Çocuk İstememek/İleride Pişman Olursam Düşüncesi

Ben de anlamıyorum acaba böyle sert olmak mı gerekiyor. Lider olarak onu kabul ettiği çok açık ve seviyor da.
Şu an boğuşmaca oynuyorlar mesela

Babamin isyerinde kopekler var. Babam da biraz sert sever, birlikte bogusurken popo kismina hafif vurarak oyun oynarlar. Sonra canlari sikildikca gelir popolarini donerler hadi vur der gibi. Bir tek de babama sevdiriyorlar kendilerini. Ilginc hayvanlar.

Ben de anlamıyorum acaba böyle sert olmak mı gerekiyor. Lider olarak onu kabul ettiği çok açık ve seviyor da.
Şu an boğuşmaca oynuyorlar mesela

Öyleymiş sanırım. Öyle evire çevire dayak atmak, canını acıtmak değil ama biraz sert olmasını istiyorlar galiba şu alfa ihtiyaçlarından kaynaklı herhalde. Bende hayvana karşı asla otorite kuramam. Allahtan köpek almamışız eve o zaman. Başedemezdik demek ki. Her köpekte uslu olmuyor. Kedi iyidir En çok beni sevıyor cunku ona kızmıyorum.

İnsan ailesiz olamaz bence.ne kadar çok arkadaşı olursa olsun anne baba kardeş eş veya çocuk onlar bir başka.kimin ne zaman öleceği bilinmez ama Allah erken ölüm vermezse anne babalarimizi bir gün kaybedicez sonra kardeşlerimizi eşimizi birgün içimizden biri mutlaka yalnız kalacak.insanin çocuğu olursa bu kayıpları daha çabuk atlayabilir diye düşünüyorum.cocuk demek sonrasında torun demek mesela.hayatta bence bir amacın olması demek.aile kavramının bitmemesi demek.simdi hepsi yanimizdayken aklımıza gelmez ama yalnızlıklar çoğaldıkça mutlaka evlat ihtiyacı duyulur.Ki ben de aman çocuğum olsun diyen tiplerden olmadım hiç geciktirebilecegim kadar geciktirmeye çalıştım 2. Çocuğum sürpriz oldu falan bir şekilde 2 çocuğum oldu.3. yü düşünmeye cesareti olanlara hep sasarim akıl erdiremem.ama dediğim gibi cocuk şart diye düşünüyorum.Ne kadar şimdi istemeseniz Birgün ihtiyaç duyarsiniz

Ben de isteyemiyorum
Uzaktan severim bazısını, bazen bikaç saat kadar yakından. Yeğenlerimi de severim. Kardeşlerim çocuğum gibidir. Arkadaş çocuklarını da yeğenim sayarım. Ama kendi çocuğum düşüncesi hiç olmadı, olmuyor, bende de yaş oldu 29 ... kalabalık aile de sevwrim ama 5 çocuk bana 5 -6-7-8-9 yaşlarında hazırca verilsin istiyorum, çok şey mi istiyorum?

Bizim köpek ırk olarak bayağı bir inatçı ve sınırları zorlayan bir köpek, her köpek böyle olmaz. Geneli yatar uyur mesela. Ben bunun uyuduğunu hiç görmedim, gece tuvalete bile kalksam bakarım bu uyanık, gözler hep açık, sürekli bizi izliyor korkunç
Yatağına yat deriz mesela, bütün gövde dışarıda arka patiler yatağına değiyor, onu yatağa yatmak olarak bize yutturmaya çalışıyor
Halıya basma deriz inat gibi gider koklar koklar, önüne yatıp burnunu halıya değdirir. İlla bir şeyleri eksik yapar ya da sınırda yapar yani Ondan belki otorite şart bilemiyorum belki de iyi yapıyor sert davranmakla. Bir köpek eğitmeni olsa da sorsam

Bende öyleyim hiç istemiyorum hiç.
Düşünüyorumda evde dur onunla ilgilen bak geceleri kalk vs vs boğulacak gibi oluyorum ben daha kendimi zor idare ediyorumçocuğu ayak bağı olarak görüyorum
Kesinlikle kimse yalnız kalıcam diye çocuk ypmamalı zaten çok kötü bi devirde yaşıyoruz
İlla çocuk isteyenler evlat edinmeli ki bari onların hayatı kurtulsun

Ben cocuk konusunda hıc yanımda olur dıye hayal kurmadıgımı farkettım sımdı sızı okuyunca
Ben hep sevmeyı ve ıyı ınsan yetıstırmeyı hayal etmısım meger
Benı sevsın dıye bıle hayal etmemısım sadece cocugumu sevmeyı hayal etmısım
Sımdı farkettım
14 aylık kızım var 2 bucuk senelık evlıyımm
Keske daha once dogursaymısım...
Cocuguma olan sevgım benı hayata ayrı baglıyor bunu yasamayan asla anlayamaz
Anne olmak ıstıyorsanız bı ınsanın bı canlının sorumlulugunu bılerek ustlenmek ıstıyorsanız hıc dusunmeden yapın
Isteyen herkese nasip olsun ınsallah...

şöyle diyeyim, eşim hiç bir zaman cocuk istemedi. bir ara ben cok istemiştim sorunumuz oldugu için tüp bebek denedik. tutmadı.
şimdi bende istmiyorum eşimde. yaşlarımız da sizinkilerden cok :) cocugum yok diye de pişman da degilim.

Eşinizin katı yapısı yüzünden bilinçaltınızda isteseniz bile bunu kendinize dahi itiraf etmeniz zor. Adam gebelik testi alma konusunda şaka yaptığınızda bile "eve gelmem" gibi aşırı bir tepki verebiliyor.

