Cinnet geliyor cinnet 🤬

Bebeğin bezine ve emzirme döneminden sonraki mama masraflarına sponsor bulduğumda anında yapıcam de:)

Calisin, para biriktirin veya ev alin, gezilere cikin, eglenin, spor yap, canin ne istiyor Sa onu yap ve gencliginin tadini cikar. Cocuk dogduktan sonra cok cok büyük bir sorun basliyor ve o sorun, cocuk evden cikasiya kadar sürüyor. Onun icin, eski bir sarkinin gibi, gül, eglen, neselen........

İşte sırf bu yüzden telefondan engelledim bunları. Anlattığınız Bu konu benim ve eşimin tartışma sebebi.. Moralim bozuluyo eşim istio bende ama insanlara ne olmuş bilmiyorum sanki ben hastaymışım sorunda ben de gibi hastaneye gidin demeleri de cabası uzak şehirdeyiz ama kv maşallah her arayışında çocuk yok mu niye olmuyo hastaneye git vb diyor annem de torun istiyorum der eltiler çocuk yap da sıkılma evde bi başına der sanki onlara ne görümcelerde ayh çocuk olmadı mı der herkes burnunu sokuyo

Merhaba hanımlar.
Eşimle ağustos ayında düğünümüz oldu . Daha öncesinde 2 sene beraber yaşadık. Düğünden sonra çevremdeki herkes " çocuk yapın, yok mu bebek , köpek besleyecegine bebek yap bebeğini sev , bebek bebek bebek " sürekli bebek diyorlar. Ben şuan çalışmıyorum nasip olursa önümüzdeki ay işe başlamayı düşünüyorum. Ama çevremdeki herkes o kadar baskı yapıyor ki artık bunaldım. Eşimde ben de biraz birikim yapalım, bi ev alalım istiyoruz. Yalan yok bazen ben anlık gaza geliyorum ama düşününce ne kadar büyük bi sorumluluk olduğunu fark ediyorum . Zaten esimde pek istekli değil şuan o yüzden heveslenince hevesim kursağımda kalıyor. Babam, babamın eşi, teyzem , eşimin ablaları, kayın validemin arkadaşları kısacası görüştüğüm herkes bunu söylüyor. Henüz düşünmüyoruz deyince de sen daha toysun bilmezsin bizi dinle diyorlar. Ne önerirsiniz nasıl bi cevap vermeliyim çevreme ?
Merhaba hanımlar.
Eşimle ağustos ayında düğünümüz oldu . Daha öncesinde 2 sene beraber yaşadık. Düğünden sonra çevremdeki herkes " çocuk yapın, yok mu bebek , köpek besleyecegine bebek yap bebeğini sev , bebek bebek bebek " sürekli bebek diyorlar. Ben şuan çalışmıyorum nasip olursa önümüzdeki ay işe başlamayı düşünüyorum. Ama çevremdeki herkes o kadar baskı yapıyor ki artık bunaldım. Eşimde ben de biraz birikim yapalım, bi ev alalım istiyoruz. Yalan yok bazen ben anlık gaza geliyorum ama düşününce ne kadar büyük bi sorumluluk olduğunu fark ediyorum . Zaten esimde pek istekli değil şuan o yüzden heveslenince hevesim kursağımda kalıyor. Babam, babamın eşi, teyzem , eşimin ablaları, kayın validemin arkadaşları kısacası görüştüğüm herkes bunu söylüyor. Henüz düşünmüyoruz deyince de sen daha toysun bilmezsin bizi dinle diyorlar. Ne önerirsiniz nasıl bi cevap vermeliyim çevreme ?
Agzı olan konuşuyor.Siz hazırmısınız bu önemli.Banada evlen diolar.Boşandım.Kendi kendıme evlenemeyecegıme göre her sey nasip bunuda bılmıolar

bu dünyada hiç bir şey mükemmel olmayacak. olmasını beklemek ahmaklık olur. 40 yaşına da gelseniz büyümeye devam edeceksiniz 50 yaşına da... çocuğunuzda sizinle büyüyecek. ve ömürler bitecek. çocuğu ne kadar erken yaparsanız, onunla bu dünyada daha uzun zaman geçirebilirsiniz. yada o büyümeden çeker gidersiniz. tercih sizin tabi...

