Çocuk meselesi

Ay benim 6 ay doldu nerelere gideceğim acaba sıyırmadan
Ee hormon tedavisine rağmen yine arttıysa bu ben ayvayı yedim herhalde
Neyle düşüreceğiz
Ben de sanıyorum ki belki hamileyimdir ondan ilaca rağmen artmıştır

Hamile olunca da direkt o artıyor
İlk doktora gittiğimde bana onun düşmesi icin hap verdi haftada ikikez kullaniyorsun

Allah enkisa zamanda verir inşallah
Cidden çok güzel birşey
Şuan anayani beşiğinde yatıyor
Ki benim bebek kolik çıktı okadar ağlıyor mahvediyor beni uykusuzluktan basım çatlıyor
Çok küçük olmasına ragmen gizli gizli gulumsemeleri herşeye bedel

Hamile olunca da direkt o artıyor
İlk doktora gittiğimde bana onun düşmesi icin hap verdi haftada ikikez kullaniyorsun
Kullanıyorum işte 2 aydır ben de o ilacı
Geçen ay çok düzgündü hatta olması gerekenden bile küçüktü bence göğüslerim
Bu ay aldılar başlarını gidiyorlar
Regl olmama 2 gün var
Bir yanım evet hamileyim ondan böyle diyor diğer yanım da regl belirtim var mı diye resmen yüreğim ağzımda korkuyla bekliyor

Etrafa da bu düşündüklerimi açmak istemiyorum bu 6 ayda delirdi diyecekler
Bir de biri çıkacak ohoo daha erken filan diyecek durduk yere birine sinir olacağım
Erken olduğunu düşünmüyorum artık hafiften bir panik haline gireceğim bu ay da olmazsa
Ayrıca erken bile olsa bu hislerimin geçmesini sağlamıyor yani
Bunun tesellisi nasıl olur onu da bilemiyorum gerçi

İnşallah hamilesindir
Benim de hamilelik ilk belirtin meme hassasiyeti oldu taş gibi oluyor dokunamiyorsun

Yaa maşallah ne güzel siz kavuşmuşsunuz
Umarım biz de en kısa zamanda bu duyguları yaşarız eşimle
Gözüm doldu bak hayal edince

Bir de ben o kadar olgun bir insandırım ki bu halimi kime söylesem ağzı açık kalır
Hoş benim bile kendime ağzım açık kalıyor
Başkası olsa ne akıllar verirdim şimdi hey gidi

Bende öyleydim kimseye anlatmadim sadece annemle dertlesiyordum en iyi o anlıyordu
Birde burada forumda paylaştım
Burayi bebek sayesinde keşfettim
Olacak sizinde inanin
Tedaviye baslamissiniz gerisi takdiri ilahi
Bol bol dua edin en hayirli en kısa zamanda gelsin inşallah

Ben anneme de anlatamıyorum
En sevdiği tavsiye kafanı ona takma
Sonra bana sinir basıyor
Mümkün mü bu yani?
Takma da nasıl takmayayım?
Taşa duvara anlatsam o da takma der

Alacağım bana kalsa da eczacıdan utanıyorum artık
Daha önceki yine kendimi hamile sandığım 153234 ayda almıştım
Yoktu bir şey
Bu ay da almadan totem yapayım dedim

Ayni benn.Eczaci ben demeden veriyodu bir ara erken olani,kaset olani ne varsa topluyodum eve getiriyodum sirayla yapiyodum prolaktin yuksekligi de geciktirebilir regli ama benim hep yuksekti.Hep gecikirdi.

Ayni benn.Eczaci ben demeden veriyodu bir ara erken olani,kaset olani ne varsa topluyodum eve getiriyodum sirayla yapiyodum prolaktin yuksekligi de geciktirebilir regli ama benim hep yuksekti.Hep gecikirdi.
Eczacıyla o seviyede ilişki istemiyorum işte
Zaten kimselere anlatamıyorum ya
Bir ara acaba toplu sipariş filan mı versem diye düşünmedim değil ama hem eczacıyı da görmezdim yani
Kocam delirdiğimi sanacak diye korkuyorum

Prolaktin tedavisi gördünüz mü?
Ona rağmen de yüksek kaldı mı yani?

Benim 6. ay denemesinde oldu onu söyleyip daha birkaç saat önce bu tip bir konuya yazdığımın bir kısmını aşağıya kopyalayayım :

