+1000Çocuk yapmak zaten özünde bencil bir istek ki, dünyaya kendinden bir parça bırakmak, yalnız kalmamak, annelik dıygusunu tatmak falan gibi istekler için yapılıyor zaten kendini bencil görme bu nedenle.
Ben de çocuklarla geçinemem ben de pek sevmem çocukları. Ama ne yalan söyleyeyim bazen ben de yapsam mı diyorum arada. Hani bu hormonsal bir istek değil hala deli gibi istiyorum diyemiyorum. Ama bazen de düşünüyorum..
Çok doğal düşüncelerin.
Bir de ben dürüst olmak gerekirse aman doğan büyüyor, kısmetiyle gelir nasılsa demeyen sizin gibi düşünerek çocuk yapan insanların iyi anne ve babalar olacağına inanırım nedense.
Ve bu nedenle bile sizin gibi insanlardan da miras kalmalı bu dünyaya.
Hep üç beş büyür işte beraber diyenlerin çocukları sardı etrafımızı biraz da düşünerek planlayarak giden çiftlerin aşk meyveleri olsun diyorum ben şahsen.
Eğer hislerinizden eminseniz yapmalısınız bence
Evliliğimin daha ikinci haftasında çocuk yapın baskıları geldi.
Bense hiç istemiyorum.
Bıraksalar hiç yapmam herhalde.
Ya içimden hiç gelmiyor.
Dışarıdaki çocukları hiç sevesim gelmiyor. Başkasının çocuğunu sevmekte çok saçma bana göre( aile içerisi istisnai). Yabancıların çocuklarını sevenlerde itici gelmiştir.
Kendi çocuğun olsun seversin diyorlar.
Eminim severim ama ettafımda gezen,sürekli ağlayan,kafamı şişirecek olanı kim ister ki hayatta. Özgürlüğüme aşırı düşkünüm. Kafama göre yaşamazsam mutsuz olurum. Mutsuz olduğum zaman çocuğu nasıl mutlu edeceğim. Bir de her şeyden önemlisi ülkenin geleceği öngörülemezken her yerde bombalar patlarken, yarın bir gün başımıza ne geleceği belli değilken nasıl yapayım o çocuğu.
O yüzden ben sizi çok iyi anlıyorum. Çocuk yetiştirmek kolay değil. Artık eski kafa kalmadı çoğu kişide. Yapayım nasılsa büyüyecek mantığı işlemiyor.
Çocuğu gerçek anlamda birey haline getirmek hiç kolay değil.
Yaşlanınca bana bakar mantığı da olmaz ki bakacağı ne malum.
Yalnız kalmayayım diye bişey de yok. Belli bi yaşa gelince çoğu evlat kendi yolunda gidiyor zaten. Her türlü yalnız kalacağız.
Çocuk yapmak zaten özünde bencil bir istek ki, dünyaya kendinden bir parça bırakmak, yalnız kalmamak, annelik dıygusunu tatmak falan gibi istekler için yapılıyor zaten kendini bencil görme bu nedenle.
Ben de çocuklarla geçinemem ben de pek sevmem çocukları. Ama ne yalan söyleyeyim bazen ben de yapsam mı diyorum arada. Hani bu hormonsal bir istek değil hala deli gibi istiyorum diyemiyorum. Ama bazen de düşünüyorum..
Çok doğal düşüncelerin.
Bir de ben dürüst olmak gerekirse aman doğan büyüyor, kısmetiyle gelir nasılsa demeyen sizin gibi düşünerek çocuk yapan insanların iyi anne ve babalar olacağına inanırım nedense.
Ve bu nedenle bile sizin gibi insanlardan da miras kalmalı bu dünyaya.
Hep üç beş büyür işte beraber diyenlerin çocukları sardı etrafımızı biraz da düşünerek planlayarak giden çiftlerin aşk meyveleri olsun diyorum ben şahsen.
Eğer hislerinizden eminseniz yapmalısınız bence
Aynen böyle, hal hatır sorulması gibi bir şey düşündüğüm. Tabi bu beklentiyle de çocuk yapılmamalı evet.baskasının cocugu sevinli gelmeyebilir ama insanın kendi cocugu cok tatlı gelir.
