Kendinizi neden kıyaslayasınız ki? Her bebek farklıdır. Her insanın kapasitesi de öyle. Kimisi zorlanır kimisi çok rahat büyütür bebeklerini. Onlar zorlanıyor siz de zorlanacaksınız diye bir kural yok. Şartlandırmayın kendinizi bence böyle.Merhabalar kızlar, anne olanlara daha doğrusu çalışan anne olanlara danışmak istediğim bir konu var. Evleneli bir sene oldu, artık yavaş yavaş bebek yapsak mı diye düşünmeye başladık. Ancak etrafımda çocuğu olan kim varsa burada da öyle “çocuk bakmak çok zor, mahvoldum bittim hayatım çok değişti gün içinde nefes alamıyorum” gibi bir çok yorum görüyorum. Gördükçe de korkuyorum. Çocukları çok seviyorum çok iyi bakacağıma da eminim. Mesleğim gereği zaten hergün onlarlayım, eğitimciyim. Yaşım 27, bir yandan erteleme nasıl olsa bir gün olacak diyorum bir yandan madem bu kadar zor bir kaç sene daha kafanı dinle diyorum. Sanırım biraz cesarete ihtiyacım var. Ne diyorsunuz cidden korkulacak bir şey mi? Bir de böyle negatif konuşanlar genelde ev hanımı oluyor ben aynı zamanda çalışıyorum da. Evimle temizlik yemek iş hepsiyle kendim ilgileniyorum. Ev hanımları bile zor diyorsa ben ne yapacağım
E zor tabi ki. Her aşaması ayrı zor. Ama bu kadar insan bakıyorsa siz niye bakamayasınız.
Bence sizin için erken, hem yaşınız genç hem daha yeni evlisiniz. Niye evliliğin, hayatın tadını çıkarmak yerine hemen çocuk?
Teşekkür ederim cevaplarınız içinYani şöyle bisey var bence destek ve yardim edecek biri maddiyat ve çocuk olduktan sorna yine iş hayatına geri dönebilecekseniz belli bir süre anneniz yada bir yakınınız destek olabilecekse yapabilirisiniz ve kişiye gorede değişir diye düşünüyorum kendim 8 aylık bebek sahibi şu anda yardımcısız ve aktif çalışan öncesinde spor yapan biri olarak şimdi gerçekten çok çok zorlaniyorum ama bir destek olup iş hayatına dönüşeydim böyle olcagini dusunmuyorum
Ayy vallahi şu an ben diş çıkarma dönemindeyim yenidoğan döneminde çok diyordum bir hafta kadar sanırımTeşekkür ederim cevaplarınız içinMaddi açıdan sorun yok çok şükür, bebek olursa da 2 sene izin alacağım. Görev sebebiyle ailemizden uzaktayız ama dönüşümlü gelirler diye tahmin ediyorum. bir de birşeyi merak ediyorum. Hani diyorlar ya ne kadar yorgun olursan ol “iyi ki yapmışım” diyorsun çocuk olunca değişik duygular oluyormuş güç buluyormuşsun vs doğru mu bunlar :) aklımda yoktu aslında eşim aşırı hevesli ister istemez sorgulamaya başladım
Evet bebek olunca o duygular oluyir küçücük bir canlı sana muhtaç onu kucağına alırken emzirirken onun kokusunu çekerken bu duyguları fazlasiyla yaşıyorsunuz..büyüdükçe size gülmesi harekeetelri her şeyiyle çok seviliyor.. merhamet şefkat sevgi bütün duygular iç içe.. bebeğim olduktan sonra bütün canlılara çocuklara dhsa farklı bakmaya başladım.Teşekkür ederim cevaplarınız içinMaddi açıdan sorun yok çok şükür, bebek olursa da 2 sene izin alacağım. Görev sebebiyle ailemizden uzaktayız ama dönüşümlü gelirler diye tahmin ediyorum. bir de birşeyi merak ediyorum. Hani diyorlar ya ne kadar yorgun olursan ol “iyi ki yapmışım” diyorsun çocuk olunca değişik duygular oluyormuş güç buluyormuşsun vs doğru mu bunlar :) aklımda yoktu aslında eşim aşırı hevesli ister istemez sorgulamaya başladım
Zor tabi ama istiyorsanız ertelemeyin ne kadar erken o kadar iyiMerhabalar kızlar, anne olanlara daha doğrusu çalışan anne olanlara danışmak istediğim bir konu var. Evleneli bir sene oldu, artık yavaş yavaş bebek yapsak mı diye düşünmeye başladık. Ancak etrafımda çocuğu olan kim varsa burada da öyle “çocuk bakmak çok zor, mahvoldum bittim hayatım çok değişti gün içinde nefes alamıyorum” gibi bir çok yorum görüyorum. Gördükçe de korkuyorum. Çocukları çok seviyorum çok iyi bakacağıma da eminim. Mesleğim gereği zaten hergün onlarlayım, eğitimciyim. Yaşım 27, bir yandan erteleme nasıl olsa bir gün olacak diyorum bir yandan madem bu kadar zor bir kaç sene daha kafanı dinle diyorum. Sanırım biraz cesarete ihtiyacım var. Ne diyorsunuz cidden korkulacak bir şey mi? Bir de böyle negatif konuşanlar genelde ev hanımı oluyor ben aynı zamanda çalışıyorum da. Evimle temizlik yemek iş hepsiyle kendim ilgileniyorum. Ev hanımları bile zor diyorsa ben ne yapacağım
Teşekkür ederim cevaplarınız içinMaddi açıdan sorun yok çok şükür, bebek olursa da 2 sene izin alacağım. Görev sebebiyle ailemizden uzaktayız ama dönüşümlü gelirler diye tahmin ediyorum. bir de birşeyi merak ediyorum. Hani diyorlar ya ne kadar yorgun olursan ol “iyi ki yapmışım” diyorsun çocuk olunca değişik duygular oluyormuş güç buluyormuşsun vs doğru mu bunlar :) aklımda yoktu aslında eşim aşırı hevesli ister istemez sorgulamaya başladım
Hahahah teşekkür ederim arkadaşımEv hanımları için daha zor bence çünkü.
Çalışan kadının bir çevresi, farklı bir ortamı oluyor bebekle yapışık ikiz olmuyor. Akşam bebeğini görüyor sadece. Ama çalışmıyorsa benim gibi 7/24 yapışık ikiz oluyor bebekle ve bebeğim zor bir bebek olmamasına rağmen ben çok bunalıyorum. Benim hiç desteğim yok ama desteği olanlar biraz daha rahat olabiliyor. Üstüne korunurken hamile kaldım ikinci geliyor şimdi ay neyse ben daha fazla yazmiyim yoksa siz hiç çocuk yapmayacaksınız korkudan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?