Çocuk mu? Evmi?

elbette çocuk yapsın ama evini satmasın bence şuan için . . Bir konuşsun enişteniz ailesiyle belki olumlu yanıt gelir. . Kardeşinizde madem mimar en azından ilkokul çocuklarına ek ders falan verebilir sanırım eğer talep olursa , El işleri geliyorsa elinden çeyizlik eşyalar yapıp satabilir , figürlü sabunlar veya kurabiyeler , evde çağrı merkezi işi vs. gibi işleri bir araştırmalı bence. . geçinemiyoruz deyip hem kendini sıkıntıya atmaz hemde bebeği ertelemez

bence ev. evlatsız kalmak ta kötü bişey fakat önce barınma. çocuk olsa oturacak doğru dürüst bir ev olmasa çocuk güzeldc büyüyemez.

bence ev. evlatsız kalmak ta kötü bişey fakat önce barınma. çocuk olsa oturacak doğru dürüst bir ev olmasa çocuk güzeldc büyüyemez.
Elbette ev önemli ama konu sahibinin eniştesi asker yani tayinci emekli oluncaya kadar bir çok il gezerler o yüzden ev almasını doğru bulmadım lojman asker için daha mantıklı aylık 180 civarı diyorlar zaten konu sahibinin eniştesi emekli olunca 300 binlira alacakmış bu parayla istedigi yerden ev alabilir.

işleri güçleri olan insanlara sırf çocuk yaptılar diye aileler neden yardımcı olsun ki?:26:

Elbette dediğiniz gibi zaten kardeşim eşinin ailesine mecbur demiyo ama onunda şöyle bir tezi var hani diyo zar zor geçinen insanlar olsa bişey beklemiycem ancak kendilerine yetiyolar diycem
Fakat diyoki ben düğün istemedim masraf olmasın dedim yok dediler biz yapıcaz yemekli olucak dediler ama düğün günü parasını biz ödedik
Mobilya konusunda biz karşılıycaz siz rahat olun dediler ama sadece bir sehpa aldılar
onun dışındada ne oğulllarına nede bana tek bir hediye tek bir destek çıkmadılar diyo
Şimdide diyo ben rahat yaşayamıyorum yada gezip tozamıyorum diye bir derdim yok ben evlat sahibi olamıycam diye korkuyorum destek beklememin sebebi de bu diyo
Sonuçta onların hiç bir borcu yok evleri arabaları var gelirleride gayet yeter durumda eşinin babası çalışıyo aylık sanırım 3000 gibi bir geliri var
yani o harabe durumdaki satışa çıkardıkları evin 40 bin tl sini yazlık almak yerine bize verselerde biz onlara allah ömür versin öderiz o parayı
Ama tabi sonuçta sizin dediğiniz gibi düşünüyo sanırım damadın aileside yoksa kendileri teklif ederdi çoktan bu yardımı

Canım benim çok sağol ilgilendiğin için vakit ayırdığın için. yardım konusuna gelince biz zaten elimizden geldiğince yardım ediyoruz yani kız kardeşimin giyimdir kozmetiktir tüm ihtiyaçlarını ben karşılıyorum arada harçlıkta gönderiyorum yada ne bileyim evinin bir eksiği olduğu zaman biz alırız ama işte karşı taraf hiç bir şekilde bu güne kadar destek olmadı
Çocuk olunca yaparlamı derrsen bilemedim ki oğlunu düşünmeyen torununu düşünrmü

Canım ya ne güzel anlatmışsın durumu dediğin gibi hangi taraf olursa olsun bir aile ferdi zor durumdaysa diğerininde elinde imkanı varsa yardımcı olmalı zaten aile bunun için değilmidir

Enistenizin ailesi pesinat verecegiz dediler ama vermediler sanirim .. enistebey ailesiyle konusmali bence sizr guvenerek ev borcuna girdim yapamiyorum desin

Daha öncede bahsettim bir bebeğin aylık gideriyle ilgili çok fazla bilgi sahibi değilim bizimkiler eline borçlar ödendikten sonra her ay 500 tl kalıyo ama sanki bana az gibi geldi hani mamadır bezdir ne bileyim bir sağlık sorunu yetermiki bilemedim

bakın kendiniz yazmışsınız. bir çok defa söz verip sözünde durmamışlar. şimdi de tamam yardım ederiz deyip yarı yolda bıraksalar daha mı iyi?
zorlamanın alemi yok. insanların içinden gelmiyor demek ki. benim eşim ailesine çok para gönderir, ihtiyaçları olmadığı halde kendini onlara mecbur hisseder. ben bu durumdan rahatsızım ama onların açısından düşünmeyi de bilirim. ben nasıl onlara yapılan gereksiz harcamadan rahatsızsam, onlardan da hiçbir talepte bulunmam. yazlık alacaklarsa bırakın alsınlar. bu insanlar zaten yıllarca çalışmış, evlatlarını okutup çok iyi bir iş sahibi yapmışlar. ana babalık görevlerini yerine getirmişler. alacakları yazlık kimsenin gözüne gelmesin. daha önce de yazdım. kardeşiniz ve eşi çocuk olayını düşünmeden hareket ettikleri için zaten hata yapmışlar. ama bu hatayı kendileri düzeltsinler. kimseden bir şey beklememek gerek. ha adamlar dese ki biz evladımıza yardım edeceğiz. o zaman allah razı olsun der kabul ederler. ama insanlardan böyle bir teklif gelmeden bir şey beklememeliler..

Enistenizin ailesi pesinat verecegiz dediler ama vermediler sanirim .. enistebey ailesiyle konusmali bence sizr guvenerek ev borcuna girdim yapamiyorum desin

Evet canım malasef aynen öyle oldu ev alın ev alın diye direttiler kız kardeşim ev alamayız çünkü takılarla mobilya aldık birikimizmizlede düğün yaptık demiş kayınvalidesi de tamam siz ev bakın peşinatını biz vericez sizde 50 60 bin çekersiniz ne olucakki ödenir gider demiş
hatta kardeşim ev yerine araba alalım ben işe gider gelirim birikim yapar öyle ev alırız demiş kayınpederide sen arabayı düşünme ben size benim arabayı vericem yeterki ev alın dedi
ama sonuç ortada ne peşinat verildi nede araba

500 lirA yetmez canim bebek icin.cok az bu para.istedikleri hicbiseyi alamazlar.kardesin hamile kaldigi andan itibaren dr.kontrolune baslayacak herseyden once.sonra dogum var.bebek icin besik giysi vs.var.onun dr.u var vs vs.sadece 500 liraya guvenerek cikilacak yol degil.ustelik simdi bile siz kardesinize maddi yardimda bulunuyormussunuz.tasima suyla nereye kadar gider.ya kardesiniz calisacak ya aile destek cikacak ya da evi satacaklar.ama cozumu bulmadan bebegi dusunemezler.yazik kardesinize bunca yil okumus ama seneleri bosa gidiyor.yasi da var.daha onceden calismisligi varmi.sigortasi varmiydi.bu kadin ne zaman calisicak ta emekliligine hak kazanacak.orasi turizm merkezimiydi.yabanci dili varsa otel gibi biyerde cslisamazmi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bence çocuk

zaten gelen çocuk rızkıyla gelir bizi rızıklandıran rabbimiz onunda daha dünyaya gelmeden rızkını veriyor

boşuna 6 senesini heba etmesin yazık

bu arada birinin destek çıkması lazım yada kardeşinin çalışması lazım

500 liraya çok zor geçinmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…