Kendimden bahsettim çünkü kendimle ilgili şeyleri biliyorum. Doktora gittim dediğim de bilmem kaç yıl önceydi. Çocuk sahibi olma amaçlo doktora gitmedim henüz. Doğru zamanda yapınca olmaması ihtimal dahili mi onu merak ettim başkalarının hikayelerini dinlemek istedim.Hep kendinizden bahsetmissiniz , esinizin sperm sayisi nasil ? Sorun eşinizde olabilir , o gitti mi doktora?
Öyle miymişOnu takip 1 2 ay ettim sonra boşverdim zaten en yüksek olduğu zamanlar daha istekli olduğumuzu düşünüyorum. Benim reglden sonra kısa süre içinde istediğim çok artıyor mesela aynı süre ortalama ovülasyona da denk geliyordur herhalde. Biyolojik gibi düşündüm.
Dün yeni olarak hemen yıkanmamalıymışım onu öğrendim. Başka da bilgi tutmamaya çalışacağım aklımda. Akışına bırakmaya karar verdim kendimi
Ben de soluğu tuvalette banyoda alırım ama kolay olmayınca almamak gerekiyormuşÖyle miymişben hangi ilişkide hamile kaldım tam bilmiyorum ama hep hemen tuvalete girerim ama hep hayırlı zamanda sizi fazla bekletmeden, üzmeden sağlıkla gelsin inşallah
Kendimden bahsettim çünkü kendimle ilgili şeyleri biliyorum. Doktora gittim dediğim de bilmem kaç yıl önceydi. Çocuk sahibi olma amaçlo doktora gitmedim henüz. Doğru zamanda yapınca olmaması ihtimal dahili mi onu merak ettim başkalarının hikayelerini dinlemek istedim.
Henüz olmuyor diye tedavi veya muayene olmak için (iki taraflı söylüyorum bunu) erken olduğunu düşünüyorum sonuçta. Ben abartıyorum tabi ki ama 5 ay yani altı üstü. Eşimin değerlerihe dair bir fikrimiz yok henüz benim değerlerim için de yok aslında
İşte tam da o aşamada alttan muayene korkum giriyor devreyeBen yakin zamanda doktora gittiniz diye anlamisim , ikiniz de muayene olmadan sorun var mi yok mu anlamak mumkun değil tabi , gercekten cok istiyorsanız ben sizin yerinizde olsam gider doktora kontrollerimi yaparim esimi de gotururum bir doktora
Plan program hak getire bundan sonra ✌Benim aile hekimim yanlış hatırlamıyorsam 6 ay denedikten sonra doktora gidebilirsin demişti bana. Bir de biz ilaç tedavisi gördük ve sizin gibi çok planlı programlı ilerliyorduk. En sonunda eşime "bu ne ya hu sanki ödev yapar gibi sevişiyoruz bugünden tezi yok normale dönüyoruz" dediğim ay hamile kaldım
Neden korkuyorsunuz demeyecegim duydum burda kadinlar korkuyormus , ama cinsel hayati olan her kadin zaten her sene muayeneye gitmek zorunda, bunu bir saglik gerekliligi olarak görünİşte tam da o aşamada alttan muayene korkum giriyor devreye
Galibaİşin sırrı ne biliyor musun?
İstememek
Hayırlısı olsun
Biliyorum da malum korku insanı mantıktan uzaklaştırıyorNeden korkuyorsunuz demeyecegim duydum burda kadinlar korkuyormus , ama cinsel hayati olan her kadin zaten her sene muayeneye gitmek zorunda, bunu bir saglik gerekliligi olarak görün
Bende bir sorun yoktu 2 yıl önce tabi ama sadece düzenli regl olurum bi ona kefilim şimdi.Sende bir sorun yoksa, adetlerin duzenliyse bir de esin gitsin doktora.
Bizim 1 yil kadar olmamisti meger esimin sperm sayisi dusukmus
Belki bizlerin böyle hiçbir şey yokken olmuyor olması beynimizle alakalıdır düşünmüyorken düşünüyor bulmaİyi akşamlar canımSenin durumunla durumum aynı sayılır 1.5 yıllık evliyim, ilk bir sene korunduk ama sadece geri çekilme yöntemiyle milletin o “kazara” dediği olay olsa gayet güzel olurdu yani 1 sene sonra sonra ilk denemizde hamile kaldım. Doktora gidemeden adet oldum kimyasal gebelikmiş. 1 yılımın nasıl geçtiğini anlattım son 6 aya gelince kimyasaldan dolayı 3 ay yine “korunduk” son 3 aydır da gayet rutin bir şekilde deniyoruz ama olmadı.
Eşimin sprem testi gayet güzel, ben çok düzenli adet olurum ne bir kist geçmişim var ne de başka bir şey, doktor her şey süper demiştigayet sağlıklıyız yani (kendimize göre) ama olmuyor olmuyor olmuyor
Sağlık problemin yok ama psikolojik olarak bu kadar düşünürsen 5 degil 5 yıl bile olmayabilir evlenirken 1 yıl kesinlikle yapmam diyordum 10 gün sonunda esim korumaktan hoşlanmamış olsa gerek hemen olacak degil ya korunmayalim dedi bende öyle düşündüm hemen olmaz derken 2. Ay hamile olduğunu öğrendim sonra 3 yaşına geldi tam zamanı dedik 2. Bebeği istedik tabi nasılsa hemen oluyor ya biz okadar emin bişekilde bekledik ve adet oldum 2. Ay 3. Ay 4.Ay derken bebek olmuyordu sonra 5. Ay adetim gecikti iste dedik oldu test yaptim 2 çizgiyi gördük sonra o gecenin sabahı lekelenme ve müthiş bi ağrı ile düşük yaptim tam 39gunde sona erdi düşük sonra yine denedik ama bu sefer vazgeçmiştim o ağrı cok kotu bişeydi korkmuştum yok dedim vardır bi zamanı esim bile anlamıştı istekli olmadığımi düşünmeyi bırakmıştım acaba olacakmı diye düşünmüyordum 2 ay sonra yine geciktim vee cok sukur saglikla tutundu bana tek diyeceğim sey DUSUNMEMerhabalar
Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum
Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim
Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım
Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.
Sanırım yine derleşesim geldi.
Korunurken hamile kalma işinin ben artık çocuk doğurmanın şanından olduğunu düşünüyorum zaten. Ha çok da dikkat etmiyorsundur zaten olur. Ama ona da insan şok olmaz herhalde.Korunurken hamile kaldim diyenlerin cogu (gercekten kazara hamile kalanlari tenzih ediyorum) salliyorlar.
Eltim 2.cocuk icin deli gibi ugrasti ama kazara oldugunu iddia ediyor misal.
Cocuk konusuna gelince, siz dsha iyisini bilirsiniz ama bence suan hamilelik dusunmek icin cok yanlis bir zaman. Ben 3.5 yasindaki oglum icin bile uzuluyorum ne kadar kotu bir zamana denk geldi, dort duvar arasina hapsoldu diye.
Hamile kalirsaniz en iyi ihtimal ayda bir kontrole gitmeniz gerekiyor ve hastaneye gitmek de insani paranoyak ediyor.
Yok ben illa suan hamile kalmalıyım diyorsaniz ovulasyon testi kullanabilirsiniz. Dediginiz gibi 1 sene dolmadan bir sey yapmıyorlar. Muayene olarak da bende smear testi alip, vajinal usg yapmisti doktorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?