Çocuk İstememek/İleride Pişman Olursam Düşüncesi

Evet canım, 1. sınıflar ama çok zor değiller, kendimi hırpalamıyorum çok. Sanki başka şeyler var da tam çözemiyorum.12.30 da ders başlıyor akşam 6 gibi evdeyim ama sabahı da böyle miskin miskin geçiriyorum. Yemek yap-ortalığı topla-çay iç şeklinde. Zaten 9-10 gibi kalkıyorum.
Bayağı oldu kimseyle konuşmuyorum evet haklısın

aslında harika bi iş .
ben 3. çocukta yarım gün işe gittim . aynı senin saatlerin kadardı. ve öyle rahat ettim ki.
şu an 6 da kalkıyorum. çocuklara kahvaltı. öğlen için yemek yapıyorum onlara. evden çıkış 7.20 de
akşam 6 ya doğru eve gidiyorum ama bitik vaziyetteyim. resmen sürünüyorum yerlerde.
ama yapmazsam kimse yapamaz bunları. eşim yardım ediyor bi yere kadar . süpürme silme bulaşık mak. boşaltma. mutfak toplama . ama bunlar yeterli olmuyor.

birileri ile konuş bu sıkıntılarını. mutlaka bul bi arkadaş yakınlarında anlat. bunda utanılacak saklanacak bi şey yok. güvendiğin bi arkadaş sana psikolog gibi gelir zaten . ben sende şunu görüyorum. sen kendini o aileye ait hissetmiyorsun sanki. ne de eşine . bunları yazdığım için bana kızma ama dışarıdan bakan göz olarak yazmak istedim.

Bir doktora gidin isterseniz eksilen birseyler vardır belki :) bosu bosuna yıpratmayn vücudunuzu :)

eşim bağırıp kızarak hatta vurarak. Hal böyle olunca beni dinlememeye başlıyor.

Ama olur da evde pedine yaparsa zaten başına gelecekleri bildiğinden hiç sesi çıkmıyor, yatağında yatıyor.

Eşin az önce benim için bitmiştir koalina. Hayvanlar benim için insandan, kendi beslediklerimden kendi canımdan farklı değil. Köpeğe vurması çocuğuma vurmasıdır. Ve benim için o bir sabiye şiddet uygulayan bir adam bundan sonra. Çok çok üzüldüm.

Ben de ilk basta rahatsız oldum. Ama acaba hani köpek dayanıklı bir canlı ya belki de canını yakmadan uyarı amaçlı yapıyordur. Yine köpek içindir belki. Çünkü ben esinin sokakta buldugu yaralı hayvanlari tedavi ettirmeye çabaladığını okudugumu hatırlıyorum koalinanın bir mesajında.

Köpüslerinin canını acıtsa zaten koalina parcalardı bence esini sadece belki otorite kurmaya uğraşıyordur. Sonucta kocaman hayvan, papaganlardan sonra gözü korkup otorite kurmalıym demis olabilir :)

Sevilmek için degil sadece SEVMEK için çocuk yapılır..ve asıl çocuktan sonra bencil olmamayı öğreniyor insan.

Bilemiyorum ben oğluma(kedime) bağırdığımda bile oturup ağlayacak noktaya geliyorum. Köpekler inanılmaz hisli yaratıklar. Disiplinli, otoriter eğitimlemli onun sahibi olduğunuzu hissetmeli demelerine bir derece hak verebilirim ama hafifçe bile olsa vurmak! Ki pedine kakasını yaparsa başına gelecekleri biliyor denilen bir hayvan bilemiyorum. Benim eşimin kuzeni çok disiplinli yetiştiriyordu köpeğini. O bile sinirlendiğinde halıya gidip kakasını yapıyordu. Bu kadar korkutulmamıştı. Bazı durumlar sabırla ve zamanla oturan şeyler. Çocuğun çiş eğitiminde bile kaç kere kazalar oluyor.

Evde köpek hic bakmadım ben o "başına gelecekleri biliyor" kısmını köpeği yikamak ya da soylenmek oldugunu düşünmüştm vurma olabilecegi hic aklima gelmemisti..
Ben de oturup aglarim hayvanlar icin. Hatta muhabbet kusumla yakalamaca oynuyordum, koyun koyuna uyurduk vs.. ona rağmeb ne biliyim hayvanlari cok seven bir ciftin cidden köpeğin canını yakabilecegine ihtimal veremedim. Insallah yoktur oyle bir sey.

