ben de çocuk istemiyorum.. bu çok değişik bir his her kadında da yok. neden istemiyosun diye soruyolar bir nedeni de yok sadece evimde bir bebeğin olması düşüncesi beni heyecanlandırmıyor. belki de fazla düşündüğüm içindir çünkü büyük bir sorumluluk bir insan yetiştirmek.
Hakkında hayırlısı :)Arkadaşlar, bu konu olduğunda çok yakın arkadaşımın babası, çok sevdiğim insan vefat etmişti beklenmedik şekilde. Çok ğzgün ve karışık bşr ruhsal yapım vardı.
O arkadaşım bu arada bir bebek sahibi oldu ama ben halanaynı kafadayım
Evet ileride yalnız kalmak korkutucu ama büyütmek dahabda korkutucu geliyor. Henüz çocuğum olsun düşüncesinde değilim hala.
Muhakkak öyledir ancak şu an varolan hayatımdan memnunum. İnsanlar genelde bir şekile çocuk sahibi olmalıyım düşüncesine girerek bebek sahibi oluyor. Bendeki tek düşünce ileride yalnız kalmak düşüncesi o kadar.Bence içiniz de anne olmadan once olmasi gereken o duygu oluşmuş ve siz yok yahu ben istemiyordum ilerde yalnız kalmama adi altında falan diye duygularınızı bastırıyorsunuz..Hani bahane aramak gibi:) Anne olmak istiyorsunuz bu içgüdüsel birseydir zaten .. Cocuk sahibi olmak sadece ilerisi icin degil ki var olan her anınızda sizi daha farkli biri yapiyor.Farkindaliklarinizi arttırıyor..Merhamet karşılıksız birşeyler yapma duygusu ve beklentisiz sevme ..Bence en güzeli beklentisiz sevmeyi öğretiyor..Insan evladı dışında herkese karşı etki tepki dairesinde sevgisini yaşıyor Ama evlat farkli..3 yasinda kizim var bazen bisey anlatmaya çalışırken masum masum gözlerimin içine bakıyor o bakışlardaki hissettiğim duygu bile beni o kdr mutlu ediyor ki..Sabahları uyanıp günaydın annecim deyip öpmesi gece uyandığında yanina gittiğiniz de sirf sesinizi duyup uykuya geri dalmasi..Parktayken azicik hızlı sallandiginda o sevinc çığlıkları bile sanki ruhumuzdaki bütün olumsuzlukları alıyor..
Bence içiniz de anne olmadan once olmasi gereken o duygu oluşmuş ve siz yok yahu ben istemiyordum ilerde yalnız kalmama adi altında falan diye duygularınızı bastırıyorsunuz..Hani bahane aramak gibi:) Anne olmak istiyorsunuz bu içgüdüsel birseydir zaten .. Cocuk sahibi olmak sadece ilerisi icin degil ki var olan her anınızda sizi daha farkli biri yapiyor.Farkindaliklarinizi arttırıyor..Merhamet karşılıksız birşeyler yapma duygusu ve beklentisiz sevme ..Bence en güzeli beklentisiz sevmeyi öğretiyor..Insan evladı dışında herkese karşı etki tepki dairesinde sevgisini yaşıyor Ama evlat farkli..3 yasinda kizim var bazen bisey anlatmaya çalışırken masum masum gözlerimin içine bakıyor o bakışlardaki hissettiğim duygu bile beni o kdr mutlu ediyor ki..Sabahları uyanıp günaydın annecim deyip öpmesi gece uyandığında yanina gittiğiniz de sirf sesinizi duyup uykuya geri dalmasi..Parktayken azicik hızlı sallandiginda o sevinc çığlıkları bile sanki ruhumuzdaki bütün olumsuzlukları alıyor..
Ben 28 yaşında evlendim, 34 e kadar da çocuk istemiyordum, gerçekten istemiyordum ama bu iş gerçekten hormonlarla mı alakalı bilemiyorum artık 2. tüp bebek denememle hamile kaldım. Şu an 37 yaşındayım bence zamana bırak ve kendini neyin doğru olacağına şartlama; neyin doğru olduğunu Allah bilir. Benim çok yakın bir evli arkadaşım benimle aynı yaşta ve kesin olarak düşünmediklerini biliyorum demek ki hormonlarda her insanda aynı şekilde olmuyor. Evlenip boşanmış ileri yaştaki insanlar hep keşke çocuk yapsaydım derler ve sanırım bu yaşlandıkça yalnızlaşma korkusu ama hiç bir şeyin garantisi yok.Arkadaşlar, bu konu olduğunda çok yakın arkadaşımın babası, çok sevdiğim insan vefat etmişti beklenmedik şekilde. Çok ğzgün ve karışık bşr ruhsal yapım vardı.
O arkadaşım bu arada bir bebek sahibi oldu ama ben halanaynı kafadayım
Evet ileride yalnız kalmak korkutucu ama büyütmek dahabda korkutucu geliyor. Henüz çocuğum olsun düşüncesinde değilim hala.
Sizin çocuğunuz vardı sanirsamBen de hiç çocuk istemiyorum.
Dünyada herkesin üremesi gerektiğini düşünmüyorum.
Yaşlanınca da huzurevine evimi bağışlayarak yerleşip dişsiz arkadaşlarımla konken oynarken ölmeyi planlıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?