayacağını :) 61e düştüğümde yüzüm hasta gibi görünüyordu avurtlarım çökmüştü gözlerimin altları çukur gibiydi :)) herkes ne oldu sana diyordu :) ama ben yine de 60 a inmek istiyorum en kötü 62-63te kalırım sonradan 1-2 kilo alsam da 60-63 arası gidip gelirim. Ama inşallah başarıcam. 7 ocakta finallerim başlıyor sonrasında ailemin yanına gidicem antalyaya. 2. dönem okulum başladığında şubatın 2. haftası yani evime yakın bir spor salonuna yazılıcam o şekilde daha hızlı veririm :))) bu süreç zarfında 70e inerim inşallah yani 1 buçuk ayda :) gerçi finaller başlayacak stresten yemeklere saldırmamak için sizden destek bekliyorum :)))
buradan özel mesajda gönderemiyorum ki sana :/
sen doldurduysan bana sana ulaşabileceğim bir mesaj atabilirsin :))
Bensizz sohbet haa sizi siziii
yakaladimm amaaa :):)
Eyvahhh,yakalandık !
Sen de gel canım,katıl bize
Akıl akıldan üstündür diye boşuna dememişler
Canım ama sen de bana özel mesaj atmamışsın :))
KIzlar dün gece çıktım ama 2 buçuğa kadar uyuyamadım hem açlıktan hem de nescafeler yüzünden sanırım ama yemediğime mutluyum :)
Bugün yediklerimi yazıyorum
Sabah:
1 mini kase meyveli nestle nesfit sütle
Öğle:
2 kase şehriye çorbası ekmeksiz şekilde yedim ve 2 bardak su
Akşam da haber vericem kızlar öpüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?