- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Evet ilk defa sayılır. Kendisi nasıl çözebilir işte onun cevabını arıyorum ben de.İlkdefa mı çocuklarla yalnız olarak bulunuyo?
Mesela kuzenler arkadaşlarınızın çocukları olduğunda gözönünde tutuo sadece siz mi müdahale ediyosunuz?
Eğer herşeye siz müdahale ediyosanız çocuğunuz normal olarak tepki vermeyip gelip size şikayet eder
Ayrıca sende ona vur değil neden vurduğunu sorgulayıp yaptığının yanlış olduğunu özür dilemesi gerektiğini öğretmeniz gerekiyo ve herşeyi öğretmene şikayette olmaz yani vurmuş öğretmene sötliycek tabi ama basit şeylerde kendisi çözmesi gerekiyo
Hep başkalarına güvenirse ilerde yalnız kaldığında çok sorun yaşar
Belki de size anlatmıyoBenim büyük kızım da kendini koruyamaz (3,5 yaşında). Anaokulunun ilk günleri sürekli bir olayla gelirdi. Kızım öğretmenine söyle derdim, sana vurduğu zaman karşısında durma en azından kenara çekil, elini tut vurmasın falan filan. Bir tanesinin annesine söyledim durumu. En sonunda bende patladım kızıma, artık dayak yiyip gelmeyeceksin kendini korumayı öğren her zaman ben arkanda olmayacağım diye. Canını yakan olursa sende onun canını yak bir daha sana bulaşmaz dedim şikayetler bitti.
Evet ilk defa sayılır. Kendisi nasıl çözebilir işte onun cevabını arıyorum ben de.
Anlatmadığını düşünmüyorum açıkcası çünkü son derece konuşkan bir çocuk yani tamam kızım sus artık desek bile sözünü bitirmeden susmaz. Okulda ne olup ne bittiğini hergun anlatır muhakkak. Ayrıca gördüğü zararlar anlaşılmayacak gibi değil, kum havuzunda oynamışlar arkadaşının biri kafasına kum dökmüş kulaklarının içine kadar kumdu, biri gözüne oyuncakla vurmuş, birgün sandalyesini almış arkadaşı kızımın ellerini kesmiş, sandalyenin çapakları gibi...Belki de size anlatmıyo
Evet ilk defa sayılır. Kendisi nasıl çözebilir işte onun cevabını arıyorum ben de.[/QUOTEnedenGayette iyi yapıyorsunuz sende ona vur diyerek çocuğa zaten git arkadaşlarına vur onun bunun saçını çek durduk yerde demiyorsunuz ya küçücük yaşta hakkını böyle savunacak yani ilk böyle başlıyor herşey o yaşta karşısına geçip etkili bir konuşma yapacak değil ya neden o kadar şaşırdılar anlamıyorum benim kızım da aynı sizinki gibi vurmanın kötü bir davranış olduğunu öğrettik te ne oldu çocuk ikinci sınıfta teneffüste birisi çarpıp önüne baksana diye bağırınca derste ağlıyormuş çok hassas çok pısırık bir çocuk hala çok sıkıntı yaşıyoruz inanın ikinci sınıfta ama aynı sizin ana sınıfına giden kızınız gibi benim kızım da kimseye vuramaz bende çok üzülüyorum bu duruma ama oğlum da aynı hatayı yapmadım ben de dedim sakın birinin sana vurmasına izin verme sende karşılık ver diye anasınıfına gidiyor gayette özgüvenli bir çocuk hakkını da savunuyor sıkıntı yaşamıyoruz.Rabbim herkesin çocuğunu korusun ama hiçbir çocuk vurulmayı canının acımasını hakketmiyorEvet ilk defa sayılır. Kendisi nasıl çözebilir işte onun cevabını arıyorum ben de.
Tamamına katılıyorumSana vurana iki kere yapma diye bağır bütün gücünle, devam ederse sen de ona vur diyorum. Başlatan olmasın ama dayak da yemesin. Problemleri için hep başkalarına başvurmaya alışmasın. Bana çocukken “sana vurana sen de vur şakın şikayete gelme eve” demişlerdi. Ben ailem kızar diye karşılık vermiyordum kimseye. Sonra ben de karşılık vermeye başlayınca zorbalar geri çekildi. Kimse bana hümanistlik taslamasın, hayat her yaşta zor
Boyle tepki verenlerin ya cocugu yok ya da tuzlari kuru: )Muhtemelen karşı taraf annesi :))))
Boyle tepki verenlerin ya cocugu yok ya da tuzlari kuru: )
Kıyamam ya böyle canavar gibi çocuk yetistirenlerin olduğu bir ülkede düzgün çocuk yetistırmek de tam çözüm olmuyor demek ki herkese anlayacağı dilden davranmak gerek çocuğa bu nasıl anlatılır nasıl öğretilir bilemiyorum tabibenım kızım da cok dayak yıyor ya
kızım bırı sana vurmaya calıstıgında ordan kos kaç veya ımdaaaattt dıye avazın cıktıgı kadar bagır dıyorum ama sessız sessız ıcıne ıcıne aglıyor karsısındakı vurmaya devam edıyor bu durmus aglıyor kenara pusuyor yavrum
konuyu takıpteyım
Bilimsel olarak o cocugun geri vurmasi gerekir aslinda:) dedim ya etki tepki meselesiYok bilimsel yaklaşıyorlar olaya :) :)
Bilimsel olarak o cocugun geri vurmasi gerekir aslinda:) dedim ya etki tepki meselesi
Bu da çok doğru bir yaklaşım değil bana göre. Tamam ke si çözsün ancak size de anlatsın.
Bir gün öyle bir zaman gelir ki, hiçbir sıkıntısını anlatmaz.
aslinda tam ifade etmemisim.yani bana birilerini sikayet etmex.oyle problemleri cozme becerisi edindi bence.ama sikintilarini anlatir bana.cok konusuruz basbasa ,sohbet ederizBu da çok doğru gelmedi bana.Cocuk bu defa bazı şeyleri saklayabilir sizden
aslinda tam ifade etmemisim.yani bana birilerini sikayet etmex.oyle problemleri cozme becerisi edindi bence.ama sikintilarini anlatir bana.cok konusuruz basbasa ,sohbet ederiz
Ah keşke çocuğunuzu başta böyle yetistirmeseydiniz. Şu topluma sizin çocuğunuz bir numara büyük. .Naiflikten, kibarlıktan anlamaz bu geleceğin hanzoları.Tamamına katılıyorum
Bende oğluma kimseye vurma sana vursalar bile avazın çıktığı kadar bağır heryerde nöbetçi öğretmen var kaç hemen şikayet et dedim 3 senedir aynı telkinde bulundum
Dün en son sınıfında ki 3 kişi üzerine çıkıp karnını yumruklayıncaya kadar içim bi tuhaf oldu ne yaptın oğlum dedim
-hiç birşey
-Peki öğretmenine söyledin mi
-Evet öğretmen şiddet istemiyorum dedi
-Hımm
Cevabım, Oğlum aynı şekilde karşılık ver oldu
Çünkü artık baş edemez olduk aynı kişiyle aynı problemlerden
Aynı çocuk yüzünden okuldan soğumuştu okuldaki rehber öğretmen sayesinde aşabildik
Şiddet gösteren çocukta ki tavır şu bana kimse bişey soramaz Yanımda ki sevdiğim Arkadaşıma da soramaz benim adımı ve arkadaşımın adını tahtaya yazan dayak yer
Ayy yazarken bile sinirlerim tepeme çıktı Pazartesi okula gidip ben uyaracağım artık!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?