Çocuk meselesi

Deliler gibi neden korkuyosunuz ?
Ben de 5 ay sonra hamile kaldım. Önce doktora gittim doktor rahim , yumurtalıklar ,kan tahlilleri her şeyi kontrol etti her şey normaldi ama olmuyodu. Yumurtladigim günü catladigi günü biliyodum bana olmuyodu. Tam dedik arrik eşim de bi doktora görünsün diye ve o ay hamile kaldım. Aslında en beklentisiz olduğum ay hamilelik gerçekleşti ve stressiz olmakla çok ilgili olduğunu düşünüyorum. O ayı degerlendiremedigimizi düşünüyodum çünkü eşimin nöbeti vardı derken sonraki ay deneriz diyip sıfır beklentiyle ay sonuna geliyoduk ki benim kronik bi mide problemim vardı ilaç kullanacaktim . Mümkün değil ama yine de kullanmadan önce bi test yaptım. Hayaletten de öte sadece gönül gözü açık olanların görebileceği bi çizgi gördüm kalp atisim hızlandı deli gibi ağladım güldüm dizlerimin bağı çözüldü. 5 gün üst üste test yaptım .
Beklenti içinde olduğum tüm aylar hem eşim hem ben çok mekanik bilimsel bi halde yapiyoduk. Bu çok yanlış yani insan kendini bebeğe endeksleyince istemsizce oluyo ama yanlış. Akışa bırakın ama kontrollerinizi olduktan sonra

Bir yasin genç. İki korona var doktor için bı sene bekle. Üç doktora gidince eşin sperm testi versin. Senin yumurtanın kaliteli olması yetmiyor çünkü. Bence bı sene vakit verin kendi haline bırakın.olursa ne âlâ.

Acı eşiğim çok düşüktür benim ya o yüzden korkuyorum
İşin ucunda ölüm yok onu biliyorum ama kan verirken canım acıdı diye bayılmış bir insanım
Ödleğim daha doğrusu
Yine de geçen haftalarda cesaret edip gittim doktora. Herhalde ödüm kopuyor diye ya da reglim diye vajinal muayene yapmadı. Kan testi verdim sadece onda da prolaktin hormonum olması gerekenden yüksek çıktı. Ona dair tedavi görüyorum. Bu aralar çocuğa dair beklentim yok zaten.

Stresin de çok büyük rol oynadığını bu konuda öğrendim. O yüzden kafamı olabildiğince başka işlere yoruyorum. Daha 1 yıla epey bir vakit var zaten. Hem de kilo vermiş olurum diye planladım.

Vajinal muayene olmadım ama en azından doktora gidebilme cesaretini gösterebildim
2 ay sonra tekrar kontrolüm var
o zaman kaçamam herhalde

Beklenti prolaktini yukseltiyo hayıt tohumu düşürmede çok etkili deneyebilirsiniz. Ayrıca vajinal muayene iğne olmak kan vermek kadar bile acılı değil hiç acılı değil.

Beklenti prolaktini yukseltiyo hayıt tohumu düşürmede çok etkili deneyebilirsiniz. Ayrıca vajinal muayene iğne olmak kan vermek kadar bile acılı değil hiç acılı değil.
Benim ara ara öyle yükseliyor nedense
Bekarken de yine yüksek çıktığı olmuştu regl olamıyordum filan
Şimdilik ilaç tedavisi görüyorum ve 2 ay sonra randevum var
İlaç ve dediğiniz bitki aynı anda kullanılıyor mu bilmiyorum

Araştırın isterseniz zararlı bişey değil zaten.

Kaza diye bahsedenler kondomu iliskinin basinsa degil sonunda takip kondoma suc bulanlar veya geri cekilmeyi korunma yontemi sananlar vs

Prolaktin hormonunun yuksek olmasi bildigim kadari ile hamile kalmayi zorlaştırıyor. Süt hormonu, süt korur olayi varya. Imkansizlastirmaz ama zorlastirir. Sanirim ilac vermistir D... ile baslayan.