ünide bir hocamız vardı zaturre olmus doktora ögrencisi erkek bir hoca bakmıs 64 yaslarındaydı ozamanlar cocugu eşi yok diye duymustum. tabiki esi cocugu olanlarda yalnız kalabiliyor ancak size bakmaları degil sadece bir hal hatır sormaları bile yeter sanırım
Aynen böyle, en kötüsü de olduktan sonra pişman olursam, içimde bir yerlerde "yapmamalıydım, olacakları biliyordum" düşüncesi olursa ve bunu hissettirirsem...Bana da söylüyorlar aynı şeyleri. Ben de eminim çocuğum olsa seveceğim, iyiliği için her şeyi yapacağım, o ağlasa oturup ben de ağlayacağım belki ama asıl problem, bunu istiyor muyum? :) yapabilecek miyim değil... sanırım koalina'da da benzer durum var. Yanılıyor muyumKoalina ?
Öyle mi oluyor bu işin gidişatı acabaSizin içinize çoktan kurt düşmüş. Arkası kesilmez :)
Aynen böyle, hal hatır sorulması gibi bir şey düşündüğüm.
aynen benım dusuncelerımı yazmıssınızBen de şuraya bir konu kondurayım
Çocuk konusunu aklımın ucuyla bile düşüneceğime ihtimal vermezdim ama geçen haftalarda aldığım ve çok içimin yandığı bir haber beni bunu düşünmeye itti. Bu kötü haber beni o kadar etkiledi ki beni geceleri uyuyamıyorum, inanılmaz içim sıkılıyor artık bitik düştüm. Bugün doktora gidip hazır sinüzitken durumu, yorgunluğumu, uyuyamadığımı anlattım ve 2 gün rapor alıp inzivaya çekildim.
3 sene bitti evliliğimizde, yaş oldu 31. Evet çocuk hiç istemedim hala da istemiyorum. Eşim de en az benim kadar istemez. Bu kafayla gidersek ömrümüzün sonuna kadar istememeye devam ederiz. Hiç çocuk ihtiyacı veya özlemi yaşamıyoruz, ailem sağ oldukça yaşamayacağımı da düşünüyorum çünkü hali hazırda olan bağlarım bana yeterli geliyor. Ama bir yandan da içim acıyarak yıllarca bir arada olamayacağımızı düşünüyorum. 45- 50 yaşıma geldiğimde, kardeşlerimin hepsi bir yere dağıldığında ve belki annem babam hayatta olmadığında ne yaparım?
Yalnız kalma korkusu ile çocuk yapmak çok bencilce bir düşünce ama yine de düşünmeden edemiyorum. Kötü zamanlarda kenetlenen aileleri gördükçe ileride hiç böyle olamayacağız, yalnız başımıza ne yaparız diyorum. Eşimle bu konuyu pek de ciddi konuşmadım, şu an için ne düşündüğümü tam olarak bilemiyorum zaten. Bir ara 50-60 yaşlarında (tabi o yaşları görürsek) ne kadar yalnız olacağımızdan bahsettim. Birimizden biri vefat ederse manevi olarak çok eksik kalırız dedim. O da ciddiye almadı tabi, git evlen dedi bana
Benim gibi hiç çocuk istemeyenlerin olduğunu biliyorum. Acaba onlar zor zamanlar geçirdiler mi, böyle zamanlarda neler yaptılar? Bu konuda inanılmaz katıyken az da olsa acaba mı demem beni şoklara uğratıyor. Bu konuda başkasının lafıyla hareket edilmez ama birilerinin de çıkıp "kaynım istemedi ve çocuk yapmadı, şu yaşında ama çok da mutlu" örneklerini vermesine ihtiyacım var.
NOT=Eşim ve ailesi konusunda yaşadığım sıkıntılar ciddi anlamda düzeldi.
