Eşine sperm testi yaptırın.maalesef erkek kısırlıpı çok fazla. İnş ondan değildir ama yaptırın içiniz rahat etsinMerhabalar
Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum
Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim
Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım
Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.
Sanırım yine derleşesim geldi.
Ay çok gülerek okudum yazdıklarınızıYaptığım bir salaklığı yazıp yazmamakta tereddütteyim, olduğu gibi yazayım bari, bi faydası olacaksa:
29-30 yaş olunca, biz de denemelere başladıktı, ben biraz "Kontrol bende" bir tipim, 30 yaş tamam hamile kalırım net diye hesaplıyorum o sıra. Evliliğin 3. senesinin içindeyiz, maddiyat oturmuş, evlilik dinamikleri olmuş birbirimizi evilik içinde görmüşüz derken işte sırada bebe.
Düzenli regl olurum, korunmayı bıraktık. Sanırım 3 ay belki 4 ay denedik ama olmadı.
Dedim "Sanırım ben de bizimkiler gibiyim, zor olacak bebeğimiz"... Annem ve babamın 8 sene çocukları olmamış, öyle bir süreç yaşamışlar, sonra tedavi filan, ben olmuşum. Diyorum işte "Herhalde ben de çektim bizimkilere", erken davranayım dedim.
Doktora gittik, doktor baktı etti bende sorun yok eşimde sorun yok iyi hoş, daha 4 ay olmuş-olmamış zaten.
Eski toprak bi doktordu, biraz sordu etti derken benim bir salaklık yaptığım ortaya çıktı: (Bunu yapmayın hanımlar hani kukişinizin ph dengesini de bozarsınız) Ben ilişki sonrası foşur foşur yıkıyorum kukişimi, öyle böyle değil...
Bir rahat yerimde yatıp da hani anladınız işte. 5 dk yatıyorum-yatmıyorum tamam yeter, haldır huldur kukişi yıkamaya.
Bizim o halde bebe olsaymış, survivor bebe olacakmış, o yıkamaya sperm kalırsa zaten aşkolsun.
Doktor bi süre suratıma baktı; "Üni. mezunuydunuz değil mi?" dedi. Utandım "Hı hığ" dedim çekinerek, adam "Üni. okuyup bu kadar cahil kalmak" temalı bi cıks cıks bakışıyla devam etti, "Yabman guzum" tarzı konuştu.
Öyle.
Aynı ay hamile kaldım.
Yani böyle bi ilişki bitti ayağa kalkayım, sileyim, yıkayayım filan olayı yapıyorsanız, işiniz zorlaşıyormuş.
Yazayım dedim, pek sanmıyorum ama ben gibi bi aptallık yapan olursa ve bebek istiyorsa, hani faydalansın.
İlişki sonrası uslu uslu yatın-yatık kalın, yıkayacağım diye şey etmeyin. :)
Bana geçmişimi hatırlattın. Ne para dokmustum ovulasyon testlerine.Ben o işi bıraktım bir ay gün tutturmaya filan çalışıyordum bir ay da sonrası için belirti günü sayıyordum (deli olduğum ifşa oldu) sonra aman dedim olursa olur olmazsa bi şey yok ama regl günü yaklaşınca bu tuzağa düşüyorum yine
Sabunlu bir yıkamadan mı bahsediyorsunuz yoksa normal suyla da mı yıkamayalımYaptığım bir salaklığı yazıp yazmamakta tereddütteyim, olduğu gibi yazayım bari, bi faydası olacaksa:
29-30 yaş olunca, biz de denemelere başladıktı, ben biraz "Kontrol bende" bir tipim, 30 yaş tamam hamile kalırım net diye hesaplıyorum o sıra. Evliliğin 3. senesinin içindeyiz, maddiyat oturmuş, evlilik dinamikleri olmuş birbirimizi evilik içinde görmüşüz derken işte sırada bebe.
Düzenli regl olurum, korunmayı bıraktık. Sanırım 3 ay belki 4 ay denedik ama olmadı.
Dedim "Sanırım ben de bizimkiler gibiyim, zor olacak bebeğimiz"... Annem ve babamın 8 sene çocukları olmamış, öyle bir süreç yaşamışlar, sonra tedavi filan, ben olmuşum. Diyorum işte "Herhalde ben de çektim bizimkilere", erken davranayım dedim.
Doktora gittik, doktor baktı etti bende sorun yok eşimde sorun yok iyi hoş, daha 4 ay olmuş-olmamış zaten.
Eski toprak bi doktordu, biraz sordu etti derken benim bir salaklık yaptığım ortaya çıktı: (Bunu yapmayın hanımlar hani kukişinizin ph dengesini de bozarsınız) Ben ilişki sonrası foşur foşur yıkıyorum kukişimi, öyle böyle değil...
Bir rahat yerimde yatıp da hani anladınız işte. 5 dk yatıyorum-yatmıyorum tamam yeter, haldır huldur kukişi yıkamaya.
