- 1 Eylül 2014
- 26.142
- 30.505
- 798
- 36
- Konu Sahibi lokmatatlisiyim
-
Bazı kişiler mesela benBazi kisiler konu sahibine kendini iyi savunuyorsun demis ama burasi ayri gercek hayat ayri.
Burda insanin düsünmek icin daha fazla zamani oluyor, hata yapmaktan cok korkmuyor, cünkü burdaki kisileri tanimiyoruz.
Bırakın edepsiz desinler yeter ki içinize atmayınahahaha sağolun valla bu kadar tanindigimi bilmiyordum kisa surede...
akrabalari surekli gordugumden susuyorum, gelen arkadasim da komsu ailecek tanisiyoruz... ailemin yuzunu dusurmemeliyim diye paraliyorum kendimi.. okul, is.. bi laf etsem aa bilmemnenin kizi da edepsiz derler diye efendi durmaktan iyice ezik gorunur oldum.
Bak şimdi birine laf sokmak istiyorsan beni düşün ve saydır. Çok kolay olacaktır eminimValla dedikleriniz doğru... Sus sus içe at at nereye kadar... Yanlis lafla kirarsam doner beni bulur diye korkuyordum ama rabbim bilir ne neyin ne niyetle soylendigini...
Hayir diyememek, lafi gedigine koyamamak insanin kendine olan saygisini mahvediyor.
Kac dil bilirsen bil, ne meslek yaparsan yap insanlarin seni ezmesine izin veriyorsan bosa emek hepsi cop..
dediginiz dogru... yavas yavas kabugumu kirmam lazim yoksa hasta olacagim.. ataklar geliyor normal kalp hizim 116 cikiyor artik cunku surekli gergin ve ofkeliyim..Bırakın edepsiz desinler yeter ki içinize atmayın
Laf sokmak demeyelim de kendinizi ezdirmeyen cevaplar vermelisiniz diyelim buda sizde bitiyor.Herkese merhaba.
Konuya gireyim.. Dün (mezuniyetle alakalı) tebrik iki telefon aldım. İkisi de aslında yakın olduğumuz insanlar yengemler… Ve ikisi de atanma konusunda dalgaya vurur gibi konuştular. İnşallah atanabilirsin deyip güldüler. Çok rahatsız ediciydi, insan bi şey kötü niyetle söylendiğinde anlayabiiyor. Ben şaşırdım bi şey diyemedim..
Bundan 1 ay evvel oturmaya gelen aynı binadan arkadaşım görüştüğüm biri olup olmadığını sordu ve bir arkadaşımız daha yanımızda iken, e inşallah bu uzun sürer bari dedi... O sırada okuyordum, kendisi 3 senelik mezun. Bu lafı önce kendine söylesin. Yine beklemediğim için kalıverdim.
Bir kaç ay önce de kendisi kaçıp evlenen sonra boşanan (dahası da var anlatmak istemiyorum, çok olaylı yaşadı), kuzenim görüştüğüm kimse olmadığı için hep ayrılıyor musun sen dedi. Derdini anlattı, üzülmesin diye dinledim nasihat verdim. Kendisi evlerine gidince arkamdan yıkık demiş. Sırf sessiz biri olduğum için. Halbuki derdini dinledim.
Ben artık kendime çok kızıyorum ağızlarına laf tıkayamadığım için. Benim derdim insanlar kırılmasın, yarın ne olacağımız belli değil başıma gelse bana densin istemem diye susmak.
Bu beni ena*i mi yapıyor? Sessiz sakin biri olmak niye eziklik.. Ben niye insanları susturmuyorum? Düşüncem mi yanlış. Allah seni kıranı dön de sen de kır diyor mu? Çünkü kendimden nefret etme aşamasına geldim artık çok zorlanıyorum.
Kimseyle gorusmemeye basladim, insanlardan korkar hale geldim.. Iyi insan olmak acaba sandigimiz gibi bi sey degil mi?
Yazdıklarıniza katılıyorum.Bazi kisiler konu sahibine kendini iyi savunuyorsun demis ama burasi ayri gercek hayat ayri.
Burda insanin düsünmek icin daha fazla zamani oluyor, hata yapmaktan cok korkmuyor, cünkü burdaki kisileri tanimiyoruz.
