Çocuk mu? Evmi?

bence kendisine iş bulsun kısa sürede biter ozman kredileri. eğer il merkezi yakınsa gidiş geliş yapabilir...

anne olmak için yaşıda cok müsait. üstünede güzel bi meslegi var.
bence calışsın...

kardesın mımar ama çalışmıyor mu?

hayat akıp gıdıyor,6 sene sonra bos bos evın duvarlarına bakmak var..

yası gençken çocuk sahıbı olmalı..

babane veya annane çocuk bakımında yardımcı olurken,karı koca yıne calısmalı..

ne evden gecsınler,ne çocuktan..

Çalışmayı çok istiyo ama eşi asker oturdukları yer küçük bi kasaba çok güzel bi yer ama nasıl desem ne bir fabrika ne atölye hiç bi şey yok turistlik bi yer o yüzden bol bol restorant ve bar cafe tarzı işletmeler var oralarda garsonluk yapıyım dedi bi cafe yada lokantada ama bunada eşi izin vermedi

merkezede 1,5 saat uzaklıktalar kışın akşam altıdan sonra otobüs yok orada buldu bi iş ama dönüş yolu için çözüm bulamadı en erken mesai çıkış saat 7 taksiylede 80 lira tutuyo gelmesi bi kaç gün gitti ama astarı yüzünü geçti işin

anladığım kadarı ile kardeşin yaşadığı şehirde iş bulamıyor eşi de meslek değiştirmek yada gelirini arttırmak konusunda başka bir fırsata sahip değil 6 sene kıt kanaat geçinmek için gerçekten uzun bir zaman ayrıca bu ödeme nedeni ile çocuk planlarını da ertelemek zorundalar
eğer ki evi satıp krediyi kapatmayı düşünüyorlarsa haksız sayılmazlar ancak 3 yıldır ödedikleri boşa gitmiş değil tabi aldıkları ev 3 sene içinde prim yapmıştır evi sattıktan sonra bir müktar peşinat kalacaktır yanlarına daha rahat ödeyebilcekleri bir ev alabilir yada kirada yaşayabilirler bence önemli olan mal sahibi olmak değil huzurlu ve rafah bir hayat sürmekte çok önemli
gelirlerini arttıracak başka bir yöntem yoksa bu fikir akla en yatkın olanı

İkisi de yetişkin bireyler. Bu onların vereceği bir karar. Ev alırken ne düşündüler ellerine kalacak paranın hesabını yaptılar mı? Çocuk için ne konuşmuşlardı bunlar önemli. Bir de kendisinin çalışma ihtimali var mı? Mimarlık eğer işlerini oturttuysan evden de yürütülebilecek bir meslek sanırım. Mezun olduktan sonra hiç mi çalışmadı?

tabiki çocuk tabiki ! ! !

Bide orada pek kuaförde yok iki tane var sadece kardeşim eşine gidip makyaj ve ağda yapımını öğreneyim antalyada dedi benim yanımda kalıcaktı burda bir kaç içinde kapardı işi sonra dedi gelir yaparım burda ama eşi izin vermiyo

dün yine konuşmuşlar nasıl olucak diye eşide üzülüyo napalım demiş aldık bi kere evi çocuk olmazsada olmasın demiş biz bize yeteriz demiş
ama üzülüyo işte kardeşim de içi gidiyo çocuk diye
beni aradı bugün abla sence evi satalım mı diyo 36 37 yaşından sonra çocuk olurmu diyo

Tek kelmeyle çocuk diyorum...

4 Senelik evliyim ve 10 aylık kızım var.Evlendiğimden beri borç ödüyorum ama halaa bitmedi.
Ev borcu bitse başka şeyler çıkar daha çocuğu olup olmayacağını bile bilmiyor mesela ( Arkadaşım 3 sene bekledi aynı sebeplerden dolayı şu an 5 yıllık evli tüp bebek deniyorlar sürekli )
Rabbim sağlıcakla nasip etsin inaşallah ama dünya işleri bitmez eğerki bebiş istiyorsa hemen başlasın

aslında merkezde çalışıp orada ikamet edenler olabilir. işte tanıdık lazım onada...

kardeşin çalışmazsa zor. bebek olunca masraflar artacak. ama bir taraftan 6 yıl beklemek yaş ilerliyor.

bebek sahibi olurlarsa kredinin vadesini uzatsalar nasıl olur ki? 500 tl ile şimdi de zor geçiniyorlar diyorsun ya...

