Çocuk İstememek/İleride Pişman Olursam Düşüncesi

Evlat sevgisini tatmamak büyük bir kayıp demiş birisi,

Bir diğeride bu duygu herkese nasip olmuyor zaten demiş.

Aslında bunlar bırbırını takıp eden yorumlar ve gercekler. Cocuk olduktan sonrada sevedebılır sevmeyedebılır bılınmez.
Ancak cocuk sevmek dedım ya cok baska bısey yanı hayal bıle edemezsınız, mesela D damdan ben oyle agucuk gugucuk sevmem ama guzel yetıstırmek ıcın cok cabalarım demıs. Ben agucuk gugucuk severım ama ılk kendı dogurdugum cocugu sevdım boyle, zaten ufacık kucakladıgım ılk cocukta ege . Bu kısım bence mizahla alakalı yanı yapı meselesi, ben suanda bı suredır arkadaslarım olan kızlara bıle askım demeye baslamıs bırı olarak fazla yılısık sıkısık bır tıp olabılırım mesela.

Bir başkasıda demiş ki bende çok düşkün değilim cocuguma buda olabılır.

Ama bence ıstememk baska bsıey sanıyorum benımde bır yakınım ogretmen ve oda ıstemıyor. sankı olup olacagı gormus ve fazlasına tahammulu yok gıbı gelıyor acaba bunla alakalı bısey mı ?

Buarada cocuk sevmek demıstım , baska bısey hem baska hemde hıc bır zaman cocuklarımız tarafından bızım onları sevdıgımız kadar sevılmeyecegız. Bunlarında farkında olmak lazım . Ege 19 yasından berı bır hayal mesela benım ıcın bugun 30 yasındayım. 11 senedır , 2 evlılıgım oldu ılkınden ege oldu, ıkıncıdende olmadı olacakmı bellı degıl. 11 sene Ege hıc hayatımda olmayabılırdı ama sanırım coktan evlat edınmıstım. Yanı olmayan bırını bıle sevıyordum ben. O yuzden bence herkes cocuk sahıbı olmamalı ozellıkle ıstemıyorsa olmamalı

Vallahi bu ortamlarda bu dünyanın geleceğine bakıldığında sanki çocuk yapmazsan değil yaparsan pişman olursun gibime geliyor

valla ne yalan söyleyim bende tek çocukla kalayım diyorum her bir taraftan saldırıya uğruyorum .kardeş şart şart bunu söyleyenler de 2. 3 çocuklu hergün bana çocuklarından dert yananlar .bende 1 dert varsa onlar 2 .3 dert

+1000
Her taraf da doğan büyür seklinde doğrulup sokağa salinmis yarı ac yarı tok yetistirilen çocuklar çocuğunun hangi sokakta oynadığını bilmeyen anneler
Biraz da bilinçli annelerin yetistirecegi çocuklar olsun

Bana o derece baskı gelmedi çünkü artık evlenme yaşlarına geldiğimden beri çocuk istemediğimi, sevmediğimi söyleyip durdum. Evlenince istersin denmişti o zamanlar ama eminim bu kadın hep çocuk istemiyorum diyordu diye fazla baskı yapmıyorlardır:)
Kendi yoluna gitsin zaten, bakmasın da ama köklerim olduğunu bileyim, zor zamanlarda birbirimize yaslanabilelim.

kalp kalp kalp

Aynen böyle, hal hatır sorulması gibi bir şey düşündüğüm. Tabi bu beklentiyle de çocuk yapılmamalı evet.

Aynen böyle, en kötüsü de olduktan sonra pişman olursam, içimde bir yerlerde "yapmamalıydım, olacakları biliyordum" düşüncesi olursa ve bunu hissettirirsem...
Sizin içinize çoktan kurt düşmüş. Arkası kesilmez :)
Öyle mi oluyor bu işin gidişatı acaba

sevgili konu sahibi herkes herşeyi söyler zorda kaldığında bir bakarsın o cak cak konuşanlar etrafında olmaz bunları ben çok yaşadım .hayat sizin hayatınız ister yap ister yapma .ona bakacak sizsiniz sonuçta ,illla soy üresin yarın bana bakar diye de çocuk yapılmaz genel anlamda söylüyorum ,anne olmak için kendinizi hazır hissediyorsanız yapın ama annecik olacaksanız asla

30 yaşımda anne oldum.