Kafanizi baska seylere yormak en guzeli. Ben bebege yogunlasinca 4 ay tek cizgi gordum. Sonra esimin memleketine gittim bu ay nasilsa olmayacak diye salladim. Eve dondukten 2 gun sonra hamile oldugumu ogrendim

Vajinal muayene olmadım ama en azından doktora gidebilme cesaretini gösterebildim
2 ay sonra tekrar kontrolüm var
o zaman kaçamam herhalde
size tavsiyem hsg çektirin , eşiniz spermiogram testi versin , siz amh ve hormon testleri verin içiniz rahatlasın , çok istiyorsanız boşa zaman harcamamış olursunuz . Benimde 6 ay olmadı diye gittim , yok yumurta takibi cart curt derken 9 ay oldu... Sonunda hsg çektirdim iki tüpüm kapalı çıktı... Bilseydim en başında yaptırırdım tüm testleri...

Evet o bahsedilen ilacı kullanıyorum. 2 ay kullanmam gerekiyormuş. 2 ay sonra tekrar kontrole gideceğim belki o zaman farklı tetkikler de yapar. Şimdilik çok düzenli regl olduğum için ve prolaktin zaten yüksek çıktığı için ekstra bir şeyler yapmadı.

Sonuç olarak bebek düşünce gücüyle yapılmıyormuş onu öğrendim

Bakalım artık. Doktorun istemesi gerekmez mi öyle tetkikleri?
Bana işine karışmak gibi geliyor diğer türlüsü doğrusu.

Belki 2 ay sonra kontrole gidince başka tetkikler de yapacaktır.
O zaman çok beklemek istemediğimizi yine belirtirim.

Size katılıyorum.. evleneli 2yil olacak.. ilk yıl zaten eşimde bende çocuk düşünmüyorduk.sonra düşünmeye başladık ama ,korona bitince yapmaya karar verdik.tabi Allah nasip kısmet ederse. O zamana kadarda kilo vermeye çalışacağım.suanda 55kgyim 49-48Lere dusebilirsem,benim için daha iyi olacak...
Dediğiniz gibi hamilelikte koronadan dolayi kafam rahat yürüyuse bile çıkamam,her ay hastane vs derken korku içinde olmak istemiyorum..

bu işin yarısından fazlası psıkolojık eşimle korunmayı bıraktık ilk aydan hamıle kalırım sandım çevremde herkes kolay kalmıştı aileden.Arkadaşlrdan duyduğum vardı ugrasanlar tüp bebek tedavılerı vs bekardım onların çok istisnai grup oldugunu düşünürdüm aslında.İlk ay olmadı ok dedik olabılır ikinci ay olmadı bende panik başladı her ay olmadığında doktora gittim testler kontroller hıc sorun yok ama her ay olmaması benı ıyıce geriyordu psıkolojımıde alt ust ettı.1yıl normaldi ama bukadar da zor olmaması lazımdı .İstemeden hamile kalanlar varken bizim neden olmuyordu ki?Kendimi çok yıprattım psikolojımı bozdum desem yeridir.1yıl dolmadna rahim filmi cekıldım 2defa ılac catlatma ıgnesı denedım yok yok yıne olmuyor.Fit bir vucudum vardı stresten bu surecte 10kg aldımcunku yemekten mutlu oluyordum sadece.Kendimi guzel bulmadım kadınlığımı sorguladım .Doğurgan olmayışımı!!ahh ne büyük hatalar ne büyük pişmanlık yapma bunu lütfen!!sorun arama stres olma .Tadını çıkar sevişmenin bırak çocuk olması gerektıgı zamanda olacaktır o yumurtlama testlerını bıle yapma daha cok strese sokuyor telefon uygulamalarından takıp etme zaten doğru da degıl..Benim nasıl mı oldu??Dağılmış bir zamanımda tüp bebek tedavısıne karar verdık en ıyı prof baktı sebepsiz infertily gecıyordu zaten..Ama psikolojık olarak cok rahatlamıstım ılk denemede tuttu çok şükür ama gecmıste kendıme ezıyetlerım yazıkşimdiki aklım olsaydı asla sorun aramaz dert etmezdim belki kendiliğinden olurdu ozaman.Şimdi söz verdim 2.çocuk ıcın asla kendımı kasmayacam

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
İnşallah o kadar kendimi dağıtmadan olur bakalım
Çok takmamaya çalışıyorum
Ama pembe dili düşünme olayına dönüyor ara ara tabi
İnsan düşünmemek isterken daha düşünür oluyor bazen
Kilo verecektim sözde 2 aya yakın oldu 1 2 verdim ama sonra aldım
Gerçi dikkat de etmedim öyle doğrusu
Bu ayın sonunda kontrolüm var kadın doğumda süt hormonum yüksekmiş
Onun tedavisini oluyorum şu an
Belki beklenmedik bir şekilde olur
Ama insan regl olma zamanları bi beklenti içine düşüyor ister istemez