Bu arada ne güzel kediniz var ♡ kedinizi öpün mıncırın benim icin :))

Lütfen eşinizin köpeğe vurmasını engelleyin. Bağırarak kızarakta eğitim verilmez. Doğru olan sizin yaptgnz odullendrmek. Eşinizin yaptklrı köpeği mutsuz eder depresyona girer. Eğer böyle devam edicekse sahiplendirin yazık hayvana. O evinizin bireyi eşinizin kölesi deilki.

Koalina bdn de senin gibiyim. Çocukları sevemiyorum ve annelik konusunda korkuyorum.eşim de çok sevmez çocukları yani biz de Bi Bebek görüp oy nekadar tatlıymış bu aman aman diye hiç Bebek sevmedik. Ama mesela arkadaşların çocuğu oldukça hele kız çocuğu oldukça eşim acaba bizim olmayacak mı dedi .ilk 1,5 sene olmadı sonra kendiliğinden hiç düşünmediğim Bi zamanda hamile kaldım Bi sevinç kapladı içimizi ama kıSa sürdü dış gebelik oldu çocuğum olmadan daha sezeryan oldum eşim kendini suçladı çok üzüldü ben istedim o yüzden yaptık senin Can'ın yandı dedi.1 sene geçti aradan korunduk yasaktı .yine aklımızda olsun illa diye bişey yoktu yine hamile kaldım biz olursa olur olmazsa yapacak bişey yok diye düşünüyorduk.hamile kaldığımda yine ayrı Bi sevinç sürekli test yapmalar hergün kan testi vermeler ve nitekim dış gebelik oldu yine ve yine ameliyat oldum. Sonra kızdım kendime o kadar çocuktan uzakken içinde Bi özlem yokken neden bukadar acı çekiyorsun dedim . Ameliyattan sonra öğrendim ki bir daha çocuğum doğal yolla olmayacak tek şansım tüp bebek. Hamile kalırsam yine dış gebelik olacak bu beni üzdü yani önceden olmama ihtimali yokken bu kadar üzülmemiştim . Şimdi de ya tüp bebekte de aynı şeyleri yaşarsam diye ya çocuğumuz olmazsa diye korkuyorum .duygularım karma karışık ya gelecekte herkes çocuğuyla mutluyken onlara bakıp iç çekersem,üzülürsem. Şuan bir sorun yok sevgimizi sokak hayvanlarıyla paylaşıyoruz geziyoruz eğleniyoruz hayatımızı yaşıyoruz tamam ama ya gerçekten çocuğumuz olmazsa...
Eskiden istediğimiz Zaman yaparız şuan istemiyoruz birlikte birbirimize Zaman ayırıyoruz mutluyuz diye bakıyorduk, ama şimdi olmama ihtimali de olduğunu biliyoruz ve sanırım bu bizim fikrimizi değiştirdi. O hamilelikteki heyecan ayrı bişey .bu arada 32 yaşındayım 3 yıllık evliyim. Ameliyat yaralarım ve acıları hala üzerimde...
Ben sana kendi hayatımdan örnek vermek istedim.
İnşallah Allah sizin için en hayırlısını nasip etsin .

Düşündüm de bende hiç çocuk ihtiyacı duymadım hayatım çok hızlı idi ve isteğim herşey de vardı. Eşimle inanılmaz mutluyum herkesin keyfi yerinde falan derken nasıl hamile kaldım da şimdi dünyada aklıma takılan tek varlığa sahip oldum.
Aklım fikrim gelecek kaygılarım aman kenarıyla para koyayım da en iy kreşe okula gitsin biraz büyüsün yurtdışına tatile gideriz İngilizce kitap oluruz buz pateni yapmayı öğretirim beraber kayarız aman allahım çok yapmak istediğim şey var allahım hiçbirini içimde bırakma hepsini yapabileyim ömrümü yetiştirebileyim amin. Tüm o uykusuz gecelere katlanmam üstüme işemesi kusması ağlayarak uyanması hiçbiri külfet değil de o güldüğü için gülüyorsam vardır bir hikmeti bu işlerin.

Bende çok çocuk düşkünüm değilim eşimde zamanı gelince şartlar olgunlaşınca Rabbimde nasip ederse düşünürüz. Hep ileri tarihler aklımızda ama bazen şöyle düşünüyorum ya eşime birşey olsa sonuçta başımıza ne geleceğini bilmiyoruz ondan bana birparça kalmasını isterdim. Çoğum olmazsa daha fazla üzülürüm ya hepten onsuz kalırsam die baze sorular geliyor aklıma

Tam günden yarım güne geçince nimet gibi tabi. Benim kafam yorgun bedenen sıkıntıda değilim.

Bir doktora gidin isterseniz eksilen birseyler vardır belki :) bosu bosuna yıpratmayn vücudunuzu :)
Gittim ama pek bir eksik yoktu, yine de önlem olarak verdi vitamin vs ama her şey normal.

