Çocuğumun kendini savunamaması

Tarifini yap öyle git bacım

Hemfikirim

İlk çocuğumu vurma etme diye çok bastırdim çocuk şimdi ağzını burnunu dagitsakar bile ek kaldırmıyor

İkinci çocuğa hiç müdahale etmedim ama haksız sa uyardım ilk başlatan o olmaması adına küçüklerine vurma diye de sürekli uyaririm..

Kimseden şikayet gelmedi ufakla ilgili şuana kadar hakliysa arar hakkını her türlü

Mizacı öyledir değişmez . Öğretmeni ile konuşun , çocukla da görüşün ve sakin sevecen birazda sert bir üslup ile bir daha vurmamasını eğer vurursa yine geleceğinizi söyleyin . Çocuğunuza birşey olduğunda öğretmene şikayet etmesini söyleyin.

Ve taslanicam belki ama itmeyi ve bagirmayi öğretin. Karşısında ki her kim olursa olsun istemediği birşey olduğunda itsin , bağırsın. Evde siz deneme yapın sizi itsin babasını itsin bağırsın. 18 aylık kızım, ben öğrettim.

Karşısına hep böyle birileri çıkacak hayat bu hep Kaçacakmı ezik olur

Karşısına hep böyle birileri çıkacak hayat bu hep Kaçacakmı ezik olur
Cocuklara siddeti ogreten biziz. Onlar saf temiz doguyorlar. Yalani kotulugu siddeti bizden ogreniyorlar... Bizi ornek alirlar onlar hep cunku. Sizin gibi ezik olmasin diye siddeti ogretenler yuzunden siddete meyilli olurlar. Siddet goren kadinlari doven erkekler de sizin gibi kadinlarin yetistirdigi erkekler...
Merak etmeyin ezik olmaz kendini savunmayi ogrenir onlar. Inanin bizden daha zekiler. Siddetin tek cozumu siddet degil, hukuksal yollar var, bir suru yollar var. Cocuga yanlis yolu gostermeyin. Ezik de olmuyorlar merak etmeyin. Benim de oglum var. Konumu okursaniz gorursunuz. Oglum darp edildi. Su an 13 yasinda ve ezik degil. Ama biliyor ki siddet iyi bir sey degil... unutmayin gelecek nesli sekillendiren biziz. Eger gelecek nesilde hala kadin siddeti varsa bunun suclusu bizleriz...

öğretmenine gidip söyle diyorum.Ama oğlum karşılık verir.O kadar anlatsamda biri ona vurursa karşılığını verir.Kızım vurmaz

her şeyine siz müdahale edip çocuğa seçme şansı bırakmazsanız pısırık olur kendini de koruyamaz. içim içimi yedi derken bile hissediliyor bu durum.

Biz uzmanları da etkisiz eleman yapıp boşa çıkardınız ya,ne diyeyim?Canınız sağolsun.

Öğretmene söyleyince ne değişiyor arkadaşlar? Böyle bi durum küçükken benimde başıma gelmişti üstelik bunu yapan bir erkek çocuğuydu sebepli sebepsiz bana sataşıyordu.
Annem öğretmene de söyledi sonuç değişmedi daha sonra bu çocuğun evine gidip annesiyle kavga etmişti annem ancak böyle çözüldü.

Kusura bakmayın ama ben sizi anlayamadım. İyi bir dövüş dersi buldum ona göndericem iyice yapıştırsın yere diyorsunuz da çocuğu resmen kışkırtmaya başlamışsınız. Ya karşı tarafta bıçak silah gibi ekipmanlar olursa? Allah korusun. Böyle bir durumda çocuğu kışkırtmayın bence. İlerleyen zamanlarda kendisini korusun diye eline bıçak silah mı vereceksiniz.
Ortalık ruh hastasıyla dolu. Bu kadar düşünürsek zırhla kalkanla gezmek gerek. Ha spor olarak göndermenizi anlarım karate falan ama yere yapıştırsın iyice falan demeniz korkuttu.

Benim nacizane fikrim bir kez daha düşünün.

