Çalışmayı çok istiyo ama eşi asker oturdukları yer küçük bi kasaba çok güzel bi yer ama nasıl desem ne bir fabrika ne atölye hiç bi şey yok turistlik bi yer o yüzden bol bol restorant ve bar cafe tarzı işletmeler var oralarda garsonluk yapıyım dedi bi cafe yada lokantada ama bunada eşi izin vermedi
merkezede 1,5 saat uzaklıktalar kışın akşam altıdan sonra otobüs yok orada buldu bi iş ama dönüş yolu için çözüm bulamadı en erken mesai çıkış saat 7 taksiylede 80 lira tutuyo gelmesi bi kaç gün gitti ama astarı yüzünü geçti işin
Hayat şartları bizi ne durumlara sokabiliyor. Yıllarca okuyorsun ediyorsun hep güzel gelecek hayalleriyle. 30 yaşında bir mimar olmuşsun ama 500 lirayla iki kişi geçinmeye çalışırken buluyor insan kendini. Böyle zamanlarda çok sinirleniyorum. Ben de mühendisim eşim de. Ama gel gör ki ev alıcaz diye bir yerimizi yırtıyoruz. Bu olmamalıydı emeklerin karşılığı..
valla istese evde bile proje çizebilir bence kardeşiniz çalışmak istemiyor.
Yok inannın ki öyle değil çalışmak istemez olurmu bırakın kendi işini yapmayı eşi izin verse gidip restoranda garsonluk yapıcak
son bir kaç aydır eve gelinliik işi alıyo onu işliyo ama koskoca gelinlik işliyo parçası 50 kuruştan sabahlara kadar oturuyo bari pazar param olur diye
merhaba öncelikle RAbbim ödeme kolaylığı versin, kısmen aynı durum bizde de mevcut, yani ev aldık kredimiz var hemde 3,500 lira :) ankaradayız ve burada hayat şartları malum vee ikizlerime hamileyim, bir gün olsun ne yapacaz nasıl olacak demedim, çünkü inanıyorum ki onlar bereketiyle gelicek, şimdiden aileler bir çok ihtiyaçlarını aldılar bile biz ev almasaydık karışmazlardı diye düşünüyorum.. yani bir yerden Rabbim rızk veriyor.. ablanda iyi kötü bir iş buldu mu hemen çocuk sahibi olsunlar inşallah çünkü bu duygunun tarifi yok, ne ev alınca ne de evlendiğimde yaşadım bu harika duyguları Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.. el işi gibi bişeler yapsa bir tezgah açsa madem turistik ilgi çekebilir..
koskoca mimar çizecek proje bulamıyorda gelinlik mi işliyor yani pes diyecek bir şey bulamadım...
her ile mimarlar odası var her il için kariyerden ilanlar var bence araştırmak istemiyor hem şu zamanda projeler mail ortamıyla gıdıp geliyor.
çalışmak istiyorsa bir insan her türlü çalışır ben buna inanıyorum taksiye neden biniyor otobüsle gitsin gelsin bizim canımız yok mu valla işçi servisiyle gidip geliyoruz. yada araba alacak...
eşi bence kardeşinizin hiç ama hiç çalışmasını istemıyor bunlarda bahaneleri...
koskoca mimar çizecek proje bulamıyorda gelinlik mi işliyor yani pes diyecek bir şey bulamadım...
her ile mimarlar odası var her il için kariyerden ilanlar var bence araştırmak istemiyor hem şu zamanda projeler mail ortamıyla gıdıp geliyor.
