Çocuk doğurma yaşı ve evde kalmak

Bir de bazen yorumları okuyorum

nikah ve çocuk tarihleri kadermiş, kesinmiş, belliymiş.

Bence bunlar içi boş avuntu. Bunun kanıtı nerde ?

bence bekar olmak icin gayet guzel bir yaş 30 :))) evlenmek icinde guzel bir yaş evde kaldim demek icin erken daha
Anlamıyorsunuz şu an hayatımda kimse yok. Biriyle tanıssam 3-4 sene içinde evlensem ne zaman cocuk yapacağım, zaman yok içimi bu karartıyor

Bazı yorumlar çok güzel iyi niyetle yapıyorsunuz ama gerçekleri yazmıyorsunuz ben üzülmeyeyim diye

Bazı yorumlar çok güzel iyi niyetle yapıyorsunuz ama gerçekleri yazmıyorsunuz ben üzülmeyeyim diye

Çocuk için diyorsunuz da siz de araştırabilirsiniz 35'inde ilk çocuğunu doğuran bir sürü anne var artık.
Üstelik doğru kişiyi bulduktan sonra değil 3 4 sene,belki 1 sene bile beklemezsiniz,bunu bilemezsiniz ki.Bu kadar karamsar olmayın.Hayatınızı akışına bırakın,seveceğiniz/mantığınıza yatan birini böyle daha rahat bulursunuz.Yoksa ''bunu kaçırmamalıyım son şansım'' kafasıyla çok yanlış bir evlilik yapabilirsiniz.Onun geri dönüşü daha yorucu üstelik.

Bir de bazen yorumları okuyorum

nikah ve çocuk tarihleri kadermiş, kesinmiş, belliymiş.

Bence bunlar içi boş avuntu. Bunun kanıtı nerde ?
32 de evlendim aynı yıl çocuk sahibi oldum.içinizi ferah tutun aktivitelere katılın boşzamanlarınızda belediye kurslarına katılın oralarda begenılıp evlenenler duydum ben.spor yapın hiçç te kafanıza takmayın o zaman olur olacağı var olan.Ha bir de bu hafta kozmetik indirimleri var gidin bir kaç çeşit maske serum alın sürün evde açın tv yi yapın kahvenizi keyfınıze bakın.en önemli ipucum da şu içinizde ki çocuğu asla öldürmeyin o ölürse ruhunuz da bedenınız de hızla yaşlanmaya başlıyor fresh olun fresh giyinin kendinize güvenin.mutluluklar dilerim istedığınız zaman konuşabiliriz arkadaş ararsanız

30 yaş oldukça genç bir yaş. Bende 30 yaşımda evlendim 33’ümde anne oldum.Şuan yaşım 37. İkinciyi düşünmüyorum. Düşünürsem de 40’ımda olur belki diyorum :) Yani illaki 2,3 çocuğun olacak diye bir durum yok. Misal 35-36-37-38 vs yaşında evlenip de anne olabilirsin. İçini karartma bence akışına bırak.

30yasına ramak kala evlendim 31 de anne oldum çokkk mutluyum cok şükür

Anlamıyorsunuz şu an hayatımda kimse yok. Biriyle tanıssam 3-4 sene içinde evlensem ne zaman cocuk yapacağım, zaman yok içimi bu karartıyor
ben hic evlenmeyi bile dusunmuyorken 5 ay icinde kendimi evli olarak bulunca herkes 5 ayda evleniyor saniyorum tabi
ben 28 yasimda evlevlendim tedavi gordum kuzenim ve esi 37 yasindalar kiz ilk ay hamile kaldi gebelik biraz hormonlarin duzenli isleyisiyle alakali annem menapozda arada regl olur de a goturdum gecen gun dr anneme hemen hamile kalabilirsin dedi aval aval suratlarina baktim yani bunlari dusunmek icin henuz erken once dogru kisiyi bulmaya yonel

Reactions: 000
34 de evlendim
38 de hamileyim

Sizi bu düşüncelere sevk eden kadın erkek kim varsa hayatınızdan çıkarın derim. Yazık ya biz kadınların çektiği. 29 yaşındayım, 2 yıldır evliyim ama çocuğum yok, çünkü kendimi yaşımdan daha küçük hissediyorum ayrıca şu an işim yok. işe girdim iki yıl çalıştım desem malum özel sektörde hemen işe gir hamile kal da istemezler. Olcam mı sana 33-34. Evlenince de çocuk olmayabiliyor ve sebep de sadece infertilite olmayabilir. 35'de de doğururum kısmetse. Ben daha gencim ya. 100 yıl öncede yaşamıyoruz.

