Çocuk evliliği etkiler mi

Iyi fikir.

Ooo siz beraber hiç bilgi ve tecrübe sahibi olmadan başkalarının ebeveynliğini sorgulamaya geldiyseniz işiniz zor. Birbirinizi de önce içten sonra dışarıdan eleştireceğinize baya eminim ama bebeğiniz olsa dahi kanıtlayamam, yok öyle bir şey denir genelde çünkü.
Ama haberi olmayan şeyler hakkında eleştiri yapıp yapıp bir de aynı fikre varmayı baya komik buluyorum çünkü ortada bir can yokken şöyle yapardım yeaa demek o kadar kolay ki.
Zaten kolay olmasa çocuk sahibi olan çiftler yüzde yetmişe, ikinciyi isteyenler yüzde kırka falan düşerdi sanırım

ne kadar sorumluluk sahibi ve caliskan oldugunuzu bagli. kadin erkek farketmeden, evde surekli televizyon, internet karsisinda pinekleyen birisi iseniz, islerinizi anne babaniza yaptirmaya merakliysaniz, organizasyon becerileriniz iyi degilse, o zaman cocukla beraber sorumluluk artacagi icin sizin de evliliginiz etkilenir tabi ki. cinsellik konusuna katilmiyorum, cani isteyen her halukarda sevisir :) bakim konusu biraz daha zor oluyor ama minimal seylerle idare etmek de mumkun.

benim mantigim, cocuk istiyorsam, zaten bi sekilde olacak, o zaman en dogru zamani bulmaliyim - is acisindan, gezme acisindan vs (en dogru zaman en gec zaman demek degil bence, insan yasi ilerleyince hamileligi bile dha zor geciyor)

Şimdi hamile olmak zor,anne olmak ise daha zor.
Hamile olunca hem bedensel hemde mental bir değişim yaşıyor kadınlar.
Parmaklar şişer,ayaklar en az 1 nuamara buyur.60-70 cm olan bel cevren 100 kusurlere vurur..
Kizariklar,çatlaklar..
Görünüşu öz güvenini etkiliyor kadınlarin.
Olay ise şu,ilk olarak vücudunuzu seveceksiniz.Sizin çocuğunuz,sizin hayalleriniz.
Ayrıca kusursuz ve şirin anne olmayacaksınız,kadınlığı unutmayacak ; arzularıniza gem vurmayacaksiniz.
Yani o vücut düzelir,bu sizin bir kadın olarak arzulu ve istekli olmaniza mani değil.Hem bilinçli bir anne olurken hem de eşini kendisine arzu ettiren bir kadin olacaksınız.Yani ikisi bir arada olacak.

Eşimle çocuğu büyütme teknikleri konusunda tartışmalarımız çok oldu.
Evde sürekli bir hareket ve ses eksik olmuyor.
Benim bebeğim uyku sorunu olan bebekti şu anda 3 yaşa doğru gidiyoruz hala geceleri 2 kere kalkar.

Ama bizim evliligimize çok büyük sorun olarak yansımadı.
Biz eşimle hiç bir zaman yatak ayırmadık.1 yaşına kadar odamızda beşiğinde yattı daha sonra kendi odasında uyudu bebeğim.Gece uyanmalarında sadece beni istemesi beni biraz hırpaladı ama gündüz telafi etme imkanım oldu.
Bizim cinselliğimizde ne hamileliğimde ne doğumdan sonra sekteye uğramadı.Doğumum normal oldu 40 ım çıktıktan sonra kontrolum vardi.Ben doktora gidip muayene olmadan olmaz dediğim için 45.gune kadar bekledik.İkimizin karşılıklı libidosu mu yüksek bilmiyorum ama biz bebek 5 dk dalsa değerlendirdik.Bebek ufakken böyle başbaşayken olduğu gibi uzun fantazili olmuyor tabi ama bebek büyüdükçe her şey düzene giriyor.
Bebek ufakken oyle uzun uzun banyo yapayım olmuyor ne yazık ki.O konuda uzman oldum.5 dakikada duş alıp çıkabiliyordum.Ama bebeğim büyüdükten sonra onunla beraber banyo yapıyorum.Tabi kızımın suyu çok sevmesi benim için avantaj.
Pandemide kapanma olduğunda bebeğim 6 aylıktı.Eşim 1.5 yıl evden çalıştı.Belki bu yüzden daha az hasarlı atlatmış olabiliriz.

Bir de evliliğe gelmeden önce kadın için çok büyük bir değişim çocuk.İnsan önce bireysel olarak kadın hatta erkeğide ekleyeyim hazır mıyım demeli ve ona göre karar vermeli.Her şeyi bilerek çıkılırsa yola daha kolay olur bence.