İyi bir anne olduğumu, fedakar ve cefakar olduğumu iddia edemem ama cocuğumu manevi duygulardan mahrum bırakmama gayretindeyim.

Ben de anne olmayı istiyordum ama yanıp tutuşan tiplerden olmadım hic. Ama bu duygu bambaşka, dünyada hicbir canlının veremeyeceği katıksız ve karşılıksız bir sevgi.

Aynen böyle, hal hatır sorulması gibi bir şey düşündüğüm.

İşte biyolojik saat dediklerinin belli konumdaki insanlardaki tezahürü bu

Ha biliyorsun çocuğum var ama ilerde halimi hatırımı sorar ne güzel diye hiçççç aklıma gelmemişti

Yani o çocuk isteğinin değişik tezahürleri bunlar zira cinsellik korunarak tatmin oluyor ama bir yerlerde çoğalma isteği de kalıyor

Doğada bu istek cinsel isteğin artması ile çözülüyor cinsellik eşittir Bebek oluyor ama modern çağ bunu aştığı için beyin böyle hislerle üre diyor bize

aynen benım dusuncelerımı yazmıssınız
ben de esımle cok mutluyum
eşim de ben de aman aman cocuk ıstemıyoruz
zaten bızde sorun var korumnmuyoruz ama olmuyor
olması ıcın adım atmamız gerekıyor ama bu adım bır turlu gelmıyor:)
çocuk sevgım yok gbi birsey , hıc evımızde bebegımız olsun da pıtır pıtır kossun hayallerım yok
annem babam kardesım var
eşimle de aram ıyı
ama aynı dusuncelere ben de sahıbım
ilerıde annem babam hayatta olmazsa
kardesım de evlı
eşime de bırsey olursa ben tek basıma ne yaparım dıyorum hep
annem babam hastalansa kardesım ve ben hemen destek oluyoruz yardımlarına kosuyoruz
o ara anlıyorum kı ılerıde benım yardımıma kosan bır evladım olmayacak
cocuk sevmıyorum ama olsa severım dıye dusunuyorum
bu arada benım yasım 36

Bir de emin olmadan karar verirsem demek ki pişmanlıktan ölürüm:) Bunlar normal sanırım ama, bir çocuk dünyaya getirmek kolay değil, büyük sorumluluk.
Evlat sevgisini tatmamak büyük kayıp bence.
Herkes öyle söylüyor ama inanın etrafımda ebeveyn olmanın hakkını verememiş o kadar çok insan var ki...Herkes bu sevgi uğruna çocukları heba etmemeli diyorum ben de...

Hayırlısı gerçekten, dün yatmışken eşim durduk yere "düşünsene bir çocuğumuzun olduğunu, sürekli kapı kapanacak, istediğin gibi gezemeyeceksin. Bu bile kötü" gibi bir şeyler söyledi Sonuna da hani kaza ile falan olursa olur ama bile isteye yapmayız dedi.

Evet bu açıdan doğru, yani öyle bir sevgiyle aşk ile hiç bir zaman çocuk isteyeceğimi zannetmiyorum zaten. En mantıklısı böyle bir istek duymak veya hiç yapmamak.

İstemiyorsan yapma tabi. Bu senin hür iraden. Ama emin ol kucağına aldığında niye daha önce yapmadım diyeceksin.
Burada bir kadın vardı, böyle bir konuda ben çocuk sahibi olmamalıymışım gibi bir yazısı vardı. Ben onu favorilere almıştım ama sonra slinmiş. Hatta olur da çocuk isteği duyarsam açıp bunu okurum diye düşünmüştüm. Şimdi yok o yazı. Her anne olan aslında iyi ki olmuş demiyor bence.

Çocuklar hic birzaman gelecegimizin garantisi degil.başimiza ne gelecegini bilemeyiz.ama annelik dunyadaki en guzel duygu..manevi olarak hazirsaniz yasinizda cok uygun..hersey gonlunuze gore olsun
Manevi ve maddi hazırlanmam bir kaç yıl sürer benim Aslında hiç isteyemen birinin böyle korkulara düşmesi normal mi acaba...

