Çocuğumun üstünde egolarını tatmin ediyorlar ..

Valla cok rahatsız edici ya. Gecen de yine benzer durumla karşılaştım. Adam yeğenine cips veriyor. Çocuk daha 9 aylık . Annesi de aynen sizin gibi dikkat eden biri. Ustelik bunu gizli gizli yapıyor.

Benim kadar dolu olamazsın..
Ben salak bendede bı bela vardı onun laflarından lohusalikta kafayı yedim
Çocuğu bıraktım o agladi ben temizlik yaptım..
Sabah 6 bi başlıyordum
Aksam da uyku yok gecede.
Süt gitti
Sonra sütun niye yok niye emzirmiyon lafları işittim. Artık delirecektim
En sonunda kovdum..
Ahah şuan agliyorum mm

Ben yaptığınız aşırı bir şey göremedim söyledikleriniz olması gerekenler. Bence siz net durmuyorsunuz ne demek “işte böyle yediririrler” ve tepkisiz kalmışsınız. Benim de bebeğim 9 aylık ve bana sormadan kimse bir lokma veremez ne kadar hassas olduğumu biliyorlar ve tepkimin farklı olacağını ve ben blw uyguluyorum kimsenin kaşık tutmasına da izin vermiyorum

Annenin bütün uyarılarına rsğmen, biz de çocuk büyüttük nolacak sanki deyip ısrsrlarla kafalarına göre davranan insanların suratlarına terlikle vurasım geliyor artık.
Nedir bu inat bu vurdumduymazlık anlamıyorum ki bütün yeni anneler aynı şeyden şikayetçi. Bi bırakmıyorlar çocuğumuzu istediğimiz gibi büyütelim.

Bide yaptıklarıyla nasıl gurur duyarlar anlamıyorum ya tamam yedi belki bişey olmadı ama yinede size saygısızlık bebeğe saygısızlık bu ya kimse kimsenin çocuğunu yetiştrme tarzına engel olmamalı bence

ben ilk cocugumu aynen anlattiginiz gibi buyuttum, citkirildim olacak hastalikli olacak falan bana da cok dediler. simdi 7 yasina girecek inanin atmaca gibi:) kendine cok guvenen özgur bir cocuk. aksine kucaga alinmayan aglaya aglayaa buyuyenler pısırık oluyor bence, beslenmesine dikkat edilmeyenler de ya cok zayif ya da bildigin obez. yolunuzdan şaşmayin pişman olmayacaksiniz.

Bebeğime ne verirsen ağzını açıyor açta olsa tokta olsa ..

Haha okuyunca gülesim geldi, kıyamam minnağa :)

Tamam tabi ki sonsuza kadar çocuğun organik beslenmesini, fast food gibi zararlı gıdaları hiç tüketmemesini beklemek abestir ama zaten siz de öyle bir düşünceniz olmadığını, bebeklerde beslenmenin zeka ve fiziksel gelişim için önemli olduğunu, bu yüzden dikkat ettiğinizi söylemişsiniz. Doğrudur, size katılıyorum. Ancak çok korumacı olarak algılandığınızdan dolayı size inat olarak yaptıklarına yönelik bir his oluştu bende.

Evet ilk Allahin izniyle. Ya tatlim nebilim sakinilan goze cop kacarmis misali, doya doya operim valla optururum de hic sorun olarak gormuyorum yaa. Ablamin cocuklarinida ope koklaya buyuttuk, sevgi yumagi icerisinde. 9 yasindaki erkek yegenim hala ‘teyzeee’ diye sarildiginda dunyalar benim oluyor. Sevgi goren ve gosterebilen cocuklar bana gore daha saglikli. Herkesin kendi evladi saygi duymak lazim elbette ama nebilim, cokta abartmasak yaa. Bi insanin bebekliginden daha tatli daha sevilesi daha opulesi bi donemi yokki.

