Çıldırıyorum bu ev işleri yüzünden..

Selam hanımlar. Derdim bu ev işleri. Evimiz 3+1. 2 odası boş sayılır tam boş olmasa da. Biz salonu hunharca kullanıyoruz yani yemek vs herşey salonda. Sıkıntım bu ev tam anlamıyla asla temiz olmuyor. Bi de evdeyim şimdi artık moralim bozuluyor dağınıkken ev.. Buzdolabı kirleniyor habire, balkonlar var, banyo var iki tuvalet.. Sinirlerim bozuluyor artık.. Sürekli kıyafet yıkanıyor zaten sürekli çamaşır askısı dolu.. Çalışırken daha rahattım gerçekten en azından ev dağılmazdı.. Şimdi evi böyle gördükçe sinirlerim bozuluyor.. Nasıl yapıyorsunuz siz? Hergün siş süpür mü?banyo hergün mü yıkanır? Buzdolabı yıkamak hele zulüm gibi..yetişemiyorum yardım edin
Benim evde 3+1 200 metrekare sagolsun çocuklarım her metresinde kendinden bi parça bırakıyorlar benim için biri bebek diğerleri küçük 3 çocuğum var sürekli ev dağılıyor bi gün salsam ipin ucu kaçıyor
Biz bi salonu kullanmıyoruz onun haricinde yemek mutfakta yenir genelde oturma odasını kullanırız balkonları haftada yada on güne bir yıkarım çünkü kapalı sürekli yazın ise sürekli yıkanır
Wc yi günlük banyoyu haftada iki üç kez yıkıyorum
Buzdolabını ise kirlendigini dusununce temizlerim boş vakitlerimde mutfak dolabına girerim günlük supurulur hemde bi kaç kez açılır o süpürge evde bebek olunca
Ne bulaşık bitiyor ne çamaşır ne dağınıklık
Is yaparken kendime bi müzik acarım dans ede ede yaparim her odaya bi iki sarki vakti ayiririm

Kisik ateste bi deneyim olcak mi bakalim. 😅Su salca falan sicrayinca anliyorum o an goruyorum ama yağ sıçraması tuhaf gerçekten o an göremediğim sonra oluşan bi yağ tabakası oluyo 🤢🤮
Salca ya da domates kavuracaksam harlı ateste yapmam yapamam icim elvermez🤣 ustum basim bile batiyor. Basinda karistirarak orta ateste kavuruyorum. Kendi haline 2 dk biraksan siçriyor cunku😒

Gerçekten soruyorum bak evleriniz nasıl hep dağınık oluyor? 😂
Özellikle çocuksuzlara bu sorum
Ben mi pisim acaba?
Altı üstü 2 kişiyiz ne bileyim bence hiç her gün sil süpür gerekmiyor
En kötü 3 gün yetiyor
En dikkat ettiğim lavabo tuvalet
Onun dışında nasıl sürekli iş yapıyorsunuz merak içindeyim
Pis miyiz biz?
Bu zamana kadar en yoran halıların tüyleri oldu yani yeni olduğu için o da
Pardon siz nevresimler iki gündür makina da duruyo diye konu açan bayan değil misiniz 🙈 demek yorumlar işe yaramış baaya hızlanmışsınız

Yılda bir kez mi ya ciddi misiniz:110: bizim buzdolabı niyeyse kirleniyor. Böyle buhar fln olıyor yani hiç temiz görünmüyor habire yıkıyorum o ağır camları fln
Benim dolapta kirleniyor. Eşim yemek yapınca kendinden geçer. Ama hergün camları yıkamayın. Çok yapan çok yorulur. Bim yada A101 den almıştım. Sirkelam adı. Rafları boşaltın fısfıs sıkıp silin tekrar yerleştirin. Tertemiz oluyor

kurutma makinesi ve akıllı robot süpürge. Evdeyken delirmemi engelliyo. çamasır yıkanıyo kuruluyor, topla dolaba. Süpürgede kendi kendine günlük temizliği yapıyor. Bitti gitti, her gün strese girmiyorum en azından

Halilarimin hepsi ince, havsiz, yıkanabilen ve çok kocaman halı yok.
Kurutma makinem de var.
Böylece evde hav, toz birikmiyor.
Halı içine gömüyormus gerçekten.
Yürüdükçe de içinden çıkıyor.
Bir de çocuk varsa hele kosunca havlar uçuşuyor.
Ben böyle biraz daha rahat ettim.
Mutfak için de arada şöyle kapaklari silerim.
Yemek yaparken çok dikkat ederim.
Yağ, salça sicrarsa anında silerim.
Tezgahı boş tutarım üstündekiler ayrıca temizlik istiyor çünkü.
Buzdolabını da tencere tabak vs. koyarken altının temiz olması yeterli.
Kocaman camları çıkarmaya gerek yok bence.
Ayda bir sirkeli suyla silin yeter.
O buhar kapağı açıp kapattikca illaki oluyor.
Evi haftada bir ayrıntılı siliyorum.
Günlük süpürüp sprey mobla iki, üç günde bir silmeye çalışıyorum bu kadar.
Camlara ellemiyorum.
Dışarıyi görmeyene kadar durabilir.:KK53:
Yaşıyoruz ev işi bitmez neticede.
Ben de sevmem ama mecbur ipin ucunu kaçırmamaya calisiyorum.