Benim de kuşlarım var, minnoşlarım :) Ben ve eşim ikimiz de istemediğimiz için bunları göğüslemek kolay oluyor.

Evet ileride pişmanlık yaşanırsa böyle bir seçeneğimiz de var dediğiniz gibi.

Bizim evlenmemizdeki en büyük etkenlerden biri bu, bu açıdan bakışımız aynı. Aslında daha önce çocuk yapacak gibi bir durumda değildik zaten, ev durumları karışıktı.

İşte hayvan bakmakta hiç böyle yalnız kalmayayım düşüncem olmadı, tamamen sevdiğim için bakıyorum ve baktım. Ama çocukta bu hislere sahip değilim.

çocuk sevmeyenlere genelde toplumuzda uzaylı gözyle bakılıyor

Bu arada dün eşimle olan konuşmanın devamı şu şekildeydi:
-Hem çocuk büyüyecek baba arabayı ver, baba kaza yaptım, baba param bitti, baba bir kızı hamile bıraktım diyecek....
Bir de bunun kız versiyonunu düşün, baba hamileyim derse...
Ben de dedim sen-ben böyle miydik ne kadar kötü düşünüyorsun. Ayrıca kız neden sana hamileyim desin, bana der O da bana çocuklarla böyle bir bağımın olmayacağını söyledi. Ona göre otoriter, sert bir anne olurmuşum, kendisi arkadaş gibi olurmuş

Bendede kesın herseyı bana soylerlen anayım ben yuklerler cıleyı cefayı dıye dusunuyorum

Ya benimm aklım mantığımm almıyor ama sonsuz da saygı duyuyorum...Eşim bile sizin kadar katı değil açıkçası ona çocuk neden istemediğini sorduğumda çevre ilişkileri bana yeter gibi bir cevap almamıştım ...Şaka gibi....Her kadın anne olmak zorunda değil ama gerçekten içinde o anne yaradılışı o ateş yok onu çözemiyorum...Benmde çocuğum yok ama anne olmayı çok isterim bu istek hiç tükenmio.

Koalina sağlıklıyken evliyken bu istememek neden?Ben çok çocuk meraklısı olmadığım halde 40 a yanaştım bekarım çocucuğum da buyüzden olamayacak diye içim gidiyor.Pişman olursun ilerde bence.Yaşlılıkra yalnızlık zor.Hastanede görsen insanları beni daha çok anlardın.Bencillik değil.İnsan tutunacak dal arıyor.Sen de iyi bir anne olmaya çalışacaksın ona niye bencillik olsun.O da çocuk yapacak;düzen böyle..Bir tane bile olsa insan anneliği tatmalı.

Bence evliliğin temeli çocuk.Yoksa evlilik aşkı bi yere kadar götürür çok severek evlendik ama bi yerden sonra nereye kadar bakışacak ve aşk yaşayacaksın çocukla perçinlenecek evlilik bence.Ben bu yüzden istiyorum Allah kısmet ederse tabi

Babamı ben 13, kız kardeşim 9 yaşındayken kaybettik. hayat hep planladığınız gibi gitmiyor, o çocukluk kafama göre babam ölemezdi çünkü hiç bir şeyi yoktu. kalp krizi ayırdı bizi. annem o zaman 33 yaşındaydı, biz olmasak yapayalnız kalmıştı. hiç bir zaman evlilik düşünmedi belki biz vardık diye belki de babamdan başka bir erkek düşünmedi hayatında. siz olmasanız napardım derdi hep, hala da öyle. 30 yaşına geldim evladım var. eve gittiğinde haber ver der. inanılmaz tatlı bir ailemiz var birbirimize bir şey olmasından dehşet korktuğumuz. o yüzden çocuksuz olmayı düşünmedim hiç. Allah'a şükür bir tane kız evladım var, kardeşinin de olmasını istediğim. Allah isteyen herkese nasip etsin. eğer çocuğum olmuyor olsaydı da evlat edinirdim herhalde. ne bilim benim görüşüm olmalı ya.. akşam işten geldiğimde bacağıma sarılıp canımmm annem demesini hiç birşeye değişmem ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…