Bir de emin olmadan karar verirsem demek ki pişmanlıktan ölürüm:) Bunlar normal sanırım ama, bir çocuk dünyaya getirmek kolay değil, büyük sorumluluk.Birde ben gibiler var kafani karistrmak istemem ama her anlamda hazir hissettigimiz bir dönemde cocuk karari aldik esimle. Su anda 19haftalik hamileyim ama bir iki haftadir acabalarim olusmaya basladi erken oldugunu dusunmeye basladim cok hazir hissediyordum kendimi ama simdi korkmaya basladim. Hayatimiz simdiden degismeye basladi sanki biraz daha durmaliymsz gbi hissedyrum belkide hormonlardan bilemiyorum :)
Herkes öyle söylüyor ama inanın etrafımda ebeveyn olmanın hakkını verememiş o kadar çok insan var ki...Herkes bu sevgi uğruna çocukları heba etmemeli diyorum ben de...Evlat sevgisini tatmamak büyük kayıp bence.
Hayırlısı gerçekten, dün yatmışken eşim durduk yere "düşünsene bir çocuğumuzun olduğunu, sürekli kapı kapanacak, istediğin gibi gezemeyeceksin. Bu bile kötü" gibi bir şeyler söylediKoalina
Ben de çocuk fikrine uzak olanlardandim ve yaklaşık bir yıldır da hep bir emin miyim, değil miyim düşünceleri..
-Bir de son dönemde bana sürpriz olan bir gebelik yaşadım ancak dış gebelik nedeniyle sonlandı ve bu beni tahmin edemeyeceğim kadar sarstı.-
Çocuk hayatın olmazsa olmazı mı onu henüz kestirebilmiş değilim. Önceden çocuklu arkadaşlarımı görünce hiç heveslenmezdim aksine halime şükrederdim. Ama son bir yıldır kafam karışık ne istediğim belli ne de istemediğim. Bebekli arkadaşlarımı görünce birden bi heves kaplıyor içimi ama sonra küçücük bir bebeğin bana muhtaç olacağı ve hayatımın geri kalanını çocuğa adayacağım fikri korkutuyor. Ama ileride yalnız bi başıma olma fikri de korkutuyor.
Gerçi her doğan çocuk ileride hayırlı evlat olacak diye birşey de yok..Anneye babaya hayatı zindan eden,yaşlandığında bakmamak için bakım evine terkeden ve hatta ölümü evladının elinden olanlar bile var.. Bunları düşününce yok yok kalsın diyorum.
Çocuk,gerçekten iyi düşünüp karar verilmesi gereken birşey çünkü bi kere dünyaya geldi mi sıkılsan da,patlasan da,çatlasan da o çocuk hadi sıkıldım diye bi kenara koyulamaz..
Hayırlısını iste..Hakkında en güzeli en hayırlısı ne ise o olsun inşallah..
Evet bu açıdan doğru, yani öyle bir sevgiyle aşk ile hiç bir zaman çocuk isteyeceğimi zannetmiyorum zaten. En mantıklısı böyle bir istek duymak veya hiç yapmamak.bunları arkadaşlar akrabalar da yapabilir, çocuk sahibi olmak için yeterli bi sebep değil. psikolojik de olsa karşılıklı bir çıkar beklentisi var.
karşılıksız beklemeksizin sevemeyeceğini düşünen insan çocuk yapmamalı. o çocuk belki uzaya çıkmak isteyecek ( ki benim astronot olmaya çalışan arkadaşım var), klasik türk ailesi olsaydı ailesi kızı otur dersini çalış memur ol çocuk yap diye darlayacaktı hayalleri eksik kalacaktı, belki bir gün uzaydayken kız ailesi hastalanacak konuşamayacaklar bile.
dediğimin arkasındayım, çocuk karşılıksız sevmek için yapılır, eşine olan sevginin somut kanıtı olsun diye yapılır, canından kanından bir parça olsun onu destekleyip sevelim diye yapılır.
sizinkisi yaşlanma psikolojisi. burada bu fikri destekleyenlerin de iyi anne olduklarını düşünmüyorum. annelik kavramı kutsal diye herkes iyi anne demek değildir.
