Çocuk bakmak çok mu zor?

Bonnylee

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2020
31
-6
38
30
Merhabalar kızlar, anne olanlara daha doğrusu çalışan anne olanlara danışmak istediğim bir konu var. Evleneli bir sene oldu, artık yavaş yavaş bebek yapsak mı diye düşünmeye başladık. Ancak etrafımda çocuğu olan kim varsa burada da öyle “çocuk bakmak çok zor, mahvoldum bittim hayatım çok değişti gün içinde nefes alamıyorum” gibi bir çok yorum görüyorum. Gördükçe de korkuyorum. Çocukları çok seviyorum çok iyi bakacağıma da eminim. Mesleğim gereği zaten hergün onlarlayım, eğitimciyim. Yaşım 27, bir yandan erteleme nasıl olsa bir gün olacak diyorum bir yandan madem bu kadar zor bir kaç sene daha kafanı dinle diyorum. Sanırım biraz cesarete ihtiyacım var. Ne diyorsunuz cidden korkulacak bir şey mi? Bir de böyle negatif konuşanlar genelde ev hanımı oluyor ben aynı zamanda çalışıyorum da. Evimle temizlik yemek iş hepsiyle kendim ilgileniyorum. Ev hanımları bile zor diyorsa ben ne yapacağım

Yani şöyle bisey var bence destek ve yardim edecek biri maddiyat ve çocuk olduktan sorna yine iş hayatına geri dönebilecekseniz belli bir süre anneniz yada bir yakınınız destek olabilecekse yapabilirisiniz ve kişiye gorede değişir diye düşünüyorum kendim 8 aylık bebek sahibi şu anda yardımcısız ve aktif çalışan öncesinde spor yapan biri olarak şimdi gerçekten çok çok zorlaniyorum ama bir destek olup iş hayatına dönüşeydim böyle olcagini dusunmuyorum

Ev hanımları için daha zor bence çünkü.

Çalışan kadının bir çevresi, farklı bir ortamı oluyor bebekle yapışık ikiz olmuyor. Akşam bebeğini görüyor sadece. Ama çalışmıyorsa benim gibi 7/24 yapışık ikiz oluyor bebekle ve bebeğim zor bir bebek olmamasına rağmen ben çok bunalıyorum. Benim hiç desteğim yok ama desteği olanlar biraz daha rahat olabiliyor. Üstüne korunurken hamile kaldım ikinci geliyor şimdi ay neyse ben daha fazla yazmiyim yoksa siz hiç çocuk yapmayacaksınız korkudan

Kendinizi neden kıyaslayasınız ki? Her bebek farklıdır. Her insanın kapasitesi de öyle. Kimisi zorlanır kimisi çok rahat büyütür bebeklerini. Onlar zorlanıyor siz de zorlanacaksınız diye bir kural yok. Şartlandırmayın kendinizi bence böyle.

Bence erken yanı biz 2 yıldan sonra düşündük. Eğer şunu yapsaydım dediğiniz bir şey varsa ertelefogijiz yapın..gezi tatil olabilir maddi olarak ev araba almak olabilir. Çocuk sonrasına bırakmayın.
Maddi olarak da kenara mutlakancocuknicin 3 5 bsy atın illa ki lazım oluyor.
Çalışıyorsanız ücretsiz izim kullanma durumunu hesap edin. Ben bebek doğmadan önce 4. Ayda ise başlarım diyordum ama öyle olmuyormuş bebeği başkasına emanet etmek zormus.
Maddi manevi hazırsanız tabii ki düşünün.

Teşekkür ederim cevaplarınız için Maddi açıdan sorun yok çok şükür, bebek olursa da 2 sene izin alacağım. Görev sebebiyle ailemizden uzaktayız ama dönüşümlü gelirler diye tahmin ediyorum. bir de birşeyi merak ediyorum. Hani diyorlar ya ne kadar yorgun olursan ol “iyi ki yapmışım” diyorsun çocuk olunca değişik duygular oluyormuş güç buluyormuşsun vs doğru mu bunlar :) aklımda yoktu aslında eşim aşırı hevesli ister istemez sorgulamaya başladım

Ayrıca her bebek her insan farklıdır..benim bebe zorla akşam uykusuna geçerken arkadaşım çay kek yiyip oturururken hic agkstmadan uyutuyor bebeğini..yanı zor veya kolay değişiyor kişiye göre. Baziis koyar bebek arabasına slinge her yeri dolaşır bazısı da ben gibi besik basinda bekler

