Ay benim 6 ay doldu nerelere gideceğim acaba sıyırmadanAyni durundaydim annem kızıyordu bana
Annemin benim 12yil olmamış
Nasıl dayandin dedim
Ben 6ayda delirecektim
Prolaktin zaten stres hormonu stres artikca oda artıyor benimde ilk o yuksekti
Zaten taktikca o yükseliyor vucut kendini hamile saniyor oyuzden memelerin sisiyor
Hamile olunca da direkt o artıyorAy benim 6 ay doldu nerelere gideceğim acaba sıyırmadan
Ee hormon tedavisine rağmen yine arttıysa bu ben ayvayı yedim herhalde
Neyle düşüreceğiz
Ben de sanıyorum ki belki hamileyimdir ondan ilaca rağmen artmıştır
Allah enkisa zamanda verir inşallahAy benim 6 ay doldu nerelere gideceğim acaba sıyırmadan
Ee hormon tedavisine rağmen yine arttıysa bu ben ayvayı yedim herhalde
Neyle düşüreceğiz
Ben de sanıyorum ki belki hamileyimdir ondan ilaca rağmen artmıştır
Kullanıyorum işte 2 aydır ben de o ilacıHamile olunca da direkt o artıyor
İlk doktora gittiğimde bana onun düşmesi icin hap verdi haftada ikikez kullaniyorsun
İnşallah hamilesindirKullanıyorum işte 2 aydır ben de o ilacı
Geçen ay çok düzgündü hatta olması gerekenden bile küçüktü bence göğüslerim
Bu ay aldılar başlarını gidiyorlar
Regl olmama 2 gün var
Bir yanım evet hamileyim ondan böyle diyor diğer yanım da regl belirtim var mı diye resmen yüreğim ağzımda korkuyla bekliyor
Etrafa da bu düşündüklerimi açmak istemiyorum bu 6 ayda delirdi diyecekler
Bir de biri çıkacak ohoo daha erken filan diyecek durduk yere birine sinir olacağım
Erken olduğunu düşünmüyorum artık hafiften bir panik haline gireceğim bu ay da olmazsa
Ayrıca erken bile olsa bu hislerimin geçmesini sağlamıyor yani
Bunun tesellisi nasıl olur onu da bilemiyorum gerçi
Yaa maşallah ne güzel siz kavuşmuşsunuzAllah enkisa zamanda verir inşallah
Cidden çok güzel birşey
Şuan anayani beşiğinde yatıyor
Ki benim bebek kolik çıktı okadar ağlıyor mahvediyor beni uykusuzluktan basım çatlıyor
Çok küçük olmasına ragmen gizli gizli gulumsemeleri herşeye bedel
Bende öyleydim kimseye anlatmadim sadece annemle dertlesiyordum en iyi o anlıyorduYaa maşallah ne güzel siz kavuşmuşsunuz
Umarım biz de en kısa zamanda bu duyguları yaşarız eşimle
Gözüm doldu bak hayal edince
Bir de ben o kadar olgun bir insandırım ki bu halimi kime söylesem ağzı açık kalır
Hoş benim bile kendime ağzım açık kalıyor
Başkası olsa ne akıllar verirdim şimdi hey gidi
Ben anneme de anlatamıyorumBende öyleydim kimseye anlatmadim sadece annemle dertlesiyordum en iyi o anlıyordu
Birde burada forumda paylaştım
Burayi bebek sayesinde keşfettim
Olacak sizinde inanin
Tedaviye baslamissiniz gerisi takdiri ilahi
Bol bol dua edin en hayirli en kısa zamanda gelsin inşallah
Alacağım bana kalsa da eczacıdan utanıyorum artıkBen olsam çoktannnn erken gebelik testini yapmistim.
Alacağım bana kalsa da eczacıdan utanıyorum artık
Daha önceki yine kendimi hamile sandığım 153234 ayda almıştım
Yoktu bir şey
Bu ay da almadan totem yapayım dedim
Eczacıyla o seviyede ilişki istemiyorum işteAyni benn.Eczaci ben demeden veriyodu bir araerken olani,kaset olani ne varsa topluyodum eve getiriyodum sirayla yapiyodum prolaktin yuksekligi de geciktirebilir regli ama benim hep yuksekti.Hep gecikirdi.
6. ay şansı vardır belkiBenim 6. ay denemesinde oldu onu söyleyip daha birkaç saat önce bu tip bir konuya yazdığımın bir kısmını aşağıya kopyalayayım :
Biliyorum bunu duyması çok gıcık ama gerçekten biraz olsun ucunu bırakmak gerekiyor. Bu tip konulara bunu yazıyorum. 39 yaşımda doğurdum. Olmazsa tedavi denemeyecektik ve hatta birkaç ay deneyip denemeyi de bırakacaktık. Düşün artık zamanla yarışıyor duygusunu. Veee hamile kaldığım ay tabi ki tek gözden çıkardığım, iş gezisindeyken yumurtlama tarihi kaçtığı için koyverdiğim, bir de üstüne free shoptan aldığım bir dolu içki ve sigarayı denediğimiz haftaya sahip aydı. Eylem günü bir de griptim. Ondan 2 ay önce yaşadığım düşükte de hamilelik aylar önceden zor bela ayarladığımız yurtdışı tatili arifesinde olmuştu zaten o da diken üstünde geçmişti sağolsun. Bu kehanet mi lanet mi hayatın kumarı mı bilmem ama seviyor bebeler beklenmedikleri zaman gelmeyi. Sanki bugün yarın hamile kalacakmış gibi işin zor taraflarını düşünürseniz belki rahatlarsınız. Çünkü tüm klişeler doğru : bir bardak kahveyi sıcakken içmek ya da eşinizle aynı anda yemek yemek mümkün olmayacak hele seyahat falan... Dur hazır çocuk yokken şunu da yapalım deyin, hatta masraf yapın, bakalım limon sıkmaya biri gelecek mi
Yani ters psikoloji uygularsan aklını başka yöne çevirmen kolay olur, ben planlayarak yapamadım ama doğru olduğunu teyid ettim.