40lı yaşlarında bekar bir arkadaşım var, o da sürekli yaşlanınca bana kim yardım edecek kafasında. ondan biliyorum bu hali.
dediğim gibi bu yaşlanma psikolojisi. biz onu büyütelim o da bize vefalı olsun düşüncesi çocuk için kötü bir fikir. burada oğlu yanına taşınsın diye trip atan kayınvalidelere suç atmasın kimse o zaman onun da altında aynı psikoloji var çünkü.
Burada bir kadın vardı, böyle bir konuda ben çocuk sahibi olmamalıymışım gibi bir yazısı vardı. Ben onu favorilere almıştım ama sonra slinmiş. Hatta olur da çocuk isteği duyarsam açıp bunu okurum diye düşünmüştüm. Şimdi yok o yazı. Her anne olan aslında iyi ki olmuş demiyor bence.İstemiyorsan yapma tabi. Bu senin hür iraden. Ama emin ol kucağına aldığında niye daha önce yapmadım diyeceksin.
Manevi ve maddi hazırlanmam bir kaç yıl sürer benimÇocuklar hic birzaman gelecegimizin garantisi degil.başimiza ne gelecegini bilemeyiz.ama annelik dunyadaki en guzel duygu..manevi olarak hazirsaniz yasinizda cok uygun..hersey gonlunuze gore olsun
Benim de kuşlarım var, minnoşlarım :) Ben ve eşim ikimiz de istemediğimiz için bunları göğüslemek kolay oluyor.Yaa birşey soyliyim mi,aynı seyleri hissediyorum,evlendim 1.5 yıl 2 yil olcak..Bir köpeğim var tüm enerjimi sevgimi verdiğim(sanirim onu evlat yerine koydum)..Esim su an cocuk istemiyor yani istemiyorum demiyor ama orali diil elbet olur 1-2 yila diye dusunuyor ama ben bu fikre kendimi alistirmaya calisiyorum ve ne yazik ki o istek bende yok..Çocuk yetistirmek bana zor geliyor,bir yandan korkuyorum hayatim tamamen degisecek,hersey daha da zorlasicak gibi geliyor,bir daha hic birsey eskisi gibi olmiycak...Ben de 30um..Etrafimdaki herkes bir beklenti,baski içinde...Önceleri yeni evliyim biraz tadini cikartiyim diyordum simdi ne diycem bilmiyorum ama bu cocuk fikrine alismaya baslamaliyim.
Evet ileride pişmanlık yaşanırsa böyle bir seçeneğimiz de var dediğiniz gibi.Çocuk istemiyorsanız yapmayın... Rabbim kimseyi yalnızlıkla sınamasın çok zor bir durum. Eğer öyle bir durum olursada sevgiye şevkate ihtiyaç duyan birsürü kimsesiz çocuk var hem siz hem de onlar mutlu olur.
Bizim evlenmemizdeki en büyük etkenlerden biri bu, bu açıdan bakışımız aynı. Aslında daha önce çocuk yapacak gibi bir durumda değildik zaten, ev durumları karışıktı.Karı koca ikinizinde istememesi bir garip geldi bana.Genelde bir taraf ister çünkü.Fikrim net bu konuda.Bence kesinlikle pişman olursun.Evlat istenmezmi ya.Inan bana dünyanın en güzel duygusu.Mahrum bırakma kendini.Geç yaptığın için kızarsın bile kendine.Biraz o düşünceye odaklanmaya çalış.Anne olduğunu düşün filan.Belki aklın kayar.Evlat çok tatlı.Allah inşallah sanada nasip eder.
İşte hayvan bakmakta hiç böyle yalnız kalmayayım düşüncem olmadı, tamamen sevdiğim için bakıyorum ve baktım. Ama çocukta bu hislere sahip değilim.Bu hayatin en büyük kuralı aslinda hepimizin yalniz oldugudur. Kisi her dönemde kendine yetebilmelidir. Evlensen de duzineyle cocuk dogursan temelde kendinle basbasasin. Kimse o mezara seninle gelmiyor. Yani yalnızlik kaygisiyla evlenmeyi de cocuk yapmayi da hatta hayvan bakmayı da anlamsiz buluyorum.
