Çocuk mu? Evmi?

hadi ya
sizinde varmı böyle sıkıntılarınız yaşadığınız yerde iş bulamamak gibi yada sizde girdinimiz böyle borç işine

ben ev hanımıyım ama evet iş imkanı yok zaten burda bı borc işine girmeyi düşünmüyoruz cok uzun zamandır burdayız ama bı kac seneye gıtmeyı dusunuyoruz nereye gıdersek orda nasıp olur ınsallh

ben ev hanımıyım ama evet iş imkanı yok zaten burda bı borc işine girmeyi düşünmüyoruz cok uzun zamandır burdayız ama bı kac seneye gıtmeyı dusunuyoruz nereye gıdersek orda nasıp olur ınsallh

İnşallah istediğiniz yerde gönlünüzdeki gibi bi eve sahip olursunuz ama ben kardeşimden biliyorum muhtemelen sizde benden küçüksünüz
benden sizede bir abla tavsiyesi olsun ince eleyip sık dokuyun tabiki zorluk çekmeden mal sahibi olunmuyo ama hayatıda ertelemeyin

ay ınsallah canım temmennılerın ıcın cok tesekkur edıyorum

kucuk bı yerde yasamanın cok zorlugunu yasadım burda cunkı sosyal hıc bırsey yok herseyın kucugu var marketı kucuk pazarı kucuk aynı zamanda cok pahalı kardesını cok ıyı anlıyorum ınsallah onunda hakkında hayırlısı olur

lojmanda otursalar kendi evlerini daha yuksek fiyatta kiraya verseler

ne kadar yanlış düşünüyorsunuz. böyle insanlara çalışmak istemiyor diye önyargıyla yaklaşım

o kadar çok mimar var ki kolay mı öyle ben proje çizicem diyince hemen öyle proje bulmak.

iş bulmak zor yani tanıdık falan olmadan hele de iş imkanları olmayan bir yerde.

sen ben her türlü gider gelirim dersin de işveren niye uzakta oturan birini işe alsın almaz.

hele de çok deneyimi de yoksa kimse güvenip de proje falan çizdirmez.

bence kesin çalışmak istiyordur onca sene okumuş neden istemesin?

ayrıca bence de lojman fikri mantıklı. 6 yıl çocuk için beklemesinler bence istiyorlarsa.

Evlerini kiraya verip lojmana geçme şansları yok mu, hiç olmazsa aldıkları kira ek gelir olur
Turistlik yerlerde yapılacak tek iş garsonluk değildir sanırım, başka pozisyonlarda bir iş de baksa, bebek olana kadar biraz para biriktirse, sonrada kira geliri ile düzeni döndürmeye çalışsalar olmaz mı.

Kardeşin endişelerinde haklı yaş ilerledikçe çocuk ihtimali daha zayıflıyor, gerçi olacağı varsa kimse önüne geçemez ama insan endişeleniyor, çok haklı.

bu benim fikrim canım herkes aynı şeyi düşünecek değil ki öyle değil mi?

Çok teşekkürler anlayışın ve ilgin için sanırım en doğrusu bu olucak belki üzülücekler ama evi satmaları en doğrusu galiba satıp lojman olmasa kiraya bile çıksalar çok rahat geçinirler nasip olursa bebeklerini de güle oynaya rahatça büyütürler
damat a acıyorum adam ev istemiş almış hayaliymiş
ama sanırım hiç bi hayal bir kadının evlat hayalinden önemli değildir

Peki neden bu kadar pasif kardeşiniz? Yani ne iş konusunda bastırabiliyor ne şu hayatta en çok istediği bebek konusunda. Yani koskoaca mimar çalışmak için eşinden izin alması mı gerekiyor. Tabiki de garsonluk ya da butik kurabiye yapmasın. Bu işler kötü diye demiyorum ama ablanızın üzerinde bütün hocalarının ve devletin emeği var. Annesinin babasının sizin okurken emekleriniz var. Bu şekilde mi geri ödüyor, hocalarının hakkını bu şekilde mi ödeyecek. Ya çıldırıyorum kafayı yiyorum böyle konuları okuyunca. Kınamak da istemiyorum çocuklarımdan falan görürsem diye. Allah korusun yarın öbür gün kızım bana gelip beyim izin vermiyor çalışmama dese oturur ağlarım herhalde.

Son düzenleme:

oturdukları yerde lojman sayısı azmış başvurdular ama önce evi olmayanlara veriyolar haklı olarak tabi
sonuçta hem evin var hem lojmandan yararlanıyosun evi olmayan açıkta kalıyo adeletsizlik olur

oturdukları yerde lojman sayısı azmış başvurdular ama önce evi olmayanlara veriyolar haklı olarak tabi
sonuçta hem evin var hem lojmandan yararlanıyosun evi olmayan açıkta kalıyo adeletsizlik olur

O zaman civarda bir iş bakacak mecburen, tüm turistlik işletmelerin ofis işleri var, muhasebe, satın alma gibi onlarda deneyecek şansını ama şu an ki durumda hem eve hem de bebeğe sahip olma şansları yok gibi

Yok kuzum eşi mimarlık dışında bir iş yapmasına izin vermiyo kendi işini yap diyo ama yaşadıkları yere en yakın iş imkanı 1,5 saatlik mesafede ve akşam 6 da son otobüs yani taksiden başka dönüş şansı yok takside 80 lira yazıyo diye eşi istemedi gitmesini
pasiflik konusunda bende kızdım aslında yani bu kadar çok istiyosan konuş dedim
abla diyo açıp açıp internetten çocuk kıyafetlerine bakıyorum hayal kuruyorum çocuk parkına gidip izliyorum anneleri diyo

eşinden yanada şöyle bi çekincesi var ya ilerde beni suçlarsa diyo bir evim vardı çocuk dedin sattın diye

halbuki çok saçma bence çünkü ev illaki olur hatta olmasada olur ama evlat öylemi bak benim çocuğum olamıycak ömrüm boyunca bu daha acı bi durum

Bence burda asıl soru ev mi çocuk mu değil.