Burada sunu da soylemeyi unutmusum, bu lafi kuzenim yapmadiigi icin onun odevi olan 80 sayfalik kitabi okuyup, ustune 2 bin kelimelik raporu yazdiktan sonra duydum dusunun... ve bi sey diyemedim.. iste.. ama yorumlar iyi geldi.. dikkate alacagim tesekkrler herkese cok sagolun.Herkese teşekkürler yorumları için, okuyorum hepsini… bu yaz, kuzenimin hazırlık sınavını geçmesi için yardım etmem gerekiyordu (ben hayır diyemediğimden) daha sonra kuzenimin babası bize geldi. Ben evimdeydim. Hoşgeldiniz darken (başka misafirlerde vardı) azarlar gibi “sen niye burdasın? Kuzenine yardım etmen gerekmiyo mu senin? Dedi. Yine afedersiniz b.k gibi kaldım içeri gidip ağladım. Halbuki “o okuyor o okulu, sorumluluk onun” diyebilseydim…
Çok haklsınız işte kırana haddini bildirmek lazım… ailemiz bizi naif yetiştiriyor iyi hoş ama, büyükçe iyilikle, enay-lik arasında bi fark olduğunu acı acı öğreniyoruz...
ben de bu zayiflik olayini cok duyuyorum vallahi haklisiniz ne hissettiginizi o kadar iyi anliyorum ki. bakalim benimkiler de bi daha agzini acamayacak mi ben de deneyecegim.. kirmadan..Karakter olarak böyle biri çabuk değişemiyor kendimden biliyorum. Kırıla kırıla öğreniyorsunuz ama yinede tam değil
Bir akrabam her gördüğünde bana aa çok zayıfsın ve sürekli her gördüğünde zayıflamışsın diyordu. Halbuki kilom normal kendisi ve ailesi obezdi. Dediği gibi her gördüğünde zayıflamış olsam ortada olamazdım
Bir gün bayram sabahı yine dedi ben de dönüp ben size ne kadar kilo almışssınız diyo muyum hahaha dedim o günden sonra ağzını açamıyor.
O yüzden utanma cevap ver
Burada sunu da soylemeyi unutmusum, bu lafi kuzenim yapmadiigi icin onun odevi olan 80 sayfalik kitabi okuyup, ustune 2 bin kelimelik raporu yazdiktan sonra duydum dusunun... ve bi sey diyemedim.. iste.. ama yorumlar iyi geldi.. dikkate alacagim tesekkrler herkese cok sagolun.
bu sitede kavgasiz biten ilk konum, o konuda da mutluyum gelistirmisim kendimi..
ya susup onemsememeyi ogrenecez ya da onlarin seviyesine inicez..Birsey daha eklemek istiyorum.
Birdaha baskasinin ödevlerini üstlenmeyin. Sahsen kardesim bile istese sadece yardim ederim, oturupta saatlerce tek basima onun isini yapmam.
Herseye evet derseniz insanlar sizi kullanmaya baslar ve deger vermezler.
Deki kendine ‘Dünyadan benden değerli kimse yok’ herkesede böyle davran, diyosun ya kimseyle görüşmüyorum, yine görüşme ama cevabını verdikten sonra.Herkese merhaba.
Konuya gireyim.. Dün (mezuniyetle alakalı) tebrik iki telefon aldım. İkisi de aslında yakın olduğumuz insanlar yengemler… Ve ikisi de atanma konusunda dalgaya vurur gibi konuştular. İnşallah atanabilirsin deyip güldüler. Çok rahatsız ediciydi, insan bi şey kötü niyetle söylendiğinde anlayabiiyor. Ben şaşırdım bi şey diyemedim..
Bundan 1 ay evvel oturmaya gelen aynı binadan arkadaşım görüştüğüm biri olup olmadığını sordu ve bir arkadaşımız daha yanımızda iken, e inşallah bu uzun sürer bari dedi... O sırada okuyordum, kendisi 3 senelik mezun. Bu lafı önce kendine söylesin. Yine beklemediğim için kalıverdim.
Bir kaç ay önce de kendisi kaçıp evlenen sonra boşanan (dahası da var anlatmak istemiyorum, çok olaylı yaşadı), kuzenim görüştüğüm kimse olmadığı için hep ayrılıyor musun sen dedi. Derdini anlattı, üzülmesin diye dinledim nasihat verdim. Kendisi evlerine gidince arkamdan yıkık demiş. Sırf sessiz biri olduğum için. Halbuki derdini dinledim.
Ben artık kendime çok kızıyorum ağızlarına laf tıkayamadığım için. Benim derdim insanlar kırılmasın, yarın ne olacağımız belli değil başıma gelse bana densin istemem diye susmak.
Bu beni ena*i mi yapıyor? Sessiz sakin biri olmak niye eziklik.. Ben niye insanları susturmuyorum? Düşüncem mi yanlış. Allah seni kıranı dön de sen de kır diyor mu? Çünkü kendimden nefret etme aşamasına geldim artık çok zorlanıyorum.
Kimseyle gorusmemeye basladim, insanlardan korkar hale geldim.. Iyi insan olmak acaba sandigimiz gibi bi sey degil mi?
Baya sessiz ve hakkını koruyamayan biriymişsin
Bak şimdi birine laf sokmak istiyorsan beni düşün ve saydır. Çok kolay olacaktır eminim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?