Çocuğumun kendini savunamaması


Annem de bana "Sakin dayak yiyip, aglayip eve gelme. Seni pataklarim ." derdi.
Soylemesi ayip ben de cok cazgirim ve hic dayak yedigimi hatirlamiyorum.
ben cok dayak yedım
bana dovus sporu ogretmek zorunda kaldılar annemde abımde ıyı bılır
ama ortaokula kadar dayak yedım
bırı sırada ıstıklal marsı okunurken sacım orguydu sacımın uzunlugunu kıskanmıstı tutmus kesmıstı o noktada artık aılem mudahale ettı ama annem benı tartaklamıstı bunca dayak yıyorsun elın armut mu topluyor dıye bırdaha dayak yıyıp gelme demıstı
neyse ondan sonra doven olmadı

ben kımseye vuramam kı
 
rica ediyorum vurmayın bu yaptığınız çok yanlış dese ne çare

Kucuk ogluma cocugun biri vuruyo kreste surekli. Oglum artik krese gitmeye korkuyodu agliyodu filan. Desemki kresi degistirim.. iyide kotu cocuklar her yerde.. sorunlardan kacmak olacakti.. surekli kres okul degistiremeyiz dimi? Ogluma diyorum o sana vurdugunda sende vur.. bu sefer gelmis diyor.. x bana vurdu ama acimadi:))) cocugun yapisi bu degil yani kavgaci asla degil ama er ya da gec ona vurana vurnayi ogretecem.
 
Bu dayak yiyen elinden oyuncagi alinan cocuklar hep anne babanin butun problemlerini cozdugu cocuklar.birakin kendileri cozuversin ,burakin da birseylere uzuluversin cocuklariniz .gucsuz yetistirince o da boyle gucunu gosteremiyor.benim kizim 4. Sinifa gidiyor.bir cocuk bana vurdu ya da bana sunu bunu yapti deyince ben bilmiyorum o sinifindaki mesele kend8n hallet diyorum.zaten artik demiyor bile daha kucukken derdi..ayni okuldayiz sinifina cikip bakmam bile o da gelmez yanima.boyle yapmak bircok anneye zor gelir biliyirum.ogretmen oldugumdan velileri coj iyi taniyorum.bu tarz cocuklarin anneleri cok mudahaleci fazla ilgili
 
İlkdefa mı çocuklarla yalnız olarak bulunuyo?
Mesela kuzenler arkadaşlarınızın çocukları olduğunda gözönünde tutuo sadece siz mi müdahale ediyosunuz?
Eğer herşeye siz müdahale ediyosanız çocuğunuz normal olarak tepki vermeyip gelip size şikayet eder
Ayrıca sende ona vur değil neden vurduğunu sorgulayıp yaptığının yanlış olduğunu özür dilemesi gerektiğini öğretmeniz gerekiyo ve herşeyi öğretmene şikayette olmaz yani vurmuş öğretmene sötliycek tabi ama basit şeylerde kendisi çözmesi gerekiyo

Hep başkalarına güvenirse ilerde yalnız kaldığında çok sorun yaşar
 
ne güzel insanlar yetiştiriyorsunuz ya. bravo size.

Malesef kimse onu o ortamda koruyamiyor bu cocuklar arasi zorbaliga dur diyemiyorsa kendini koru kizim gerekirse vur diyorum. Tokat manyagi oluyorlar sonra. Herkes elinde sopa geziyor.
Biz mi hata yaptik bu cocugu yetiskirirken diyorum 4 yasindaki kzimi iki yasindaki bir kizin elinden zorla aldim parkta, iki eline taslari simsiki tutup kizimin kafasina vurmasiyla kan beynime sicradi.
Bir yapti cocuktur dedim, iki yapti cocuktur dedim üc yapti delirdim annesi de birsey demiyor domuz kusura bakmayin sen de ona vur dedim kizimin cevabi ama acir, izleri bir gün gecmedi kafasindan.
Cok pismanim bu dünyaya canavar vermem lazimmis bu kadar cigerim yanmazdi.
Cigerin yaninca hele söz konusu evlat ise en kötü dedigin seyleri bile soylemek zorunda kaliyorsun.
 
Herkes tepki vermis,eskiden olsa bende aaa olur mu öyle şey derdim.

Ama bazen öyle çileden çıkaran çocuklar ve aileler var ki , çocuklarımı böyle yetiştirdiğim için çok pişmanım.

Nazik yetiştirip gönderiyorsun ruhundan canavar çıkan çocukların arasına.

Evde gördüğünü gelip başka çocuklara uyguluyorlar.

Bir vurma iki vurma , şikayet et çözüm yok, aileye söyle , hadi birde üst mercilere söyle çözüm olmazsa ne olacak o çocukta bir gün kendini savunmaya başlayacak.

Vurmaya karşılık vurmak değilde kolunu sıkıca tutacak kuvvetleri , kalpleri olsun bari diyorum artık bende iç sesimle.
 