Seninde karşı cinsi sevme ve karşı cins tarafından sevilme ihtiyacın var bu çok normal. (Bkz. Maslow İhtiyaç Teorisi)
Bazı yorumlar çok kaba, kulak asma kültürümüzde bir tabir var ''Tok açın halinden anlamaz'' diye aynı onun gibi.( Biraz kaba bir tanımlama ama konuyu tam özetliyor diye yazdım)
Benimde çevremde vardı, kendisi 23,24 yaşında evlenmiş bana aman evlenip ne yapacaksın boşver evliliği diyordu.
Bende bir gün sinirlendim davranışların ve sözlerin tutarlı değil ama dedim gülerek. Aman sen bana bakma diyor cevap da bu..( Bu arada evliliği de Allah bozmasın gayet iyi)
Fark ettiysen çok kibar yazanların çoğu ya empati kurmayı bilen insanlar ya da biraz daha 3o yaşına yakın veya 30larda evlenenler..
Ben seni anlıyorum seninki çok doğal bir istek.
Ama çocuk konusunu dert edip çok acele ederek seni hak etmeyen biriyle evlenme, o konuda acele etmeden karar ver bence.
Senin için doğru kişiyi bulursan çocuk olayı inan dert olmaz diye düşünüyorum.
Olmazsa da evlat edinirsiniz en son ihtimal.
Ona varana kadar olur inşallah.
Ama bir uğraş bul, kendini çok dinleme.
Bence sende spora başla.

Son düzenleme:
Oyy yaa canım sen üzülme diye değil bende 30 yaşindaym hatta 31 olcam aman allahim bayilacam :) ama gerçekten kısmet bu konu ben bi sürü kişiyle görüştüm lüzumlu lüzumsuz bazilariyla panikle görüştüm valla onlarla bile olmadi :) yani kader kısmet işte o vakit gelmeyince olmuyo ne yaparsan yap yazilmadimi olmuyorrr

Sana yaşanmış bir örnek.
Teyzemin kızı geç evlendi, eşinin ikinci onun ilk evliliği.
Tanışma,söz,nişan düğün hepsi 9 ay içinde oldu.
Evet biraz kısa süre oldu ama adamdan emindi.
Şimdi 2 çocuğu var, 1 yaş arayla.
Biraz zorlanıyor ama güzel zorlanmalar bunlar..
Yani karşındaki senden, sende ondan emin olunca 3,4 yıl olmayabilir.
Ben büyük konuşmayayım ama 3,4 yıl beklemeyi düşünmüyorum tabi erkek arkadaşım olup evlilik teklif ederse..
Ama evlendikten sonra eğer çocuk sahibi olmak istersem evliliğime en az 2 veya 3 yıl tanırım, burada çok konu okuyorum.
Aynı eve girmeden eşini tam tanıyamazsın diyorlar hep..

Son düzenleme:
Allah hepimizi evlenip boşanalım diye mi yaratmış o zaman? Saçmalıyorlar. Kendileri denk gelmediyse elbette yoktur onlara göre.

Insanlarda soyle bir yapi var kendileri yasamayinca baskasi yapamaz diye dusunuyor veya kotusu de baskasi yapamasin istiyorlar.
Ornegin sinava calisana kazanamazsin bir sey almak isteyene alamazsin evlenmeyene evlenemezsin cocugu olmayana cocuk yapamazsin ki Allah veriyor orasi da ayri mesele verdiginde veya vermediginde hayir vardir yapsan cocugunu iyi yetistiremezsin boyle surup gidiyor.

22 de evlendim 24te kizim oldu ayni sene bosandim.
34te yeniden evlendim 35 yasinda kismet olursa yine anne oluyorum.
Yani yas kime gore neye gore belirlenir ki
Ne zaman istersen o zaman hayatinda yer verecegin olaylar bunlar

Geniş bir çevrem vardı üniversitede. Çoğu arkadaşımla görüşmeye devam ettik. Yaşlar 30-35 arası değişiyor ve sadece 3'ümüz evli ve çocuklu. En az 10 kişi tanıyorum senin durumunda olan. 30dan sonra gebelik biraz daha zor, down trisomoni riski biraz daha yüksek. Uykusuzluk ve düzensizlikte biraz daha zor olur. Ama hiçbiri bir öküzle 25 yaşında evlenip kahır çekmek kadar zor değildir. Yaş daha 30. Belki 80 yaşında öleceksin. 50 yılını geçireceğin adamı panikle seçme.

Bir de 30dan sonra sana bakacak olan erkekler boşanmıs cocuklu 40+yas adamlar diyenler var

Ben 30-35 yas arası bekar iyi birini bulamaz mıyım ya ?

Bir de 30dan sonra sana bakacak olan erkekler boşanmıs cocuklu 40+yas adamlar diyenler var

Bak az öncede yazdım, o kadar çok 30 üstü bekar tanıyorum ki. Herkeste iyi birini bulamamaktan şikayetçi. 30+ matchmaking şirketi açacağım yemin ederim, ciddi bir talep var

Neden bu kadar olumsuz düşünüyorsunuz, bence düşünce tarzınızı değiştirmelisiniz.Kötü düşünmeyin ki kötü seyler de gelmesin hayatınıza. Kaldı ki evlilik uyum işi ise yasın nasıl bir önemi olabilir?

Tabi ki olur, neden olmasın?
Bu kıstası kim belirliyor ki?
Kafası çağ dışında kalmış teyzelerden uzak durursan tabi ki olur.Kafaları 1950 civarında kalan teyzelere bakma sen..
Onlara kalsa 30 yaşına kadar tüm çocuklarını kucağına alıp olayı kapatacaksın.
Hayatta her şey siyah beyaz değil..
Umutsuz olmamak lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…