- Konu Sahibi Son Edebiyat
-
Bende:)+1Alır afiyetle yerdim. Keşke bana da biri yemek getirse. Hiç gurur yapamicimm.
yöntem HarikaBunun tek çözümü var, bıktıracaksınız. Mesela getirmediği zamanlar arayıp “açlıktan öldük yemek nerede kaldı, sana güvenip yemek yapmıyorum abla, unuttun getirmeyi herhalde” deyin. Sürekli böyle yaparsanız aşırı gıcık olur ve bir daha da o getirmez
Aynen ya benim gorumcemde gonderir yada isten eve gecerken al gotur der kendisi ha deyince cikamiyo uc cocuk arabasiz. Fesatlik tamamen hic bisey degil guya kocasi kardesinin yemegini yiyoya ona gelemiyo. Dunyanin sonu geliyo.Ne kadar fesatsınız ya. Bir çeşit fazladan olsa ne olur yani masada . Bizde görümceyle altlı üstlü oturuyoruz . Benim bilmediğim yöresel yemeklerden içli köfte falan her yaptığında gönderir. Bazen misafirlikten gelmişsem ve yemeksiz kalmışsam eşim için bir tabak yemek ben isterim. Onun çocuklara pizza falan sevdiği yemekler olsa ben gönderirim. Komşular dolma getirir tabaklar hiç bitmez. Hele Ramazan’da sahurda bile tabaklar gelir gider. Soframız bereketlenir. İnsan değer verdiği kişiyi düşünür, değer vermediği umurunda olmaz. İlla düşkün evi mi olmalı tabak göndermek için. Kadın kalmış yemeğini vermiyor ki öyle düşünüyorsunuz. Kardeşine yedin mi diye sormasındaki maksadı da ‘beğendin mi ‘oluyor aslında. Kalkıp çöpe atılacağını düşünse zaten göndermez . Şahsen Çok üzüldüm görümcen adına.
Yemeğin fazla geleceğini düşünüyorsanız o yemeği bir tabağa boşaltıp Masaya koyun , kendi yemeğinizden görümcenize tabağında gönderin. Paylaşın yani. Ben öyle yapıyorum ve bu şekilde hiç israf olmuyor. Sofradaki ekmek paylaşıldıkça azalmaz bereketlenir kızım derdi büyüklerim.
Ne guzel o yemek yapiyor sende tatli yap gönder.pardon kızlar kardeşinin eşi var o yapabilir yemeğini bizim burda ihtiyacı olana yemek gönderilir kırk yılın başı olsa neyse ben hiç doğru bulmuyorum bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?