Benim kızım 5 yaşında anaokuluna gidiyor. Geçen hafta okula gitmicem dedi. Arkadaşı sürekli bağırıyormuş oyun oynarken.
O bağırınca sen de ona bağır dedim, öğretmenim kızar dedi. Olsun, sen yine de bağır, öğretmenine olayı anlatırsın, kızmaz dedim.
Ertesi gün dediğimi yapmış, çocuk bağırmayı bırakmış :)
 
Ilkokul ikiye giden çok yaramaz bir çocuk var. Evdeki hircinligini okulda çıkaran kontrolsüz bir çocuk.

Sürekli öğretmene şikayete gitmişler , öğrenciler veliler.

Öğretmen çocuğu kolunun altında tutup ona vuran bir öğrenciye hadi senin canını nasıl yakiyorsa sende onunkini yak demiş. Çocukta herkesin içinde o kolunun altına sıkıştırılan yavruya vurmuş tokati.

Savunmasız birine vuran öğrenci , herkesin içinde gururu incinen yaramaz çocuk ve eğitimi bu şekilde veren maganda öğretmen.

Bu iki çocukta psikolojik olarak ne hale geldiler kimin umrunda.

Demem o ki , okula, öğrenciler , öğretmenler ve hatta veliler ucgeninin içine atıyoruz yavularimizi.

Dünya savaş dünyası artık. Oyunlar, diziler, filmler, anneler babalar herkes savaş içinde.

Kimi neye karşı nasıl koruyacagimizi şaşırmış durumdayız.

Bu konuda bu günlerde ayyuktayim.
 

Bu da çok doğru bir yaklaşım değil bana göre. Tamam ke si çözsün ancak size de anlatsın.
Bir gün öyle bir zaman gelir ki, hiçbir sıkıntısını anlatmaz.
 
Kimse çocuğunu naif yetiştirmiyor, x’in annesi evin prensesi dünyanın yek bebesi olarak yetişen bebeler okula gittiklerinde diğer çocukların burnundan getirip her şey kendilerininmiş gibi davranıyorlar. Yaşlar büyüdükçe bu bencillik bütün ilişkilerinde ortaya çıkıyor, rekabet edemeyen çocuk hayatta geri kaldığını hissederek ilerliyor. Düşen çocuk düştüğü gibi kendisi kalkmayı bilecek, en ufak kişisel ihtiyaçlarını kendisi giderebilecek, vahşi doğayla karşılaştığında ışık görmüş tavşan gibi kalmasın diye bu gerekli.
Ben de şiddete karşıyım, ben de çok naif yetiştirildim, dünyanın en doğru ilkeleriyle büyüdüm, hala daha kendimi anlatamayıp sinir olduğumda gözlerime vurur ve bundan nefret ediyorum. Keşke vurup kıran döken tuttuğunu koparan cazgırı biri olsaydım, Kimse plaket vermiyor böyle.
Aslanlar içindeki ceylan olmak çok kötü, Çocuğum olursa dayak yiyeceğine kendini savunsun vursun isterim.
 
Bence çocuğu Judo gibi bir kursa gönderebilirsiniz. Mobbinge maruz kalan insanlarin hemen hemen hepsi genelde sessiz sakin ve özgüveni düşük insanlardir. Çocuğun özgüveni yükseltilerse kendine yapilan haksızlığı daha güzel anlayabilir.

Çoğu arkadaş geri vurma olayını onaylamamış ama ben kendimi bildim bileli uyardikdan sonra hep geri vurdum ve kendimi korudum. Zararini görmedim bugüne kadar. Kendini cani yandığı halde korumayan bir insan bence pek sağlıklı değildir. Kurban psikolojisi resmen
 
Benim kızım da 4 yaşında ve kreşe gidiyor. Sınıfları az kişi. Zaten kimse kimseye vurmuyor da bazen erkek çocukları canını yakıyor anlamadan. Avazın çıktığı kadar bağırıp öğretmenine şikayet et diyorum. Bazen söylüyor şu şöyle yaptı diye, sen ne yaptın deyince öğretmenime söyledim o da ona yapma diye kızdı diyor. Çığlık atmayı öğrenmeli çocuklar...
 



Bu da çok doğru gelmedi bana.Cocuk bu defa bazı şeyleri saklayabilir sizden
 
İçimi okudunuz resmen, ve aynıyız sanırım ben de öyleyim gözler dolar anında..
 
Şiddetin çözümünün şiddet olduğuna inanmıyorum. Ama şikayet edildiğinde adaletin bulacağına da inanmıyorum. Hayat gayet acı ve bunu öğrenmenin yaşı 4 yaşsa öğrenecekler.

Şahsen bana biri vursa polisi aramam, bende vururum. Nefsi müdafaa diye bir gerçek var. Kızınızda etik olmak adına vurduğu zaman öğretmenine söylesin ve arkadaşını da uyarsın tekrarlarsan bende vuracağım diye. Devam ederse vursun vallahi.
 
Ya kıyamam ben onaaa:)) yapısında yok napsın. Aynen akran zorbalığı her yaşta, kaçmayı değil mücadeleyi öğretmek lazım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…