Çocuk İstememek/İleride Pişman Olursam Düşüncesi

Birde ben gibiler var kafani karistrmak istemem ama her anlamda hazir hissettigimiz bir dönemde cocuk karari aldik esimle. Su anda 19haftalik hamileyim ama bir iki haftadir acabalarim olusmaya basladi erken oldugunu dusunmeye basladim cok hazir hissediyordum kendimi ama simdi korkmaya basladim. Hayatimiz simdiden degismeye basladi sanki biraz daha durmaliymsz gbi hissedyrum belkide hormonlardan bilemiyorum :)

Koalina
Ben de çocuk fikrine uzak olanlardandim ve yaklaşık bir yıldır da hep bir emin miyim, değil miyim düşünceleri..

-Bir de son dönemde bana sürpriz olan bir gebelik yaşadım ancak dış gebelik nedeniyle sonlandı ve bu beni tahmin edemeyeceğim kadar sarstı.-

Çocuk hayatın olmazsa olmazı mı onu henüz kestirebilmiş değilim. Önceden çocuklu arkadaşlarımı görünce hiç heveslenmezdim aksine halime şükrederdim. Ama son bir yıldır kafam karışık ne istediğim belli ne de istemediğim. Bebekli arkadaşlarımı görünce birden bi heves kaplıyor içimi ama sonra küçücük bir bebeğin bana muhtaç olacağı ve hayatımın geri kalanını çocuğa adayacağım fikri korkutuyor. Ama ileride yalnız bi başıma olma fikri de korkutuyor.
Gerçi her doğan çocuk ileride hayırlı evlat olacak diye birşey de yok..Anneye babaya hayatı zindan eden,yaşlandığında bakmamak için bakım evine terkeden ve hatta ölümü evladının elinden olanlar bile var.. Bunları düşününce yok yok kalsın diyorum.

Çocuk,gerçekten iyi düşünüp karar verilmesi gereken birşey çünkü bi kere dünyaya geldi mi sıkılsan da,patlasan da,çatlasan da o çocuk hadi sıkıldım diye bi kenara koyulamaz..

Hayırlısını iste..Hakkında en güzeli en hayırlısı ne ise o olsun inşallah..

bunları arkadaşlar akrabalar da yapabilir, çocuk sahibi olmak için yeterli bi sebep değil. psikolojik de olsa karşılıklı bir çıkar beklentisi var.

karşılıksız beklemeksizin sevemeyeceğini düşünen insan çocuk yapmamalı. o çocuk belki uzaya çıkmak isteyecek ( ki benim astronot olmaya çalışan arkadaşım var), klasik türk ailesi olsaydı ailesi kızı otur dersini çalış memur ol çocuk yap diye darlayacaktı hayalleri eksik kalacaktı, belki bir gün uzaydayken kız ailesi hastalanacak konuşamayacaklar bile.

dediğimin arkasındayım, çocuk karşılıksız sevmek için yapılır, eşine olan sevginin somut kanıtı olsun diye yapılır, canından kanından bir parça olsun onu destekleyip sevelim diye yapılır.

sizinkisi yaşlanma psikolojisi. burada bu fikri destekleyenlerin de iyi anne olduklarını düşünmüyorum. annelik kavramı kutsal diye herkes iyi anne demek değildir.

40lı yaşlarında bekar bir arkadaşım var, o da sürekli yaşlanınca bana kim yardım edecek kafasında. ondan biliyorum bu hali.

dediğim gibi bu yaşlanma psikolojisi. biz onu büyütelim o da bize vefalı olsun düşüncesi çocuk için kötü bir fikir. burada oğlu yanına taşınsın diye trip atan kayınvalidelere suç atmasın kimse o zaman onun da altında aynı psikoloji var çünkü.

İstemiyorsan yapma tabi. Bu senin hür iraden. Ama emin ol kucağına aldığında niye daha önce yapmadım diyeceksin.

Çocuklar hic birzaman gelecegimizin garantisi degil.başimiza ne gelecegini bilemeyiz.ama annelik dunyadaki en guzel duygu..manevi olarak hazirsaniz yasinizda cok uygun..hersey gonlunuze gore olsun

Yaa birşey soyliyim mi,aynı seyleri hissediyorum,evlendim 1.5 yıl 2 yil olcak..Bir köpeğim var tüm enerjimi sevgimi verdiğim(sanirim onu evlat yerine koydum)..Esim su an cocuk istemiyor yani istemiyorum demiyor ama orali diil elbet olur 1-2 yila diye dusunuyor ama ben bu fikre kendimi alistirmaya calisiyorum ve ne yazik ki o istek bende yok..Çocuk yetistirmek bana zor geliyor,bir yandan korkuyorum hayatim tamamen degisecek,hersey daha da zorlasicak gibi geliyor,bir daha hic birsey eskisi gibi olmiycak...Ben de 30um..Etrafimdaki herkes bir beklenti,baski içinde...Önceleri yeni evliyim biraz tadini cikartiyim diyordum simdi ne diycem bilmiyorum ama bu cocuk fikrine alismaya baslamaliyim.