Ya böyle insanlar bana inanılmaz hadsiz ve dusuncesiz geliyor.. Belki cok istiyor insanlar ama çocukları olmuyor?? Ayrica bu cok özel bi mesele, kari kocanin karar verecegi bi durum; cok degerli fikirlerini belirtince insanlar aydınlanıp dogruyu (!) bulacak sanki..

bu dünyada hiç bir şey mükemmel olmayacak. olmasını beklemek ahmaklık olur. 40 yaşına da gelseniz büyümeye devam edeceksiniz 50 yaşına da... çocuğunuzda sizinle büyüyecek. ve ömürler bitecek. çocuğu ne kadar erken yaparsanız, onunla bu dünyada daha uzun zaman geçirebilirsiniz. yada o büyümeden çeker gidersiniz. tercih sizin tabi...
Ne alaks? 23 yasinda cocuk dogurmus 24 unde vefat etmis bir komsumuz vardi. 7 cocukla resmen surunen 30 yasinda tanidigim bir kadin da var.

Bekarsan evlen derler, evliysen cocuk dogur derler, bir cocugun varsa bir cocuk hic cocuk ikinciyi dogur derler. Derler de derler... Boşver.

Yaşiniz gençse bekleyin. Millet diyor onlara aldirma dicem ama hani bir kac yil gecsin artik bunaliyor insan. Ama bu bebek diyenlerin hakli olduklari nokta yaş ilerleyince zor oluyor bebek doğum filan. Simdiki aklim olsa napardim, evlenince kadin doğum ve ürolojiye giderdim eşimle. B7tün testleri yapardim. Sorun yoksa kafamda bi yaş belirler o zamana kadar beklerdim

Ne alaks? 23 yasinda cocuk dogurmus 24 unde vefat etmis bir komsumuz vardi. 7 cocukla resmen surunen 30 yasinda tanidigim bir kadin da var.
komşunuz 24 ünde öldüyse tamam. hayatımızı sizin komşunuza göre planlayalım o zaman. çünkü dünya sizin, komşunuzun ve bir de o bir kadının etrafında dönüyor.

'istisnalar kaideyi bozmaz' lafını hiç duymadınız sanırım.

8 aylık evliyken hamile kaldım 1,5 senelik evliyken doğum yaptım. Aklım olsaydı 800 aylık evliyken hamile kalırdım deliymişim.

Merhaba hanımlar.

Bizim milletteki bu fütursuzluğu anlamıyorum
Evlenince yatak odaları kamuya mı mal oluyor ya
Çocuk yapın ne kadar kolay söyleniyor
İnsan azıcık hicap duyar, birazcıkta saygı
Velhasıl dinlemeyin, çocuğu yaparsın ikinciyi yap kardeşsiz olmaz derler
Sen hayatına bak, bildiğin gibi yaşa, geriye dönüp baktığında içinde bir şey uhde kalmasın

Bizim milletteki bu fütursuzluğu anlamıyorum
Evlenince yatak odaları kamuya mı mal oluyor ya
Çocuk yapın ne kadar kolay söyleniyor
İnsan azıcık hicap duyar, birazcıkta saygı
Velhasıl dinlemeyin, çocuğu yaparsın ikinciyi yap kardeşsiz olmaz derler
Sen hayatına bak, bildiğin gibi yaşa, geriye dönüp baktığında içinde bir şey uhde kalmasın
Kızın olur bi tane de oglan yap derler oglun olur bi tane de kız yap derler , suan cok zor bi hamilelik yasıyorum ve kimse benim saglıgımı dert etmiyor simdiden kardes de yap diyor

Babaniza halaniza yengenize ebenize dedenize filan gelip havlu tutmayacaklarsa seks hayatiniza karismamalari gerektigini soyleyin.

Bayila bayila isteye ugrasa yaptigim cocuktan bile bazen kacasim geliyor. Birinin zoruyla yaptigin cocuga katlanamazsin.

Merhaba hanımlar.
İnsanlar çocuk olunca maddi manevi destek olmucaklar kirani odemicekler.gece sana yardim etmicekler. Yada biz çocuklara bakarız siz yemeğe sinemaya gidin diyen olmucak.en azından bize olmadı yani🤣 iki çocuğum var . dünyanın en güzel duygusu ama çok büyük sorumluluk. Ben çok küçük evlendim .beynimizin etini yediler. Çocuk yapın korunmayin rahim ters döner 🤪 hiç biyere döndüğünü yok . Önce biz istemedik. Sonra olmadı bı süre. Herneyse . 28 yaşında iki cocuk annesiyim şuanda. Çok şükür şimdi anlıyorum ki iyimi hemen olmamış. Çok zorlanirdim. Yahu gezip tozduk kaç yil her sene tatiller gırla. Canımız kaçta isterse çıktık geceleri bile. Keyfimize göre yaşadık kocamla. Şimdi cocuklarimizi büyütüyoruz. Birincisi hazır hissetmeyen çift kesinlikle çocuk yapmasın. İkincis yaş faktörü çok önemli yasin gencse keyfinize bakın. Bizim adımızı kısır a çıkarmışlardı. 🤪😡 Şimdi hiç biri yok çevremizde. Bebek görmeye gelip meyve suyu getiren insalar gördüm ben zenginler bu ara. Yoksa kimseden beklentimiz yok. Kadın burda su magazamiz orda buyumuz var dio. Bı çorap bile almadan bebek gormeye gelio🤣🤣 evliliğinin tadını çıkarın bence.