Bizim o halde bebe olsaymış, survivor bebe olacakmış, o yıkamaya sperm kalırsa zaten aşkolsun.
Doktor bi süre suratıma baktı; "Üni. mezunuydunuz değil mi?" dedi. Utandım "Hı hığ" dedim çekinerek, adam "Üni. okuyup bu kadar cahil kalmak" temalı bi cıks cıks bakışıyla devam etti, "Yabman guzum" tarzı konuştu.
Öyle.
Aynı ay hamile kaldım.
Yani böyle bi ilişki bitti ayağa kalkayım, sileyim, yıkayayım filan olayı yapıyorsanız, işiniz zorlaşıyormuş.
Yazayım dedim, pek sanmıyorum ama ben gibi bi aptallık yapan olursa ve bebek istiyorsa, hani faydalansın.
İlişki sonrası uslu uslu yatın-yatık kalın, yıkayacağım diye şey etmeyin. :)
Sabunlu bir yıkamadan mı bahsediyorsunuz yoksa normal suyla da mı yıkamayalımbenim de ilK işim yıkamak oluyor çünkü
Ay inşallah yaBak 1 sene olsun beni anlayacaksınben de çocukları pek sevmezdim tatlı bile bulmazdım aklım hep gezmekte eğlenmekteydi 1.5 yıllık evliyim o 1 yıl geçince, bir de hemen olmadığını görünce bu sefer çocuk hastası oluyorsun Allahım bana da versin diyorsun
Nereye kadar yatacağım amaYapma, yıkama, yat
Kovalayan mı var arkadaşım, yat uyu işte sabaha kadar elleşmeNereye kadar yatacağım amabunlar hep kontrolcülükten gerçekten ya mesela yat tavsiyesi geldi ya ne kadar yatmalıyım altın sayı ne oluyorum hemen
Yok aslında ama bundan sonra yatıyorum o zamanKovalayan mı var arkadaşım, yat uyu işte sabaha kadar elleşme
Bu sistemi uyguluyorum ben de işte 4 5 aydır henüz bi aksiyon yaşamadın psikolojik olanlar dışında.Yumurtlama zamanlarınızı takip edin az çok anlarsiniz zaten değişimlerden .O dönemde iki günde ilişkiye girin .İlişki sonrasında da hemen kalkmayın .Bu arada doktora gitme konusunda da belli başlı bazi testler var onları kesin yaptırın .Karar verdi iseniz folik asite de başlayabilirsiniz doktorunuza sorun ve gidin gitmekten korkmayın .Mesela doktorlar bizi çok sağlıklı bulup onemsemediler hiçbir zaman ama iki kezkayıp yaşadım ilkinden sonra da araştırılmasını çok istemiştim .İyi bir jinekologa gidersenz sizi yonlendiricektir .
Korkunuzun yersiz olduğunu söyleyebilirim ,çünkü bende çok korkuyordum :)Bu sistemi uyguluyorum ben de işte 4 5 aydır henüz bi aksiyon yaşamadın psikolojik olanlar dışında.
Korkumu aşabilirsem bi doktora görünsem iyi olabilir
Kaskatı kasılır da doktor beni kovarsa diye de korkuyorumKorkunuzun yersiz olduğunu söyleyebilirim ,çünkü bende çok korkuyordum :)
Dayanamayıp test yapmak2 gün sonra ama olmadığına eminim bu ay çünkü test yaptım
Ay tamam daha bana yazma ne kadar deli olduğum ifşa oluyor böyleDayanamayıp test yapmakben de gruba üyeyim
Ben 6 ay önce ilk denememizde hamile kalmıştım ama doktora gidemeden kanama oldu, yani adet oldum buna da kimyasal gebelik diyorlarmış ilk defa duymuştumAy inşallah ya
Yani bazen dusunuyorum minicik bir bebek karnimda filan içim bir garip oluyor duygusallasiyorum sanki.
Galiba ben de normalde çocuk sevmeyip kendi cocuguna bitenler kervanına katılacağım
Siz şuan ne durumdasınız var mı hamilelik?
Yazdıysanız da kaçırmış olabilirim kusura bakmayın
Eşim baskıdaysa herhalde benim yüzümdendirMerhaba2018de evlendim 1ay sonra myom ameliyatı oldum. Doktor bana 6ay içinde hamile kal dedi. Ama kalamadım çok taktım kafaya. Ben de sıkıntı yoktu eşimde ben de kontrol olayım dedi tamam dedim. Onda da sıkıntı yok. 2019kasımda hamile kaldım ama nasıl kaldım aklımdan çıkardım beynimi sürekli kandırdım aman henüz erken zaten diye. Soran oldumu da daha var erken düşünmüyoruz diyodum. Yani gerçekten henüz deneme aşamanız az ve baskı kalkması lazım. Sen baskı altında olmasan bile eşin olabilir o da etkiler. Eşime ne zaman söylenmeyi bıraktım ben de kafadan attım oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?