Çocuk istemiyorsanız yapmayın... Rabbim kimseyi yalnızlıkla sınamasın çok zor bir durum. Eğer öyle bir durum olursada sevgiye şevkate ihtiyaç duyan birsürü kimsesiz çocuk var hem siz hem de onlar mutlu olur.

Karı koca ikinizinde istememesi bir garip geldi bana.Genelde bir taraf ister çünkü.Fikrim net bu konuda.Bence kesinlikle pişman olursun.Evlat istenmezmi ya.Inan bana dünyanın en güzel duygusu.Mahrum bırakma kendini.Geç yaptığın için kızarsın bile kendine.Biraz o düşünceye odaklanmaya çalış.Anne olduğunu düşün filan.Belki aklın kayar.Evlat çok tatlı.Allah inşallah sanada nasip eder.

Bu hayatin en büyük kuralı aslinda hepimizin yalniz oldugudur. Kisi her dönemde kendine yetebilmelidir. Evlensen de duzineyle cocuk dogursan temelde kendinle basbasasin. Kimse o mezara seninle gelmiyor. Yani yalnızlik kaygisiyla evlenmeyi de cocuk yapmayi da hatta hayvan bakmayı da anlamsiz buluyorum.
Neyse ben fazla felsefe okuyorum galiba, kendi gezegenime cekileyim

Allaha emanet 7 aylik bi kizim var. evlendikten 13 ay sonra hamile kaldım. baslarda korkutucu geliyor erken die düşündüm. ama hamilelik ilerledikçe neden daha önce yapmadım ki neden neden neden die pişman oldum. mucize gibi birsey. o hayatımıza girdikten sonra gerisi silindi. öyle bi sevgi yok. Kendinizi bu duygudan mahrum birakmayin derim.

Icine su serpmeyi isterdim dakat cevremde bu durumda olupta mutlu olan kimse yok. Hatta evlilikleri bile kotu durumda. Bende evlenmeden önce cocuk istemem herhalde diodum. Suan 27 haftalik hamileyim. Keske daha önceden cocuk düşünsedik diye pişmanlık yasiyorum. Hayatın anlami buymus daha dogmadan bunu anladim

cocuk istemek kadar istememekte cok dogal.her kes illa üremek zorunda degil.ama sizin icinize acaba gelmeye baslamis.o yüzden ilerde isteye bilirsiniz.bide nedense siz bana baska geldiniz)cok iyi anne olacagina eminim)bunu burdan hissettim

Abuk subuk hiddetlenen kimi üyelere;

Öncelikle çocuk sahibi olmak, hayatın kuralı değil bir seçenektir. Herkesin çocuk sahibi olma zorunluluğu yoktur. Çocuk istemeyen kadın bencil ya da eksik değildir. Sizden farklı olarak bu fikir için kafa yormuştur. Belki de sizin dünyaya gelmiş çocuklarınızı düşündüğünüzden çok o, doğmamış çocuğunun geleceği kafa yormuş ve altından kalkamayacağını düşündüğü yükler altına girmek istememiştir.

Mevcut çocuklarınızın ileride kapınızı çalacağı kesin değildir. Size hayırlı bir evlat olacağı da kesin değildir. 10 tane çocuğunuz da olsa, hiçbirinin size bakmak istememesi ihtimal dahilindedir.

Konu sahibi;

Hiç kimsenin çocuğunu pek umursamayan ben, kendi çocuğuma deli oluyorum. Bakımı çok mu zor? Evet.
Hayatınız kayıyor mu? Kayıyor. Uykusuzluk, yorgunluk, yalnızlık... Bir sürü olumsuz şey sayılabilir.
Ama bir çok ebeveyn der ya "Bir gülüşü dünyaya bedel" gerçekten de öyleymiş. Size gülümseyip, sarıldığı anda dünyanın tüm dertlerini unutuveriyorsunuz.