çalışmak istiyorsa bir insan her türlü çalışır ben buna inanıyorum taksiye neden biniyor otobüsle gitsin gelsin bizim canımız yok mu valla işçi servisiyle gidip geliyoruz. yada araba alacak...
eşi bence kardeşinizin hiç ama hiç çalışmasını istemıyor bunlarda bahaneleri...
evet banada dediğiniz gibi geliyo sanki çalışmasını istemiyo gibi kardeşim ilk başlarda çok iş aradı baktı bulamıyo dediki evden butik pasta kurabiye yapıp satıcam fırın istedi eşinden fırın alalım bu işi yapayım dedi eşi yok dedi
kuaförde çalışıcam dedi yok dedi
yani kardeşim hangi işi yapmak istese eşi hep bi alaycı tavırla karşı çıkıyo o işten paramı kazanılır diyo
belediye gidip başvuru yaptı kardeşim hatta nerdeyse belediye başkanın kapısında bekledi günlerce ama eşi onada karşı çıktı
bu arada taksiye mecbur binmek zorunda çünkü son otobüs altıda kalkıyo onların olduğu köye kardeşim 7 de işten çıkıyo o yüzden taksiden başka çaresi yoktu
çalıştığı yere bunu anlatabılır kimse çok vicdansız değildir bence bu konuda hiç iş yerine söyledi mi.
ilk başta söylemiyim dedi eşiyle konuştu baştan ben erken çıkıcam dersem işe almazlar bir ay çalışıp kendimi göstereyim çok çalışırım kabul ettiririm dedi aslında eşide baştan kabul etti ama 3 yada 4 gün geçmişti eşi sorun çıkardı her gün 80 lira olurmu diye ortam gerildi ben vereyim bir aylık yol parasını dedim hatta eşiyle konuştum telefonda ama yani burnu düşse eğilip almaz bi tip
ben karıma yetemiyomuyum abla aşkolsun dedi ben varken kimseye düşmez onun bişeyini karşılamak dedi kapattı ağzımı
fazla gururlu bi adam
Allah yardımcısı olsun o zaman başka sıkıntıları var olabilir çocuk içinde parayı bahane edebilirler.
askerler iyi para alıyorlar demekki çok pahalı mı ev aldılar yani 2 bin ödeseler kredi kalan 500 az olur...
o evi satıp daha uygun ev alabilir yada 1 sene daha sabır edecekler başka yolu yok[/QUO
İnan aldıkları ev de ev olsa gam yemiycem küçücük bi ev 170 bine aldılar eve eşyalar zor sığdı südütyo daire sanki ama işte yazlık yer ya ateş pahası evler başka bi şehirde olsa o paraya çok güzel evler alınabilir yani evde 3 kişi oturunca dördüncü kişiye yer kalmıyo
Çalışmayı çok istiyo ama eşi asker oturdukları yer küçük bi kasaba çok güzel bi yer ama nasıl desem ne bir fabrika ne atölye hiç bi şey yok turistlik bi yer o yüzden bol bol restorant ve bar cafe tarzı işletmeler var oralarda garsonluk yapıyım dedi bi cafe yada lokantada ama bunada eşi izin vermedi
merkezede 1,5 saat uzaklıktalar kışın akşam altıdan sonra otobüs yok orada buldu bi iş ama dönüş yolu için çözüm bulamadı en erken mesai çıkış saat 7 taksiylede 80 lira tutuyo gelmesi bi kaç gün gitti ama astarı yüzünü geçti işin
Allahım sağlıkla sıhatle kucağınıza almayı nasip etsin inşallah analı babalı hep mutlu büyüsünler
Siz nasıl cesaret edebildiniz peki çocuk yapmayayani sizinde kardeşim gibi endişeleriniz oldumu yada siz çalışıyomusunuz
konuyla alakası olmayacak ama yasadıgı yerı cok merak ettım bende oyle bıryerde yasıyorumda ılgımı cektı
konuyla alakası olmayacak ama yasadıgı yerı cok merak ettım bende oyle bıryerde yasıyorumda ılgımı cektı
Benim için bi sakıncası yok ama dedimya çok küçük bi yer mutlaka onun oradaki tanıdıklarıda vardır burda şimdi söylersem tanıyan filan çıksa sorun olur
ama yanlış anlamayın nolur benim için değildi kardeşim için sıkıntı çıkmasın diye
bu kadarı tutuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?