Ayrıca günümüzde bazı erkekler gerçekten çok bencil olabiliyorlar. Bizim doğurganlık zamanımız onlarınkine kıyasla oldukça kısa. Onun kararını değiştirmek isterse önünde uzun yılları var. Ama sizin yok maalesef.

Size tavsiyem kendinize iyi bir psikolog bulmanız. Gerçekten ne istediğinizi keşfetmek için biraz desteğe ihtiyacınız olabilir. Bu çok önemli bir karar. Doğru seçimi yaptığınızdan emin olmalısınız.

Emin olun yapmak isterseniz birgün geç olmadan o duygu gelir. Gelmiyorsa yapmayın zaten. Bu normal bir duygu tüm insanlarda annelik ya da babalık güdüsü olacak diye birşey yok.

Ben koruyucu aile olmak isterim mesela. Sizde ilerde ister ve geç kaldiginizi düşünürseniz böyle birseye kalkışırsınız.

şimdii köpekler vurarak sadece korkarlar. korktukları için sinerler. bu da hoş degil.
ama köpegin canını yakmak için bayaaa sert vurmak gerekir.
benim asıl 1 köpegim. de cuma günü itibari ile 2. köpegim de oldu :) sokaktan buldum.
beldemde ki köpek barınagına da yardımcı olmak için köpeklere gecici ailelik yaparım.
ben sadece cooookk kızdırırlar ise azıcık popolarına vururum. ama genelde kızdıgımda elimi belime koyup başlarında söylenirim ve inan herşeyi anlarlar.
hayvana vurmaya gerek yok höt dedin mi herşeyi anlarlar...

çocukları bebekleri çok sevmiyorum yani çocuğum olmuyor diye çok üzülen biri değilken hamile kalıp dış gebelik yaşayıp geçirdiğim ameliyatlar çok acı vericiydi. Yani beni üzen ya da kendime kızdığım konu o kadar çok istememe rağmen hamile kalıp bu acıları yaşamaktı.bebek inatla büyüyordu kalp atışı oluşuyordu.amrliyat olmamı engellemek için 1 aya yakın hastanede yattım kanser ilacı verildi kurutmak için serumlardan her yerim delik deşik oldu en sonunda olmadı yine ameliyat olmak zorunda kaldım. İlaç tedavisi uygulandı bu ilaç kemoterapide kullanılan bir ilaç olduğu için 6 ay beklememiz gerekiyor. Daha sonra tüp bebek deneyebilirim psikolojim buna hazır olursa inşallah.
Allah her şeyin en iyisini bilir hayılısıyla nasip etsin inşallah isteyen herkese .

Ben 51 yaşındayım ve çocuk istemedim. Gerçi vajinismus problemimde var dı. Ama isteseydim aşılama yöntemi ile çocuk sahibi olabilirdim. Şu anda pişmanlık ve eksiklik hissetmiyorum. Böyle gayet iyiyim. Kedim var. Hobilerim var. Yalnızlığı seviyorum.

Ama sizin çekinceleriniz var. Siz yapın çocuk derim.

Annem kardeşlerinin yanında;ablam başka şehirde yok denecek kadar az görünüyoruz,babamı kaybettim...ben de sizi gibi 31 yaşındayım,yani sizin korktuğunuz o yalnızlık ilikleriime kadar işlemiş vaziyette,ancakk gelin görün ki iyi ki de şu süreçte olmamış , çünkü o acıyla üzüntüyle o çocukla da uğraşamazdım...Ayrıca her şey o kadar çivisi çıkmış vaziyette ki çocuğumun geleceği yok burada ,ne geleceği var ne de hayat güvencesi;sırf bana baksın diye çocuk yapanlar var yaa ,onlara o kadar kızıyorum ki o çocuk sizin değil ki siz sadece onun bu dünyaya gelmesinde aracısınız...Ben bi çocuğa bile korkuyla yaklaşırken seri üretim gibi dörde beşe düşünmeden geçenleri görünce şok oluyorum...Keşke kocam da ben istemiyorum çocuk mocuk dese ama demiyor çok istiyorr...Siz kendiniz ne zaman hazır hissederseniz o zaman evlat sahibi olun ya da hazır hissetmezseniz hiç olmayın,herkes evlenmek herkes çocuk yapmak zorunda değil bu dünyada yok öyle bi dayatma

o gebelik nasıl oldu. düşük mü yaptın canımcım.

ben de çocuk istemiyorum.. bu çok değişik bir his her kadında da yok. neden istemiyosun diye soruyolar bir nedeni de yok sadece evimde bir bebeğin olması düşüncesi beni heyecanlandırmıyor. belki de fazla düşündüğüm içindir çünkü büyük bir sorumluluk bir insan yetiştirmek.

bakınız ajda pekkan 71 yaşında ve en büyük pişmanlığı zamanında çocuk sahibi olmamasıymış ve şuan tüp bebek yöntemi ile bebek sahibi olması için tüm özel hastaneler sıraya girmiş.Emel sayında aynı şekilde demekki ileride farklı düşünüyor insan ama tercih sizin...ayrıca sırf yalnız kalmayayım diye de çocuk istenmez bu bencillik olur sizin de belirttiğiniz üzere zira çocukları olupta görüşmeyen yapayanlız ölen insanlar var hayırlı evlat olmadıktan sonra 10 tane olsa da yalnız kalınabilir seçim sizin....

Gerçekten o sabra ve sevgiye kendinizi hazır hissetmiyorsanız ve eşinizde sizinle aynı fikirde ise çocuk asla gelecekte ne yaparım düşüncesi için doğurulmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…