Eşi askerse uzun süre orada kalacakları da muamma sanırım. Ev almak bana oek mantıklı gelmedi bu şartlarda. Onun yerine bir araba alsalardı da işe araba ile gidip gelseydi keşke. Keşke mesleğini hiç bırakmasaydı.

merhaba öncelikle RAbbim ödeme kolaylığı versin, kısmen aynı durum bizde de mevcut, yani ev aldık kredimiz var hemde 3,500 lira :) ankaradayız ve burada hayat şartları malum vee ikizlerime hamileyim, bir gün olsun ne yapacaz nasıl olacak demedim, çünkü inanıyorum ki onlar bereketiyle gelicek, şimdiden aileler bir çok ihtiyaçlarını aldılar bile biz ev almasaydık karışmazlardı diye düşünüyorum.. yani bir yerden Rabbim rızk veriyor.. ablanda iyi kötü bir iş buldu mu hemen çocuk sahibi olsunlar inşallah çünkü bu duygunun tarifi yok, ne ev alınca ne de evlendiğimde yaşadım bu harika duyguları Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.. el işi gibi bişeler yapsa bir tezgah açsa madem turistik ilgi çekebilir..

Son düzenleme:

Eşi askerse neden ev aldılar ki ya. Lojmanda yaşasınlar. Ben olsam krediyle falan uğraşmazdım o evi elden çıkarmaya bakardım valla. Gençlik bir daha geri gelir mi ya. Tadını çıkaramamışlardır evliliğin 500 lira nedir ki. Eşinin maaşı 3000 var mı? Krediyle beraber evi devredip lojmana yerleşseler. ellerinde gelecek için güzel bir birikim olmuş olur şimdi. Restoranda garsonluk zor bir kadın için kimsenin eşi izin vermezdi diye düşünüyorum. Ama evden gelen parayla kendilerine bir cafe açabilirler turistik bir yerse...

Benim eşim evin kredisini ödemek için yurtdışında çalışıyor ama allah kahretsin ya böyle işi. Bizi babam böyle zor durumda bıraktı ev şartı koştu yoksa ben bu genç yaşımda böyle sıkıntıya girmezdim.

gerçekten lojman daha mantıklıymış... ben atlamışım...

evet dediğiniz gibi tanıdık bulsaydı gidip gelicek çok güzel olurdu ama bulamadı
kredinin yapılandırması için gittiler ama zaten onların ki en uzun vadeymiş daha fazla olmaz dediler
ya aslında bunları ev almakla ilgili gaza getiren dünürlerimiz di siz alın biz destek çıkıcaz siz alın biz peşinet vericez dediler
sürekli ev alın ev alın dediler sonuç bu işte resmen gaza gelip ev aldı eşi

Hayat şartları bizi ne durumlara sokabiliyor. Yıllarca okuyorsun ediyorsun hep güzel gelecek hayalleriyle. 30 yaşında bir mimar olmuşsun ama 500 lirayla iki kişi geçinmeye çalışırken buluyor insan kendini. Böyle zamanlarda çok sinirleniyorum. Ben de mühendisim eşim de. Ama gel gör ki ev alıcaz diye bir yerimizi yırtıyoruz. Bu olmamalıydı emeklerin karşılığı..

En başında nasıl bir plan yaptılar ki.?
Eşi askerse tayin durumları da olacaktır.
Kardeşinin çalışamayacağını da gözetmiş olmalılardı ev borcuna girerken.
bunları planlamamışlarsa büyük hata etmişler.
şimdi evi satmak onları daha da üzücek.
ev borcu yüzünden çocuk ertelenmez.buna sonra çok pişman olurlar.
kardeşin mecbur mesleği olmayan bi işte çalışacak başka çıkar yolu yok gibi.
sakın 36-37 yaşına kadar ertelemesin bebeği.hadi ikinci olsa neyse ama daha ilk bebeği için bir kadının
ev borcu yüzünden bu kadar beklemesi gereksiz.tabi Allahın takdiri olur olmaz bişey diyemem ama şimdi bu
hallerinde bebek niyetine bile giremiyorlar.
çocuk mu ev mi gibi sıkıntı veren bir seçim yapmak zorunda kalmak ta üzücü.
ama başka alternatif düşünsünler bebek sahibi olabilmek için.eşi de müsade etsin kardeşine çalışsın.ayıp değil sonuçta.
madem bi yükün altına girdiler cefasını çeksinler,elbet mükafatını alırlar birgün.

ahhh ahhh o kadar doğru anlamışsınki durumu sanki kardeşimle konuşuyo gibi oldum valla
oda aynı şeyi diyo mis gibi lojman gider otururuz diyo hemde lojman kiraları çok düşük ne gerek vardı diyo bu eve ama işte hesapsız kitapsız ev aldılar daha doğrusu eşi kendi annesinin gazına gelip aldı kardeşim pek yanaşmamıştı ama dinlemedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…