- 6 Eylül 2020
- 4.561
- 7.552
- 108
- Konu Sahibi sarilimoncuk
-
Iyi fikir.Konuyu okuduktan sonra elimdeki folik asiti yavaşça yere bıraktım teşekkürler.
Biz de dokuz senedir edi ve büdü olarak yaşıyoruz hayatımızdan da mutluyuz çok şükür ama arada rahat batıyor ve çocuk isteyesimiz geliyor. Hoş bu seferki daha başka ikimiz de dokuz yılda artık maddi manevi hazırlandık bebek fikrine ve anne baba olmak çok da istiyoruz ama işte bu değişen evlilikler ilişkiler konusu beni de çok korkutuyor. Eşimi uyandırıp ben vazgeçtim diyeyim bari gözüm korktu valla
Kim evli değil?Siz daha evli bile değilsiniz sorgulamya evlilik nasil bi şey ile başlayın . Coluk cocuk sonraki mevzu
Ooo siz beraber hiç bilgi ve tecrübe sahibi olmadan başkalarının ebeveynliğini sorgulamaya geldiyseniz işiniz zor. Birbirinizi de önce içten sonra dışarıdan eleştireceğinize baya eminim ama bebeğiniz olsa dahi kanıtlayamam, yok öyle bir şey denir genelde çünkü.K
çok haklısınız. Eşimle ara ara çevremizde yeğenlerimizde gördüklerimizi konuşuruz. İşte ablam şöyle yaptı ama sence nasıl doğru mu gibi. Şuan için aynı düşüncedeyiz birçok konuda. Dediğiniz gibi 5 yıl bekleme sebebimiz gerçekten biraz olgunlaşalım biraz toparlanalım maddi olaraktı. Umarım yanılmam ama bende 5 yıldır gördüğüm kadarıyla sorun yaşayacak bir eş görmüyorum karşımda. İnşallah tabii
ne kadar sorumluluk sahibi ve caliskan oldugunuzu bagli. kadin erkek farketmeden, evde surekli televizyon, internet karsisinda pinekleyen birisi iseniz, islerinizi anne babaniza yaptirmaya merakliysaniz, organizasyon becerileriniz iyi degilse, o zaman cocukla beraber sorumluluk artacagi icin sizin de evliliginiz etkilenir tabi ki. cinsellik konusuna katilmiyorum, cani isteyen her halukarda sevisir :) bakim konusu biraz daha zor oluyor ama minimal seylerle idare etmek de mumkun.Merhabalar
Henüz çocuğum yok ama sürekli içimde acaba evliliğim etkilenir mi çocuğum olunca diye bir korku var.
Çevremdeki örnekler hep kötü. Birbirine zaman ayırmayı unutan eşler, eşini sadece anne olarak görmeye başlayanlar, ilginin tamamen çocuğa kayması vs.
Hem cinsellik hem duygusallık konusunda umut verici hikayelere ihtiyacım var çevremde gördüklerimin dışında.
Sizlerin tecrübeleri ne yönde oldu paylaşır mısınız?
Aslında başkalarını sorgulama olarak söylememiştim. Daha doğrusu olumsuz olarak bile dememiştim. Mesela görümcem bize göre harika bir ebeveyn. Sık sık onun yaptıklarını birbirimize bak ablam şöyle yaptı diye dile getiririz. Açıkçası çevremizde çok kötü ebeveynler yok eleştirmek bunu konuşmak için. Ama öğretmen olduğum için yüzlerce öğrenci görüyorum bir günde ve ister istemez bunlar tabii konuşuluyor evde.Ooo siz beraber hiç bilgi ve tecrübe sahibi olmadan başkalarının ebeveynliğini sorgulamaya geldiyseniz işiniz zor. Birbirinizi de önce içten sonra dışarıdan eleştireceğinize baya eminim ama bebeğiniz olsa dahi kanıtlayamam, yok öyle bir şey denir genelde çünkü.
Ama haberi olmayan şeyler hakkında eleştiri yapıp yapıp bir de aynı fikre varmayı baya komik buluyorum çünkü ortada bir can yokken şöyle yapardım yeaa demek o kadar kolay ki.
Zaten kolay olmasa çocuk sahibi olan çiftler yüzde yetmişe, ikinciyi isteyenler yüzde kırka falan düşerdi sanırım
Çok haklısınız.Şimdi hamile olmak zor,anne olmak ise daha zor.
Hamile olunca hem bedensel hemde mental bir değişim yaşıyor kadınlar.
Parmaklar şişer,ayaklar en az 1 nuamara buyur.60-70 cm olan bel cevren 100 kusurlere vurur..
Kizariklar,çatlaklar..
Görünüşu öz güvenini etkiliyor kadınlarin.
Olay ise şu,ilk olarak vücudunuzu seveceksiniz.Sizin çocuğunuz,sizin hayalleriniz.