Simdi bu konuda 4.5 yıldir doktor doktor gezen biri olarak önerim şunlar.
Oncelikle doktorlar 1 yıl bekle kendiliginden olmuyorsa diyorlar ama eger sen dogru zaman oldugunu düsunuyorsan ve hemen olsun istiyorsan; doktora bu konuda 5 aydir olmuyor ama ben daha fazla beklemek istemiyorum ve gerekli tetkiklerin yapılmasini istiyorum demelisin.
Oncelikle reglinin 2. Veya 3.gününe kadindogum bölümünden randevu al. Alttan muayene edecek hazirlikli olmalisin. Rahme bakiyor, kalinligina, kist olup olmamasina ,perde gibi ,yapisiklik gibi herhangi bir engel olup olmadigina bakiyor. Ayni günde ac karnina gidersin ve bütün hormon ve vitamin degerlerine baktirirsin. (Doktorlar genelde vitamin degerlerine bakmayi önemsemiyor ama D vitamini kısırlığı diye birsey var ve bir arkadasim 8 yıllik ugrasin sonunda d ve b12 vitamini kullanarak gebe kaldi. ) ayrica esinede baslangic olarak vitamin degerlerine bakilsin.
Eger hersey normalse ya yumurta takibi yapar yada bir terslik varsa tedavi olursunuz.
Malesef doktorlar önce ugrasiyorlar sonra olmayinca birde test yapalim diyorlar ve bosa zaman kaybi oluyor ve stresde cabası. Mesela ben 4.5 yilda 5 kimyasal gebelik yasadim doktorumun daha gecen yıl genetik test yapmak aklina geldi ve pırtilaşma problemim oldugu ortaya cikti.yani cöpe giden 5 gebelik aglama krizleri ,boşa alınan hormonlar harcanan paralar vs.vs.
Sonrasinda baktin hersey normal 3 5 ay daha olmuyorsa esine üroloji bolumune randevu alirsin sperm testi icin.sperm degerlerine bakiliyor ve gerekirse takviye vitamin verirler.
Keciboynuzu özü muz ve bol bol taze sıkılmis havuc suyu sperm kalite ve sayisini arttiriyor.
En onemliside stres yapma stres %100 etkiliyor
Kimseyle yok yere papaz olmayayım diye kimseye açmıyorum bu konuyu o yüzdenAynen kafaya takma diyorsun da nasıl takmayacağım onu söylemiyorsun! diye kızardım içimden insanlara.
İlk bebeğimden sonra beş yıl ikinci bebek için uğraştık. Yıpratıcı bir süreçti. Hiç öyle aman bir tane var, niye olmuyor diye üzülmeyelim durumu olmuyor. Deli gibi istiyorsun ve sonuç her ay hüsran oluyor.
Eşim sperm testi verdiği ve kadın doğum doktorları raporu olumsuz yorumlamadığı halde ben ancak eşim varikosel ameliyatı olduktan 3 ay sonra hamile kalabildim. Yani varmış gerçekten bir sebepi.
Bence bir seneyi beklemeden tüm tahlilleri yaptırın. Alıntıladığım arkadaş ayrıntılı olarak yazmış.
Kafaya takma diyenlere de istediğin kadar sinir olabilirsin
Öyle şeylere çok üşenirim aslındaCanım bende 26 yaşındayım yaklaşık bi sene önce istemeye başladık ben niyetine girince ilk doktor kontrolüne gittim yumurtalıklarıma bakıldı gayet iyi dendi smear testi istedi doktorum onuda verdim bebek düşünüyosan folikasit kullan deyip bana başlattı buna rağmen 6 7 ay gecti olmayınca bende kafama çok takmıştım her ay acaba bu ay varmı diye hergün ovülasyon testi yapıyodm resmen psikolojim bozulmuştu 9 . Ayda tekrar doktora gittim bi sene zamanı var ama sende bişey yok dedi eşin bi sperm testi versin dedi ben o ay soğan kürüne başladım reglm düzenli olmasına rağmen eşimin testleri gayet iyi düzeydeydi ve o ay hamile kaldım soğan kürünü bi dene istersen
Ay bende öyleydim gerçekten ama aşırı basit bi yöntem .Çok fazla konuşulmuş sanırım konunun üzerinde bebek olma ihtimali yüksek sanırımÖyle şeylere çok üşenirim aslında
Daha da sıyırırsam gizli gizli denerim artık mecbur
Çok ilginç hisler içindeyim
Heyecan iyidir hatta bazen hüzün bile ama orda dur, delirecek korkacak bir yaşın ve koşulların yok maşallah.6. ay şansı vardır belki
Ben de bu ay enerji işine gireyim çok inanayım olduğuna dedim
Normalde hep tereddütlü olurdum acaba diye
Bu ay şu son bir iki güne kadar inancım çok yüksekti
Şimdiyse panik ve korku arası bir yerdeyim
Resmen duygusal olarak kendimi güçlü tutamıyorum
Bu ay tutacağına inanıyorum ama tutmazsa gelecek ay da istemeyeyim bakalım
Hatta pahalı şeyler mi alsam çocuk olursa kesin sıkışırız çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?