Ayy vallahi şu an ben diş çıkarma dönemindeyim yenidoğan döneminde çok diyordum bir hafta kadar sanırım şu an hiç o modda değilim

Evet bebek olunca o duygular oluyir küçücük bir canlı sana muhtaç onu kucağına alırken emzirirken onun kokusunu çekerken bu duyguları fazlasiyla yaşıyorsunuz..büyüdükçe size gülmesi harekeetelri her şeyiyle çok seviliyor.. merhamet şefkat sevgi bütün duygular iç içe.. bebeğim olduktan sonra bütün canlılara çocuklara dhsa farklı bakmaya başladım.
Uykusuz olmak zor mesela ben hayatta sabahın 6simda güne başlamazdım..çok severdim uykuyu şimdi çok alıştım 6 da güne başlamaya. Sabah 6daa minnak bebeyle güne başlıyoruz

Elbette zor ama hayatımızdaki her zor şeyi ertelemiyoruz sonuçta. Evlilik oturduysa kendinizi hazır hissediyorsanız yaş olarak gayet uygun. Belirli bir yaştan sonra hamile kalmak da o süreç de zorlaşıyor. Zaten zorluğu bir tarafa bir bakışı, bir gülüşü dünyaya bedel.

bu soruya tek bir cevap veremeyiz, bu konuyu etkileyen bir çok faktör var, bir kaçını yazayım.

bebeğin mizacı, annenin anneliğe ilişkin duyguları, eş desteği olup olamaması, eşler arası ilişki (çocuk ilişkiyi zorlar, o yüzden evliliğin oturması önerilir), evliliğin oturması (burası çok derin, birbirini tanımaktan bütçe konularını çözmeye dek), maddi konular, rolleriniz ve sorumluluklarınızı dengeleyip dengeleyemeniz, bazı sorumlulukları devretmek ya da edememek (ev işi için destek almak mesela)....

tüm şartlar ok olsa bile evde bir minik var, dünyayı tanımaya çalışıyor, derdini anlamıyorsunuz, hayatınız kökten değişiyor. illa ki zorlukları olacak, ama güzellikleri de çok. eğer şartlar uygunsa özellikle eş ilişkisi güçlüyse zorluklar minimize oluyor.

Zor tabi ama istiyorsanız ertelemeyin ne kadar erken o kadar iyi

Eşin ile evde iş bölümü varmi? Yemek, temizlik yapiyormu?

O 2 yil senin icin zor olur. Tüm düzenin bozulur ve eğer eşin zaten evde bişey yapmiyorsa, seni ve yorgunluğunu hiç anlamaz. Ailenin dönüşümlü bakmasi bile zor olur, evde rutin, düzen bozuluyor.

Yerinde olsam 1-2 yil daha beklerdim. Pandemi yeni bitti, bir iki tatile çikin, sağlam tartişin, barişin ve en önemlisi düzen oturtun. Eşin ile kesinlikle evde iş bölümü olsun ve temizliğe gelen biri olsun.

Hahahah teşekkür ederim arkadaşım içimdeki bir gram cesareti de sen aldın Şaka bir yana Allah size de kolaylık versin.Bebeğiniz sağlıkla doğsun inşallah Sevgiler

Her bebek farklıdır. Büyük oğlum, oldukça mız mız, iştahsız, harketli ve ağlak bir bebekti. Calışıyordum, eve 14.30 da geliyordum. Annem bakiyordu ben işteyken. Işte değil de, evde çok yoruluyordum.. hem tecrübesizlik hem de ilk bebegin böyle zor olması pek de iyi bir deneyim olmamıştı. 30 haftalık doğmuş bir prematüreydi bu arada..
Kücük oğlum, sakin bir bebek. Ben de tabi ki artık daha deneyimli anneyim.. yine ben isteyken annem, bazen kayınvalidem bakiyor, işten 14.30 da geliyorum.. büyük okuldan gelene kadar herşey sakin.. Büyük oğlum geldi mi, yatana kadar ev savaş alanı.. beni yine büyük yoruyor yani..
Cidden bebekle alakalı bir durum bu.. her bebek çok yormuyor insanı.

Hem çalışıyorum hemde 14 aylık bi bebeğim var annem yardımcı oluyo sagolsun. 2 gündür hem ateş hem ishal hem kusma var ve biz bitik durumdayız ama herseye rağmen iyi ki var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…