Biliyorum bunu duyması çok gıcık ama gerçekten biraz olsun ucunu bırakmak gerekiyor. Bu tip konulara bunu yazıyorum. 39 yaşımda doğurdum. Olmazsa tedavi denemeyecektik ve hatta birkaç ay deneyip denemeyi de bırakacaktık. Düşün artık zamanla yarışıyor duygusunu. Veee hamile kaldığım ay tabi ki tek gözden çıkardığım, iş gezisindeyken yumurtlama tarihi kaçtığı için koyverdiğim, bir de üstüne free shoptan aldığım bir dolu içki ve sigarayı denediğimiz haftaya sahip aydı. Eylem günü bir de griptim. Ondan 2 ay önce yaşadığım düşükte de hamilelik aylar önceden zor bela ayarladığımız yurtdışı tatili arifesinde olmuştu zaten o da diken üstünde geçmişti sağolsun. Bu kehanet mi lanet mi hayatın kumarı mı bilmem ama seviyor bebeler beklenmedikleri zaman gelmeyi. Sanki bugün yarın hamile kalacakmış gibi işin zor taraflarını düşünürseniz belki rahatlarsınız. Çünkü tüm klişeler doğru : bir bardak kahveyi sıcakken içmek ya da eşinizle aynı anda yemek yemek mümkün olmayacak hele seyahat falan... Dur hazır çocuk yokken şunu da yapalım bunu da deneyelim deyin, hatta masraf yapın, bakalım limon sıkmaya biri gelecek mi

Yani ters psikoloji uygularsan aklını başka yöne çevirmen kolay olur, ben planlayarak yapamadım ama doğru olduğunu teyid ettim.

6. ay şansı vardır belki
Ben de bu ay enerji işine gireyim çok inanayım olduğuna dedim
Normalde hep tereddütlü olurdum acaba diye
Bu ay şu son bir iki güne kadar inancım çok yüksekti
Şimdiyse panik ve korku arası bir yerdeyim
Resmen duygusal olarak kendimi güçlü tutamıyorum

Bu ay tutacağına inanıyorum ama tutmazsa gelecek ay da istemeyeyim bakalım
Hatta pahalı şeyler mi alsam çocuk olursa kesin sıkışırız çünkü

Aynen kafaya takma diyorsun da nasıl takmayacağım onu söylemiyorsun! diye kızardım içimden insanlara.

İlk bebeğimden sonra beş yıl ikinci bebek için uğraştık. Yıpratıcı bir süreçti. Hiç öyle aman bir tane var, niye olmuyor diye üzülmeyelim durumu olmuyor. Deli gibi istiyorsun ve sonuç her ay hüsran oluyor.

Eşim sperm testi verdiği ve kadın doğum doktorları raporu olumsuz yorumlamadığı halde ben ancak eşim varikosel ameliyatı olduktan 3 ay sonra hamile kalabildim. Yani varmış gerçekten bir sebepi.

Bence bir seneyi beklemeden tüm tahlilleri yaptırın. Alıntıladığım arkadaş ayrıntılı olarak yazmış.

Kafaya takma diyenlere de istediğin kadar sinir olabilirsin

Canım bende 26 yaşındayım yaklaşık bi sene önce istemeye başladık ben niyetine girince ilk doktor kontrolüne gittim yumurtalıklarıma bakıldı gayet iyi dendi smear testi istedi doktorum onuda verdim bebek düşünüyosan folikasit kullan deyip bana başlattı buna rağmen 6 7 ay gecti olmayınca bende kafama çok takmıştım her ay acaba bu ay varmı diye hergün ovülasyon testi yapıyodm resmen psikolojim bozulmuştu 9 . Ayda tekrar doktora gittim bi sene zamanı var ama sende bişey yok dedi eşin bi sperm testi versin dedi ben o ay soğan kürüne başladım reglm düzenli olmasına rağmen eşimin testleri gayet iyi düzeydeydi ve o ay hamile kaldım soğan kürünü bi dene istersen

Kimseyle yok yere papaz olmayayım diye kimseye açmıyorum bu konuyu o yüzden
Tavsiyeyi biliyorum çünkü yaa benim hemen olmuştu ya da kafana takma
Sonra mecbur aklıma hep bu gelecek görüşesim gelmeyecek

Bu aya inancım yüksek hala ama olmazsa yine doktor kontrolüm var zaten
Ben delirmek üzereyim bir şeyler yap diyeceğim herhalde

Öyle şeylere çok üşenirim aslında
Daha da sıyırırsam gizli gizli denerim artık mecbur
Çok ilginç hisler içindeyim

Öyle şeylere çok üşenirim aslında
Daha da sıyırırsam gizli gizli denerim artık mecbur
Çok ilginç hisler içindeyim
Ay bende öyleydim gerçekten ama aşırı basit bi yöntem .Çok fazla konuşulmuş sanırım konunun üzerinde bebek olma ihtimali yüksek sanırım

Heyecan iyidir hatta bazen hüzün bile ama orda dur, delirecek korkacak bir yaşın ve koşulların yok maşallah.
Hissediyorsan bu ay olabilir olmadı eli kulağındadır. Her konuda ben de daha mantık ve bilimden yanayımdır ama çoğu arkadaşın da dediği gibi bu konu ters köşe yaşatmak için var adeta. Eskilerin dediği çoğu şeyde de doğruluk payı var yine bizzat yaşadım gördüm, örneğin 'rahim kendini hazırlıyor' dedikleri, hamile kalmadan önceki birkaç ay evvelinden başlayan regl zamanı dengesizlikler, garip lekelenmeler vs. Kürlere şunlara bunlara ben de hep üşendim neyime güveniyorsam...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…