Kaç yıllık evlisinizEşim çok istiyor ben aksine istemiyorum aslında ama olursa da kısmet uyum sağlarım kafasındayım. Ay bilmiyorum ne olacak strese girdim
Sizin de inşallah olur
Ay ben de şey sorayım mesela nasıl hazır hissediyorsunuz anne olmak için?
Ben çok korkuyorum asla hazır hissedemiyorum ve sanki hiç de hissedemeyecek gibiyim. korkunç bir şey gibi geliyor. Ben ne yapabilirim istemek için
Yanlış anlamayın sakın yargılamak değil gerçekten sordum belki bir püf noktası vardır diyeNe bileyim biz zaten yıllardır beraberiz öyle yeni aşık modunda değiliz. Ben de hep çocukları sevmişimdir. Olsa aradan çıkar iyi olur diye düşünüyorum.
Öyle yana yakıla çocuğum olsun durumunda değilim henüz de olsa iyi olurdan bi dk ya niye olmuyora doğru gidiyorum
Özellikle de benim tek seferde oldu kazara oldu diyenleri görünce bi sorguluyorum yani
Bizim de 2 yıla yaklaşıyor. Son 5 aydır deniyoruz bakalım ne olacakKaç yıllık evlisinizben ilk senesi o kadar istemiyordum ki, birisi çocuk var mı deyince ya size ne yapmayacağım belki diyordum ama sonra eve ve evliliğe alışınca, eşimle birbirimize “eş” olarak bağlanınca, artık kapımızı kapattığımızda iki kişilik bir aile olduğumuzu algıladığımda istemeye ve hazır hissetmeye başladım. Bence kendine zaman ver ama çok de gecikme, çünkü ha deyince olmuyor
Yok niye yanlış anlayayımYanlış anlamayın sakın yargılamak değil gerçekten sordum belki bir püf noktası vardır diye
Siz çocuk seviyorsunuz ne güzel ben hiç öyle değilim ben tahammül edemiyorum
Bence gerçekten umursamamak çok etkili bir şey. Çok duydum o şekilde hamile kalan. Burada da yazmışlar zaten. Ama haklısınız insan bir düşünmeye başlar nasıl yapılır ben de pek bilemiyorum
Bu ay ovülasyon testine başladım, çok mutluyumBu işin sonunda delireceğiz diye endişeleniyorum bazengaipten hamilelik belirtileri
Hadi hayırlısı Allah gönlümüze göre verir inşallahBizim de 2 yıla yaklaşıyor. Son 5 aydır deniyoruz bakalım ne olacak
Ben o işi bıraktım bir ay gün tutturmaya filan çalışıyordum bir ay da sonrası için belirti günü sayıyordum (deli olduğum ifşa olduBu ay ovülasyon testine başladım, çok mutluyumeşim kafayı mı yedin altı üstü bir test ayrıca ne farkedecek o olmadan da olursa olur diyor ama işte istemeye başlayınca ha 1 ay denemişsin ha 10 yıl. Her ay aynı delilik
isteyip olamamayi da istemeyip olmayı da yaşattı kader.Beni neden stres ettin ya
Millet olmasın diye triplere giriyor herhalde dedim artık
Şaka bir yana Allah uzun ömürler versin çocuklarınıza
Daha 3 aycık oldu evleneli o yüzden şuan korkuyorum aslındaKaç yıllık evlisinizben ilk senesi o kadar istemiyordum ki, birisi çocuk var mı deyince ya size ne yapmayacağım belki diyordum ama sonra eve ve evliliğe alışınca, eşimle birbirimize “eş” olarak bağlanınca, artık kapımızı kapattığımızda iki kişilik bir aile olduğumuzu algıladığımda istemeye ve hazır hissetmeye başladım. Bence kendine zaman ver ama çok de gecikme, çünkü ha deyince olmuyor
5 ay normal ve kısa bir süre ben 15 aydır bekliyorum 22 yaşındayım rezervlerim iyi, gel gör ki sorun eşimde bence eşiniz de bi semen testi versin.Merhabalar
Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum
Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim
Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım
Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.
Sanırım yine derleşesim geldi.
Bi de istememeyi deneyeyim bakalım nasıl olacaksa bi puzzle filan alayım bari hiç boş durmamaya çalışayımisteyip olamamayi da istemeyip olmayı da yaşattı kader.
Dedim ya hayatın tadını çıkar işi girgira vur.
Bak sonra deme çocuktan öncesi daha güzelmiş falan biz sevgili tadinda yaşadık ilk yıl.
2. Yil bebek istedik olmadi.
Tedavi şart dedi doktor.
Tedaviyle oldu.
Zaten olması imkansız bizim dedik 2. Hic aklimizda yokken ....
Hayat sürprizlerle dolu.
Yaşamak güzel.