Aslında ben de severken pat pat vuruyorum, hoşuna gidiyor oynuyoruz. Ama yanlış bir şey yaptığında zaten "sen ne yaptın" demen yetiyor. Önünde sürünüyor, ezilip büzülüyor daha vurarak korkutmaya gerek yok.

Canını yakmıyor ama korkuyor hayvancağız. Benden öyle korkmuyor mesela. Yanlış bir şey yapınca şımarıyor affettirmeye çalışıyor. Eşim sen ne yaptın dese korkuyor hemen yatağına gidip sessizce bekliyor. Eşimin ağzının içine bakıyor, onu görünce heyecandan işiyor seviniyor falan. O kadar kızıp bağırıyor, ben sevip teselli ediyorum 5 dakika sonra ikimiz de çağırıyoruz, direk eşimin kucağına gidiyor

Bizimki oynadıktan sonra yapıyor, malum kaslar çalışıyor yani yapması normal, zaten daha 6 aylık. Günde 2 kere kaka yapması bile şu an iyi. Biz kalkmadan yatağından bile kalkmıyor, eşim başka köpek görmediği için üstün bir başarı bekliyor herhalde. Ben de severken haşin seviyorum ama böyle korkutmak bana göre değil.

Ben
Bence bu hayatta ki en güzel şey çocuk sahibi olmak rabbim isteyen herkeze nasip etsin benim bir kızım var ve bence dünya da tadilmasi gereken bir duygu annelik.bence yanlış düşünüyorsunuz çocuk istemeyerek.inanin ki çocuk evin nesesidir. Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun

Çok teşekkür ederim, bende de bir gebelik oldu ama ben sevinmedim aksine dünyam başıma yıkıldı, yani bir zerre bile sevinmedim desem yalan olmaz. Bizim de 3 sene oldu ve biz ileride bir gün yaparız demedik, hiç yapmayacağız dedik ama insan bir an düşünüyor. Şu an pişman değilim ama ya gelecekte pişman olursam diye...

O değilde köpekler cidden bir garip. Bahçede baktığımız bır köpegımız vardı daha cocuktum o zamanlar. Ben hep yumuşak davranırdım, otorite kurmaya uğraşmadım, hiçbişeye zorlamadım, kızmadım ona. Hep severdım ve oynardım, yıyecegını fılan ben hep verırdım, güzel davranırdım ama beni babamı sevdiği kadar sevmezdi, sallamazdı. Babam gelince heyecandan deliren hayvan bana aynı tepkileri vermiyordu o geldi aklıma... Beni niye okadar sevmıyor dıye dusunuyordum. Galiba köpekler bundan anlıyor.

H hadisse Merhaba. Üzüntünüzü, endişelerinizi anlıyorum. Ancak bir yerde beni hamilelik üzdü demişsiniz, bunu düzeltmek isterim. Hamileliği yaşamak isterken kayıp vermek sizi üzmüş. Hamile kalmaya çalışıp tüple bile kalamayan senelerce uğraşan kişiler var. Kendinize biraz zaman tanıyın. Eğer bir bebeğiniz olsun istiyorsanız, tüp bebek deneyin. .Zaten hamile kalabiliyorsunuz, şansınız yüksek. Üzülmeyin lütfen.

Anladigim kadariyla hayvanlarinizla bir hayat kurmussunuz ve bundan cok mutlusunuz. Cocuk zaten istemiyorsunuz. Ne geregi var? Cevrem sirf olsun diye cocuk yapip, cocugun sorumlulugunu kaldiramayip bunu kucucuk evladina yansitip onlarin psikolojilerini bozanlarla dolu. Gercekten cocuk sahibi olmak istemiyorsaniz duzeninizi hic bozmayin bence.

Ben de anlamıyorum acaba böyle sert olmak mı gerekiyor. Lider olarak onu kabul ettiği çok açık ve seviyor da.
Şu an boğuşmaca oynuyorlar mesela

Tümgün çocuklarla birlikte olduğun için istemiyo olduğunu düşünüyo olabilir misin ?

Birde rahatına özgürlüğüne düşkünsün sanırım motorumuz vardı yanlış hatırlamıyosam çocuk oldu mu motoru unutman gerek al bi çanta git kafanın istediği yere olmuycak .

Alt değiştirmek dişi çıkıcak ateşlenmesi huysuzlanması vs evet bakınca korkunç ama dünyada sevgini verdiğin sevgisini gerçekten aldığın tek kişi olucak . Yaşlandığında yanında olmayabilir ama çocuk yaşlılık için değil ki .

Yaşın geçmeden karar ver derim tüp bebek sıkıntılı maliyetli süreç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…