Sadece günlere özel yapmıyoruz aslında o yüzden gün işini takip etmeyi bıraktım geçen aydan itibaren (çok uzun olmuş)
Hiçbir bilimsel kaynağım yok ama bence insanın doğurgan olduğu dönemler isteği daha çok oluyor zaten
Ben de ondan çok çekiniyordum daha bu ay cesaret edip olabildim çok şükür sıkıntı çıkmadıBen alttan muayene işinden çok korkuyorum ondan erteleyip duruyorum
Yoksa aklı başında bir insandırım korkmasam evlenmeden önceden itibaren doktora giderdim mesela ön kontrol olarak filan
Diğer gittiğiniz zamanlarda da sorun yok dediler yani
Zor işler bunlar ya
İnsanın elinden gelen bir şey olmaması biz kontrolcüler için kabul etmesi zor
Ben o dogru yola girmesini 3,5 sene beklemis biri olarak(süre yarıstırmıyorm 7 sene bekleyen de vardır)Merhabalar
Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum
Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim
Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım
Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.
Sanırım yine derleşesim geldi.
Eliyle açıp incelese bile çok umrumda değil de bu sokma işleri beni biraz geriyorBen de ondan çok çekiniyordum daha bu ay cesaret edip olabildim çok şükür sıkıntı çıkmadıacıyacak falan diye düşünüyorsan hiç hissetmiyorsun bile zaten prezervatif takıyor alete kayganlaştırıcılı ve ucunu sokuyor sadece Dr genitale hiç bakmıyor ekrana bakıyor
Yazık deli galiba diyor tabi içindenAynennn öyle
Internetten bakıp bakıp degisik tahlil adı bulup buna da bakalım suna da bakalım diye nile gittim hahaha
Doktor da yazık tamam bakalım.diyordu
Hiç birinde hiç bi şey çıkmadı:)
Süre yarıştırma işini kimileri çıkıyor ya 5 ayda bi şey mi oo şu kadar bekledim biz ölelim o zaman ne acele ediyorsun filan diyor diye önden önlem aldımBen o dogru yola girmesini 3,5 sene beklemis biri olarak(süre yarıstırmıyorm 7 sene bekleyen de vardır)
30 yasında 5 ayda strese girilecek bisey olmadıgını söylemek isterim.
Henüz keyfi gelmemistir.
Cocugu yapan beyin aslında.
Klise ama kafadan attıgın anda geliyor.
Yoksa biyerlerde takılıyor .
Bence yat uyuSüre yarıştırma işini kimileri çıkıyor ya 5 ayda bi şey mi oo şu kadar bekledim biz ölelim o zaman ne acele ediyorsun filan diyor diye önden önlem aldım
Beynimi rahatlatmam gerektiğine karar verdim ben de. Dediğiniz gibi belki de çok normal ama kafam o hedefe takıldığı için odak noktam hep orda kalıyordu .
En büyük motivasyonum o zatenBence yat uyu
Cocuk cok güzel muhtesem bisey ama uyku da güzel ya:)
Vaktin varken uyu :=)
Ben de çıplaklık kısmından geriliyorum ama sokma kısmını anlamıyorsun bile yani şöyle diyim Penis girse daha çok anlarsınEliyle açıp incelese bile çok umrumda değil de bu sokma işleri beni biraz geriyor
Sadece ucunu sokuyorsa ama biraz cesaretlenebilirim
Günümü aydınlattınız valla içten içe bi cesaretlendimBen de çıplaklık kısmından geriliyorum ama sokma kısmını anlamıyorsun bile yani şöyle diyim Penis girse daha çok anlarsınfışkkk diye kayıveriyor
Korkma canım ben senden daha çok korkuyordum emin ol doktorun kapısında beklerken fenalaşcaktım o derece şuan regl olsam da gitsem bi daha baksa klomene başlasam diye gün sayıyorumGünümü aydınlattınız valla içten içe bi cesaretlendim
Bi yerden sonra alışkanlık yapıyor yaniKorkma canım ben senden daha çok korkuyordum emin ol doktorun kapısında beklerken fenalaşcaktım o derece şuan regl olsam da gitsem bi daha baksa klomene başlasam diye gün sayıyorum
Kesinlikle bu muymuş diyorsunBi yerden sonra alışkanlık yapıyor yani
Konuya nereden gireceğimi bilemedim, yazdığın her şeyi ben de yaşadım çünkü. 29 yaşındayım, 2 senedir istiyoruz. Ilk 3 ay daha yeni başladık olur diyorsun, 6 ay olunca bir şeyleri yanlış mı yapıyorum demeye başlıyorsun, 6 aydan sonra niye olmuyor diye kafana takmaya başlıyorsun. Bence anormal bir sey değil bebek isteyen herkes hemen olsun istiyor, beklemek zor geliyor. 1 yıl beklemek gerektiği doğru, yani kadın doğuma da gitsen 1 yıl dolunca gel diyecek. Ama ben 1 yılı doldurup gittiğimde yumurta rezervimin az olduğunu, amh düşük olduğunu, yumurta tembelliği olduğunu öğrendim. Ondan önce de doktora gitmiştim doğru düzgün muayene bile etmeden gönderdiler. Keşke ilk gittigimde 1 yıl oldu deseydim diyorum şimdi.Merhabalar
Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum
Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim
Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım
Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.
Sanırım yine derleşesim geldi.
Onu takip 1 2 ay ettim sonra boşverdim zaten en yüksek olduğu zamanlar daha istekli olduğumuzu düşünüyorum. Benim reglden sonra kısa süre içinde istediğim çok artıyor mesela aynı süre ortalama ovülasyona da denk geliyordur herhalde. Biyolojik gibi düşündüm.Ovülasyon takip etmek büyük stres sebebi bence. Kafayı takmayın derken çocuk düşünme isteme değil, ay yumurtladım sevişmem lazım, şu pozisyonda olması lazım, yarım saat uzanmam lazım, bacaklarımı dikmem lazım vs kast ediliyor bence. Bunlar stres sebebi hep.
Umarım en kısa zamanda hamile kalırsınız.Konuya nereden gireceğimi bilemedim, yazdığın her şeyi ben de yaşadım çünkü. 29 yaşındayım, 2 senedir istiyoruz. Ilk 3 ay daha yeni başladık olur diyorsun, 6 ay olunca bir şeyleri yanlış mı yapıyorum demeye başlıyorsun, 6 aydan sonra niye olmuyor diye kafana takmaya başlıyorsun. Bence anormal bir sey değil bebek isteyen herkes hemen olsun istiyor, beklemek zor geliyor. 1 yıl beklemek gerektiği doğru, yani kadın doğuma da gitsen 1 yıl dolunca gel diyecek. Ama ben 1 yılı doldurup gittiğimde yumurta rezervimin az olduğunu, amh düşük olduğunu, yumurta tembelliği olduğunu öğrendim. Ondan önce de doktora gitmiştim doğru düzgün muayene bile etmeden gönderdiler. Keşke ilk gittigimde 1 yıl oldu deseydim diyorum şimdi.
Neyse şu an eskisi kadar kafama takmıyorum. Tüp bebek tedavisine başladık, yakında transferim var. Tutar mı tutmaz mı diye düşünmemeye çalışıyorum. Önceki kontrollerinizde her sey normal göründüyse bekleyebilirsiniz. Ama insanı en çok yıpratan şeyin stres olduğunu unutmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?