Neyse ben fazla felsefe okuyorum galiba, kendi gezegenime cekileyim
çocuk sevmeyenlere genelde toplumuzda uzaylı gözyle bakılıyorTeşekkür ederim hanımlar. Linç edileceğimi düşünüyordum, çocuk nasıl istenmez-sevilmez diye:)
Çok yakın arkadaşımın babasının rahatsızlığını öğrendim, elden gelen pek bir şey de yok. Düşündüm en azından çocukları onu seviyor, torunu var, elden bir şey gelse herkes yapmaya hazır ve manevi destek. Tabi hayırlı çocukların garantisi yok ama bir telefon bile insanın güçlü kalmasını sağlayabilir.
Bu arada dün eşimle olan konuşmanın devamı şu şekildeydi:
-Hem çocuk büyüyecek baba arabayı ver, baba kaza yaptım, baba param bitti, baba bir kızı hamile bıraktım diyecek....
Bir de bunun kız versiyonunu düşün, baba hamileyim derse...
Ben de dedim sen-ben böyle miydik ne kadar kötü düşünüyorsun. Ayrıca kız neden sana hamileyim desin, bana derO da bana çocuklarla böyle bir bağımın olmayacağını söyledi. Ona göre otoriter, sert bir anne olurmuşum, kendisi arkadaş gibi olurmuş
Ben de şuraya bir konu kondurayım
Çocuk konusunu aklımın ucuyla bile düşüneceğime ihtimal vermezdim ama geçen haftalarda aldığım ve çok içimin yandığı bir haber beni bunu düşünmeye itti. Bu kötü haber beni o kadar etkiledi ki beni geceleri uyuyamıyorum, inanılmaz içim sıkılıyor artık bitik düştüm. Bugün doktora gidip hazır sinüzitken durumu, yorgunluğumu, uyuyamadığımı anlattım ve 2 gün rapor alıp inzivaya çekildim.
3 sene bitti evliliğimizde, yaş oldu 31. Evet çocuk hiç istemedim hala da istemiyorum. Eşim de en az benim kadar istemez. Bu kafayla gidersek ömrümüzün sonuna kadar istememeye devam ederiz. Hiç çocuk ihtiyacı veya özlemi yaşamıyoruz, ailem sağ oldukça yaşamayacağımı da düşünüyorum çünkü hali hazırda olan bağlarım bana yeterli geliyor. Ama bir yandan da içim acıyarak yıllarca bir arada olamayacağımızı düşünüyorum. 45- 50 yaşıma geldiğimde, kardeşlerimin hepsi bir yere dağıldığında ve belki annem babam hayatta olmadığında ne yaparım?
Yalnız kalma korkusu ile çocuk yapmak çok bencilce bir düşünce ama yine de düşünmeden edemiyorum. Kötü zamanlarda kenetlenen aileleri gördükçe ileride hiç böyle olamayacağız, yalnız başımıza ne yaparız diyorum. Eşimle bu konuyu pek de ciddi konuşmadım, şu an için ne düşündüğümü tam olarak bilemiyorum zaten. Bir ara 50-60 yaşlarında (tabi o yaşları görürsek) ne kadar yalnız olacağımızdan bahsettim. Birimizden biri vefat ederse manevi olarak çok eksik kalırız dedim. O da ciddiye almadı tabi, git evlen dedi bana
Benim gibi hiç çocuk istemeyenlerin olduğunu biliyorum. Acaba onlar zor zamanlar geçirdiler mi, böyle zamanlarda neler yaptılar? Bu konuda inanılmaz katıyken az da olsa acaba mı demem beni şoklara uğratıyor. Bu konuda başkasının lafıyla hareket edilmez ama birilerinin de çıkıp "kaynım istemedi ve çocuk yapmadı, şu yaşında ama çok da mutlu" örneklerini vermesine ihtiyacım var.
NOT=Eşim ve ailesi konusunda yaşadığım sıkıntılar ciddi anlamda düzeldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?