Kardeşinizin eşi 1.si biz birbirimize yeteriz demiş yani öyle görülüyor ki çocuk olmasa da olur havasında (kardeşinizin aksine),
2.si de ev hayalimdi demiş. Kardeşiniz kalkıp da ben çocuk istiyorum dese satar mı sizce o evi? (Sanmıyorum)

Kardeşiniz çocuktan yana bir tercih yapsa bile şu durumda eşi buna da "izin vermeyecektir".

Bence öncelikle kardeşiniz kendisine bu adamdan çocuk yapmalı mıyım diye sormalı.

Eşinin çalıştırmaması olayı da kız kardeşinizin önerdiği işleri küçümsemesinden kaynaklanıyor olabilir. Bazı insanlar bu gibi durumlarda el aleme ne diyeceğim diye düşünebiliyorlar. "Eşi mimar ama ağdacılık/garsonluk yapıyor" yorumlarından çekindiği için engel oluyor gibi geldi bana.

Tespitler o kadar doğru ki eşine niye işleri küçümsüyosun diye kızdım bende abla diyo bu kızın mesleği olmasa tamam ne iş bulursa yapsın ama bunca yıl okumuş yazık değilmi gidip garsonluk yapcak diyo ben ne yüzle bakarım sizin yüzünüze diyo bunun için mi okuttuk deseniz ne derim diyo
çocuk konusunada gelince eşi bence daha çok istiyo çünkü çocuk delisi bi adam yolda filan bi çocuk gördümü deli olur hemen gider sever
hatta haberlerde bi çocuğa bişey olduğunu görse oturup ağlıyo koca adam hiç kıyamaz çocuklara
ama galiba kardeşim üzülmesin diye öyle söylüyo gibi geliyo bana
sanki onu teselli ediyo gibi

Anladım şimdi. Demek ki hakikaten dediğiniz gibi ailesinin gazına gelmiş. Kendisi de istiyormuş zaten ev sahibi olmayı, ailesinden de destek görünce mantıksız da olsa almış.

Peki neden oradan ev aldığıyla ilgili bir yorumu yok mu? Uzun süre kalmayı planladığın yerden alırsın evini normalde. Onlar için de durum böyle mi? Belki yazdınız ama hatırlayamadım kusura bakmayın :26:

Daha önce de söyleyenler oldu mu bilmiyorum çünkü yorumları okuyamadim. Aklima şöyle bir şey geldi mesela öğretmenler falan yeni ataninca bir müddet ayri yasiyorlar ya hani kardeşin de yakin bir yerde is bulup hafta sonlari gidip gelse. Ev arkadaşı bulabilir kendine belki. O zaman daha uygun olur ekonomik acidan. Kredinin bitmesine daha çok varmis ama birikim yapar azcik sonra ayrilir isinden . bilemiyorum bir koltuğa iki karpuz sigmaz ev kredisi ödemek çok zorluyor cidden biz iki maasla zorlaniyoruz.

5 yıl tayin durumları yok ama tabi 5 yıl sonra gidicekler başka bi yere zaten daha sonrada emekli olunca tekrar orda yaşamayı düşünüyolar
o sürede kredi biter dediler ev alırken daha doğrusu damat böyle planladı işte tabi bide evlendiktan 1 ay sonra aldılar evi daha bi ev nasıl geçinir aylık ne kadar masraf olur hiç bilmeden aldılar ve evlendiklerinden ber ne bir tatil ne bir gezme yani yılda bir kere belki gidipte bir yerde yemek yerler oda işte ucuz bişeyler
yani çok büyük hesapsızlık oldu bu iş birazda işte dünürlerin gazıyla bizim damat balıklama atladı bu işe
yazık 3 yıllık evliler sanki 20 yıllık evli gibi hep o evin içindeler zar zor geçiniyolar

Aa asker mi eşi, deli mi kardeşin ne evi emekli olunca nerdeyse 250bin tl parası olacak ne dertleri varmış şimdiden verirler 180 tl lojmanda otururlar. Olmasa bile evin acelesi yok ki, bizim de evimiz yok eşim asker düşünmüyoruz da şimdi emekli olunca alırız diye. Yaşı gelmiş satsınlar evi çocuk yapsınlar.

Ben teklif ettim yabancıda değil yani gelip ablasının yanında kalıcak yemeyip içmeyip biriktirin para dedim bir yıl yada iki yıl böyle yaşayın dedim ama yookkk işte eşi kabul etmiyo
oda aklı sıra şöyle bi hesap yapıyo
hafta sonları git gel yol parası o evde yok diye ben dışardan yiycem onun parası ee diyo şimdi evde bir masrafı yok eylemin yani kardeşim ama diyo işe gidince yok kıyafetti yok kuaförüydü insan içine çıkıcak sonuçta bunlar önemli eee bide diyo burası küçük yer orası büyük şehir bişey görür almak ister
yani diyo bu şekilde ancak diyo aldığı üç beş kuruş koyar kenara oda hiç bi işimize yaramaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…