Hamileli tarafa da konu açtım ama orada in cin top oynuyor sanırım
Aynı konudan bin tane açan bir manyak olmak istemiyorum
Şu ana kadar akıl sağlığımı korudum ama regl günüm yaklaştıkça kafamı dağıtamıyorum resmen
Sürekli bir acaba acaba haline geçtim
Bu evde olma işi beni çocuk düşünme konusunda çok bozdu sanırım
Gerçekten çocuk isterken bu konuyu düşünmemeyi nasıl başarıyorsunuz?
Sabırsız karakterim kafamı rahat bırakmıyor
Özellikle de yaklaşınca aşırı beklentiye girdim ben ya
Bu zamana kadar iyi geçirmiştim kendime göre
Bu ara bi haller oldu
Dışardan görsem kendimi sana yazıklar olsun derdim o derece

Bence düşünmemek mümkün degil
Kim ne derse desin bu durumda düşünüyor ve olana kadar böyle olacak
Ancak olunca düşünmeyeceksin
Sen elinden geleni yap fiziksel sorun varsa doktorla halledin gerisi Allah'ın takdiri.

Bu son günlere kadar çok iyi idare ettim bence
Kaç puzzle bitirdim bilemezsin
Hiç kendimi boş bırakmadım
İş olsa işe filan giderdim fırsatım olmazdı belki
Şimdi hep evdeyiz
Ne kadar düşünmemeye çalışsam şu ara sıyırmış durumdayım

Henüz ikisine dair de bir belirtim yok
Ama elim yüreğimde bekliyorum resmen acaba diye
Reglime de 2 gün kaldı
Ya herru ya merru herhalde artık
Tek umudum prolaktin tedavisi görüyorum ona rağmen göğüslerim büyüdü ve hassaslaştı yine
Tabi bu kadar erken olur mu bilmiyorum

Zaten düşünme denilince düşünmüyor degiliz ben bunada ayar oluyordum
Benim Kendi yaş takıntım vardi hep içimde acaba vardı ama reglim vs duzenli idi sıkıntım yokti
Ben ilk aydan beri istediğim için hic korunmadim çünkü korunmadigi halde olmayan çok kişi vardı korunma riskine hiç girmedim duzenli regl oluyordum heray regli takip ediyordum artik sapik gibi olmuştum işyerinde hatta tuvalete gidiyordum sürekli
Sonra üstüne görmeyi forumda duymuştum
Hafif lekelenme olsa AA üstüne mi gördüm dedim sonra baktım adet
Ay nelerneler
Vakti saatinden once gelmiyor
Ama ben tedaviye erken basladim ikinci ayında gittim doktora
Doktorda sasiyordu sorun göremeyince
Sonra rahimfilmi sonrası hep ihtimal artıyor dediler ve ben rahim filmi sonrası hamile kaldim

Ben de aylarca boşa beklemeyeyim diye 2 ay önce gittim doktora prolaktin hormonum yüksekti
Hormon tedavisi görüyorum
Geçen ay çok normaldi her şey ama bu ay göğüslerimi tutamıyorum resmen ayrı bir boyuta geçtiler
Bu ay regl olduğumda doktora gitmem gerekiyor
Ben de hep düzenli olurum
Prolaktin yüksek çıkınca başka bir şeye bakmadı doktor şimdilik herhalde

Ay çok kötü bir durum ya
Kendime o kadar şaşırıyorum ki
Sanırsın 15 yıldır olmuyor haldeyim
Regl olursam oturup ağlarım diye korkuyorum o derece sıyırdım

Kader inancı olan da bir insanım ama tuhaf biri oldum çıktım

Ayni durundaydim annem kızıyordu bana
Annemin benim 12yil olmamış
Nasıl dayandin dedim
Ben 6ayda delirecektim
Prolaktin zaten stres hormonu stres artikca oda artıyor benimde ilk o yuksekti
Zaten taktikca o yükseliyor vucut kendini hamile saniyor oyuzden memelerin sisiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…