Aslında başkalarını sorgulama olarak söylememiştim. Daha doğrusu olumsuz olarak bile dememiştim. Mesela görümcem bize göre harika bir ebeveyn. Sık sık onun yaptıklarını birbirimize bak ablam şöyle yaptı diye dile getiririz. Açıkçası çevremizde çok kötü ebeveynler yok eleştirmek bunu konuşmak için. Ama öğretmen olduğum için yüzlerce öğrenci görüyorum bir günde ve ister istemez bunlar tabii konuşuluyor evde.

Çok haklısınız.
Kilo = bakımsız hantal Kadın olarak zihinlerimize yerleşmiş.
Kilolu olan herkes önce kendini salıyor. Bende bir süre çok kiloluydum. Oradan biliyorum. Kıyafet almazdım kendime bakmazdım. Zamanla bu düşüncemi değiştirdim. Farkettim ki bunlar çevreden gelen aileden gelen kodlamalar.
Hamilelik ve sonrasında bu detaylar önemli.

Ben de öğretmenim ve mesleğim diye sürekli insanların ebeveynliğine iyi mi kötü mü diye bakmıyorum ya da illa yorumlamak istemiyorum. Zaten meslek gereği orda bırakmak gerekir tükenmişlik olur yoksa bir müddet sonra.
Ne yani plaştik cerrahi olsam yaa senin kardeşine bir kaş kaldırma gerek diye mi bakmalı ve sohbet etmeliyim.
Ben sizi anladım en başta oluyor bu. Yapmayın sonra hayal kırıklığı oluyor.
İnsan mesleği diye çok bildiğini sanıyor ama öyle olmuyor.

Mesleğe başlayalı çok olmaması + bu dönemin artık çocuk isteğimin arttığı döneme gelmesi vs sanırım dediklerinizi yapıyorum yalan yok algıda seçiçilik bu yönde oldu elimde olmadan.
Teşekkür ederim dikkat edeceğim

Etkiliyor hem de her bakımdan . Çocuk evin neşesi falan değil hikaye bunlar artan sorumluluklar rahatına düşkün ebeveynlerin hareketlerinin kısıtlanması stres üstüne stres vs derken bunaliyorsunuz ve çocuğun yaşı arttıkça bunlar artıyor . Rahat battiysa çocuk yapın diyorum arkadaşlarıma . Annelik ve hep vicdan azabı uykusuz geceler .

Çocuk güzel şey annelik güzel his ama siz eski siz asla olamıyorsunuz bunu aklınızdan hiç çıkarmayın.

Bana hep çok garip gelmiştir zaten kadın doğumla ilgili hastane bölümlerinin her zaman tıklım tıklım olması. Bu kadar zor ve emek iseyen bir durum nasıl bu kadar normal ve istenen birşey olabilmiş aklım almıyor.hatta benim daha evlenmeyi isteyenleri bile aklım almıyor. Sevmek, sevilmek, seks diyeceksiniz ama Evlenmeden de sevip, sevilip, sevişilebiliyor yani. Hatta hergün yanyana olmadığın için 2,3 kat daha zevkli sevişiliyor.ne diyim insanları aklım almıyor benim.nedir bu illa hayatı kendine dar etme çabası.

Vallahi bu yorum bir zamanlar ben..
Hani evlilik iyi hoş bi nebze ama çocuk konusunda büyük konuşma nolur. :)

Ben ‘kendi kendine vakit geçirmekten hoşlanan bi insanım çocuk sorumluluğunu kaldıramam, gece bir yerlere gidebiliriz çocuk olursa mümkün değil, ayyyy yok 2 yaş sendromu yok o bu ben çekemem’ diye dolanıyordum
Sonra gün geldi ve o biyolojik saat mi her neyse çalışmaya başladı vücut resmen çocuk istedi resmennnn
Ve o kadar büyük konuşmanın karşılığında taaaa babamın anneannesinin ikiz geni beni buldu.
O yüzden makul seviyelerde tutalım konuşmalarımızı

Eş destek olmaz bütün yükü size yüklerse evet etkiler hem de çok fazla. Çocukta etkilenir tabi. Birde hazır olmakla da alakalı biraz misal ben evli değilim ama evlensemde uzun bir süre çocuk istemem bilmiyorum sanki hiç istemeyecekmişim gibi geliyor hatta. Beni biraz etkileyeceğini düşünüyorum açıkçası ha annem destek olur ona şüphem yok ama ben babanın daha ilgili olmasını isterim öyle bir koca bulmakta nasip olur mu bilmem Ama evet önce eşimle birbirimize zaman ayırıp gezmeyi eğlenmeyi isterim kesinlikle. Duygusal anlamda da kendini baba olarak tam anlamıyla hisseden eşlerde sıkıntı olmuyor ama kimi hödüklerde çocuğa da kadın bakar ilgiyi de kadın gösterir yemeği temizliği de düşüncesiyle yaklaştığından evlilik genelde sonlanıyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…