Çocuk istiyoruz ama kararsızım..

doganinkizi34

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2023
9
12
3
29
Merhabalar. Ben daha önce açtığım bir başlıkta kilo sorunumdan bahsetmiştim. Şimdi başka bir konu hakkında fikir almak istiyorum sizden

Eşimle ben 2 senelik evliyiz. Eşim çocuğumuz olmasını çok istiyor. Ve ben de istiyorum. Fakat bir konuda çekincem var

Çevremde gördüğüm kadınların çoğu, doğum yaptıktan sonra en az 10 kilo alıyor. Şimdi bunu görünce, ben zaten kilolu bir kadın olarak, geri dönülemez şekilde iyice kilo almaktan çekiniyorum. İşte bu yüzden kararsız kalıyorum çocuk konusunda

Ama bir taraftan da bazı kadınlar görüyorum. 3 çocuğu var fakat kadın gayet fit. Bunu görünce düşünüyorum, o da kadın, o da kadın. Nasıl biri kilo alıyor biri fit kalıyor

Acaba doğum yaptıktan sonra kilo almak doğal bir şey mi, yoksa bazı kadınlar doğum yapmayı aldığı kilolar için bir bahane olarak mı kullanıyor.

Ben de yapsam mutlaka kilo alır mıyım, yoksa kendime dikkat edersem fit kalabilir miyim. Yorumlarınızı bekliyorum

Bilmiyorum nekadar kilonuz ama diyetisyenle bir kaç ayda ciddi kilo verebilirsiniz.

Hamilelikte 2 kişilik yiyeceksin olayı tamamen hurafe öncelikle onu söyliyeyim. Hamileyken zaten sağlıklı beslenmek zorundasın dikkat edersen makul bir kilo ile doğuma gidersin. Ama canım börekte çekti tatlı da çekti diye sürekli bu tarz gluten ağırlıklı beslenirsen evet kilo alırsın ve bunun da bebeğe hiç bir faydası olmaz. Ben normal yaşantımda beslendiğim gibi devam ettim hamileyken, aşermedim. 53 İle hamile kaldım 59 ile doğurdum, eve geldiğimde 55 kiloydum

Ben mesela doğum sonrası kilo alan gruptayim çünkü doğum hasimato mu tetikledi. Neredeyse kilo almadan doğuma girdim ama sonrası aşırı hızlı kilo aldım. Kadınlarda bu tür hastalıklar "otoimmun" doğum sırasında ortaya çıkıyor.

Simdi kilolu biriyseniz dogumdan sonra fit birisine donusemezsiniz mantiken.once kilo verip sonra deneseniz daha mantikli
dogumdan sonra tum kiloyu verdim ancak ilerleyen surecte emzirirken 5 kilo aldi .Simdi de spor yapip verecek zamanim olmadigi icin kaldi kendime zaman ayirip daha duzgun beslenebilsem verebilirim

Ben 17 kilo almistim ama eve geldiğimde 10 kilosu gitmisti 40 cikinca 5 kilo daha gitmisti kimisi 3 kilo atiyor kimisi 10 kilo neden oyle oluyor bilemem ama zayiflayip bebek düşünseniz daha iyi suan 59 kiloyum .yuruyene kadar yapisan 5 kilom vardi veremedim ama yürüyünce oyle verdikki kilo 3 kilo fazlaligim var onuda artik zamanla irade iyi beslenin yeter

Bu dünyada çocuk sahibi olmaktan daha güzel birşey olamaz bence herşeye değer. 2 yıldır evliyim ilk yıl korunduk sonrasında her ay test adet geçikmesi endişe korku gebe kalmak gerçekten hiç kolay değil 6 ay sonunda hamile kaldım şuan 5 aylık hamileyim hamile kalmadan önce zayıftım sağlıklı beslenme spor yapıyordum ideal kilom ile hamile kaldım şuan 10 kilo almış durumdayım ama asla bunu düşünmüyorum bebeğim iyi olsun yeter kilo bi şekilde verilir diye düşünüyorum hiç bunlarla kafanızı yormayın biz kadınlar çok güçlüyüz herşeyin üstesinden geliriz kilo ne ki :)

Evlenirken ben böyle mi aldım seni, ayı gibi oldun, yeme artık diyen bir yaşam formundan üremeyi mi düşünüyorsunuz? Neden? Boşuna kafa yormuşsunuz bu kadar kilo üzerine. Kilo bu, alınır da verilir de. Ama geri zekalı bir koca kolay kolay alınıp verilmiyor işte.