7 aylik bebege nutellali ekmek yedirmesiyle övüneni de gordum ya daha hayatta hicbir seye sasirmam

O zavalli bebegin bagirsaklarini ne saniyorsunuz gercekten merak ediyorum, cop konteyniri mi????????
ahahah e size karisan yok, cocugu sakincaz sakliicaz altin camdan dolaplara koycaz diyosunuz e yapin tamam. yapmayanlara da karisamazsiniz dimi gayet saglikli masallah turp gibi aslan yegenim benim. annesi gayet bilincli ve guzel bakiyor, avrupanin en iyi hastanelerinden birinde operasyon hemsiresi. gayette ‘yesin abla vucudu bagirsaklari damak tadi herseyi daha iyi gelissin’ diyor. kaldi ki zaten ufacik tatmalar, yarim ekmek yedirilmiyor ya ahaha.
asla da evladini kiskanmiyor. doya doya sevip opuluyo kuzum.

Çok gıcıkmış hakikaten.Allah size sabır versin.bence haklısın ve yorucu bir durum gerçekten.benim bebeğimin daha kırkı yeni çıktı.emzik almıyor hala ve emerken uykuya dalmayı çok seviyor.daha küçük çünkü.ananem ben çay getirirken muhallebiye batırıp(dışardan alınmış olan) vermiş.ben de diyorum bu çocuk emziği niye iştahla emiyor.zaten büyüdükçe önüne geçemicez yediklerinin biliyorum.en azından bebeklik hali metabolizmasını bozmayalım çocuğun.bide daha 40 günlük.anane verme bi daha dedim.çocuk zaten gazlı şeker daha çok gaz yapar dedim.tamam tamam dedi ama...ailedeki annem hariç herkes çocuğun ek gıdaya geçmesini bekliyor.çikolata aburcubur ne kadar saçma sapan şey varsa yedircekler anladığım kadarıyla.ben de senin gibi herkese kızıcam ama nasıl önünü alırım ben de bilmiyorum.ne isterse alırız biz kızımıza diyolar.çocuğu şeker komasına mı sokmayı planlıyorlar acaba çok merak ediyorum

İnsanların bi garip ya.küçücük çocuğa eziyet ediyolarlar.bir de bal o kadar tehlikeli ki alerjisi olmayan çocuğa bile alerjik reaksiyon yapabilir.o yüzden 2 yaşından sonra falan verilmesi lazım.çok büyük bir risk yani.Allah akıl fikir versin

Muhakkak canım.Sen op sen annesin senin mikrobun bile ona şifa sıkıntı yok. Bir tanıdıgimin cocugu öpülmekten alerji oldu çocuk 6 aylık 6 aydır doktor doktor geziyor küçücük bir can ona bunu yapmaya ne hakkımız var bir de her bebek bir olmaz benim bebegim de çok hassasss ciltli 2 aydır yuzunde egzama var hadi benim derdim anneannesi babaannesi öpüyor değil didisinin didisi tanımıyorum bi bakıyorum sap sup ayarında korumak lazim bebiş teyzelikle annelik bir değil bende yeğenlerimi çok severim ama analık başka.

Bal allah korusun ölümle bile sonuçlanabiliyor..

Çok zor bir durum yaa bizde de vardı oğlum küçükken vermeler makul şeylerde kızmadım ama yapay şeylere hayır derdim gelen misafirlerimize akrabalarımıza şimdilerde ki en büyük sorun ise 2 buçuk yaşını geçiyor her dede babaanneye gitsek yani büyüklerin yanına bi abur cubura boğmalar ne isterse almalar bende sevmiyorum istemiyorum böyle çok fazla yemesini alınmasını ama çocukmuş istermiş filan alıştırdınız ister tabi madem bşy alacaksınız salatalık verin eline bi muz verin alın seviyor zaten oda mutlu eder onu diyorum yok illa zararlı şeyler olacak bende evde yedirmiyorum her büyük yanına gidişte tıkabasa yiyor zaten Allah sabır versin hepimize