Teorik ile pratik her zaman farklıdır .Burda hiç bir kadın şiddet çok iyi bir şey demiyor.Her anne baba kendi evladindan sorumlu.Ben kendi evladımı korumak zorundayım ve karşı taraf çocuğumu sürekli hirpalarsa ,okul -ogretmen çare bulamazsa ,çocuk uyarıdan anlamazsa ne yapabilir insanlar tabi ki çocuğum sana vurana sende vur der..

Yani vurana vur demenin abest olduğunu söyleyen arkadaşlar bir öneri verin bari bizde doğrusu neyse yapalım .

Ki bende vurana vur demenin doğru olmadığını düşünüyorum ama bir yerde buna mecbur kalıyoruz .

Tekrar dusundum, fikrim degismedi tesekkur ederim.. yazdiklarimdan gercekten bir sey anlamamissiniz dogru, soyle ki; bir gun biri ogluma vurursa o da kendini savunmak icin “bilincli olarak” karsilik verecek, bunun icin spora gonderiyorum.. yakin gelecekte sokaklar eline silah alan manyaklarla dolarsa da silahlanmak en dogal hakkimiz olacak elbette, gel gelelim su an boyle bir durum yok.. kiskirtmak dediginiz sey kendini savunmayi ogretmek ise kiskirtma kelimesinin anlamini bilmiyorsunuz demektir, bence bir daha bakin :)

Ha biri kadinlara siddeti yazmis.. bir kizim olsaydi tahmini 5 yas civari gonderirdim dovuse.. iletisim gercekten cok guzel, herhangi bir zorbayi ya da dayakci kocayi konusarak yola getirebiliyorsaniz ne ala :) aksi halde insanlarin kendilerini korumalari son derece mesru arkadaslar.. kadinlar kendilerine siddet uygulayan kocalarinizi yere yapistiracak egitimi alin..

Ben tartışmak için bir şey yazmadım. Sakin olun. Fikrimi söyledim. İğneleyici sözlere hiç gerek yoktu.

Ben tartışmak için bir şey yazmadım. Sakin olun. Fikrimi söyledim. İğneleyici sözlere hiç gerek yoktu.

Rica ederim tartismiyoruz fikirlerimizi paylasiyoruz :) ama benim mesajlarimda kiskirtmak degil savunmak var, nefsi mudafaa gibi.. gerci bizim gibi ucuncu sinif bir ulkede dayakci, tecavuzcu adamlara gosterilen iyi niyet nefsi mudafaa ile karsilik verene gosterilmedigi icin pek bilinmiyor, normal.. ama sizin bogazinizi sikan, alip yere vuran adamla iletisim kuramazsiniz.. onun amaci sizin uzerinizden ego kasmaktir.. kendinizi savundugunuzu gorunce pesinize dusmekten vazgecer.. anlatmaya calistigim buydu..

Öğretmenlerin her zaman gözleri çocukların üstünde olmalı ve size fırsat vermeden vuran arkadaşlarını uyarmalı hatta gerekir ise cezalandırmalı.
Direk okul ile görüşün, çocuğunuza gereksiz şiddeti aşılamayın

Savunma sporu bence de çok mantıklı. Çocuğun güçlü olduğunu görünce bak bakalım bi daha dövebiliyolar mı? Öğretmene söyledim, söylüyorum, çocuk psikolojik destek alıyormuş şiddet konusunda ee ben napayım dövdüreyim o zaman çoccuğumu, hepsini benim kızımın üstünde denesin. Var mı böyle bi dünya? Karşılık vermedikçe bulaşıyor, normal hayatta da öyle değil mi, yetişkinlerde de.

Çocukların bazısı böyle oluyor kardeş olan yeğenlerimden biri çok sakin , biri de hakkını çiğnetmez hatta biraz eli maşalı.Aynı anne baba aynı eğitim , ben genetikle açıklıyorum bunu.Eğitimle de değişir ama etrafındakiler evde vur kır diye yetiştirilen çocuklarsa çok da bi' etkisi olmuyor.Ayrıca o yaştaki çocuklar her zaman öğretmen gözetiminde olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…