Biraz bünye biraz irade meselesi. Ben mesela son ayima girdim ve 5kilo aldım bunun 3 kilosu bebek zaten şu an. Ama eşimin de sayesinde çok dikkatli beslendim. Benim canım istediginde eşim frenledi pasta börek konusunda ve beni zorla da olsa nerdeyse her gün yürüyüşe götürdü. Hep çok soylendim ama iyiki yapmış diyorum. Bunları yapabilirsiniz çok kilo almadan süreci tamamlarsiniz ama dediğim gibi irade çok önemli.

Bu yazı çok faydalı oldu teşekkür ederim. Bence de zaten tatlı börek yerine sağlıklı şeylerle beslensek spora bile gerek kalmaz diye düşünüyorum. Ama onu yapacak irade lazım işte..

tamamen biyolojik ve iradesel bir durum
öncelikle genlerde varsa çok kilo almazsın
hamileyim diye her buldupunu yemeyeceksin.
kilo alsan da vermek isteyen her türlü verir, azmedip uğraşacaksın
öyle hem yiyip hem fit kalayım diye bir dünya yok,o çok az kişide olur binde bir,onda da ya genetik ya da bi hastalık vardır
47 kilo ile evlendim, 55 ile hamile kaldım ,ikiz hamilelikte 13 kilo aldım , 68 ile doğurdum , eve geldiğimde 50 idim.
1 yıl sonra 50 ile hamile kaldım ,70 ile doğurdum. eve geldiğimde 60 idim.
bi ara 65 e çıktığım oldu ama dışardan bakan 55 sanıyordu orantılı aldığımdan anlaşılmıyordu.
diyet yaptım ,58 e filan düştüm .yıllardır 58 kilodayım. şimdi 54 lere düştüm diyet yapıyorum bu ara:) evlendiğime göre 3 çocuktan sonra 10 kilo almışım ama iyiki almışım, o zaman aşırı çocuk gibymişim ,şimdi tam kadın gibiyim.
yani insan bazen çok zayıfsa kilo da yakışabiliyor,zamnla kilo alıp veredebiliyor,önemli olan kilonla mutlu olmak ve rahatsız isen çaresine bakman.

kilo almaktan çekiniyorum. İşte bu yüzden kararsız kalıyorum çocuk konusunda
Hazır olduğunuza emin misiniz? Bence sizde hâlâ bazı şeyler yerine oturmamış. Memeleriniz sünecek, kilo alacaksınız. Vajinal estetik problemleri yaşayabilirsiniz. Yüksek kaygılarınız varsa bir uzmanla konuşmadan karar vermeyin derim. Lohusa depresyonu yaşayabilirsiniz doğumdan sonra.

Aaa bu o konunun sahibesi mi e biz o kadar saydık ettik o konuya. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu bacım

Ben gerçekten bazı kadınları anlamıyorum, kocanız size ayı gibi oldun diyor siz adamdan çocuk yapmak istiyorsunuz Kilolu olduğunuz icin size bu yakıstirmayi yapan adam hamile kalınca sizi pamuklara sarmayacak heralde. Biraz kendinize saygınız olsun yoksa daha çok konu açarsınız burada

Hamileliğin ilk aylarında tam tersi kilo bile veriyorsunuz. Ben ilk 3 ay 10 kilo vermistim sonra da yavaş yavaş aldım. Sürekli yemek yeme isteğini de her hamile yaşamıyor. Doğumdan sonra da emzirdiginiz için kilo vermeye basliyorsunuz. Ven hayatimin en zayıf dönemini hamilelikte sonraki 2 yıl yaşadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…