Ayrıca kusursuz ve şirin anne olmayacaksınız,kadınlığı unutmayacak ; arzularıniza gem vurmayacaksiniz.
Yani o vücut düzelir,bu sizin bir kadın olarak arzulu ve istekli olmaniza mani değil.Hem bilinçli bir anne olurken hem de eşini kendisine arzu ettiren bir kadin olacaksınız.Yani ikisi bir arada olacak.
Ben de öğretmenim ve mesleğim diye sürekli insanların ebeveynliğine iyi mi kötü mü diye bakmıyorum ya da illa yorumlamak istemiyorum. Zaten meslek gereği orda bırakmak gerekir tükenmişlik olur yoksa bir müddet sonra.Aslında başkalarını sorgulama olarak söylememiştim. Daha doğrusu olumsuz olarak bile dememiştim. Mesela görümcem bize göre harika bir ebeveyn. Sık sık onun yaptıklarını birbirimize bak ablam şöyle yaptı diye dile getiririz. Açıkçası çevremizde çok kötü ebeveynler yok eleştirmek bunu konuşmak için. Ama öğretmen olduğum için yüzlerce öğrenci görüyorum bir günde ve ister istemez bunlar tabii konuşuluyor evde.
Mesleğe başlayalı çok olmaması + bu dönemin artık çocuk isteğimin arttığı döneme gelmesi vs sanırım dediklerinizi yapıyorum yalan yokBen de öğretmenim ve mesleğim diye sürekli insanların ebeveynliğine iyi mi kötü mü diye bakmıyorum ya da illa yorumlamak istemiyorum. Zaten meslek gereği orda bırakmak gerekir tükenmişlik olur yoksa bir müddet sonra.
Ne yani plaştik cerrahi olsam yaa senin kardeşine bir kaş kaldırma gerek diye mi bakmalı ve sohbet etmeliyim.
Ben sizi anladım en başta oluyor bu. Yapmayın sonra hayal kırıklığı oluyor.
İnsan mesleği diye çok bildiğini sanıyor ama öyle olmuyor.
Bana hep çok garip gelmiştir zaten kadın doğumla ilgili hastane bölümlerinin her zaman tıklım tıklım olması. Bu kadar zor ve emek iseyen bir durum nasıl bu kadar normal ve istenen birşey olabilmiş aklım almıyor.hatta benim daha evlenmeyi isteyenleri bile aklım almıyor. Sevmek, sevilmek, seks diyeceksiniz ama Evlenmeden de sevip, sevilip, sevişilebiliyor yani. Hatta hergün yanyana olmadığın için 2,3 kat daha zevkli sevişiliyor.ne diyim insanları aklım almıyor benim.nedir bu illa hayatı kendine dar etme çabası.Ben esimle olan iliskimden ziyade kendimle olan iliskimi dusunuyorum. Butun hayatimi ona baglamak bireysel zaman diye biseyin kalmamasi ve kafada omur boyu tasinacak bir sorumluluk bana cok korkutucu geliyor. Canim kendim yaaa ne guzel zaman geciriyoruz birlikte hic bozmak istemiyorum
Vallahi bu yorum bir zamanlar ben..Bana hep çok garip gelmiştir zaten kadın doğumla ilgili hastane bölümlerinin her zaman tıklım tıklım olması. Bu kadar zor ve emek iseyen bir durum nasıl bu kadar normal ve istenen birşey olabilmiş aklım almıyor.hatta benim daha evlenmeyi isteyenleri bile aklım almıyor. Sevmek, sevilmek, seks diyeceksiniz ama Evlenmeden de sevip, sevilip, sevişilebiliyor yani. Hatta hergün yanyana olmadığın için 2,3 kat daha zevkli sevişiliyor.ne diyim insanları aklım almıyor benim.nedir bu illa hayatı kendine dar etme çabası.
Eş destek olmaz bütün yükü size yüklerse evet etkiler hem de çok fazla. Çocukta etkilenir tabi. Birde hazır olmakla da alakalı biraz misal ben evli değilim ama evlensemde uzun bir süre çocuk istemem bilmiyorum sanki hiç istemeyecekmişim gibi geliyor hatta. Beni biraz etkileyeceğini düşünüyorum açıkçası ha annem destek olur ona şüphem yok ama ben babanın daha ilgili olmasını isterim öyle bir koca bulmakta nasip olur mu bilmemMerhabalar
Henüz çocuğum yok ama sürekli içimde acaba evliliğim etkilenir mi çocuğum olunca diye bir korku var.
Çevremdeki örnekler hep kötü. Birbirine zaman ayırmayı unutan eşler, eşini sadece anne olarak görmeye başlayanlar, ilginin tamamen çocuğa kayması vs.
Hem cinsellik hem duygusallık konusunda umut verici hikayelere ihtiyacım var çevremde gördüklerimin dışında.
Sizlerin tecrübeleri ne yönde oldu paylaşır mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?