Çocuğu sakınmak var, aynına uygun beslemek var. Tabi ki herşeyi yiyecekler. Kızım konu sahibinin bebeği ile yaşıt, 8,5 aylık. Oğlum ise 2 buçuk yaşında. İkisi de ek gıdaya ilk geçtikleri zaman ekmeklerini, peynirlerini, bisküvilerini evde kendim yaptım. Tuzsuz, salçasız, şekersiz besledim. Oğlumda spontane gelişen bir durum yüzünden kavanoz mama bir kere kullandım, kakasının ne hale geldiğini gördüm ve lanet ettim, bir daha kullanmadım. Sütümün yetmediği ya da sağım yapamadığım durumlarda ikisine de devam sütü kullandım.

Oğlum 18 aylıkken kreşe başladı. Hastalıklar atlattık tabi ancak bir kere çok ateşli bir hastalık geçirip evde kaldı. Kızımda ise doğru düzgün hastalık görmedim.

Oğlum 8-9 aylık olduktan sonra onun çatal kaşıklarını ayrı deterjan ve süngerle yıkamayı bıraktım. İçtiği suyu kaynatmayı, ya da ona özel ekmek yapmayı bıraktım. Ama alerji yapabilecek gıdalara ve şekere dikkat ettim. Maksadım bünyesi hazır değilse, alerjik bir reaksiyon tetiklememekti.

Büyüdükçe özellikle 18 ay sonrası, tatlıyla da tanıştı, şekerle de. Ev yapımı da yedi, hazır da. Ama kontrollü ve ufak miktarlar tüketti. He ben bu kadar özen gösterirken yolda ayakkabısına yapışan sakızı ağzına attı, bana sinir krizi geçirtti, o ayrı :)

Şimdi kızımda da aynı yolu izliyorum, çünkü bunun doğru olduğuna inanıyorum.

Ancak burda bebek beslenmesinden daha vahim olan, annenin hiçe sayılması ve ona saygı duyulmaması. Beni çileden çıkaran en çok bu olurdu. Kaldı ki yumurta beyazı, süt 1 yaşına kadar yasaklı besinler listesinde. Bu listeleri bizler totomuzdan uydurmuyoruz, bilimsel verilere göre hazırlanıyor bu listeler. O yüzden az biraz saygı görmeyi bence hak ediyoruz.

Çoçuğunuza 'beni öpme' yazan body,önlük vb giydirin,ciddiyim.
Ellerini öperim ben yeğenlerimin,
ne düşüncesiz insanlar var,şap,şup.
En sevmediğim hareket.
el de tehlikeli haberiniz olsun ağzına sokuyor çünkü
kaç aylık yeğenleriniz saçının arkasından öpebilirsiniz
çok küçükse hiç öpmeyin

el de tehlikeli haberiniz olsun ağzına sokuyor çünkü
kaç aylık yeğenleriniz saçının arkasından öpebilirsiniz
çok küçükse hiç öpmeyin
Bu konuda gerekli açıklamayı sizin gibi uyarıda bulunan iki arkadaşa daha yaptım önceki sayfalarda.
Hatırlatmanız için teşekkür ederim.

Gaaaayet ciddiyiz. hatta birinde diline limon degdirdik yazik kuzum nasil eskitti yuzunu ahahahah!

bende tam tersi sizi saka gibi bulmustum ahahah! vallahi konunuzu okuyunca kahkaha attim!
amma da çok ahhaha diyip durmuşsunuz!!!
bizde yedik zamanında evet ama bizim zamanımızdaki gibi değil ki hiçbirşey herşey daha bir zararlı

nutella dan bahsediyorsunuz birde ya bildiğiniz paket ürün
bu çocuk o tatlı şeylere alışınca ek gıda döneminde ıspanak brokoli vs öyle şeyleri yer mi sizce?
inşallah yer.. bide işin bu boyutu var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…