4 yıldır evliyim, ve hiç gebe kalamadım.. Birçok doktora gittim, bir sürü ilaç kullandım.. Yeri geldi yoruldum oluruna bıraktım, sonra yine gittim doktora. Yeri geldi çok ağladım, sonra buralarda geziniken okuduğum soğan suyu kürleri mi dersin, incir havuç kürü mü dersin.. En son süt buharına oturmuştum sanırım. Valla çok şey yaptık yaa. Rabbim galiba dedi ki; Ey kulum ne yaparsan yap doğal yolla olmayacak.. Belki çok istediğimiz için bizi bununla sınadı.. Yine başım gözüm üstüne ondan gelen herşey..Merhabalar
Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum
Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim
Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım
Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.
Sanırım yine derleşesim geldi.
Öyle vallahiBen o işi bıraktım bir ay gün tutturmaya filan çalışıyordum bir ay da sonrası için belirti günü sayıyordum (deli olduğum ifşa oldu) sonra aman dedim olursa olur olmazsa bi şey yok ama regl günü yaklaşınca bu tuzağa düşüyorum yine
Benim tanıdıklarım hep ya ilk geceden ya 2. Aydan kaldılar5 ay normal ve kısa bir süre ben 15 aydır bekliyorum 22 yaşındayım rezervlerim iyi, gel gör ki sorun eşimde bence eşiniz de bi semen testi versin.
Benim tanıdığım çoğu kisi 6,7,8,9,10 ay sonra veya 1 yıl sonra gebe kaldı ben hariç
Sizin gbi korkuyordum bende ama boşa korkuyormusum.Bunu bir düşük kez düşük yaşamış ve cok yakın zamanda da dış gebelik geçirmiş biri olarak söylüyorum kendimizi korkutmanin bir manası yok .Gerçekten acımıyor ki benim de canım çok tatlidir.Bilgiler için teşekkür ederim.
Benim o kadın doğum muayenesinden deliler gibi ödüm kopuyor sırd o yüzden o işi öyle erteliyorum ki. Sadeve çocuk için değil normal bir muayene de olmak isterim aslında ama. Ama iştecanım çok kıymetlidir acı veren her şeyden kaçınıyorum sonsuza kadar
Ben de sanırım ya olmazsa diye korkuyorum ondan ittiriyorum böyle hani hani diye4 yıldır evliyim, ve hiç gebe kalamadım.. Birçok doktora gittim, bir sürü ilaç kullandım.. Yeri geldi yoruldum oluruna bıraktım, sonra yine gittim doktora. Yeri geldi çok ağladım, sonra buralarda geziniken okuduğum soğan suyu kürleri mi dersin, incir havuç kürü mü dersin.. En son süt buharına oturmuştum sanırım. Valla çok şey yaptık yaa. Rabbim galiba dedi ki; Ey kulum ne yaparsan yap doğal yolla olmayacak.. Belki çok istediğimiz için bizi bununla sınadı.. Yine başım gözüm üstüne ondan gelen herşey..
Çevremdeki hamile arkadaşlarımı görüp, sizde yok mu bişey diye sorulduğunda, nasipte ne zaman varsa olur demek, ama aslında olmaması ölüm gibi bişeydi benim için.. SENİN HAMİLE KALMAYA ENGEL BİR DURUMUN YOK. Bunları büyük harflerle yazma sebebim; her doktorun bana aynı şeyi söylemesi :) hatta bi tanesi dedi ki zamana bırak bence daha çok gençsin olur belki. Ne kolay böyle söylemesi.. Gel zaman git zaman, bu böyle olmaz dedim eşime, napıcaz biz ya neden olmuyor neden? Dedik başka çare yok, Tüp bebek..
Evet şimdi transfer olmayı bekliyorum. 4 adet donuk embriyo var, bakalım hangisi can olacak bize. He belki yine olmayacak. Belki on yıl sonra kendiliğimden hamile kalıcam, belki bu hayatımın sınavı.. bilemiyorum..
Ama olmayınca olmuyor işte olmuyor. Olunca da yok korunduk, yok geri çekildi vs her şekilde oluyor ne hikayeler var yeter ki Allah nasip etsin. Bu biraz içimi dökmek gibi oldu okuyan kim varsa hakkını helal etsin. Ama bence olmuyorsa beklemenin mantığı yok yaa.. Ben 4 yıl bekledim olur dediler yolladılar, hani nerde..
Rabbim isteyen herkese, doğru zamanda, anne olmayı hak edenlere, hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin. İçinde de sana konu sahibi, ve bana da
Bak 1 sene olsun beni anlayacaksınDaha 3 aycık oldu evleneli o yüzden şuan korkuyorum aslında
Yani hep en azından 1 sene beklerim sonrasında düşünürüm diyorum ama bilmiyorum bir sürpriz olacak diye de içime bir his geliyor.
Çocuklarla aram öyle pek iyi değildir.
Evcil hayvanım için her türlü fedakarlık yaparım ama konu çocuk olunca beni çok korkutuyor.
Tatlı bebek videolarını bile herkes gibi izleyemiyorum. Ağlayıp zırlamalar geliyor direkt gözümün önüne yüzümü ekşitip atlıyorum videoyu durumum biraz vahim galiba
2 gün sonra ama olmadığına eminim bu ay çünkü test yaptımÖyle vallahibir sonraki adet ne zaman? Delirmecelere kaç gün kaldı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?