Her ne karar verirseniz sizin için hayırlısı olur umarım.

evimizde cocuk konusu gecene kadar esimle kari koca degilde flort hayati yasiyormusuz gibi hissederdim bu durumdan rahatsiz degildim ama zamani gelince artik bi aile olmaliyiz dusuncesi sardi icimizi.ve isteyerek hamile kaldigim bebegimizn haberini aldigmzdan beri icimz icimze sigmiyor.acikcasi yasanmasi gereken bir duygu.daha insana bile benzemezkenden dilinin burnunun olusumunu takip ettgn bir canliya hayat veriyorsun.Allah isteyen herkese nasip etsin bence kati dusunmeyin bende cocuk bela dedigm gunleri hatirliyorum ama bunu demeye devam etseydim eminim ilerde mahrum kaldigm o duygunun pismanligini cekerdim.cocuk sevmemek tercihtir daha dogrusu cocuk istemekte bencillik degil istememekte.cunku esinizde taraftar degilmis zaten.ilerde yalniz kalmamak icinde cocuk yapilmaz.cocuk sevdigin adamla kendinde bir parca yetistirmek icin yapilir beklentisiz yapilir zaten. insallah en dogru karari verirsinz hayatinzda pismanliklar yasamazsiniz.esinizle oturun detayli konusun belki onunde icinde bir yerde gizli bir istek vardir konusmakta fayda var.sonuc olarak anne baba kardesle cocugun yeri cok farkli oluyor.

Cocuk dediginde gozlerim buyurdu korkudan. Hic dusunmuyordum belki 35 ten sonra yaparim bi tane filan diyordum. Ama sonra korunurken hamile kaldim. Hungur sakir agladim istemiyorum diye. Sonra esim aldiracak halin yok ya dedi dogurmaya karar verdim ama bebegim beni terk etti. İste ne olduysa ogun oldu bende, cocuktan akli cikan ben cocuk icin cildirir oldum. Simdi en buyuk korkum cocuk sahibi olamamak, hatta mumkunse ucuz dorduz felan istiyorum.

Peki bu dusunce bana nasil mi geldi? O icimdeki canliyi hissettigimde... o okadar garip bir his ki, erkekler hicbir zaman yasayamayacak diye aciyorum hepsine.

Bence hicbir kadin bu duygudan mahrum kalmamali...

Bak sana anneligi tarif edeyim senn once bunu hissetmek istiyor musun onu dusun??
Evlat, her zaman gorunmez yaran kalbinde gozlerinde akmaya her an hazjr goz yaslarin, hani derler ya burnunun sizisi. Evlat tek basina buyumez sende onunla buyursun her gun cok sey katar sana sabrina, durusuna, hayata bakisina bazen cok sinirlendirir seni artik cok bunalmis hissedersin artik benden geriye bukadar kaldi dersin gelir bir sarilir bir oksar basini sana daha guclu olman gerektigini hatirlatir.bazen onun icin babasina karsi bile atmaca olursun yani canim Anne olursan hayat boyu olursundaa olursun. Sen yalniz kalmayi kalabalik olamamayi gec de "Anne" olmak ister misin ? Fikrimi sorarsan gec kalma derim.

Bende ergenlik çağlarından beri çok sıcak bakmıyorum çocuğa. Hele de şu son dönemlerde ne kadar haklı olduğumu düşünmeye başladım ülke hali tecavüzler bombalar derken bir çocuğum olsa delirebilirim diye düşünüyorum. Hatta şu şartlarda keşke herkes iki üç kere düşünse. Hem benim etrafımdaki Çocuksuz aileler daha mutlu gibi sevgililik gibi istediklerinde gezip dolaşıp eğleniyorlar yaşlılık kısmını bilemicem tabi

Ileride pisman olursam dusuncesiyle cocuk yapilmaz. Onemli olan senin anne olarak hissettigin degil, cocuguna annesi olarak hissettirdiklerindir.

Anne kadar baba rolu de onemli. Maddi ve manevi olarak ona yetecegini(zi) dusunuyorsan neden olmasin.

Tamamen ayni durumdaymisim sizinle ama bir gun sans eseri (baska bir sey icin bakilan) amh degerim (yumurta rezervi) dusuk cikti ve feci bir panikle ilk cocugumu yaptim apar topar.

Bence cocuk fikri hala bencillik, cocuk yapmak icin tum nedenler duygusal, mantikli hicbir gerekcesi yok. Asla diger anneler gibi olmadim, olamam da sanirim. İlk cocugum yalniz kalmasin hayatta diye simdi 2.'ye hamileyim.

Velhasili, ilerde ya olmazsa fikri insana kafayi yedirebilir - ki benim gercekten olmayabilirdi. Cok iyi dusunup karar verin, kimsenin gaziyla olacak bir sey degil bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…