Bence hiç takmayın. Yaparım bi ara deyip geçin. Neden ciddiye alıyorsunuz ki? Ben geç çocuk sahibi oldum. Bana da böyle baskı yaptılar mı inanın hatırlamıyorum çünkü önemsemem bu tip lafları. Yaptılarsa da he he demiş geçmişimdir muhtemelen.

Kimse bir diğeri benden daha özgür ve rahat olmasın istiyor :KK70:

Bu konular hiç bitmez bizim toplumda. Bana da ikinci çocuk muhabbeti çok yapılıyor şimdi. İşin kötüsü benim kafam hiç net değil. Tamamen evet veya hayır diyemiyorum..

Çocuk güzel ama çok zor bir sorumluluk. Siz ve eşiniz ne zaman göze alırsanız o zaman yaparsınız ancak. İnsanlara da artık 'sanane' demenin vakti gelmiş.

Hele "sen bilmezsin yap" denmesinin iyi niyetli bir yaklaşım olduğunu sanmıyorum.
"Biz ne zaman istersek o zaman. Ben doğurunca kimseye faydası olmayacağı gibi, kimsenin de bana faydası olmayacak. O yüzden fikrinizi kendinize saklayın" deyin..

Merhaba hanımlar.
Simdi 1.cocuk icin bunu yapiyolar. Sonra bebek gormeye geldiklerinde 2.cocugu ne zaman dusunuyosun hemen yap beraber buyusunler diyecekler. 2.cocuk icin bebek gormeye geldiklerinde 2ye ayrilip bi kisim yeter dicek bi kisim 1tane daha yap dicek. Eger ayni cinsiyetten 2cocuk varsa yap belki 3.farkli olur dicek. Yani hic bitmicek bunlar o yuzden en dogru karari sen verirsin ne zaman istersen o zaman yap.

İnsanlar çocuk olunca maddi manevi destek olmucaklar kirani odemicekler.gece sana yardim etmicekler. Yada biz çocuklara bakarız siz yemeğe sinemaya gidin diyen olmucak.en azından bize olmadı yani🤣 iki çocuğum var . dünyanın en güzel duygusu ama çok büyük sorumluluk. Ben çok küçük evlendim .beynimizin etini yediler. Çocuk yapın korunmayin rahim ters döner 🤪 hiç biyere döndüğünü yok . Önce biz istemedik. Sonra olmadı bı süre. Herneyse . 28 yaşında iki cocuk annesiyim şuanda. Çok şükür şimdi anlıyorum ki iyimi hemen olmamış. Çok zorlanirdim. Yahu gezip tozduk kaç yil her sene tatiller gırla. Canımız kaçta isterse çıktık geceleri bile. Keyfimize göre yaşadık kocamla. Şimdi cocuklarimizi büyütüyoruz. Birincisi hazır hissetmeyen çift kesinlikle çocuk yapmasın. İkincis yaş faktörü çok önemli yasin gencse keyfinize bakın. Bizim adımızı kısır a çıkarmışlardı. 🤪😡 Şimdi hiç biri yok çevremizde. Bebek görmeye gelip meyve suyu getiren insalar gördüm ben zenginler bu ara. Yoksa kimseden beklentimiz yok. Kadın burda su magazamiz orda buyumuz var dio. Bı çorap bile almadan bebek gormeye gelio🤣🤣 evliliğinin tadını çıkarın bence.

Rahim mi ters döner? :KK70::KK70: Bunu diyenin yüzüne içtiğim suyu püskürterek gülerim ayol

Çocuktan sonra eşimle ilk sinemaya gidişimiz 18 aylıkken kv ye bırakmak suretiyle olmuştu. :KK70:
Üstünden 2 sene geçti. İkincisi olmadı daha. Oğlumla çocuk tiyatrosu geziyoruz şimdi..

Back
X