Akşam yatmadan önce bütün odaları toplayın,mutfak tezgahında yıkanacak vs hiç bişey kalmasın. Lavobalari Domestoslayin sabah fırçalayin,bulaşık makinesi her daim boş olsun temizleri hemen yerleştirin. İşinizi büyük ölçüde kolaylaştıracak olan taktik bende en çok işe yarayan akşam yatmadan önce etrafta dağınıklık bırakmamak,ertesi düzenli evi sil şupur daha kolay oluyor.

Pardon siz nevresimler iki gündür makina da duruyo diye konu açan bayan değil misiniz 🙈 demek yorumlar işe yaramış baaya hızlanmışsınız
Ay tövbe estağfurullah
Bunu kendime hakaret sayarım
Tamam her gün temizlik yapmıyorum dedim de o kadar da değil 😂

En çok mutfak tezgahi ocak lavabo dolaplarin dışı bile batıyor ablalar 🥺müthişsiniz okuduğum kadarı ile ama 9-6 calisinca bi tek yemek yapmaya enerjim kaliyor bazen onu bile yapamiyorum. Pandemi donemi eve yardimci almaya da eşim onay vermiyor kendi b.kumuzda bogulcaz bu gidişle cocuk dogmadan once bu temizlik işini çözsem çok iyi olurdu hem çalışıp hem mutfak temizligi yapabilen varsa önerilere açığım. Banyo klozet sil supur bunlari yapiyorum ama ah o mutfakkk😭😭😭

En çok mutfak tezgahi ocak lavabo dolaplarin dışı bile batıyor ablalar 🥺müthişsiniz okuduğum kadarı ile ama 9-6 calisinca bi tek yemek yapmaya enerjim kaliyor bazen onu bile yapamiyorum. Pandemi donemi eve yardimci almaya da eşim onay vermiyor kendi b.kumuzda bogulcaz bu gidişle cocuk dogmadan once bu temizlik işini çözsem çok iyi olurdu hem çalışıp hem mutfak temizligi yapabilen varsa önerilere açığım. Banyo klozet sil supur bunlari yapiyorum ama ah o mutfakkk😭😭😭
Sen hamilesin
Geçerli bahanen var
Sen geç kenarda otur 😂

Temizlemekle uğraşacağına az kirletmeye çalışsan 😍

Bi komşu bana gelince demişti ki bu ocağının arkasındaki duvar nasıl böyle temiz kalıyor 😂 bende bi şaşırdım 😂 sıçratmıyorum dikkatli yapıyorum birde hergün mutlaka yemeği yapar yapmaz siliyorum ocağı filan

Bi arkadaş var yemek yaptığında heryer yağ içinde kalıyordu dağıtarak yağlı ellerle her yere dokunuyor sonrası daha yorucu o şekilde bende tam tersi kirletmemeye çok özen gösteririm çıkan bulaşığı eğer yağsızsa hemen durulayıp kaldırırım şimdi minimal yaşamla ilgili video lar izliyorum araştırıyorum zaten çok eşyam yoktu ama kullanmadığımız kıyafetler eşyalar ve evde süs eşyası kalmadı gibi bişey hepsini evden ya sattım ya verdim az eşyalı ev temizlemek düzenlemek çok daha kolay hele temizlik yapmayı sevmiyorsan bende böyle bi çözüm buldum 🤣

Bu silva mopa cok denk geliyorum. Yere tutusu biraz fazla yoruyor diyenler var. Sizin yorumunuz nedir acaba?
şöyle anlatayım oğlum henüz yeni yürüyorken çoraplarının altı sürekli kirli oluyordu (ben ve eşim evde çorap giymeyiz o yüzden fark etmemiştim) hem silva mop hem de diğer döner başlıklı temizlik setinden var ben de. mopu elde sıkmak zor olduğu için kullanmıyordum. oğlumun çoraplarını görünce evi 2 günde bir silmeye başladım. derz aralarını bile diş fırçasıyla temizledim belki ondan oluyordur diye ama nafile. ne zaman ki silvaya geçtim inanın evi 10 günde bir silmeye başladım.
diğer temizlik aparatları ordan alıp başka yere yapıştırmaktan başka işe yaramıyor. silvanın tek eksisi elde sıkması ama zamanla pratikleşiyorsun.
bu arada silva satıcısı falan değilim her kuruşunu hak eden bir ürün.

Back
X